X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Reni - wierzę ze się wkurzyłaś, też byłabym zła.
    Może daj sobie na luz na jakiś czas, miesiąc, dwa - zawsze umysł chociaż częściowo ale odpocznie. Jednak nie trać nadziei.

Choć ja w pomoc lekarzy to już dawno nadzieję utraciłam. Jednak wierzę że los i tak się uśmiechnie do mnie a tym samym do każdej z nas.

Reni, nick nieaktualny, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Bursztynku wspominana jak wilk wyszlas z lasu :-) :-) Dziewczyny piers do przodu :-) :-)

nick nieaktualny, caffe, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

Promyk
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash nie no oczywiście, że daję sobie spokój. Do wiosny nie będę już jeździć po lekarzach, robić badań itp. Mam dosyć i najzwyczajniej w świecie nie będzie mi się chciało tyłka ruszyć. ;-)
    slash wrote:
    Reni - Może daj sobie na luz na jakiś czas, miesiąc, dwa - zawsze umysł chociaż częściowo ale odpocznie. Jednak nie trać nadziei.

nick nieaktualny, caffe, Mango, promyk, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest Bursztyn jest kozetka... ;-)

nick nieaktualny, Mango, promyk, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę, ze będzie "zbiorowe wrzucenie na luz" ;-)

Reni, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Mam nadzieję, że u mnie jak u Caffe ;-) i tego się trzymajmy hahah
    A wiesz, że moja pierwsza myśl była taka :) U mnie też nic nie było z tego co powinno być, a to co było, to było nie takie :P

Dzisiaj byłam na powtórce bety i progesteronu. Ale jakoś dziwnie się czuję. Do wczoraj jak aplikowałam sobie luteinę, to "tam" było wszystko takie nabrzmiałe i było tego pełno, a dzisiaj luteina wpadła jak do studni o.O

Reni, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadła to niech tam siedzi ;-) może już się rozciągnęłaś w środku
    będzie dobrze
    caffe wrote:
    Dzisiaj byłam na powtórce bety i progesteronu. Ale jakoś dziwnie się czuję. Do wczoraj jak aplikowałam sobie luteinę, to "tam" było wszystko takie nabrzmiałe i było tego pełno, a dzisiaj luteina wpadła jak do studni o.O

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia co tam z Tobą? temp nie spadła więc może jednak jest nadzieja co?

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe Ty nam tu nie smuć ;) I chociaż nie powinnam to powiem - wpierdol teraz Tobie się należy, bo Ty jesteś naszym zielonym światełkiem w tunelu :) i za Tobą idziemy :)
    caffe wrote:
    A wiesz, że moja pierwsza myśl była taka :) U mnie też nic nie było z tego co powinno być, a to co było, to było nie takie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 09:45

caffe, Reni, nick nieaktualny, slash, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wpadła to niech tam siedzi ;-) może już się rozciągnęłaś w środku
    będzie dobrze
    Wiesz, teraz widzę jakie spustoszenie robi w głowie poronienie. Po prostu każdy sygnał jest odbierany negatywnie, nawet gdy się nie chce w ten sposób myśleć, to i tak samo się tak robi. Chyba mam dzisiaj doła.

Reni, szczęśliwa 2, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Caffe Ty nam tu nie smuć ;) I chociaż nie powinnam to powiem - wpierdol teraz Tobie się należy, bo Ty jesteś naszym zielonym światełkiem w tunelu :) i za Tobą idziemy :)
    Ratunku, biją biją biją :P

szczęśliwa 2, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a napić się nie możesz ;-)
    Caffe wiem, że trudno ale spokój Cię uratuje :-)
    caffe wrote:
    Wiesz, teraz widzę jakie spustoszenie robi w głowie poronienie. Po prostu każdy sygnał jest odbierany negatywnie, nawet gdy się nie chce w ten sposób myśleć, to i tak samo się tak robi. Chyba mam dzisiaj doła.

caffe, szczęśliwa 2, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a napić się nie możesz ;-)
    Caffe wiem, że trudno ale spokój Cię uratuje :-)
    No, i to jest ból, że pić nie mogę bo połowa obaw by odeszła :P

Reni, ja i spokój? Chyba się nie wyspalaś dzisiaj ;) :P

nick nieaktualny, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Caffe bedzie ok i nie grzeb tam za dużo :-) bo teraz łatwiej o infekcje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:50

Reni, nick nieaktualny, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - no ja pisałam już dzisiaj - nie będę testować, bo mnie to spala - czekam na @, choć tli się nadzieja - bo nigdy nie dociągnęłam do 14 dpo (raz chyba miałam cykl bezowulacyjny - wtedy owu wyznaczyło) a zwykle mam - 12, raz miałam 13. Więc tu jest dłużej, ale może to dupek.

Reni - wiesz - aż się zaczęłam śmiać, jak przeczytałam Twój wpis dziś - bo dokładnie to myślałam o Tobie od wczoraj i miałam Ci napisać jak dotrę do pracy - ale mnie uprzedziłaś.
    Ja jak Ci wspominałam - zaszłam w pierwszą ciążę po 4 cyklach z dupkiem (2x1 od 16 dc) - miałam niewydolność ciałka żółtego. Teraz zaczęłam łykac dupka no i w zwiazku z tym, że @ mi się spóźnia - zaczęłam czytać o dupku w sieci. Dziewczyny piszą - że często po dupku zaciążyły te, które przed okresem plamią - od razu przyszły mi do głowy Twoje wykresy - zawsze zaznaczasz plamienie - a to podstawowy objaw niewydolności ciałka.
    Reni - koniecznie zażywaj dupka. Możesz przerwać monitoringi, sringi, ale poproś o receptę i przez kilka cykli reguluj prolaktynę i zażywaj dupka w drugiej fazie - on bardzo pomaga na ciałko żółte.... Wiem, że brałaś duphaston, ale przestałaś - a to trzeba kilka miesięcy regularnie - bo 1-2 cykli to za mało...

Caffe - nie dopatruj się dziury w całym - w przenośni i dosłownie...;)

Aguś no tak - jedziemy na jednym wózku....;)

nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny, caffe, Mango, Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobity ;-) mam wielkie przeczucie że dupa znowu...temperatura jest ale boli wszystko brzuchowo jak na wredną małpe...czemu ...... kupie test w piatek zrobie w sobote rano mam jakąś marną nadzieję...cycki bolały i prxestały no i zaczęło mulić jaj co miesiąc :-@
    Sory że tak jęcze od rana sory..sory...
    Miłego dnia uciekam coś popracować :-)

nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę
    obudziłam się dzisiaj godzinę wcześniej jakaś taka poddenerwowana więc temp pewnie przekłamana
    caffe wrote:
    Reni, ja i spokój? Chyba się nie wyspalaś dzisiaj ;) :P

nick nieaktualny, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsxystkie was przytulam ile to człowiek musi przejść i nerwów zeżreć... I wszystko byśmy przeszły by było na końcu zielono......

szczęśliwa 2, nick nieaktualny, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a dokładnie, znam to z autopsji, ale nie martw się, od ciągłego "ruchu" wszystko się po prostu wyrobiło ;-)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane, wymeczone zaciazaniem dziewczynki.

Ja nagrzana sloncem, winem a po powrocie tym na "s" - myslalam, ze maz mnie zje - ale bylo fajnie!!!!!, wrocilam do domu i od stycznia ide do pracy.

Jesli chodzi o psychike to mam jak wiekszosc z Was - juz mi sie nie chce. W tym miesiacu mija rok od staran i w zasadzie czuje sie tym zmeczona. Odwolalam wizyte u jakiegos super specjalisty, nic juz nie bede w tym kierunku robila. Tak jak Aga albo bedzie naturalnie albo nie bedzie. Jestem utuczona tymi hormonami, musze z tym skonczyc.

Co do Reni. Wydaje mi sie ze jesli cialka zoltego nie ma to same podawanie progesteronu nic nie da. To moim zdaniem trzeba w poczatkowym etapie cyklu podkarmic jajce ( jajko dojrzewa trzy miesiace i po tych trzech miesiacach w jednym cyklu wybieranych jest kilka, ktore sa dojrzale- ich ilosc zalezy od rezerwy, a potem jeden z nich zaczyna dominowac) . Prawidlowy pecherzyk po uwolnieniu jajka tworzy cialko zolte i ono moze byc niewydolne i trzeba je wspierac progesteronem ale musi sie wytworzyc. Tak sobie mysle.
    Przejrzalam wszystkie badania, z mojej pierwszej ciazy, ktora poronilam, drugiej szczesliwej i trzeciej - tej ostatniej rownie nieszczesliwej. W kazdym przypadku i przed zjasciem i w trakcie mialam badany kazdorazowo estradiol, progesteron i prolaktyne ( w dwoch pierwszych). Lekarz caly czas mial na uwadze w cyklach przyrost estradiolu a w drugiej polowie i estradiolu i progesteronu. Na forum dziewczyny w ogole nie pisza aby im kazano robic te badania i podawany jest wylacznie progesteron a po co on jesli owulacja jest do dupy?

Takie tam przemyslenia.

Stwierdzilam, ze trudno. Przykro mi z jednego powodu - moj syn ciagle nas pyta o rodzenstwo.

Reni, caffe, nick nieaktualny, promyk, Bursztyn, Andzia33, angela, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ