X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:01

inessa, Andzia33, Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bursztynku mam podobne podjscie do Ciebie niestety często rodzice lub dziadkowie napedzają to wszystko ostatnio jak widziałam dzieci po komuni to zawał normalnie skutery, komputery i tylko przechwalanie sie jeden przez drugiego masakra jakaś, nie wspomne już o tym co chrzest i komunia mają za znaczenie :( ale cóż.
    Podziwiam CIe jednak za odwage jak nic nie dasz do tzw.koperty zwłąszcza temu dziecku nielubianej koleżanki :)
    nowlasnie, nigdy nie moglam zrozumiec powiazania miedzy komunia, chrztem a kasa? Ale byc moze mam za maly rozumek. Przeciez to nie sa urodziny, czy zdana matura, zaliczone studia. Wiec co tu nagradzac?To jest dla mnie chore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 14:02

inessa, caffe, bliska77, megan8, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Nikolas i Filip

Nik miał być Jessicą
    mialam przyjemnosc poznac Nikolasa, swietny gosc :)

inessa, caffe, Andzia33, megan8, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zawiązku z dniem DZIECKA UTRACONEGO to dla wszystkich Aniołków <3

Mam nadzieję, że im jest teraz tak dobrze, jak na tym obrazku.

1298653n0msyhekb5.gif

Bursztyn, Andzia33, bliska77, inessa, megan8, Mango, gosia7122, malgos741, Lucky lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, ja myślę, że spotkanie z rodziną z okazji chrztu dziecka jest jak najbardziej w porządku. To dla mnie jest przyjęcie powitalne dla nowego członka rodziny, wprowadzenie dziecka oficjalnie do rodziny, a 30 osób, gdy się zbieże rodzinę z obu stron to nie jest tak dużo.
    Nie spotykamy się przecież na codzień w większym rodzinnym gronie i fajnie, że jest okazja, żeby to zrobić, żeby podtrzymać więzi.

Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nowlasnie, nigdy nie moglam zrozumiec powiazania miedzy komunia, chrztem a kasa? Ale byc moze mam za maly rozumek. Przeciez to nie sa urodziny, czy zdana matura, zaliczone studia. Wiec co tu nagradzac?To jest dla mnie chore.
    A kto robi imprezy z okazji zaliczonych studiów dla rodziny??? To jedyna okazja, żeby wydrzeć jak najwięcej kasy od chrzestnych, dziadków i bliskich ciotek...ja się tym zupełnie nie przejmowałam - ale to co widziałam po Komunii u mojego syna to cyrk na kółkach :). Uważam też, że spędy 40 osobowe -to chwalenie się na siłę dzieckiem i oczekiwanie na prezenty :). Ja jestem zwolennikiem chrztu - gdzie spotykają się rodzice, rodzice chrzestni, ewentualnie rodzeństwo i dziadkowie - tyle

Andzia33, caffe, inessa, megan8, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Bursztynku hyba,że ktoś ma liczną rodzinę -u mnie na każdych urodzinach małej jest 12-13 osób i to tylko najbliższa rodzina i to jeszcze niecała,bo m ma 5 rodzeństwa a jedna z sióstr 5 swoich.Takze z ilością ludzi różnie bywa,ale uważam ,ze każdy daje to co uważa,czy to będzie kasa,czy grzechotka,to jest prezent od niego i nikt nie powinien sie wtrącac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 14:10

Andzia33
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Nikolas i Filip

Nik miał być Jessicą
    Fajnie :)

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bursztyn, ja myślę, że spotkanie z rodziną z okazji chrztu dziecka jest jak najbardziej w porządku. To dla mnie jest przyjęcie powitalne dla nowego członka rodziny, wprowadzenie dziecka oficjalnie do rodziny, a 30 osób, gdy się zbieże rodzinę z obu stron to nie jest tak dużo.
    Nie spotykamy się przecież na codzień w większym rodzinnym gronie i fajnie, że jest okazja, żeby to zrobić, żeby podtrzymać więzi.
    kiedy to wlasnie nie jest rodzinne grono tylko zbieranina znajomych (mieszkamy za granica) z ktorymi na codzien kontakty sa, delikatnie mowiac luzne. (gdyby to byla rodzina z ktora utrzymuje sie kontakty to nie mialabym nic przeciwko)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Wiesz Bursztynku hyba,że ktoś ma liczną rodzinę [u mnie na każdych urodzinach małej jest 12-13 osób i to tylko najbliższa rodzina i to jeszcze niecała,bo m ma 5 rodzeństwa a jedna z sióstr 5 swoich]Takze z ilością ludzi różnie bywa,ale uważam ,ze każdy daje to co uważa,czy to będzie kasa,czy grzechotka,to jest prezent od niego i nikt nie powinien sie wtrącac.
    i tak byloby najlepiej, ale niestety ludzie sie wtracaja i samonapedzaja te machine. Natomiast nadal nie rozumiem co ma kasa do sakramentu chrztu?
    I jak powiedzialam wczesniej:to nie jest zjazd rodzinny tylko stado luznych znajomych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 14:10

Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    kiedy to wlasnie nie jest rodzinne grono tylko zbieranina znajomych (mieszkamy za granica) z ktorymi na codzien kontakty sa, delikatnie mowiac luzne. (gdyby to byla rodzina z ktora utrzymuje sie kontakty to nie mialabym nic przeciwko)
    no to proste - wszystko jasne jak dla mnie..:)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip tez mi się podoba - ostatnio chodzą mi też po głowie jakieś bardziej tradycyjne imiona... _ Hanna, Tomasz, Krzysztof..

Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, smutno mi dzis ale przejdzie, nie gniewajcie się ale muszę trochę odpocząć od forum, na razie zamykam temat starań, przynajmniej na miesiąc, dwa, bo zwariuje :-)
    będę oczywiście do Was zaglądać :-)

Andzia33, Bursztyn, inessa, megan8, polarmiś, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    i tak byloby najlepiej, ale niestety ludzie sie wtracaja i samonapedzaja te machine. Natomiast nadal nie rozumiem co ma kasa do sakramentu chrztu?
    I jak powiedzialam wczesniej:to nie jest zjazd rodzinny tylko stado luznych znajomych.
    Ja nie znam historii, żeby rola Chrzestnej i Chrzestnego była wykorzystana kiedykolwiek, przez jakąkolwiek rodzinę inaczej, niż w kontekście kasy...:) > Chrzestna i chrzestny to kasa - na chrzest, komunię, ewentualnie 18-tkę i potem na wesele....:) - taka rola powinna być zapisana w papierach kościelnych - bo taka de facto jest......Mam 4 chrześniaków - to wiem co mówię..:)

Andzia33, bliska77, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Wiesz Bursztynku hyba,że ktoś ma liczną rodzinę -u mnie na każdych urodzinach małej jest 12-13 osób i to tylko najbliższa rodzina i to jeszcze niecała,bo m ma 5 rodzeństwa a jedna z sióstr 5 swoich.Takze z ilością ludzi różnie bywa,ale uważam ,ze każdy daje to co uważa,czy to będzie kasa,czy grzechotka,to jest prezent od niego i nikt nie powinien sie wtrącac.
    dodam jeszcze, ze kasa i drogie niczym nieuzasadnione prezenty przy takiej okazji calkowicie zaslaniaja to czym jest chrzest czy komunia, a potem dochodzi do takich kuriozalnych sytuacji jak skutery na komunie.... Przepraszam, ale to chyba jest pomylka i komus sie poprzestawialy wartosci albo nie rozumie o co tutaj chodzi.
    Oczywiscie to jest moje osobiste zdanie, i nikt nie powinien czuc sie zobligowany zeby go podzielac.

bliska77, gosia7122, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będziemy czekac na wieści od Ciebie i zaglądaj jak najczęściej,a smutek szybko minie-przytulam.

bliska77, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    oj dziewczyny, smutno mi dzis ale przejdzie, nie gniewajcie się ale muszę trochę odpocząć od forum, na razie zamykam temat starań, przynajmniej na miesiąc, dwa, bo zwariuje :-)
    będę oczywiście do Was zaglądać :-)
    Aga - może tak ma być....do 45 roku życia jeszcze trochę czasu masz..a teraz potrzebne Ci sanatorium...;)

bliska77, Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to proste - wszystko jasne jak dla mnie..:)
    czyli? :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    czyli? :)
    no to co pisałam - kasa, kasa, kasa,,,ewentualnie druga możliwość to popisywanie się dzieckiem, przed ludźmi, którzy na co dzień nie są wcale tak bardzo bliscy, żeby dzielić z nimi takie chwile...:)

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja nie znam historii, żeby rola Chrzestnej i Chrzestnego była wykorzystana kiedykolwiek, przez jakąkolwiek rodzinę inaczej, niż w kontekście kasy...:) > Chrzestna i chrzestny to kasa - na chrzest, komunię, ewentualnie 18-tkę i potem na wesele....:) - taka rola powinna być zapisana w papierach kościelnych - bo taka de facto jest......Mam 4 chrześniaków - to wiem co mówię..:)
    o Boszszszeee...! o.O
    no to ja sie wlasnie wylamie, bo sie nie zgadzam z takim pomyslem. Przynajmniej beda mieli o czym gadac, obgadywac i strzepic sobie jezory.
    Na slub - rozumiem kase, bo to na na nowa droge zycia i wicie gniazda, to ma troche iine zastosowanie. I na takich imprezach koperte daje chetnie. Na 18- tez daje. I inne urodziny. Ale nie na chrzest, komunie i bierzmowanie!!!! Niedoczekanie!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 14:20

Mango, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ