35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Nie Ty mówiłaś, żeby Biszka poczekala do 21, bo zaczynasz cykl? Czyżby już budyń? Fuck!
Aaa tak mowilam, prawda to. Cyklu jeszcze nie zaczynam, ale koncze anty. Kazdy powod dobry zeby zgarnac TAKI cykl (jak Biszki).
Sory za konfuzjowanie.
Jak sie czujesz? Cos juz czujesz? Dziewczynka, chlopiec?
karolinams, moremi, BISCA lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
kornelka38 wrote:I niestety byłam dzisiaj u kardiolog i stwierdziła, że mam lekkie nadciśnienie. Dobiła mnie całkiem. Powiedziała, że ona odradza ciążę z moim nadciśnieniem i cukrem. Także fajnie. Dała mi receptę na obniżenie ciśnienia, ale tych leków nie można zażywać starając się o dziecko a tym bardziej w ciąży. Prosiłam o łagodne leki bo przecież wiem, że dziewczyny zażywają leki na ciśnienie w ciąży i jest ok. Może odpuścić. Super wiadomość
Nie wiem gdzie mieszkasz, ani czy chodzisz do "zwykłego" gina, czy do kliniki, ale poszukaj u siebie lekarza, który będzie w stanie uregulować ciśnienie i poprowadzić cię przez starania do ciąży. I jakie odpuścić? Trochę się pomecz razem z namiMagdala, mmdw lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
mmdw wrote:Moremi, tak sobie czytałam Twojego posta i masz rację w 100%: nie można swojego życia podporządkować staraniom o ciążę, trzeba żyć normalnie, starania to tylko dodatek, tym niemniej bardzo ważny dodatek... ale trzeba mieć takie podejście, bo inaczej zwariujemy... Mądra z Ciebie dziewczyna:)
W koncu kapitanBedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
mmdw wrote:Moremi, tak sobie czytałam Twojego posta i masz rację w 100%: nie można swojego życia podporządkować staraniom o ciążę, trzeba żyć normalnie, starania to tylko dodatek, tym niemniej bardzo ważny dodatek... ale trzeba mieć takie podejście, bo inaczej zwariujemy... Mądra z Ciebie dziewczyna:)
mmdw lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kornelka38 wrote:I niestety byłam dzisiaj u kardiolog i stwierdziła, że mam lekkie nadciśnienie. Dobiła mnie całkiem. Powiedziała, że ona odradza ciążę z moim nadciśnieniem i cukrem. Także fajnie. Dała mi receptę na obniżenie ciśnienia, ale tych leków nie można zażywać starając się o dziecko a tym bardziej w ciąży. Prosiłam o łagodne leki bo przecież wiem, że dziewczyny zażywają leki na ciśnienie w ciąży i jest ok. Może odpuścić. Super wiadomość
Lekarz powinien wspierac. Nie podoba mi sie, ze wpycha od razu tabletki.
Lekkie nadcisnienie mozna korygowac na rozne sposoby. Rowniez dieta. Moze za malo pijesz?? Potrzebuje wiecej warzyw w menu. Wiecej spacerow? Pozatym proponowalabym powtorzyc badanie. Ja zawsze w przychodni mam lekko zawyzone. Bo albo biegne, ale wystepuje efekt tzw bialego fartucha.
moremi lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala wrote:Aaa tak mowilam, prawda to. Cyklu jeszcze nie zaczynam, ale koncze anty. Kazdy powod dobry zeby zgarnac TAKI cykl (jak Biszki).
Sory za konfuzjowanie.
Jak sie czujesz? Cos juz czujesz? Dziewczynka, chlopiec?
Nie czuję się zupełnie ciążowo. Żadnych porządnych objawów. W niedzielę wieczorem nadały mnie wątpliwości i zastanawiałam się czy jestem w tej ciąży, więc zrobiłam test. I wyszedł
Ciuszki mam dla chłopca, ale dziewczynka też może w nich leżeć, spać, ulewac itp. Nie mam preferencji
I mam tyle ciuchów ciążowych, że i dla Ciebie starczyMagdala lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:A widzisz! A ja już budyń sobie wmawiałam
Nie czuję się zupełnie ciążowo. Żadnych porządnych objawów. W niedzielę wieczorem nadały mnie wątpliwości i zastanawiałam się czy jestem w tej ciąży, więc zrobiłam test. I wyszedł
Ciuszki mam dla chłopca, ale dziewczynka też może w nich leżeć, spać, ulewac itp. Nie mam preferencji
I mam tyle ciuchów ciążowych, że i dla Ciebie starczyStaramy się o 2 dziecko. Mama chlopca-lat 7. -
Ja to tak sobie myślę, że chyba już się całkowicie poddam, zlikwiduję konto na ovu i zacznę robić na drutach..a nie! tego też kuźwa nie umiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 13:16
moremi, Dziobak, villemo_gbm, BISCA, *aga*, Luna76 lubią tę wiadomość
-
ola_bike38 wrote:W którym d.c. zrobilas test. U mnie dzis 32, a terst w 30 wyszedl negatywnie. @ nadal brak, ale juz jakos sie nie łudze... macie racje dziewczyny nie można zyc pod ciążę, tylko nie wiem jak na Was ale na mnie oddzia lywuje presja czasu. Chcia labym urodzić jak najszybciej, bo chyba lepiej brzmi 38 niż 40. Echhhh takie głupie dumanie...
Nie oglądaj się z testami na dzień cyklu. Ja liczę dni po owulacji, bo to jest istotniejsze niż dzień cyklu. Teraz pierwszy test wyszedł mi w 9 dpo, w 10 nic, w 11 quiz nie wyszedł, a wyszedł facelle. W poprzedniej ciąży test pozytywny dopiero w 13 dpo, a w 14 beta zaledwie 49. Wszystko zależy od tego kiedy następuje zagniezdzenie.Lunaris lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Reni wrote:Ja to tak sobie myślę, że chyba już się całkowicie poddam, zlikwiduję konto na ovu i zacznę robić na drutach..a nie! tego też kuźwa nie umiem.
BISCA lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
mamawłosia wrote:Witam się
świeżynka na forum. Mam 36 lat i od 10 miesięcy staramy się o 3 maluszka. Chętnie nadrobię wasze wpisy.
Witaj i powodzeniaReni, kapturnica, BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:I co? Jak urodzisz w 40, to oddasz, bo to głupio brzmi? Presja czasu to tylko przed menopauzą. Wejdź na wątek Forumowe dzieci i zobacz w jakim wieku były dziewczyny na tym forum. Każda po 35 r.ż. odczuwa presję, ale musisz znaleźć na nią sposób.
Nie oglądaj się z testami na dzień cyklu. Ja liczę dni po owulacji, bo to jest istotniejsze niż dzień cyklu. Teraz pierwszy test wyszedł mi w 9 dpo, w 10 nic, w 11 quiz nie wyszedł, a wyszedł facelle. W poprzedniej ciąży test pozytywny dopiero w 13 dpo, a w 14 beta zaledwie 49. Wszystko zależy od tego kiedy następuje zagniezdzenie.
@moremi, dziekuję za postawienie mnie do pionu.
Jeśli @ nie przyjdzie to poczekam jeszcze dzień, czy dwa i zrobię ponownie test.Jak piszesz co ciąża może być inaczej. ja do tej pory nie miałam problemów z liczeniem. W pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu starań, w kolejną 9straconą) w 2 cyklu, a teraz to już 6 cykl. I mając 38 lat zaczęłam czytać i douczać się. jak się samo dzieje i nie ma problemów to w sumie nie musiałam. Dzięki!Staramy się o 2 dziecko. Mama chlopca-lat 7. -
Reni wrote:Ja to tak sobie myślę, że chyba już się całkowicie poddam, zlikwiduję konto na ovu i zacznę robić na drutach..a nie! tego też kuźwa nie umiem.Staramy się o 2 dziecko. Mama chlopca-lat 7.
-
Ja mam nadcisnienie od lat.Wykryte przy pierwszej ciazy.Kardiolog dobral dobre leki i nigdy nie odradzal mi ciazy .Takze mozna nie poddawaj sie .moremi, Sabina lubią tę wiadomość