35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHeja!
Widzę, że rozważania językowe na tapecie.
To ja też dorzucę swoje trzy grosze.
Mam kuzynke co wyszła za Anglika.
Parę lat temu jak przyjeżdżali to facet ani be ani me po polsku.
Później zaczynał mówić w stylu "Ja samochód duża woda głowa" że niby przyjechał autem bo pada deszcz...
A teraz już rozumie wszystko i naprawdę nieźle sobie radzi w rozmowie.
Mają malutkie dziecko. Mówią do niego oboje w dwóch językach.
I najlepsze, że on też do niej mówi czasem po Polsku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 07:00
BISCA, Bozia3, Reni, Dziobak, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie nadal trwa najazd Hunów. Dzisiaj dzień wyjazdowo-zakupowy, przy okazji wyniki sobie odbiorę.
I udanego dnia Wam życzę.
Wszystkim.
Tym piszącym i tym podglądajacym zza krzaka.
BISCA, villemo_gbm, Bozia3, Jastra, beates, krycha.stara, Dziobak, Sabina, gosia7122, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Do studiowania w Polsce. I zeby Adas nie mowil: poszlem albo wziąść. Dla mnie polski z wyzszej polki jest wazny. Widze, ze dla Zosi tez. I to mnie cieszy. Chcialabym, zeby moje wnuki tez mowily po polsku cos wiecej niz tylko czesc i dziekuje.
Dziobak podziwiam Cię
Cieszy mnie to, że są ludzie którzy nie idą na skróty i jednak dbają o swój ojczysty język. Czasami w PL ludzie nie potrafią się poprawnie wysłowić.
Brawo Ty
Później taki tłumok przyjeżdża, wraca na stałe do kraju i kaleczy swój język.
beates, macduska, Sabina, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się
Przyjemnie się czyta Wasze ciążowe opowieści. Sabcia, dobrze, że mogłaś wyjść. Tersz czekamy na Karolusa
Wacia, a jak to było, że postanowiłaś zatestować? Kojarzę, że zawsze dlugie cykle miałas... Objawy się pojawiły?
Miłego dnia dziewczętaSabina, macduska, satori lubią tę wiadomość
-
Witam wakacyjnie z Polandii.
Szaro buro dzisiaj. A czeka nas wypad na miasto i bieganina po urzędach.
Organizujemy teź chrzciny. Wlaśnie zamówiłam ubranko dla Kubusia. Mam nadzieję, ze dostarczą na czas.
Pozdrawiam immiłego dnia !anna maria, Reni, Dziobak, Sabina, Bozia3, gosia7122, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amelia wrote:Witam w środowe popołudnie u nas ten cykl już stracony bo mój wspaniały mąż zagapił się hehehe
tzn.? nie wyjął?
to może jednak coś będzieBISCA, Sabina, kapturnica, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Dziobak podziwiam Cię
Cieszy mnie to, że są ludzie którzy nie idą na skróty i jednak dbają o swój ojczysty język. Czasami w PL ludzie nie potrafią się poprawnie wysłowić.
Brawo Ty
Później taki tłumok przyjeżdża, wraca na stałe do kraju i kaleczy swój język.
Moje maja mowic poprawnie po polsku, wiedziec kim byl Szopen i Kopernik, kiedy i gdzie wybuchla wojna i byc dumnym z Polski.
Ha, ale polecialam patriotycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 13:05
Sabina, beates, macduska, Reni, kapturnica, satori lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Moje maja mowic poprawnie po polsku, wiedziec kim byl Szopen i Kopernik, kiedy i gdzie wybuchla wojna i byc dumnym z Polski.
Ha, ale polecialam patriotycznie
Z tym ostatnim może być problem, ale może się wszystko poprawi zanim dzieci dorosną i zrozumiejąDziobak, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Z tym ostatnim może być problem, ale może się wszystko poprawi zanim dzieci dorosną i zrozumieją
Reni, Sabina, kapturnica, satori lubią tę wiadomość
-
Siedze sobie w pracy ja i ciezko pracuje ( zart ) a tu nagle mms. Panie w przedszkolu przyslaly zdjecia, zeby pokazac, ze Adas sie dobrze i fajnie bawi.
Kocham to przedszkole!Reni, Bozia3, Sabina, kapturnica, Mega, krycha.stara, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Siedze sobie w pracy ja i ciezko pracuje ( zart ) a tu nagle mms. Panie w przedszkolu przyslaly zdjecia, zeby pokazac, ze Adas sie dobrze i fajnie bawi.
Kocham to przedszkole!
i jak ładnie kaczuszką
nam też przysłały
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f62659d1c7b9.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 16:16
Sabina, BISCA, kapturnica, krycha.stara, beates, satori lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś z Kajtkiem u stomatologa w szpitalu dziecięcym. Miazga nieuszkodzona, nerwy nienaruszone - nic nie robić, nie kleić itp. Poczekać, aż wypadną i czekać na stałe. No więc mamy netoperka na kilka lat....
macduska, Dziobak, Sabina, BISCA, beates, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJastra wrote:Witam się
Przyjemnie się czyta Wasze ciążowe opowieści. Sabcia, dobrze, że mogłaś wyjść. Tersz czekamy na Karolusa
Wacia, a jak to było, że postanowiłaś zatestować? Kojarzę, że zawsze dlugie cykle miałas... Objawy się pojawiły?
Miłego dnia dziewczęta
Hej.
Z reguły miałam regularne cykle, około 28 dni. Kilka razy w ciągu starań zdarzyły się odstępstwa.
Na wiosnę miałam cykl chyba 60 dniowy, że stresu.
Ten ostatni cykl był pokrecony.
Zdążyłam zaliczyć anginę z antybiotykiem.
Potem był wyjazd wakacyjny, po powrocie masę pracy, i tak się oszasnełam to był już 32 dc. Jeszcze parę dni mi zajęło zanim się wybrałam gdzieś dalej po test.
Tego dnia potężnie pokłóciłam się z mężem. Jak chyba nigdy w życiu. Poszedł spać w salonie na kanapie. A wieczorem zobaczyłam już lekkie plamienie.
Ja obudziłam się o piątej rano na siku, i przypomniał mi się test w torebce.
Jest to zrobię, pomyślałam. Bez większych nadziei raczej.
Zrobiłam test, zostawiłam.na półce i poszłam myślę żeby.
Żadnego wpatrywania się z napięciem. Nie nie nie, już te czasy dawno minęły.
Zerknelam po chwili... Patrzę?
"o kobieta lekkich obyczajów!"
Dwie krechy jak tory kolejowe!
Wydarlam Waciaka z łóżka, i mowię, "patrz"! Wiesz co to!
Waciak patrzy, patrzy...
I pyta:
" Ale czyj to?"
Blysnął inteligencją!
I tak to właśnie było...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 17:16
Dziobak, Bozia3, Sabina, BISCA, gosia7122, kapturnica, Magdala, Mega, emilanka, Jastra, krycha.stara, chabasse, beates, moremi, satori, mama78 lubią tę wiadomość