X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Albo gdy się jest lub było przeziębionym.
    Przyczyn jest wiele oczywiscie ale przeziebienie jest odczuwalne i Bursztyn by sie nie przejmowala a tak cos w traWie piszczy i. Nie wiadomo co.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Albo gdy się jest lub było przeziębionym.
    tak, tylko ze ja nie bylam...

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    [

No to wszystko gra. Fajnie zajsc w ciazy w cyklu bezowulacyjnym .
    no, najfajniej i najpewniej :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Przyczyn jest wiele oczywiscie ale przeziebienie jest odczuwalne i Bursztyn by sie nie przejmowala a tak cos w traWie piszczy i. Nie wiadomo co.
    no wlasnie.... :(

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    nie zdążyłam was poczytac ale odebrałam wynik progesteronu i ma 7... załamana jestem bo czytaam że minimum to ok 20 , chyba zaraz się rozpłacze...co robić?..
    pepa być może to cykl bezowulacyjny - tymbardziej, że owu dało CI kreskę przerywaną - lub była owulacja, ale ten wynik jest dosyć słaby. Zbadaj sobie w tym samym czasie w kolejnym cyklu - czy sytuacja sie powtarza?. Ja mogę CI tylko powiedzieć na własnym przykładzie, że odkąd tu prowadze wykresy - tylko raz ovu mi zaznaczyło przerywaną linią owulkę i wtedy własnie miałam progesteron 8 - i uważam, że tamten cykl był bezowulacyjny (to znaczy USG wykazało pęknięcie pęcherzyka w 12 dc, ale to bardzo wcześnie i nie było później ciałka. W pozostałych cyklach zaznacza mi normalną linią i kilka razy progesteron miałam około 20. 2-3 cykle w roku są bezowualcyjne u każdej kobiety. Więc albo masz słabe owulki i trzeba je podrasować luteiną, albo to taki niewypał cyklowy akurat. Uważam, że powinnaś kolejne dwa cykle też sprawdzić - badając progesteron po owulce...

caffe, bliska77, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się POlarmis nam rozszalał..i widzicie...bądź tu dobry dla kobiety..CHłop się stara, dogadza coraz lepiej...orgazmy wspomina i odczuwa po kilka dni....i tak ją rozkręcił - że teraz ogląda się za młodymi kapitanami i śnią się jej romanse....;)

Bursztyn, caffe, bliska77, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ma sens robienie badania progesteronu w 7dpo gdy od 4dpo biorę duposława?

Andzia33 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Odebrała wyniki z bety i progesteronu.

Wciągu 48h:

beta z 500,0 na 1184,7 mIU/ml

progesteron z 60,8 na 61,3 ng/ml
    caffe..no cudownie..:)

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, super! :)

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Czy ma sens robienie badania progesteronu w 7dpo gdy od 4dpo biorę duposława?
    Tak Reni - bo dupek nie zaburza wyniku - on nie ma wpływu na wynik - zrób i się przekonamy co z tym ciałkiem

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ale się POlarmis nam rozszalał..i widzicie...bądź tu dobry dla kobiety..CHłop się stara, dogadza coraz lepiej...orgazmy wspomina i odczuwa po kilka dni....i tak ją rozkręcił - że teraz ogląda się za młodymi kapitanami i śnią się jej romanse....;)
    hehehe i co dalej będzie aż strach myśleć ;)

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak Reni - bo dupek nie zaburza wyniku - on nie ma wpływu na wynik - zrób i się przekonamy co z tym ciałkiem
    Zgadza się, ja robiłam po 20dc, ale miałam cykl bezowulacyjny, a dupka brałam od 16dc.

Jak teraz piszę o cyklu bezowulacyjnym w odniesieniu obojętnie do czego, to jestem mało wiarygodna, wiem :P

Reni, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie bedzie, po prostu na tym statku, patrzac w dal wziela mnie nostalgia za mlodoscia i jeszcze ten kapitan na horyzoncie:-)

bliska77, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, super wyniki, wyrabiasz normę za nas wszystkie :-) ;-)

właśnie zdałam sobie sprawę, że mój M dużo więcej oczekiwał po IUI, niby liczył się z tym że mała skuteczność itp ale widzę, że od momentu kiedy powiedziałam mu o negatywnym teście, wyraźnie przygasł, do końca wierzył, że się uda, tym bardziej, ze pracuje z koleżanką której IUI udała sie za pierwszym podejściem i niepotrzebnie go nakręcała, że będzie na pewno ok :-)

Reni, caffe, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nic nie bedzie, po prostu na tym statku, patrzac w dal wziela mnie nostalgia za mlodoscia i jeszcze ten kapitan na horyzoncie:-)
    hohoho, niczym w Tytanicu ;-)

polarmiś, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni dupek jest syntetycznym pro-progesteronem niewykrywalnym we krwi, tak wiec jak pisala Bozia spokojnie mozesz zrobic sobie badanie. Bedziesz wiedziala jak Twoj wlasny progesteron pracuje czyt. Cialko zolte.

Jeszcze raz powtarzam, ze do owulacji dochodzi przy poziomie progeseronu powyzej 3,5 i z tego ciaze tez sa. Lepiej jednak jak sa wyzsze ale kazdy organizm jest inny.

bliska77, Reni, caffe, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga niestety faceci to słabiaki. Mój jak przychodzi @ przygasa

bliska77, caffe, grosza lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Aga niestety faceci to słabiaki. Mój jak przychodzi @ przygasa
    no niestety, mój bardzo to przeżywa, niby jest ok ale znam go, trudno, musi przejść przez to po swojemu

caffe, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem więcej, są ciąże bez owulacji!!!!!!

caffe, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to w pon zrobię... A teraz ide te pieprzone pierogi robić. Co mnie podkusiło..

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ