X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    pepa trzymam kciuki za zielone ładnie wygląda Twój wykres oby tak dalej. Cafe ja też nie miałam w żadnej ciąży mdłości a w tej szok musiałam iść na L4 bo przy każdym kliencie który siadał przy moim biurku bym puszczała pawia czy śmierdziuchu czy jakiejś wyperfumowanej lali szok straszny starałam się jeść co godzinę żeby nie mieć mdłości bo jak tylko zapomniałam albo zapracowałam się to dopiero była jazda i tym sposobem w I trymestrze przytyłam 4,5 kg ale nareszcie już minęło i już nie tyję tak szybko.
    No to odmianę masz w tej ciąży :)

Póki co nie jest mi niedobrze i do tej pory nie było. Zobaczymy co będzie dalej :)

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki żebyś dobrze zniosła i nie miała żadnych męczących obiawów

Lucky, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Monia wpadaj i opowiadaj co u Ciebie

Lucky, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naszczęście już po mdłościach ale gęba już nie ta czyli jakaś kaszka na twarzy i co ciągłe zmęczenie dobra już dość o mnie i tak się cieszę jak gówniarz który dostał cukierka

Lucky, caffe, inessa, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wpadłam a Was czytam prawie codziennie z sentymentu że tu zaczynałam

caffe, inessa, samira, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT - 7 kg i 70 cm? Ja pierniczę - ale macie geny....mój syn ważył 4,500 i mnie się to już wydało bardzo dużo - tym bardziej, że w wieku 11 lat ma rozmiar nogi 41...:)

Cześć Dziewczyny :) Początek nowego tygodnia i cała jazda od początku. Te, które suplementują swoich kogutów - spójrzcie na forum wspomagacze - bo wrzuciłam tam dawki potrzebne dla nich, ale takie, które działają naprawdę - bo większość preparatów w aptekach jest po prostu za słaba- szkoda kasy....:)

inessa, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni poprzedni cykl stawiała na mnie, a ja teraz stawiam na nią - patrząc na wykres Reni - Natanek "już puka do jej drzwi" ;)

Lucky, Bursztyn, caffe, inessa, Reni, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    MoniaT - 7 kg i 70 cm? Ja pierniczę - ale macie geny....mój syn ważył 4,500 i mnie się to już wydało bardzo dużo - tym bardziej, że w wieku 11 lat ma rozmiar nogi 41...:)

mama w 6 miesiącu wyglądała jakby miała iść już do porodu a braciak jak się urodził to było takie półroczne dziecko i jest wielki ma więcej niż 190 cm i nogę 45 chyba teraz to żonaty facet

Lucky, caffe, inessa, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim pięknym paniom
    nauczycielkom dodatkowo STO LAT ! i buziaki

co słychać u ciężaróweczek?
    kurcze jakbym chciała dołączyć do Was
    tak mnie męczy moja praca, chętnie odpocznę na macierzyńskim i wychowawczym

szkoda że taki pochmurny u nas dzień, bo mam wolne popołudnie i chciałam popracować trochę na działce, ale mży :(

caffe, inessa, Andzia33, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky - jaki Ty masz piękny skok- coś to jednak jesiennie się rozkręca..;)

caffe, Lucky, inessa, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango nie trać nadziei, a jak Cię dół dopada, to pamiętaj o Cafe i jej przebojach, jak się wkurzała na swój organizm i jakiego jej spłatał figla. Będzie dobrze :)

Reni piękny wykres. Wiem, że mimo tego może być różnie, ale i tak trzymam mocno kciuki! Za zieloną!

Monia serio 7kg ????? To chyba jest w księdze rekordów? Ja czytałam że największe urodzone w Polsce to było 5,600.
    Aż dziw jak się upodobniłaś do mamy z tymi ciążami, terminami, znakami zodiaków :) Czy jesteście bardzo ze sobą związane?

Boziu jak się czujesz? Jak plan na ten cykl?

caffe, inessa, Reni, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky - już spoko - po prostu staramy się na nowo. uzupełniamy suplementy dla M, o dużo mocniejsze - bo np. L-karnityna kupiona w aptece i łykana 1-tabl. dziennie - to zaledwie 300mg, a żeby był postęp - musi być 2gr dziennie. To samo z koenzym Q-10. Dawki wskazane do starań znalazłam na allegro - wszystko sprowadzane ze Stanów.

Oprócz tego marzeniem by było, żeby ten cykl był udany - uniknęłabym laparo w listopadzie...no ale pobożne życzenia to jedno, a życie to drugie..:)

Staram się myśleć pozytywnie i nie poddawać....i nie nakręcać- zajmować się też trzeba innymi sprawami w życiu :) I tyle....:)

Lucky, inessa, Andzia33, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Lucky - jaki Ty masz piękny skok- coś to jednak jesiennie się rozkręca..;)

Boziu :) jak tak jak Aga, mam wykresy książkowe, skok też zawsze jest, a wysoka temp zależy w dużej mierze od luteiny, bo tę biorę. Jutro idę na usg żeby zerknąć czy była owulacja, ten cykl jest bez stymulacji, ale czułam mocno owulację, więc liczę że była. U mnie i skok i wysoka temp jest też w cyklach bezowulacyjnych :) więc na dwoje babka wróżyła ;)

inessa, Andzia33, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mierzę w trakcie @
    lepiej wygląda wykres i bardziej widoczne są skoki temperatur ;-)
    poza tym nie chce wypaść z rytmu :-)
    Bursztyn wrote:
    Mango, jescze jedno, tak z ciekawosci: po co mierzysz temp.w czasie @ ? Ovu tego chyba nie bierze pod uwage w kalkulacjach.

inessa, Lucky, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym dniu u nas chłodno ale słonecznie, dobrego dnia i tygodnia życze :)
    JA niestety musze siedzieć w domu bo rwa barkowa coraz bardziej mi dokucza a wizyta u lekarza dopiero w srode takie terminy są do l.rodzinnego :(
    Niestety wróciła do mnie nerwica (albo skutek hashimoto :( ) jest źle bo budze sie z nerwami zasypiam z nerwami i nie wiadomo na co i po co wkurza mnie to a Usg jeszcze musze poczekać :(

Reni, Andzia33, samira, Lucky, caffe, Bursztyn, Olena, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam znowu w banku uzbrojona po zęby w prolaktynę..bo znowu brakuje jakiegoś zaświadczenia.
    Tym razem zaświadczenia o zamknięciu karty kredytowej i to w tym banku, w którym się staram o hipotekę!
    Pani do mnie, że zamknięcie to ooohoho i 45 dni może trwać. Zaświadczenie kosztuje 50zł.!..ale nie ma sensu wystawiać, bo moja karta nadal aktywna. Składałam 3/9.
    Mówię do pani, że poproszę o regulamin kart i wskazanie gdzie jest te 45 dni, bo ja wiem, że jest 30! Pani się kłóci ale ostatecznie ja mam rację. 47b20s0.gif
    Myślę zen.gif sobie Reni no spokojnie spójrz na panią..umarła za życia albo witamin jej brak nie krzycz na nią..na spokojnie poproś, żeby podniosła słuchawkę i wykręciła numer do centrum kart i poprosiła o przyspieszenia zamknięcia. Nic się nie udało załatwić. tantrumsmiley.gif
    podpowiadam pani, że może skontaktuje się z analitykiem, który zajmuje się moim wnioskiem o hipotekę czy nie wystarczy jej informacja z ich systemu, mają błąda więc dlaczego ja mam za to płacić
    no i udało się tralala.gif
    i po co te nerwy?

inessa, Andzia33, samira, Lucky, caffe, Bursztyn, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni współczuje to są urzedy mi przypomina sie kreskówka o Asterixie wtedy jak zostali wysłani do urzedu po jakis papier a wcześniej wszyscy wariowali tym razem oni doprowadzili urzedników do wariacji. Dobrze,ze sie znasz i nie dałaś sie zbić z tropu :D

Reni, Andzia33, Lucky, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewuszki te zaciazone I te nadal bzykajace sie ;)

Mam nadzieje ze weekendzik minal wszystkim pozytywnie.

Inesca wszystkiego naj naj a przede wszystkim cierpliwosci, spoznione ale szczere :)

inessa, Andzia33, Lucky, caffe, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila dzwoniłam do mojej ginekolog i prosiła abym od trzeciej wyzszej tempki po owulce brała Dupka i po dwóch dniach mam zrobić badanie porgesteronu jak bedzie niski to mam zwiekszyć dawke o jedną tabletke wiecej i znów po dwóch dniach nastepne badanie i zobaczymy co sie dzieje. Na estradiol na razie nie mam brać nic na razie bo te leki czesto rozregulowuja cykl a ona nie chce mi go rozregulować liczymy,że bedzie ładny w tym cyklu tym bardziej,ze nie jest najgorzej. Pożyjemy zobaczymy :P

Andzia33, Reni, grosza, Lucky, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U mnie jedna wredna krecha.Czyli to maleństwo nie dało przekupic się torbą!

Reni czyli jednak przekonałaś męża do zakupu tego mieszkania-super,ja zawsze powtarzam i moja mała też się juz nauczyła,,BABY ŻĄDZĄ,,

Iwone jak test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 12:38

samira, grosza, inessa, Lucky, caffe, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ