X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Jagoda7 Autorytet
    Postów: 373 227

    Wysłany: 30 października 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Gruczolaka podejrzewa się przy PRL powyżej 100 ng/ ml. Poniżej to raczej nie. Ja mam gruczolaka i skutkiem ubocznym Bromergonu byla ciaza.

    Gratuluję zatem takiego skutku ubocznego :-)
    Gdybym wcześniej wiedziała, ale w ulotce nie napisali :-)
    A tak serio, opinie są różne, niektóre dziewczyny skarżyły się na ten lek, więc zdecydowałam się na Norprolac, ale w sumie żałuję, bo na mnie akurat słabo działał.

    SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
    2017 - 2 x IMSI - PGS-NGS - transfer blastki - cb :(
    Prolaktyna wreszcie prawidłowa
    Histeroskopia zabiegowa
    2018 - IMSI - 25.10. - transfer blastki :(
    2019 - 09.03. - transfer 12A (3d) cb :(
    NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2546 1537

    Wysłany: 30 października 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiace wlasnie pappe, testy sanco czy inne nipt, zycze zeby wyszly pomyslnie. Jesli chodzi o wypowiedz powyzej odnosnie pappy ( nie moge zacytowac moze dlatego ze pisze z komorki), to czytalam ze nawet jak pappa i bhcg wyjda nie najlepiej nie zawsze oznacza ze jest zle. Wspulczuje jednak stresu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 21:33

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2546 1537

    Wysłany: 30 października 2018, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osjanka, to u mnie wygladalo to mniej profesjonalnie, pobrali krew o niczym nie poinformowali zainkasowali gotowke i dowidzenia ;)

    Osjanka lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Osjanka Koleżanka
    Postów: 40 61

    Wysłany: 31 października 2018, 05:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, chyba bym wolała po prostu pobranie krwi + ulotka informacyjna i do kasy. Szczerze mówiąc, po tej rozmowie czułam się jakbym przyszła zdiagnozować śmiertelną chorobę, a nie sprawdzić, czy na pewno jest wszystko OK, a w końcu najpewniej jest!

    Szczerze mówiąc - szukałam gdzie ten test robi się najtaniej i tak trafiłam do tej poradni.

    Dziewczyny, ja też znam kilka przypadków, że Pappa wyszła źle i było skierowanie na amniopunkcję, a ostatecznie wyniki niczego złego nie potwierdziły i dzieci urodziły się zdrowe. Bardzo trzymam za to kciuki!!!

  • Reni Autorytet
    Postów: 18654 92009

    Wysłany: 31 października 2018, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd to sanco wzielyście?
    Zawsze sie mowi o nifty harmony czy panoramie

    2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2546 1537

    Wysłany: 31 października 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie robia nifty, a sanco zostalo wprowadzone jako nowy produkt na miejsce nifty. Taka ponoc ulepszona wersja ;)

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2546 1537

    Wysłany: 31 października 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytalam na watku o aminopunkcji ze dziewczyny miale nieciekawe wyniki z usg lub testow biochemicznych i tylko u nielicznych potwierdzalo to zle rokowania.

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63939

    Wysłany: 31 października 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda7 wrote:
    Gratuluję zatem takiego skutku ubocznego :-)
    Gdybym wcześniej wiedziała, ale w ulotce nie napisali :-)
    A tak serio, opinie są różne, niektóre dziewczyny skarżyły się na ten lek, więc zdecydowałam się na Norprolac, ale w sumie żałuję, bo na mnie akurat słabo działał.
    Brałam bromergon, który swietnie obniżył prolaktyne i ułatwił pękanie jajec :)

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2546 1537

    Wysłany: 4 listopada 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu dalej nikt nic nie napisal :) Forum widmo :) A ja za jakies dwa miesiace skoncze czytac, jestem juz po 10 tys stronie ;)

    kapturnica, Krystyna123 lubią tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 4 listopada 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny..dawno mnie tu nie było,ale co jakieś czas czytałam Wasze posty :-) Gratuluję dziewczynom którym się udała A za resztę trzymam mocno kciuki.
    Ale i ja mam pytanie.. powiedzcie mi co może być? Jest 28dc i 14dp..Z reguły mam cykle 26 27 dni. 02.11 robiłam betę i była negatywna :-( Temp utrzymuje się powyżej 37 stopni..A szyjka jest nadal wysoko, przed @zawsze miałam nisko i twarda A teraz jest na odwrót.. Może któraś z Was coś takiego przechodziła i łódź ik Eli się że mną swoimi wiesciami;-)

    Dorka
  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 4 listopada 2018, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja napiszę.Jestem po wizycie u gina. Przepisał mi dostinex na obniżenie prolaktyny, po 1 tabl na tydzień przez 4 tygodnie. Potem kontrola. Powiedział, że nie chce mnie oszukiwać (w związku z moim amh 0,75), że nie ma co stymulować lekami, tylko przejść do kolejnego kroku, czyli in vitro. Dał zestaw badań do wykonania i zalecił zgłosić się do kliniki niepłodności. Choć powiedział też żeby powtórzyć badanie w innym laboratorium. Ale czy jest sens się łudzić. Jestem trochę podlamana tym in vitro. Niewiele wiem na ten temat. Wiem, że spore koszty i że może się nie udać za pierwszym razem.Wiem też, że dziewczynom z równie niskim amh udawało się naturalne poczęcie. Nie wiem co robić. Muszę opracować jakiś plan działania.

    Osjanka lubi tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 4 listopada 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adriette wrote:
    To może ja napiszę.Jestem po wizycie u gina. Przepisał mi dostinex na obniżenie prolaktyny, po 1 tabl na tydzień przez 4 tygodnie. Potem kontrola. Powiedział, że nie chce mnie oszukiwać (w związku z moim amh 0,75), że nie ma co stymulować lekami, tylko przejść do kolejnego kroku, czyli in vitro. Dał zestaw badań do wykonania i zalecił zgłosić się do kliniki niepłodności. Choć powiedział też żeby powtórzyć badanie w innym laboratorium. Ale czy jest sens się łudzić. Jestem trochę podlamana tym in vitro. Niewiele wiem na ten temat. Wiem, że spore koszty i że może się nie udać za pierwszym razem.Wiem też, że dziewczynom z równie niskim amh udawało się naturalne poczęcie. Nie wiem co robić. Muszę opracować jakiś plan działania.

    Hej..to u mnie było identycznie,niskie AMH,lekarz po kilku miesiącach stwierdził żeby podejść do inseminacji,zgodziłam się,niestety była porażka,później żeby najlepiej podejść do in vitro,ale tak jak piszesz koszt jest dla mnie kolosalny i do tego nie mam gwarancji że się powiedzie..Ale gdyby koszt in vitro był mniejszy napewno byśmy spróbowali..

    adriette lubi tę wiadomość

    Dorka
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2546 1537

    Wysłany: 4 listopada 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    0,75 amh, nie jest jakies tragiczne. Na tym forum byla dziewczyna - Dorbie ktora zaszla w ciaze 2 razy pod rzad (jedna poronila) z amh rownym 0,3. Inna forumowiczka - Zosia miala amh 0,75 i tez zachodzila w ciaze, tylko niestety zarodki sie nie rozwijaly, rozne sa przypadki, ale takie amh nie przekresla szansy na ciaze tylko jest informacja ze juz jajka sie wyczerpuja. Ostatnio czytalam tu, jako ciekawostke ze mozna sobie w przyblizeniu wyliczyc kiedy dana kobieta przestanie miec owulacje przyjmujac ze miec ich bedzie w zyciu okolo 400, czy tez 400, przy cyklu 27-28 dni takich owulacji jest ok 13 w roku. Wyliczylam sobie ze zostalo mi jakies 5-6 lat a potem coz, wiadomo co ;). Jak kogos stac na in vitro to jak najbardziej mozna podchodzic- przynajmniej ja bym podchodzila gdyby mi sie nie udalo i mialabym kase na to. Mozna tez w miedzyczasie sie starac naturalnie.

    adriette lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2546 1537

    Wysłany: 4 listopada 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to ze jestem w ciazy to menopauze sobie oddale w czasie o jakies dwa lata - no moze o rok, w sumie poprzedniej ciazy nie wliczylam, wybaczcie bo moze to nie miejsce na to, ale troche sie przerazilam ze moje dziecko najmlodsze bedzie miec okolo 7-8 lat a ja bede miec to cos na m kuzwa ;) Nie to ze chce kogos zniechecac tylko sama potrzebuje pocieszenia jak to jest. Mamy ktore urodzilyscie po 40stce a teraz macie powyzej 45 lat, jak patrzycie na to ze swojej perspektywy?

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2546 1537

    Wysłany: 4 listopada 2018, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za to biadolenie ;) w sumie jak moja mama i moje siostry sobie poradzily to i ja bede musiala dac rade nawet z m na karku ;) Jeszcze mi sie przypomniala mama pewnego Tymka, ktora urodzila go przed 50tka, to co ona kurna ma powiedziec ;)

    Osjanka lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Osjanka Koleżanka
    Postów: 40 61

    Wysłany: 4 listopada 2018, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napiszę co tam u mnie.

    Po pierwsze - zaczynam 12 tydzień i nadal wymiotuję. Masakra, kiedy to się skończy??? Poprzednie ciąże były lepsze pod tym względem.

    Po drugie - mam jutro megaważny dzień. USG genetyczne i najpewniej też wyniki sanco (tzn mają czas do środy, ale powiedzieli, że pewnie będą w poniedziałek) Schizuję oczywiście.

    Po trzecie - chcemy wynająć większe mieszkanie i aktualnie stoję przed tragicznym wyborem - większe i z 2 łazienkami, ale 3. piętro bez windy, czy też mniejsze z jedną łazienką i z windą ;-) Ratunku!

  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2546 1537

    Wysłany: 4 listopada 2018, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osjanka, powodzenia na badaniach. No i na szczescie nie poznalam jak to jest wymiotowac w ciazy, oprocz mdlosci. Ja bym wybrala mieszkanie z winda niz potem wnosic wozek na 3 pietro.

    Osjanka, Madzia02 lubią tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2546 1537

    Wysłany: 4 listopada 2018, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osjanka, Ty robisz to badanie prenatalne w multimedzie na Warynskiego, czy pomylilo mi sie? Ja jeszcze niedawno mialam apogeum mdlosci, teraz jakby od kilku dni sytuacja jakby unormowala sie- mam mdlowci wylacznie jak jestem glodna.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 14:08

    Osjanka lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Osjanka Koleżanka
    Postów: 40 61

    Wysłany: 4 listopada 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w multimedzie na Waryńskiego u dr Jaczyńskiej. Podobno jest bardzo dobra.

    Wózka nie będę nosić, będę na klatce zostawiać, przynajmniej ten szkielet z kołami. Dostaje używany, linką do roweru przypnę i mam to w nosie ;-)Ale i tak tachać dzieciaka + jakąś torbę jest niefajnie.

    W pierwszej ciąży nie wymiotowałam, miałam tylko mdłości. W drugiej - wymiotowałam, ale na pewno mniej niż teraz... Prawie codziennie. Za to nie przybieram na wadze, chyba dlatego ;-) Dobrze, że to się potem zapomina...

    Misiabella lubi tę wiadomość

  • Kami1982 Debiutantka
    Postów: 15 3

    Wysłany: 5 listopada 2018, 01:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie

    Madzia02 lubi tę wiadomość

    Córka z 08.12.2017r. (Nagły poród w 33 tyg - odklejenie łożyska). Starania o drugą dzidzię od Września 2018r. W grudniu 2018r ciąża biochemiczna.Mam niedoczynność tarczycy, guza nadnercza. Przyjmuje eutyrox 105 mg.
‹‹ 13888 13889 13890 13891 13892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ