X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej...matko bosko co tak pusto tutej ???!!! 2 strony do nadrobienia??? gdzie te czasy ze po 50 str czeba bylo wchlonac...zeby zakumac co . gdzie , kidy , z kim i dlaczego???

krycha.stara, Dziobak, BISCA, Reni lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieko i sprzątajo na swieta czy jak?

iwcia77, krycha.stara, BISCA lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Kicia, serdeczne gratulacje!
    mysza - widze suwak- gratuluje :)

• Lucky Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczęta
    ja na sekundę
    wpadłam i tak się cieszę że głosno pokrzykuję i młody się dziwi
    Mysza, Paszcza wielkie gratulacje! Ja też tak chcę
    Nasz synek już od dawna siedzi a teraz chce chodzić, 10kg chłopa, cudowna przylepa, skończyłam kp i zajadamy kaszki i zupki
    tęskni mi się strasznie za ciążą, więc jak która ma nadmiar energii lub świeże wirusy, to poproszę o przesyłkę ekspresową

pozdrawiam wszystkie serdecznie
    gratuluję nowych Narodzonych i wszystkich Poczętych Niewspomnianych
    Wesołych Świąt (będę pierwsza, a co! )
    buziaki

gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa ten suwaczek to mam jakiś taki życzeniowy, sorki :) został z ciąży, może dobrze wróży

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia jak tam Zosia?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny
    Zosia wypisana do domu z wagą 2740 jest malutka wszystkie ciuchy za duże, śpi w nocy pierwszy sen 3-4 h potem róznie 2-1,5 h nie jest źle bez przesady jedyny problem to kolki nie zawsze ale czasem ma w szpitalu dała koncert przez 6 h dopiero krople ją uspokoiły ale denerwowałam się w sumie nie tym że ma bo Wiktoria też miała i też zaczęła już w szpitalu tylko denerwowały mnie pielęgniarki które usiłowały mi wcisnąć że ona jest głodna i trzeba dać butelkę bo wbrew ogólnemu terrorowi kp w szpitalu którym byłam był terror dokarmiania dzieci a ja twardo ze nie i koniec i że dziecko ma kolkę a one ze nie kurwa myślałam że oszaleję wysłałwm męża do apteki po esputicon bo sab simpelx miałam w domu podałm krople i przeszło po chyba 6 h a kolkę dostała po herbatce laktacyjnej z herbapolu i najlepsze jest to że ja też miałam kolkę i gazy i musiałam trzy paracetamole wziac żeby mi przeszło

Dziobak, Lucky lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poród to powiem miałam w sumie dobry ale opis walnę od początku
    w niedzielę pogadałam z koleżnką która rodziła w tym szpitalu co ja miałam i powiedziała mi ze nie robią tam lewatywy a ja miałam przyjść na czczo na tą indukcję więc wymyśliłam sobie ze wezmę trzy tab. bisacodylu o 15 w niedziel i od 17 nie będę jeść już i to była dobra decyzja bo się nie zesr.. pogoniło mnie trochę skurczy dostałam ale się uspokoił i rano po 8 pojechaliśmy na izbie zrobili mi zapis mówiłam o porodzie rodzinnym ale położna mówiła że nie wiadomo czy ja urodzę dziś i może później żebyśmy wzięli sobie tą salę jak się rozkręci no i poczekamy na lekarza
    przyszedł lekarz i bada mnie i mówi ze szyjka nie gotowa że to najwyżej 36 tydzień i ze chyba nie chcemy wcześniaka urodzić, no iże pewno nie wiedziałam kiedy mam miesiaczkę i w ogóle był chamski
    no to ja się rozpłakałam i mówię mu przez całą ciążę nie było mowy o tym że coś jest nie tak z terminem porodu on do nie kto prowadzi ciażę a ja podałam nazwisko lekarza a on na to ze to raczej jest solidny i żebym przyniosła wyniki z usg no popatrzył pomruczał i stwierdził ze termin jest ok i się zamknął
    z izby poszyłyśmy na porodówkę przyszła położna z porodówki powiedział mi jak wszystko będzie wyglądać że najpierw zapis czysty bez oksy potem powoli oksy najpierw 2 mg potem 4,2 mg i 6 mg i więcej tylko u mnie nie było potrzeby bo skurcze miałam co trzy minuty na poziomie 80-90-100 powiedziałam też tej pani o szyjce swojej o tym ze jest blizna i ze doktor powiedział że moze być problem
    położna stwierdziłą ze mnie zbada i sama sprawdzi żeby mieć porównanie no po badaniu sama powiedziała ze rozwarcia nawwet na 0,5 cm nie ma i ze rzeczywiście kiepsko i powiedziała ze jak nie puści to drugiej indukcji mieć nie będę bo to bez sensu .
    c.d.n.

Lucky lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia,mam nmadieje ze Zosia da ci napisac dzis reszte,bo czekam niecierpliwie na ciag dalszy opowiesci :)
    Ja bylam wczoraj wieczorem u polskiego gina,wszystko wrocilo do normy,to byl 8my dzien cyklu endo 42mm,jajka dwa w prawym 14mm w lewym 12 mm,mowil ze okolo 4,5 dni i bedzie owulka,mamy dzialac,to endo jakies cienkie mi sie wydaje,no ale jeszcze kilka dni.zaczelam mierzyc temp.ze sluzem u mnie zawsze slabo bylo wiec niewiem czy dam rade jakos zbadac,no i zrobie test owu juz chyba w poniedzialek i kolejne dni.pozdrowki i udanej niedzieli :)

villemo_gbm, kicia 123, Lucky lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    Kicia,mam nmadieje ze Zosia da ci napisac dzis reszte,bo czekam niecierpliwie na ciag dalszy opowiesci :)
    Ja bylam wczoraj wieczorem u polskiego gina,wszystko wrocilo do normy,to byl 8my dzien cyklu endo 42mm,jajka dwa w prawym 14mm w lewym 12 mm,mowil ze okolo 4,5 dni i bedzie owulka,mamy dzialac,to endo jakies cienkie mi sie wydaje,no ale jeszcze kilka dni.zaczelam mierzyc temp.ze sluzem u mnie zawsze slabo bylo wiec niewiem czy dam rade jakos zbadac,no i zrobie test owu juz chyba w poniedzialek i kolejne dni.pozdrowki i udanej niedzieli :)
    Asia ale endo to chyba jednak 4,2 mm a nie 42 mm ;)

AsiaPoli, Lucky lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak,tak pewnie ze 4,2 ;)

Lucky lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia winem czerwonym pod stymuluj endo
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad63427ec5b0.jpg[/url]
    oto Zosia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 14:41

villemo_gbm, gosia7122, *aga*, AsiaPoli, mama78, Dobrawa, Bozia3, Dziobak, krycha.stara, beates, Lucky, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia śliczna masz corcie

kicia 123, Lucky lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cd.
    no pod oksy leżałam do około 13:45 pod koniec to już miałam takie trochę krzyżowe i raz nawet jakby mnie poparło zawołałam położną ona się ucieszyła że może już poszło rozwarcie i poszłyśmy na fotel badać a tam dupa nic zero null no to ja parapet już gryzłam a ona ze ma pomysł że da mi zastrzyk buscopan i że albo szyjka zmięknie albo wyciszy skurcze na dwoje babka wróżyła po tym odprowadziła mnie na patologie zawołała męża i jakby co to mam ją wołać a ona sama z siebie i tak będzie przychodzić do mnie co jakiś czas. pić mi się chciało męża wysłałam po wodę a skurcze wcale nie były mniejsze tylko może trochę żadsze ale regularne nie mogłam usiąść siedziałm na podłodze mąż widzałam przerażony a ja jak muzułmanin w meczecie na kolanach stękam i to coraz gorzej z brzucha skurczy nie mam za to z krzyża takie na odbyt napierające że szok myślałam że mi heomroidy rozwali po dobrych 40 mniutach to już tak było 14:40 moze 45 jak powiedziałam mężowi zeby poszedł na porodówkę po panią Kasię bo ja nie wytrzymam dłużej ten w szkou nie wiedział gdzie ta porodówka a ja do niego że teraz nie wstanę i mu drogi nie pokarzę i niech to jakoś załatwi i powiem wam szczerze że nie wiem kiedy a już pani Kasia prowadziła mnie prawie niosąc na porodówkę i od razu badanie a tam masakra zero rozwarcia ta pani Kasia do drugiej położnej zeby zbadała a tam nic po prostu nic a mi che wyrwać odbyt ta położna bada mnie i pyta sie czy mnie to boli to co ona robi a ja na to ze nie a ona czy napewno a ja na to ze napewno bo mówi do nie że blizna trzyma z przodu a dlaej szyjki nie ma już i gdyby to puściło to bym urodziłą w 10 minut no i ze dzwoni po lekarza niech on podejmuje decyzje
    przyszedł lekarz pogadali chwilę we troje i on mnie zbadał i nagle on do niej że kulociąg proszę i ona takie szydełko ale wyciagneła ja przerażona w szoku i on coś mi zrobił i czuję ze mi wody odchodzą i potem to już skurcz przyszedł i tego co rozbił to nie do końca poczułam i nagle on mówi że macie 7 cm rozwarcia no to z fotela na łóżko takie normalne połozna tylko trzymała tą głowicę od ktg i nie mogłam przeć mimo ze miałm parte i nie przyj i nie przyj a ja myślałam ze ten dól od łóżka nogami rozwalę i oddychaj i po drugim partym poczułam ze głowa weszła w kanał że już jest pełne rozwarcie i mówię ze jest i teraz biegiem na krzesełko porodowe z ręką w kroku bo główka prawie na wierzchu i ona dobrze nie ubrała fartucha jak już główka wyszła potem drugi reszta i Zośka przyszła na świat ekspresem i założyli mi szwy ale pojedyncze każdy gdzie indziej także następnego dnia siedziałam po turecku na łóżku

villemo_gbm, AsiaPoli, Bozia3, beates, Lucky, Luna76, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia opis pierwsza klasa :) Mialas niezłe przejscia z porodem. Najważniejsze ,ze mała już jest z Tobą

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia gratuluje pięknej córy :-)

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia sliczna Zosienka,a opis swietny,chociaz troche przeszlas,niepowiem,a winko popijam czesto bo lubie czerwone :)

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no opis mi wyszedł nie źle pominęłam tylko parę zdań typu: kur... ja pierd...itp
    Zosia w nocy dała popis od 1 do 5 darła się dopiero po drugiej dawce kropli jej przeszło i potem pospała do 8 mąż na kanapie w pokoju a myśmy nie spali do 1 i jak chcieliśmy się położyć to dała koncert
    potem spała do 11:30 potem od 13 do 17 i od 18 do 21 i teraz usnęła o 22
    czy wam też nogi spuchły po porodzie ? bo mi nogi ale całe łydki stopy nie wiem jak uda bo i tak są grube ale łydki na pewno

Lucky, villemo_gbm lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia , śliczna córcia ! Gratulacje !

Lucky, kicia 123 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Slash zaklimatyzowałaś się juź w nowym miejscu ?
    Hej.
    Dziekuje za pamiec.
    Hmmm chyba tak. Chyba....
    Ale chyba lepiej jednak mi w kraju. Jednak wszystko dla mnie tu obce troche jest. Moze na wiosne bedzie milej bo czesciej z domu sie wyjdzie. A tak albo pada albo wichury.
    Poza tym jest ok.
    Ganrysia chyba troszke sie zblokowala bo w Pl siadala troche na nocnik a tu nie chce w ogole.
    No i beda to moje drugie swieta poza domem od 38 lat....

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 13764 13765 13766 13767 13768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ