X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Oj, że raz na jakiś czas coś strzyknie w kolanie i łupnie w kręgosłupie, to od razu od rdzy wyzywają. Nie spodziewałam się Biszkopcie ;-)
    A Ty już na finiszu :-) a mi się wydawało, że dopiero w ciążę zaszłaś :-)

Tez mi sie wydaje,ze dopiero zaszlam a tu niedlugo rodzic mi przyjdzie ...
    Jak dla mnie ciaza moglaby trwac nawet 12 miesiecy :-P

malgos741, Magdala, Dziobak lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Tez mi sie wydaje,ze dopiero zaszlam a tu niedlugo rodzic mi przyjdzie ...
    Jak dla mnie ciaza moglaby trwac nawet 12 miesiecy :-P
    Weź to wypluj!
    Przez 9 miesięcy czułam się fantastycznie i dopiero jak przyszedł dzień porodu, a Junior postanowił zostać, samopoczucie siadło mi na podłodze. Od razu zapalenie zatok, nadciśnienie, skurcze łydek (macica nadal nic), bezsenność, wszystko co najgorsze. Dlatego ciąża powinna trwać te 9 miesięcy, a nie dłużej ;-)
    Kapta, Ty wyjdziesz w końcu z ukrycia? A Sabcia? Co się czaicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 00:10

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni nie poddawaj się, niech facet łyka kwas fliowy, salfazim, Q10 i fertimen przez trzy miesiace.. suplementacja też daje rezultaty idżcie do androloga on powinien coś poradzić .i niech nie nosi telefonu w spodniach, lużne gatki...

beates lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem hahahaha. O spermie wiem. :-P

Otoz.
    Aby zmienic lekko smak spermy (osobiscie zmienilabym zupelnie na np. mleko w tubie, waniliowe) nalezy dac facetowi do jedzenia ananas on regular basis. :)

Bo mnie tez sie wydaje, ze koncowka ciazy jest najgorsza. Ale pomysl dziecko on line jest fajny. Plec sie wybiera rozumiem..

Canadolka.
    Sluchaj moremi, bo madrze Ci radzi.
    A staracie sie o pierwsze dziecko?
    Moj gin mowi, zapewne chcac mnie pocieszyc, ze oprocz wieku liczy sie tez biologia. Czyli warto zbadac hormony i pojsc z tym na pierwsza wizyte. Mozesz zajrzec do strony Badania, ale ogolnie chodzi o FSH, LH (2-5 dc) i TSH. Tak wstepnie. Bez ponoszenia wiekszych kosztow Pozatym mozesz zbadac progesteron ok 21 dc zeby zobaczyc, czy owulacja ma miejsce i czy cialko zolte jest wydolne.
    3 miechy to bardzo krotko. lekarze daja min pol roku. (Tylko po 40 to trzeba dzialac szybko.) Mowie to dlatego, ze w sumie mozesz nie miec zadnych problemow z poczeciem i za cykl lub dwa bedziesz juz w ciazy. Nie takie cuda tu widzialam. :)

Dziobak, Dobrawa, malgos741 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ananas nie załatwi sprawy. Trzeba jeszcze odstawić mięso, alkohol i fajki ;-)
    A nie pytali o naturalne metody antykoncepcji?

Dziobak lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zachwyciłam obserwacją cyklu. Każda kobieta powinna umieć. Wiesz, czy masz owulację, czy z hormonami mniej więcej ok itp.
    Zbadaj co tylko się da, uzupełnij niedobory.

Reni lubi tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Luna niestety odpuściłam, bo już nic więcej nie jestem w stanie zrobić
    Przykro mi, Reni... To tak jak ja :-( Prze...ane.
    Moremi, ale mam nadzieję, że nie wierzysz, iż karmiące nie zachodzą w ciążę :-P ;-)

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Dziobak, ja bym se z takim zastępstwem nie poradziła, nie wiem co robić, żeby sperma była slodsza! Zagiely Cię dzieciaki na jakimś pytaniu?
    Sperma moze byc slodsza!! :)
    Zawiesilam sie troche na pytaniu o onanizowanie sie. Nie jest fatwo znalesc dobra odpowiedz, szczegolnie jak wlasne dziecko slucha! Cale zycie sie przeciez slyszalo, ze raczki na koldre i ze to grzech.
    Ale dalismy z kolega rade ;)
    Cala reszta byla spoko. Chociaz pytanie o seks lesbijski czy analny bylo raczej z tych, na ktore trzeba bylo odpowiadac rozwaznie.

Ale ale. Dostalam dzis wiele pozytywnych informacji zwrotnych, od uczniow i rodzicow, ze dzieciaki byly zadowolone, ze informacje przystepne, zrozumiale, wyczerpujace i co bylo najwazniejsze, nie byly podane w dziecinnej. ogolnej formie. Moze rzucic w cholere pedagogike specjalna i zajac sie zajeciami z seksualnosci? :D

Magdala, Reni, moremi lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canadolka wrote:
    Witajcie Kochane. Mam 41 lat, moj maz 50. Od 3 miesiecy staramy sie o dzidziusia. Co moge zrobic, by podniesc szanse zajscia w ciaze w naszym wieku? Dodam, ze "pracujemy intensywnie" nad poczeciem bobaska. Dziekuje z gory za ewentualne porady.

Witaj Canadolka. Ja mam tyle lat co Ty. Z pierwszym dzieckiem bez problemu. Z drugim nie wyszło, a wszystkie nasze badania doskonałe - jak w książce piszą. 7 lat starań spełzło na niczym, więc weź ostro dupę w troki i rób co Ci dziewczyny piszą. Czytaj też foruma, bo to skarbiec informacji bez dna. Naginaj do porządnego gina i róbcie badania. To nie wiek na normalne starania, tu trza ostro działać, również poza łóżkiem (i nie mam na myśli dywanu, stołu czy wanny ;-).
    Trzymam kciuki! :-)

Magdala, moremi, Krakowianka lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Ja się zachwyciłam obserwacją cyklu. Każda kobieta powinna umieć. Wiesz, czy masz owulację, czy z hormonami mniej więcej ok itp.
    Zbadaj co tylko się da, uzupełnij niedobory.

obserwowałam 50 cykli i jakby to delikatnie powiedzieć, bo po ostatnich wizytach u ginów mój słownik stał się ubogi i pełen zakazanych słów
    te całe obserwacje w naszym wieku nadają się do zbierania lajków i serduszek w komentarzach

p.s. zachwyt przechodzi po kilku cyklach bez efektu
    pojawia się złość, frustracja i niewiemcomamjeszczeqrewazrobic, czasami tumiwisizm,ale to ostatnie raczej rzadko
    Taka jest prawda, bez badań możemy tylko gdybać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:23

kapturnica, Luna76, Lunaris lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

Ale ale. Dostalam dzis wiele pozytywnych informacji zwrotnych, od uczniow i rodzicow, ze dzieciaki byly zadowolone, ze informacje przystepne, zrozumiale, wyczerpujace i co bylo najwazniejsze, nie byly podane w dziecinnej. ogolnej formie. Moze rzucic w cholere pedagogike specjalna i zajac sie zajeciami z seksualnosci? :D

gupku czeba było dać im linka na ovu 35+ ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:26

BISCA lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Przykro mi, Reni... To tak jak ja :-( Prze...ane.
    Moremi, ale mam nadzieję, że nie wierzysz, iż karmiące nie zachodzą w ciążę :-P ;-)
    Taaaaa :-D niestety podwozie niektywne, to ciężko by było :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    gupku czeba było dać im linka na ovu 35+ ;-)
    Ta. Przepisy kulinarne, dyskusje o sukniach slubnych, merynosach i magnesach. To by sie naumieli...

Magdala, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór . Widzę,ze cos foruma odzylo. Stare wapniary się odbywają :-D. Fajnie ,fajnie .
    Canadolka babole Ci dobrze radzą a ja do kompletu badań hormonalnych,badania nasienia,monitoringu cyklu czy jest owulacja dorzuciła bym jeszcze zbadanie tarczycy . Jak to wszystko gra a dziecka nie ma to warto poszerzyć diagnostyke o laparo zwiadowcze czy jajowody drozne i żadna endomenda się tez nie szerzy.

moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Z ta owulacja do końca tez nie jest tak oczywiste bo wykresy nie raz płaskie jak dno od talerza a ciążę były i na odwrót ,piękne skoki temperatury a owulacja w lesie bo torbiele rosły i progesteron windowal tempke.
    Najlepiej komplet ciągnąć badania ,wizyty lekarskie a wykresy traktować tylko jako dodatek do reszty :-)

moremi, Lunaris lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ta. Przepisy kulinarne, dyskusje o sukniach slubnych, merynosach i magnesach. To by sie naumieli...
    To były piękne dni :-)

Dziobak, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

Uwazam, ze powyzsza tematyka jest zawezona.

Dziobak, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziobak
    podziwiam,w klasie wlasnej corki!!!
    zastanawiam sie jak z tego wybrnelas,
    i co o tej mastubacji powiedzialas

brawo!

Dziobak lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Uwazam, ze powyzsza tematyka jest zawezona.
    Też tak myślę :-)

Dzisiaj Junior sam z siebie wyciągnął wbijak, który dostał od ciotki Dorbie i zawzięcie stukal przez godzinę. Nie, nie boli mnie głowa. Wypiłam spokojnie kawę ;-)
    Wbijak to taka zabawka z otworami okrągłymi i klockami w kształcie walca pasujacymi do otworów. Załączonym do zabawki młotkiem wbija się klocki w te otwory. Rewelacja :-D
    Kapta, co u Maksa?

malgos741, Dziobak, kapturnica, beates, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Też tak myślę :-)

Dzisiaj Junior sam z siebie wyciągnął wbijak, który dostał od ciotki Dorbie i zawzięcie stukal przez godzinę. Nie, nie boli mnie głowa. Wypiłam spokojnie kawę ;-)
    Wbijak to taka zabawka z otworami okrągłymi i klockami w kształcie walca pasujacymi do otworów. Załączonym do zabawki młotkiem wbija się klocki w te otwory. Rewelacja :-D
    Kapta, co u Maksa?
    Taaaa wbijak, przekleta zabawka . Juz mi huczy w głowie na sama myśl o niej . Ja nie wytrzymałam i schowalam wbijaka głęboko w pudło zabawek ;-)
    U Maksa wszystko ok . Uzębienie w liczbie 16sztuk ma wiec mysle ,ze chociaz na chwile zapomnę o ząbkowaniu i zaslinionych poduszkach, ubraniach etc. Jest na etapie przemocy fizycznej względem wszystkiego i wszystkich,którzy mu staną na drodze lub cokolwiek zabronią. Temperuje z różnym skutkiem te zapędy testosteronowe :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 08:07

moremi, BISCA, beates, Magdala lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 13782 13783 13784 13785 13786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ