Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wszystko przeczytalam, nie ma co czytac :) Az dziwnie ;) Napisalybyscie dziewczyny co tam u Was wiecej slychac? Kisiel, Kapturnica, Dziobak i inne :)

    kapturnica lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trodde, jeszcze Ci nie pogratulowalam pieknie wzrastajacej bety, oby tak dalej :)

    trodde lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cukier na czczo wyszedl 100. Jestem w apogeum infekcji, nie spalam miedzy 4, a 6 rano, potem moze z godzine, ale stracilam wiare ze te „drobne przekroczenie cukrow” z krzywej to nie cukrzyca.

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • mysza1975 Autorytet
    Postów: 1523 8804

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu Mysza, tu Mysza, Reni słyszysz mnie?

    Serdeczne gratulacje!

    Foto_Anna lubi tę wiadomość

  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63935

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A u mnie cukier na czczo wyszedl 100. Jestem w apogeum infekcji, nie spalam miedzy 4, a 6 rano, potem moze z godzine, ale stracilam wiare ze te „drobne przekroczenie cukrow” z krzywej to nie cukrzyca.
    No to zobacz jak po innych posilkach sie zachowuje. Masz paski ketonowe ?

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63935

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Kurcze, wszystko przeczytalam, nie ma co czytac :) Az dziwnie ;) Napisalybyscie dziewczyny co tam u Was wiecej slychac? Kisiel, Kapturnica, Dziobak i inne :)
    U mnie nic specjalnego- życie codzienne. Maksiu to nasze małe szczęście, chodzi do przedszkola, które uwielbia i mimo częstego chorowania uważam, ze to był dobry pomysł by poszedł jako trzylatek. Gdyby bal sie lub nie chciał to by byla inna broszka ale On zadowolony, uwielbia swoje Panie, które powoli stają sie jego autorytetem( mamo a Pani Gosia, pani Ewa mówiła to czy tamto) a ja mam chwile odpoczynku ;). Duże, pierworodne dziecko chodzi do drugiej klasy LO w Krakowie i pewnie juz tam zadekuje sie na dłużej. Brakuje go ale cóż zrobić, dostał sie do 3 wg rankingu LO w Pl to nie dało sie odmówić ;) Ja czekam jeszcze trochę by moc wrócić do pracy, przynajmniej na niepełny wymiar ale to jeszcze trochę. Czas płynie a ja z rozrzewnieniem wspominam lata spędzone na forum, te emocje związane z testowaniem, porodami etc :)

    Misiabella, gosia7122, Mega, beates lubią tę wiadomość

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica, moj syn poszedl do przedszkola jako 3,5 latek i to byl dobry i wlasciwy dla niego czas, nie plakal, choc troche przezywal, ale nie bylo tragedii. Ale znam tez dzieci mlodsze, ktore sie swietnie zaadoptowaly wczesniej, np w zlobku, ale znam tez takie dla ktorych to byla tragedia i dla ich mam.

    kapturnica lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze kupic te paski. Wtedy przy krzywej robilam badanie moczu to nie mialam ketonow w moczu. Dzisiaj mialam poki co takie cukry : 100 na czczo, 103 po 1 h od sniadania i 97 po 1 h od obiadu. Pozniej poltorej godziny pozniej czyli 2,5 godz po obiedzie z czystej ciekawosci zbadalam cukier bo czulam sie nadzwyczaj niemrawo i mialam 91. Tylko ze moim problemem sa cukry na czczo poki co. Dzis kurna znowu nie bede spac, bo moj syn przechodzi reinfekcje, bo zarazil sie na nowo ode mnie. I takie bledne kolo. Dzis trzymalam sie zaleconej diety i czulam lekki glod, ale nieduzy i bylo to wlasnie 2 godziny po obiedzie. Minal po podwieczorku ;) Teraz bede jesc jak maly berbec :)

    kapturnica lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • gosia7122 Autorytet
    Postów: 1145 4579

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagladam bo chcem Reni gratulowac a tu nic nie ma.
    Mam nadzieje ze jest tak zakochana w synku ze nic nam nie pisze ,chyba nic zlego sie nie dzieje.

    Misiabella, Reni, Mega lubią tę wiadomość

    201408184765.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez czekam :) Apropos cukrow, to dzis mialam jakies dziwne, na czczo 93, zastanawiam sie czy mi zejdzie ponizej, po sniadaniu nie zmierzylam bo mi cos z glukometrem sie dzialo, nie chcial odczytac pomiaru jakby kropla byla za mala, a byla duza i po 3 zmarnowanych paskach odpuscilam, po obiedzie i kolacji jakies niskie po godzinie 87/106. Zmierzylam tez tak od czapy tuz po 2 sniadaniu, zeby sprawdzic czy glukometr juz dziala i bylo 84. Tak sobie wyedukowalam, ze moze cukier po nocy mam wysoki, bo tak naprawde w ciagu dnia za malo jem. Jem 6 posilkow. Troche moze w okolocy tuz przed i po obiedniej jestem troche glodna, ale sama juz nie wiem. Dzis jadlam tlusta kaczke i to pieczona z gruszkami z kasza gryczana i kapusta pekinska, porcja moze nie najwieksza, ale tez nie malutka i cukier po godzinie mialam 87. Zupe dzis jadlam w ramach podwieczorka bo pozniej zrobilam. Miedzy zupa a obiadem zjadlam jeszcze troche pomelo i migdalow jak zobaczylam ten niski cukier. Musze znow zjesc jakies pierogi i sprawdzic jak tam moje cukry ;) Tyle ze z krzywej to mialam roblem tylko z cukrem na czczo. To jest dla mnie zagwozdka jak go zbic. Wczoraj zamiat chleba na 2 kolacje zjadlam avocado, plaster szynki i ogorek kiszony i mialam cukier 93, dzien wczesniej zjadlam w tym samym czasie kanapke tez z wedlina i jakims warzywem i cukier 100 rano, ale tez bylamw apogeum infekcji. Kapturnica, jak masz jakies sugestie to chetnie wyslucham :)

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz odkrylam ta tajemnice, czemu po tlustej kaczuszce pochlonietej razem z chrupiaca skorka, mialam tak niskie cukry he he. Przy produktach tlustych moze wystapic hiperglikemia opozniona i cukier jest dluzej uwalniany, sok cukru moze nastapic po 1,5 godzinie lub dwoch, takze mierzenie po jednej nie jest w tym przypadku miarodajne. Rano cukier mialam 89, milo :) Moze przez to, ze w koncu sie wyspalam. Ostatnio 4h to byl max. A moze jutro znow sie wyspie a cukier skoczy, kto to wie ;)

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63935

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella nie wiem U mnie jak pamietam nawet wstawanie w nocy by cos zjesc nieskutkowalp
    Niskim cukrem po śniadaniu. Po kilku tyg, może trzech na nast wizycie wypisała
    Insulinę i mogłam jeść normalnie rano a cukier był ok. Po obiedzie czy drugim śniadaniu co by to bie było cukry były dobre. Jedynym problemem był cukier z rana stad decyzja o insulinie

    Misiabella lubi tę wiadomość

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak bedzie trzeba wezme insuline, na razie musze pomierzyc cukier i zobaczymy. Jak bedzie przekraczac 100 to na pewno.

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Reni Autorytet
    Postów: 18653 91996

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    My jeszcze w szpitalu
    Co wezmę tel do ręki lub coś do jedzenia szczenię zaczyna się mądrzyć.
    Jutro podobno nas wypiszą

    25.01 godz.13:50 59 cm 3750 g sn
    Mały ma złamany obojczyk i zoltaczke, leży na grillu;-) bardzo spadł na wadze więc musimy też go podpaść
    Więcej napiszę na kompie w domu, bo na telefonie można smsy pisać A nie referaty
    Wybaczcie cisze, ale nie mam czasu się nawet wysikać

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 00:04

    Misiabella, Dana721, Iwone, klamka, Zuza6, trodde, beates, gosia7122, Bea77_2, bulkaasia, Ylya, Mega, Madzia02, Foto_Anna, Lucky lubią tę wiadomość

    2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! animal-graphics-bees-470202.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz mialam pisac, ze Reni napisz cos, bo „wszyscy” wstrzymali oddech i zamarli :) Przyjmij moje najszczersze gratulacje :) Calkiem spory Twoj Janek. Jak bedziesz w domu to napisz troche wiecej :) Ale super ze wszystko dobrze - poza obojczykiem i ta zoltaczka, no ale ona czesto sie zdarza. A Twoj piesek jeszcze zyje- sorry za pytanie- jestem ciekawa jak przywita nowego czlonka rodziny.

    Reni lubi tę wiadomość

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze tu zajrzalam :). Wlasnie pozarlam kolacje nr 2, dopiero, bo moj syn nie mogl zasnac i trafilam na takiego newsa :)

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • julka_kulka Ekspertka
    Postów: 490 172

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Hello
    My jeszcze w szpitalu
    Co wezmę tel do ręki lub coś do jedzenia szczenię zaczyna się mądrzyć.
    Jutro podobno nas wypiszą

    25.01 godz.13:50 59 cm 3750 g sn
    Mały ma złamany obojczyk i zoltaczke, leży na grillu;-) bardzo spadł na wadze więc musimy też go podpaść
    Więcej napiszę na kompie w domu, bo na telefonie można smsy pisać A nie referaty
    Wybaczcie cisze, ale nie mam czasu się nawet wysikać

    Gratulacje :)

    Reni lubi tę wiadomość

    km5sgu9r4z5eztia.png

    Czekamy na Ciebie <3
  • adriette Ekspertka
    Postów: 191 236

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Hello
    My jeszcze w szpitalu
    Co wezmę tel do ręki lub coś do jedzenia szczenię zaczyna się mądrzyć.
    Jutro podobno nas wypiszą

    25.01 godz.13:50 59 cm 3750 g sn
    Mały ma złamany obojczyk i zoltaczke, leży na grillu;-) bardzo spadł na wadze więc musimy też go podpaść
    Więcej napiszę na kompie w domu, bo na telefonie można smsy pisać A nie referaty
    Wybaczcie cisze, ale nie mam czasu się nawet wysikać
    Gratulacje! Niech maluszek zdrowo się chowa!

    Reni lubi tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Misiabella Autorytet
    Postów: 2430 1515

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trodde, co u Ciebie? Ktory masz tc?

    Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • trodde Autorytet
    Postów: 516 520

    Wysłany: 1 lutego 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo nie nacieszyłam się ciążą, właśnie jestem w szpitalu. Wczesne poronienie, a najpierw podejrzenie ciąży pozamacicznej. Szczęście w nieszczęściu, nie potwierdziło się. Może nie jest mi dane...

    f2w3s65gs4zlw918.png

    Starania od 07.2018, 36 lat
    NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
    alloMLR 0% !
    szczepienia limfocytami

    10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka

    09.2020 - II ❤️

    Lublin

    "kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."
‹‹ 13899 13900 13901 13902 13903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego