X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    cieszę się bardzo caffe - rano dziś od 7.00 już tu kukałam, ze strachem, że Twój wykres się zmieni, na przemian z nadzieją, że jednak nie..:)
    Oby to trwało..:)
    Robię co mogę żeby było dobrze, ale tak jak wiesz, nie na wszystko się ma wpływ :)

A tak w ogóle to się zastanawiałam nad tym moim "bezowulacyjnym" cyklem. Na pierwszym monitoringu jajko było na lewym jajniku, na prawym podobno nie było dominującego. Ale na drugim monitoringu prawego jajnika nie mógł obejrzeć bo mu mojej jelita zasłaniały (miałam wtedy probemy z nimi)i może to ten nabroił?

inessa, MoniaT, Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga może jeszcze się nie poddawaj.... Ja w sumie też chyba odpuszczam pomału temat tego cyklu- mam za niską tempkę - chyba powinna być jednak 37 lub wyżej....ale czekajmy spokojnie do @ - co ma być to i tak będzie..
    Bozia, ja już tu pisałam żeby zobaczyć wykres karolina1990 (chyba nie przekręciłam). Tam temperatura wcale nie jest imponująca. Zerknij sobie.

Teraz to ja Wam dziewczyny podwójnie będę kibicowała :)

inessa, Mango, MoniaT, Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    No hej kochane u nas zaczyna sie chmurzyć ale sobota pospałam dłużej bo w nocy nonstop latałam do kibelka mam taki czestomocz :P
    Odpocznijcie sobie dzisiaj :D

Caffe dziewczyny na poczatku mierzą aby zobaczyć czy jest wszystko ok ale ja uważam,zę za długo nie warto bo potem strasznie sie nakrecają każdym skokiem w dłół czy w góre i są załamki. A luteine jeżeli masz niski porgesteron to dobrze,że zwiekszyłaś :)

Peppa wiesz wydaje mi sie,ze jest to indywidualna sprawa kobiety bo jak obserwuje tu wykresy dziewczyn to jest tak różnie,ze szok niektóre mają ją wysoką zamknietą niektóre niską zamknietą i twarda jedne rozpulchnioną a inne twardą no ale wszystkie z tego co pamietam zamknietą.
    Ja mam wystarczająco dużo nerwów, więc nie będę mierzyła :)

Kolejne nerwy, jeśli wcześniej się coś nie wydarzy, będą w niedzielę za tydzień o.O

inessa, MoniaT, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe i dobrze CIe rozumiem :D
    Ja też bym przestała mierzyć a zresztą Ty bierzesz luteine to i tak tempka jest wysoka :D a za tydzień w niedziele do lekarza no fajnie,ze CIe przyjmie w niedziele ja wierze,zę bedzie dobrze :)
    A teraz przez weekend oszczedzaj sie nie sprzataj w domu nic odrazu sie nie stanie przecież :P

caffe, MoniaT, Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe i dobrze CIe rozumiem :D
    Ja też bym przestała mierzyć a zresztą Ty bierzesz luteine to i tak tempka jest wysoka :D a za tydzień w niedziele do lekarza no fajnie,ze CIe przyjmie w niedziele ja wierze,zę bedzie dobrze :)
    A teraz przez weekend oszczedzaj sie nie sprzataj w domu nic odrazu sie nie stanie przecież :P
    Trochę posprzątać muszę, ale do porządkowania ogrodu syna wysyłam. Postaram się ciężarów nie dźwigać, w sumie tak zeby nie naprężać mięśni brzucha.
    Będe uważała :)

inessa, MoniaT, Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane
    wpadam na chwilę i coooooo?
    Cafeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Ty i te Twoje bezowulacyjne cykle!!!
    spłakałam się !
    już na pewno M mi nie pozwoli siąść do kompa, bo miałam tylko sprawdzić pocztę a tym czasem smarkam w chusteczkę
    ale się cieszę!
    o rany
    no październik musi być nasz, mówiłam Ci! :)
    wierzę i w swoją szansę i Agę i Bozię i Peppę i kto tam jeszcze w kolejce
    matko jak mi dobrze, dzisiaj chyba nie zasnę Cafe!!!!!!!
    kurcze jak nic prolaktynę sobie załatwiłam na amen
    uffff lecimy na spacer, może w przyszłym tyg uda się zaglądnąć, chociaż oboje obiecaliśmy sobie detox komputerowy
    Aga i Bozia, spinajcie pośladki
    brak przeczuć, niska temp ani nawet BEZOWULACYJNY CYKL nic nie znaczą
    ściskam Wszystkie każdą jedną!

inessa, Mango, MoniaT, caffe, bliska77, Andzia33, gosia7122, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny dawno się nie odzywałam i nawet nie zaglądałam do Was ale coś mnie dziś na forum pchnęło i już wiem dlaczego CAFFE GRATULACJĘ czekam na Ciebie na I trymestrze co prawda już powinnam trafić na II trymestr ale jakoś siedzę w pierwszym no nie mogę przeczytałam kilka stron i już mnie rozpiera radocha widzę jeszcze kilka obiecujących wykresów więc jak Caffe otworzyła te wszystkie otwory to dziewczyny hurtem nie czekać w kolejce jedna oknem druga drzwiami i na raz kilka przejdzie za Was wszystkie trzymam kciuki. No nie mogę gęba mi się śmieje sama do siebie a ten kociak z kurą zajefajny.

inessa, caffe, bliska77, Andzia33, pepapig, szczęśliwa 2, Olena, grosza lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga może jeszcze się nie poddawaj.... Ja w sumie też chyba odpuszczam pomału temat tego cyklu- mam za niską tempkę - chyba powinna być jednak 37 lub wyżej....ale czekajmy spokojnie do @ - co ma być to i tak będzie..
    Bozia dzięki, to nie jest kwestia poddania się tylko typowych dla mnie objawów przed @, czyli charakterystyczny ból piersi i brzucha oraz ułożenie szyjki jak zawsze na 3,4 dni przed @

inessa, MoniaT, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej MOnia co u CIebie jak sie czujesz???????????? :)

MoniaT, caffe, bliska77, Andzia33, pepapig lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz już oki mdłości minęły już jestem po badaniach prenatalnych i już teraz to czekam na ruchy maluszek niestety nie chce pokazać co ma między nogami a szkoda cały czas mam nadzieję na siusiaka bo dziurki mam już dwie

inessa, Mango, caffe, bliska77, Andzia33, pepapig, megan8 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też tak miałam ból owulacyjny miała jeszcze przez perwszy miesiąc a cycki to do dziś mnie bolą właśnie tak jak na okres głowa do góry i bądź dobrej myśli trzymam kciuki za Ciebie i za całą resztę

agafbh wrote:
    Bozia dzięki, to nie jest kwestia poddania się tylko typowych dla mnie objawów przed @, czyli charakterystyczny ból piersi i brzucha oraz ułożenie szyjki jak zawsze na 3,4 dni przed @

caffe, bliska77, Andzia33, inessa, Mango, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zwykle jak do Was zaglądam to Wszystkie uciekają ja nie gryzę

caffe, bliska77, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę teraz na spacer z córką więc obiecuję później do Was zajrzeć pozdrawiam Wszystkie i życzę miłego dzionka

caffe, bliska77, Andzia33, inessa, pepapig, Mango lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    witajcie kochane
    wpadam na chwilę i coooooo?
    Cafeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Ty i te Twoje bezowulacyjne cykle!!!
    spłakałam się !
    już na pewno M mi nie pozwoli siąść do kompa, bo miałam tylko sprawdzić pocztę a tym czasem smarkam w chusteczkę
    ale się cieszę!
    o rany
    no październik musi być nasz, mówiłam Ci! :)
    wierzę i w swoją szansę i Agę i Bozię i Peppę i kto tam jeszcze w kolejce
    matko jak mi dobrze, dzisiaj chyba nie zasnę Cafe!!!!!!!
    kurcze jak nic prolaktynę sobie załatwiłam na amen
    uffff lecimy na spacer, może w przyszłym tyg uda się zaglądnąć, chociaż oboje obiecaliśmy sobie detox komputerowy
    Aga i Bozia, spinajcie pośladki
    brak przeczuć, niska temp ani nawet BEZOWULACYJNY CYKL nic nie znaczą
    ściskam Wszystkie każdą jedną!
    hehehe, kochana jesteś i nie płacz już, bo wiesz prolaktyna... ;)

Ja od teraz odkładam rozmyślania o ciąży. Nic nie czytam, nigdzie nie grzebię, żyję chwilą. Czekam na wizytę i jej efekty.

Też ściskam mocno :P

bliska77, Andzia33, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Witajcie Dziewczyny dawno się nie odzywałam i nawet nie zaglądałam do Was ale coś mnie dziś na forum pchnęło i już wiem dlaczego CAFFE GRATULACJĘ czekam na Ciebie na I trymestrze co prawda już powinnam trafić na II trymestr ale jakoś siedzę w pierwszym no nie mogę przeczytałam kilka stron i już mnie rozpiera radocha widzę jeszcze kilka obiecujących wykresów więc jak Caffe otworzyła te wszystkie otwory to dziewczyny hurtem nie czekać w kolejce jedna oknem druga drzwiami i na raz kilka przejdzie za Was wszystkie trzymam kciuki. No nie mogę gęba mi się śmieje sama do siebie a ten kociak z kurą zajefajny.
    hehehe, jak wszystko będzie ok, to zajrzę tam do Was dziewczyny :)

bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Aga ja też tak miałam ból owulacyjny miała jeszcze przez perwszy miesiąc a cycki to do dziś mnie bolą właśnie tak jak na okres głowa do góry i bądź dobrej myśli trzymam kciuki za Ciebie i za całą resztę
    Słuchaj Aga Moni ;)

bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest ;-)

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki
    Caffe i co robisz z tym bromkiem?
    Zacznij rozsyłac wiruski!

caffe, inessa, pepapig, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f4bc33ae6da88279f46690a9ecdb1eb6.png

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zrobic ,żeby miniatura była widoczna w podpisie?

caffe lubi tę wiadomość

Andzia33
‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ