X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja robilam progesteron czy on moze wsakzać na zapłodnienie czy trzeba do terminu @ czekać? I ewent.robic bete? Wcale nie czuje sie ciążowo i już mi smutno...mam tydzień by sie dowiedzieć...naoglądałam się wykresów ale nie ma żadnych reguł.....

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    Dziewczyny ja robilam progesteron czy on moze wsakzać na zapłodnienie czy trzeba do terminu @ czekać? I ewent.robic bete? Wcale nie czuje sie ciążowo i już mi smutno...mam tydzień by sie dowiedzieć...naoglądałam się wykresów ale nie ma żadnych reguł.....
    Przed chwilą czytałam o progesteronie:

Poziom progesteronu jest bardzo chwiejny. Zdarzają się nawet różnice w stężeniu dochodzące do 50% w przeciągu zaledwie kilku godzin. Z tego też powodu pojedynczy wynik nie jest miarodajny. Dodatkowo przyjmuje się, że do terminu spodziewanej miesiączki poziom progesteronu nie może być interpretowany jako wskaźnik wczesnej ciąży. Nie ma bowiem takiego stężenia progesteronu, które wskazywałoby na ciążę przed terminem miesiączki.

pepapig, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki caffe ;-) ucze sie przy was
    Kiedy najlepiej powtorzyć progesteron w nastepnym cy
    klu? Tydzień po owulacji? I czy jak skok mi pokazuje to ten progesteron jest oki :-O

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa, ja dokładnie nie wiem kiedy go badać, więc nie chcę Cię wprowadzić w błąd. Ale tak jak wyczytałam, to ze względu na duże wahania poziomu progesteronu w ciągu dnia warto jest go badać 3 dni pod rząd. Przeważnie robi się go po owulacji.

inessa, pepapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam teraz zalecone badanie progesteronu od 3 dnia wyższej tempki co dwa dni przez 5 dni czyli np. 3 dzień po skoku 5,7,9,11 wtedy widać choć troche wachania bo progesteron potrafi wachać sie nawet dwie godziny po zmierzeniu.

Reni super,ze takie pozytywne wyniki po USG :)

A co do mnie już nie mam sił jeszcze dziś popołudniu pożarłąm sie z mezem i częsciowo z tesciami o remont domu.

caffe, pepapig, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, czasami trzeba sobie jakoś nerwy rozładować, ale kłótnie niekiedy bywa oczyszczając. Oby tak było w Waszym przypadku ;)

Reni się chyba godzi ;)

Wczoraj coś mi się stało w kręgosłup i nie mogłam chodzi. Położyłam się na łóżku i myślałam, że do dzisiaj przejdzie, ale nie przeszło. Nie mogę wchodzić, ani schodzić ze schodów, jak źle stanę to aż mi podcina nogi i same się uginają. Jak nie urok to sraczka.

Teraz też wchodzę do wanny i na łózko, moze jutro będzie lepiej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 20:52

bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ooo myślałam ze takie jedno badanie wystarczy sama sobie chciałam sprawdzic ale tanie nie jest zapłaciłam 40 zeta i wynik w czwartek...

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe jak Ty masz problemy z progesteronem to zrób go razem z betą.

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe jak Ty masz problemy z progesteronem to zrób go razem z betą.
    No własnie chcę zrobić, żeby mieć jasną sytuację, a nie biegac po sto razy, skoro mogę za jednym zamachem. Dzięki :)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    Inessa ooo myślałam ze takie jedno badanie wystarczy sama sobie chciałam sprawdzic ale tanie nie jest zapłaciłam 40 zeta i wynik w czwartek...

Ja za progesteron płace 19.50

bliska77 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie oglądam tv
    mój Panicz ma dzisiaj drugą zmianę więc będzie w domu o 23
    caffe wrote:
    Reni się chyba godzi ;)

inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa zebrałyśmy wszystkie informacje o badaniach w wątku Badania
    zerknij tam
    dziewczyny wszystko zebrały do kupy, żeby nie przeglądać tysiąca stron

inessa, bliska77, pepapig lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie oglądam tv
    mój Panicz ma dzisiaj drugą zmianę więc będzie w domu o 23
    Zrelaksuj się, podaj kapcie, przygotuj wodę w wannie, seksowna bielizna i udawaj, ze Ty o niczym nie wiesz i ze w ogóle Cię tam nie ma ;)

inessa, bliska77, Iwone, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

zanim on wróci i wyjdzie z psem i wróci to ja już będę spała
    eh całe życie pod górkę
    caffe wrote:
    Zrelaksuj się, podaj kapcie, przygotuj wodę w wannie, seksowna bielizna i udawaj, ze Ty o niczym nie wiesz i ze w ogóle Cię tam nie ma ;)

caffe, bliska77, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    zanim on wróci i wyjdzie z psem i wróci to ja już będę spała
    eh całe życie pod górkę
    Nawet gdyby, to zamiast kołdrą przykryj się jakąś chustą jedwabną ;)

inessa, Iwone, pepapig, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni do robienia dzidziusia nie potrzeba rozmawiać, z tego co wiem, to ni berze się on z rozmowy, także odpręż się zrelaksuj i oczekuj upojnej nocki ;-)
    Inessa, głowa do góry, najważniejsze, że w końcu jest mowa o jakiś konkretach a nie błądzenie po omacku, zobaczysz będzie wszystko ok, uśmiechnij się ;-)
    Caffe, miejmy nadzieje że niebawem Ci przejdzie, może jakiś masaż maścią rozgrzewającą???
    a tak w ogóle to miałam w pracy zarąbiście ciężki dzień i jeszcze sytuacja zdrowotna w mojej bliskiej rodzinie bardzo się skomplikowała, już nie wytrzymałam i się poryczałam,zatem jestem dziś po prostu zmęczona

caffe, Reni, inessa, Mango, grosza, Olena, samira, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aga, przykro mi, ze tyle rzeczy zwaliło Ci się na głowę. Jedna bida nie dokuczy. Dużo siły życzę. Jeszcze kilka dni i będzie spokojniej.

No własnie nie wiem czy mi maść wolno używać, ale tak z drugiej strony to coś tam w kręgosłupie jest nie tak, więc maść nie wiem czy pomoże.

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też czasami płaczę z bezsilności ... :-(

a ja mam kolejny pogrzeb w rodzinie! taty brat rodzony zmarł
    ile jeszcze! 3 pogrzeb w ciągu 6 mscy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 21:16

caffe, bliska77, inessa, grosza lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Aga ja też czasami płaczę z bezsilności ... :-(

a ja mam kolejny pogrzeb w rodzinie! taty brat rodzony zmarł
    ile jeszcze! 3 pogrzeb w ciągu 6 mscy
    Przytulam <3

Reni, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kołdra na podłogę i leż na płasko lekko zgięte nogi w kolanach
    ręce wyciągnięte nad głowę i zgięte lekko w łokciach
    ja czasami jak wyję z bólu to tak się kładę pomaga
    caffe wrote:
    Aga, przykro mi, ze tyle rzeczy zwaliło Ci się na głowę. Jedna bida nie dokuczy. Dużo siły życzę. Jeszcze kilka dni i będzie spokojniej.

No własnie nie wiem czy mi maść wolno używać, ale tak z drugiej strony to coś tam w kręgosłupie jest nie tak, więc maść nie wiem czy pomoże.

caffe, bliska77, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ