35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja robilam progesteron czy on moze wsakzać na zapłodnienie czy trzeba do terminu @ czekać? I ewent.robic bete? Wcale nie czuje sie ciążowo i już mi smutno...mam tydzień by sie dowiedzieć...naoglądałam się wykresów ale nie ma żadnych reguł.....
caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
pepapigg wrote:Dziewczyny ja robilam progesteron czy on moze wsakzać na zapłodnienie czy trzeba do terminu @ czekać? I ewent.robic bete? Wcale nie czuje sie ciążowo i już mi smutno...mam tydzień by sie dowiedzieć...naoglądałam się wykresów ale nie ma żadnych reguł.....
Poziom progesteronu jest bardzo chwiejny. Zdarzają się nawet różnice w stężeniu dochodzące do 50% w przeciągu zaledwie kilku godzin. Z tego też powodu pojedynczy wynik nie jest miarodajny. Dodatkowo przyjmuje się, że do terminu spodziewanej miesiączki poziom progesteronu nie może być interpretowany jako wskaźnik wczesnej ciąży. Nie ma bowiem takiego stężenia progesteronu, które wskazywałoby na ciążę przed terminem miesiączki.pepapig, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pepa, ja dokładnie nie wiem kiedy go badać, więc nie chcę Cię wprowadzić w błąd. Ale tak jak wyczytałam, to ze względu na duże wahania poziomu progesteronu w ciągu dnia warto jest go badać 3 dni pod rząd. Przeważnie robi się go po owulacji.
inessa, pepapig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam teraz zalecone badanie progesteronu od 3 dnia wyższej tempki co dwa dni przez 5 dni czyli np. 3 dzień po skoku 5,7,9,11 wtedy widać choć troche wachania bo progesteron potrafi wachać sie nawet dwie godziny po zmierzeniu.
Reni super,ze takie pozytywne wyniki po USG
A co do mnie już nie mam sił jeszcze dziś popołudniu pożarłąm sie z mezem i częsciowo z tesciami o remont domu.caffe, pepapig, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Inessa, czasami trzeba sobie jakoś nerwy rozładować, ale kłótnie niekiedy bywa oczyszczając. Oby tak było w Waszym przypadku
Reni się chyba godzi
Wczoraj coś mi się stało w kręgosłup i nie mogłam chodzi. Położyłam się na łóżku i myślałam, że do dzisiaj przejdzie, ale nie przeszło. Nie mogę wchodzić, ani schodzić ze schodów, jak źle stanę to aż mi podcina nogi i same się uginają. Jak nie urok to sraczka.
Teraz też wchodzę do wanny i na łózko, moze jutro będzie lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 20:52
bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pepa zebrałyśmy wszystkie informacje o badaniach w wątku Badania
zerknij tam
dziewczyny wszystko zebrały do kupy, żeby nie przeglądać tysiąca stroninessa, bliska77, pepapig lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:nie oglądam tv
mój Panicz ma dzisiaj drugą zmianę więc będzie w domu o 23inessa, bliska77, Iwone, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
zanim on wróci i wyjdzie z psem i wróci to ja już będę spała
eh całe życie pod górkę
caffe wrote:Zrelaksuj się, podaj kapcie, przygotuj wodę w wannie, seksowna bielizna i udawaj, ze Ty o niczym nie wiesz i ze w ogóle Cię tam nie macaffe, bliska77, inessa, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni do robienia dzidziusia nie potrzeba rozmawiać, z tego co wiem, to ni berze się on z rozmowy, także odpręż się zrelaksuj i oczekuj upojnej nocki
Inessa, głowa do góry, najważniejsze, że w końcu jest mowa o jakiś konkretach a nie błądzenie po omacku, zobaczysz będzie wszystko ok, uśmiechnij się
Caffe, miejmy nadzieje że niebawem Ci przejdzie, może jakiś masaż maścią rozgrzewającą???
a tak w ogóle to miałam w pracy zarąbiście ciężki dzień i jeszcze sytuacja zdrowotna w mojej bliskiej rodzinie bardzo się skomplikowała, już nie wytrzymałam i się poryczałam,zatem jestem dziś po prostu zmęczonacaffe, Reni, inessa, Mango, grosza, Olena, samira, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
Aga, przykro mi, ze tyle rzeczy zwaliło Ci się na głowę. Jedna bida nie dokuczy. Dużo siły życzę. Jeszcze kilka dni i będzie spokojniej.
No własnie nie wiem czy mi maść wolno używać, ale tak z drugiej strony to coś tam w kręgosłupie jest nie tak, więc maść nie wiem czy pomoże.bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
Aga ja też czasami płaczę z bezsilności ...
a ja mam kolejny pogrzeb w rodzinie! taty brat rodzony zmarł
ile jeszcze! 3 pogrzeb w ciągu 6 mscyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 21:16
caffe, bliska77, inessa, grosza lubią tę wiadomość
-
kołdra na podłogę i leż na płasko lekko zgięte nogi w kolanach
ręce wyciągnięte nad głowę i zgięte lekko w łokciach
ja czasami jak wyję z bólu to tak się kładę pomaga
caffe wrote:Aga, przykro mi, ze tyle rzeczy zwaliło Ci się na głowę. Jedna bida nie dokuczy. Dużo siły życzę. Jeszcze kilka dni i będzie spokojniej.
No własnie nie wiem czy mi maść wolno używać, ale tak z drugiej strony to coś tam w kręgosłupie jest nie tak, więc maść nie wiem czy pomoże.caffe, bliska77, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość