X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, a jak zimno, to nie tarczyca jaka?
    Z rozgrzewania to jeszcze podobno seks pod puchowa pierzyna jest dobry, ale ile można się seksić przecież.

Z innej beki. Matka ( ja) chora, zapalenie płuc, w domu zalegam. Zalegam to dużo powiedziane, dziś do nowej szafy w pokoju Adasia przepakowywalam jego ciuchy w różnych miejscach domu poukładane. Dziecko w domu również, bo też chore, ale on to nie zalega, o nie!
    Ja u góry w jego pokoju, on na dole bajkę ogląda ( tak ja sobie w naiwności swojej myślę). Ale schodze na dół, bo jakieś stuki puki w pralni słyszę ( koty na pewno!). A tu Adaś z chytra minka wyłania się z łazienki. Wpadam ja, a dziecko pranie robi! Wlal Vanisha do pralki ( w zła komorę, ale zawsze), zakrecil porządnie i odstawil na miejsce. Gdyby nie to, że połowa wylala się na podłogę, to bym się nawet nie skapnela! Asysta dziecka przy każdym praniu i omawianie co do czego sluzy rodzi teraz owoce ;-)

I ja nie kumam, jak to jest, że niby małe dzieci piją jakas chemię i trzeba przed nimi chować. Toc jak coś to prania służy, to nie do zarcia chyba! ;-)

Magdala, krycha.stara, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dla mnie to był najgorszy okres w całej ciąży, a jak minął termin, to posypalam się zupełnie. I właśnie tak sobie wspominam, że o tej porze już tak bardzo chciałam urodzić, że przyjelabym nawet tego 11 jako datę urodzin ;-)
    Co znowu mi przypomina, że przegapilam urodziny Reni... Sto lat i spelnienia marzeń :-)

dzięki :-)

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Magdala, a jak zimno, to nie tarczyca jaka?
    Z rozgrzewania to jeszcze podobno seks pod puchowa pierzyna jest dobry, ale ile można się seksić przecież.

Z innej beki. Matka ( ja) chora, zapalenie płuc, w domu zalegam. Zalegam to dużo powiedziane, dziś do nowej szafy w pokoju Adasia przepakowywalam jego ciuchy w różnych miejscach domu poukładane. Dziecko w domu również, bo też chore, ale on to nie zalega, o nie!
    Ja u góry w jego pokoju, on na dole bajkę ogląda ( tak ja sobie w naiwności swojej myślę). Ale schodze na dół, bo jakieś stuki puki w pralni słyszę ( koty na pewno!). A tu Adaś z chytra minka wyłania się z łazienki. Wpadam ja, a dziecko pranie robi! Wlal Vanisha do pralki ( w zła komorę, ale zawsze), zakrecil porządnie i odstawil na miejsce. Gdyby nie to, że połowa wylala się na podłogę, to bym się nawet nie skapnela! Asysta dziecka przy każdym praniu i omawianie co do czego sluzy rodzi teraz owoce ;-)

I ja nie kumam, jak to jest, że niby małe dzieci piją jakas chemię i trzeba przed nimi chować. Toc jak coś to prania służy, to nie do zarcia chyba! ;-)

skąd wiesz, że wlał resztę do pralki? że nie upił trochę?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    skąd wiesz, że wlał resztę do pralki? że nie upił trochę?
    No to dobre jest pytanie.
    Nie wiem, ale zakładam, że nie jest cyborgiem i po Vanishu by go spienilo i wyzarlo ;-)

On zresztą nie lubi jeść. Niejadek do sześcianu, jedzenie jest karą. To Vanish by wypił??

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w pewnej prywatnej klinice, pięknie wymalowanej, kulturka, kwiaty w wazonach, ukłony od wejścia, jeszcze chwilka i zaczniemy robić misiaki i cmokać się na przywitanie
    na początek położna przepytała nas z historii naszego związku i spotkań z lekarzami, kiedy co jak i dlaczego
    potem przeszliśmy do gabinetu lekarza
    lekarz rzeczowy, omówił naszą historię, wypisał stos badań do zrobienia
    możemy podejść do ivf z moją komórką, ale długim protokołem lub z adopcją komórki
    na koniec zrobił usg
    czuję, że lekarz odpowiedział na wszystkie nasze pytania
    potem poszliśmy z powrotem do położnej, która przekazała nam cenniki i koniec
    mamy zgłosić się od nowego cyklu z wynikami badań
    spędziliśmy w klinice prawie dwie godziny

najtańsza opcja ivf to 13 tysi O.o z lekami, ale szanse tylko 10%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 15:42

kapturnica, Dziobak, krycha.stara, beates, Magdala, moremi, Sabina, slash lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zesz ty w dziuple kopany, tyle kasiory Reni?
    I jaka decyzja??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 16:56

krycha.stara, Reni lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    O zesz ty w dziuple kopany, tyle kasiory Reni?
    I jaka decyzja??

Chyba mi nowenna zostaje

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Chyba mi nowenna zostaje
    Albo:
    1. Sprzedajesz nerke ( meza albo sasiadki)
    2. Zakladasz piramide a la Amber Gold
    3. Startujesz do sejmu z listy Szmukiz 30 i w 2 miesiace masz uzbierana kase
    4. Wychodzisz za Misiewicza, wtedy kase masz od razu

A, wrrrroc! Ty juz masz meza. Z punktu 4 zatem nici...

krycha.stara, kicia 123, Magdala, BISCA, moremi, slash lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala , przykro mi ze nie wyszło.
    Masz jeszcze mrozaki ?

Powiem Ci , ze ja tez doszukwałam się przyczyn niepowodzeń ( Tez jest mi wiecznie zimno). I do dziś nie wiem jak to się stało ze się w końcu udało. Miałam 6 zarodków, 3 transfery. Nic w tym czasie nie zmianiałam , zadnych leków nie brałam . Nawet progesteronu nie dostałam.
    To jest trochę jak loteria. I jak w loterii szczęścia trochę trzeba. Mam więc nadzieję ze i do Ciebie w końcu się ono uśmiechnie.

krycha.stara, Magdala, BISCA, moremi, Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni , no kupa kasy !
    Jak juź post wyżej o loterii pisałam to tu teź się nią posłużę.
    W totka warto zagrać :)

krycha.stara, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle , to czemu szanse tylko na 10 % oszacowali ?

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    A tak w ogóle , to czemu szanse tylko na 10 % oszacowali ?
    To chyba z wieku im wynika.

Reni lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam juz mrozakow. Szkoda.
    Mialam tylko dwa transfery. Albo az dwa. Pierwszy nawet lekko ruszony bo z beta 7.
    Wiem, ze loteria i ze za ktoryms razem sie uda..
    Tarczyca to chyba nie miesza, bo po pierwsze primo wyniki dobre, a po drugie primo jestem caly czas na malutkiej dawce hormonu.
    Musi byc cos w tej mojej kopnietej macicy.

Dzieki za mile slowa. :-)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • beates Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    To chyba z wieku im wynika.

Po namyśle tez tak pomyślałam.
    Skuteczność ivf to 25 -30 %. Z wiekiem spada
    Ech.....

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dobry,

Serio juz bez olowkow? Eeee..
    Nie stać mnie na odszkodowania, a ponoć jakiś pozew zbiorowy się już szykował ;-)

Dziobak, no wiesz! Powinnaś leżeć i objadać się czekoladą w takim stanie :-)
    My od wczoraj w szpitalu, bo Jack ma zapalenie płuc, które wyszło przypadkiem, bo po 5 miesiącach pokaslywania uparłam się na rtg klatki piersiowej. Takim sposobem pierwsze urodziny spędzimy w szpitalu.

Dziobak, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niech to kurka rurka strzeli.
    Zapalenie pluc?
    W morde jeza.
    Posylam duuuzo wsparcia dla Juniora. <3

moremi lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Znowu szaro i beznadziejnie za oknem. Wszyscy chorują na potęgę. 5 dni temu skończyłam antybiotyk a dziś znowu mnie coś łamie w kościach. W pracy wszyscy zasmarkani i jak tu być zdrowym. Ze względu na bóle miesiączkowe w tym cyklu biorę castangusa i to będzie pierwszy i ostatni cykl z tym cudem, brzuch mnie napiernicza non stop, uzależnię się od nospy :-)
    Przeglądałam wykresy ciążowe i jak zobaczyłam 25 bzykań w cyklu tak mi ręce opadły, że też im się tak chce ;-)....człowiek normy nie może wyrobić biorąc pod uwagę żywotność plemników ;-) . Lata i zmęczenie robią swoje.
    Reni 13 tysiaków , kupa kasy, dużo przemyśleń, jednak zaryzykowałabym żeby nie mieć do siebie żalu w późniejszym czasie , że nie spróbowałam :-) . Bardziej niż na nowennę liczyłabym na własną podświadomość ;-)
    Zdrowia dziewczyny, pozdrawiam :-)

villemo_gbm, BISCA, beates, krycha.stara lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dla Kapitaniątka! Cóż, spędzić 1 urodziny w szpitalu to może być przeżycie. Nie każdemu jest dane. Myślcie pozytywnie, najważniejsze, żeby młody wyzdrowiala.
    Czego życzy równie zapalona ciotka Dziobak!

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie witam srodowo.

Wczoraj przyznalam sie w pracy, ze jestem w ciazy. Niby wszyscy sie ciesza, ale z rozmowy wynikalo, ze zatrudniajac mnie w tym dziale mieli nadzieje, ze w moim wieku jedno dziecko mi wystarczy. No coz... Jak bedzie niemilo to pojde na zwolnienie i tyle.

Aga, nie liczy sie ilosc tylko jaskosc. Ja w cyklu ciazowym to nawet normy nie wyrobilam.

Duzo zdrowia dla wszystkich potrzebujacych!

Dziobak, moremi, Sabina, Magdala, beates lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, po urodzeniu małej Myszynki zrób im na złość i zajdz w ciążę jeszcze raz! A co! Niech wiedzą, że po 40 też się da! ;-)

moremi, villemo_gbm, krycha.stara, Sabina, Magdala, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 13759 13760 13761 13762 13763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ