X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja nie znam historii, żeby rola Chrzestnej i Chrzestnego była wykorzystana kiedykolwiek, przez jakąkolwiek rodzinę inaczej, niż w kontekście kasy...:) > Chrzestna i chrzestny to kasa - na chrzest, komunię, ewentualnie 18-tkę i potem na wesele....:) - taka rola powinna być zapisana w papierach kościelnych - bo taka de facto jest......Mam 4 chrześniaków - to wiem co mówię..:)

Wiesz często tak jest ,ale moim zdaniem zadaniem chrzestnych jest zastąpic rodziców gdy ich zabraknie i ja takich właśnie wybieram do moich dzieci.
    A swojej chrzestnej nigdy nie wybaczę ,że nie była na żadnym z moich ślubów[cyw 2001i kościelny2007],a mama już nie żyła a z ojcem nie mam dobrego kontaktu.Całą rolę rodziców przejął mój chrzestny,który udzielił nam błogosławieństwa[z mojej strony]

Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to co pisałam - kasa, kasa, kasa,,,ewentualnie druga możliwość to popisywanie się dzieckiem, przed ludźmi, którzy na co dzień nie są wcale tak bardzo bliscy, żeby dzielić z nimi takie chwile...:)
    dzieki za wyjasnienie :) a ja myslalam, ze chorzy psychicznie ludzie sa na oddziale psychiatrycznym ktory ostatnio wizytowalam... :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga - może tak ma być....do 45 roku życia jeszcze trochę czasu masz..a teraz potrzebne Ci sanatorium...;)
    Aga- zgadzam sie z Bozia w 100%
    odpocznij, nabierz sil i wracaj :)

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Wiesz często tak jest ,ale moim zdaniem zadaniem chrzestnych jest zastąpic rodziców gdy ich zabraknie i ja takich właśnie wybieram do moich dzieci.
    A swojej chrzestnej nigdy nie wybaczę ,że nie była na żadnym z moich ślubów[cyw 2001i kościelny2007],a mama już nie żyła a z ojcem nie mam dobrego kontaktu.Całą rolę rodziców przejął mój chrzestny,który udzielił nam błogosławieństwa[z mojej strony]
    no wlasnie, o to chodzi! Przykro mi ze masz trefna chrzestna, ja takze niestety...

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 - to przynajmniej chrzestny jakoś tą rolę spełnił - ale szczerze mówiąc nie ma takich historii za wiele...

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z wychowaniem w wierze? Szczerze mówiąc, zastanawiałam się niedawno kogo mogłabym wybrać na rodziców chrzestnych mojego przyszłego dziecka i nie mam pojęcia. Moje rodzeństw niewierzące, rodzina męża też z tego względu odpada. Wśród znajomych mam tylko jedną żywo praktykującą parę i to z drugiego końca Polski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:11

Andzia33 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A co z wychowaniem w wierze? Szczerze mówiąc, zastanawiałam się niedawno kogo mogłabym wybrać na rodziców chrzestnych mojego przyszłego dziecka i nie mam pojęcia. Moje rodzeństw niewierzące, rodzina męża też z tego względu odpada. Wśród znajomych mam tylko jedną żywo praktykującą parę i to z drugiego końca Polski.
    no i tymi wzgledami nalezaloby sie kierowac, ale czasem rzeczywiscie....jest to problem.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:02

grosza, Bursztyn, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku - czy Ty zamierzasz w tym cyklu się rozmnażać? :)

inessa, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Alis znasz jakąś osobę, którą by chrzestni rodzice wspierali w wierze, wychowywali w niej lub współdziałali z rodzicami naturalnymi? Wszystko to teoria....:)

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz rację na chrzest prezent jest jak dla mnie jak najbardziej wskazany :) ja mam małą rodzinkę i u mnie jest chrzesną młodego koleżanka - b.dobra z niej duszyczka :)
    Bursztyn wrote:
    Hej Dziewuszki

W niedziele mam zostac po raz drugi matka chrzestna - corki nielubianej kolezanki :/ dziecko jest super, matka niestety nie... a za 2 tyg.po raz trzeci- synka mojej drugiej kolezanki- oboje lubie. w sierpniu debiutowalam jako matka chrzestna mojej bratanicy. Po przemysleniach doszlam do w niosku ze we wszystkich trzech przypadkach dam prezent- pamiatke chrztu. Zadnej kasy. No i zauwazam, (bo slucham i czytam co ludzie na to- w blizszym i dalszym otoczeniu) ze jednak prezenty nie sa tak znowu mile widziane- natomiast kasa jak najbardziej. Kloci mi sie to z idea chrztu, komuni itd.i dlaatego nie mam zamiaru dawac pieniedzy. I jeszcze jedno, nie podoba mi sie rowniez pomysl wydawania przyjac na 20 -30 osob z tej okazji. wiadomo- sa koszty wiec kasa by sie przydala na zamortyzowanie tych kosztow. I tutaj rodzi sie we mnie bunt. Bo nie isc nie moge, w cyrku tez nioe chce brac udzialu ani dawac pieniedzy rowniez bo sie nie zgadzam z takim podejsciem.
    co Wy myslicie na ten temat?

Bursztyn, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie już powoli powracam do żywych ;P ale nadal kiepsko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 15:06

Bursztyn, inessa, megan8, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze jestem chrzestną syna mojej przyjaciółki i dwa razy odmówiłam
    Nie sztuka być chrzestną od tak po prostu.
    Powiedziałam, że będę chrzestną przyszłego dziecka mojej siostry więc nie mogę brać więcej odpowiedzialności
    nigdy nie zostałabym chrzstną dziecka osoby, której nie lubię, bo potem masz non stop kontakt z taką osobą i to jest męczące.
    Kasy nigdy nie dałam. Mój chrześniak ma bogatych rodziców i bogatego chrzestnego.. ale to moje prezenty tanie ale wybrane szczególnie dla niego powodują zachwyt WOW! :-) bezcenne
    Bursztyn wrote:
    Hej Dziewuszki

W niedziele mam zostac po raz drugi matka chrzestna - corki nielubianej kolezanki :/ dziecko jest super, matka niestety nie... a za 2 tyg.po raz trzeci- synka mojej drugiej kolezanki- oboje lubie. w sierpniu debiutowalam jako matka chrzestna mojej bratanicy. Po przemysleniach doszlam do w niosku ze we wszystkich trzech przypadkach dam prezent- pamiatke chrztu. Zadnej kasy. No i zauwazam, (bo slucham i czytam co ludzie na to- w blizszym i dalszym otoczeniu) ze jednak prezenty nie sa tak znowu mile widziane- natomiast kasa jak najbardziej. Kloci mi sie to z idea chrztu, komuni itd.i dlaatego nie mam zamiaru dawac pieniedzy. I jeszcze jedno, nie podoba mi sie rowniez pomysl wydawania przyjac na 20 -30 osob z tej okazji. wiadomo- sa koszty wiec kasa by sie przydala na zamortyzowanie tych kosztow. I tutaj rodzi sie we mnie bunt. Bo nie isc nie moge, w cyrku tez nioe chce brac udzialu ani dawac pieniedzy rowniez bo sie nie zgadzam z takim podejsciem.
    co Wy myslicie na ten temat?

Bursztyn, inessa, Andzia33, Alis, megan8, Mango, pepapig, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Po pierwsze jestem chrzestną syna mojej przyjaciółki i dwa razy odmówiłam
    Nie sztuka być chrzestną od tak po prostu.
    Powiedziałam, że będę chrzestną przyszłego dziecka mojej siostry więc nie mogę brać więcej odpowiedzialności
    nigdy nie zostałabym chrzstną dziecka osoby, której nie lubię, bo potem masz non stop kontakt z taką osobą i to jest męczące.
    Kasy nigdy nie dałam. Mój chrześniak ma bogatych rodziców i bogatego chrzestnego.. ale to moje prezenty tanie ale wybrane szczególnie dla niego powodują zachwyt WOW! :-) bezcenne
    lubie Cie :D

inessa, Reni lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam dodac, ze nie odmowilam tej niezbyt lubianej kolezance ( nie bede opisywac okolicznosci bo zbyt to dlugie i skomplikowane- w kazdym razie bylysmy kiedys blisko i to prawie rodzina) bo dziecko fajne i je polubilam, a moja matka mowi- ze to sie wlasnie dla tego dziecka robi- ale ogolnie- to Reni ma racje i sie z tym zgadzam.

inessa, megan8, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Witajcie już powoli powracam do żywych ;P ale nadal kiepsko :(
    bidulko, przytulam <3 lez pod ciepla kolderka i regeneruj sily.

inessa, grosza lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku - czy Ty zamierzasz w tym cyklu się rozmnażać? :)
    wiedzialam, ze predzej czy pozniej zadasz to pytanie ;)
    Moj maz jedzie do Indii w czwartek na tydzien, i tak sobie pomyslalam, ze dam sobie ten czas na zastanowienie moze, czego ja chce.

inessa, megan8, grosza, pepapig, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • angela Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia - u mnie Lena Anna
    Andzia33 wrote:
    Angela super,że za dwa tygodnie już przytulisz swoją córeczkę.Łatwego porodu i szybkiego dojścia do siebie!

Megan też już daleko,super!

Megan i Angela i inne cięzaróweczki,jakie macie wybrane imiona dla dzieciaczków?

Andzia33, Bursztyn, inessa, megan8, Mango, grosza lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no wlasnie, o to chodzi! Przykro mi ze masz trefna chrzestna, ja takze niestety...

Wiesz moja była moją najbardziej ukochaną ciocią ,do dnia gdy przeciwstawiłam się ojcu a jej bratu,na jego nowy związek z kochanką.Calła jego rodzina stanęła po jego stronie,że on ma prawo ułożyc sobie życie już po śmierci mamy,i ja mu tego nie broniłam ,ale z kimś odpowiednim ,a nie takim ,co jej dzieci są święte ,a my z siostrą najgorsze.Długa historia i dużo nerwów,tak więc nie warto zaśmiecac tego forum.Ja wiem jedno jeżeli oni nie mieli dla mnie czasu wtedy,to ja też nie mam dla nich już czasu!

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Andzia - u mnie Lena Anna

To już wiemy na kogo czekają forumowe cioteczki.

angela, inessa, Mango, pepapig, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ