X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Córki mam z mojej strony kuzyna a z m bratową
    Ale do drugiego dziecka nie wiem,bo ta szwagierka którą bym chciała,żyje z rozwodnikiem.Myślę ,że kogoś się wymyśli,jak już będzie bliżej porodu.

Megan Ty już myśl!

megan8, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Wiesz moja była moją najbardziej ukochaną ciocią ,do dnia gdy przeciwstawiłam się ojcu a jej bratu,na jego nowy związek z kochanką.Calła jego rodzina stanęła po jego stronie,że on ma prawo ułożyc sobie życie już po śmierci mamy,i ja mu tego nie broniłam ,ale z kimś odpowiednim ,a nie takim ,co jej dzieci są święte ,a my z siostrą najgorsze.Długa historia i dużo nerwów,tak więc nie warto zaśmiecac tego forum.Ja wiem jedno jeżeli oni nie mieli dla mnie czasu wtedy,to ja też nie mam dla nich już czasu!
    Rozumiem. To sa cholernie trudne sprawy.

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Ja do Córki mam z mojej strony kuzyna a z m bratową
    Ale do drugiego dziecka nie wiem,bo ta szwagierka którą bym chciała,żyje z rozwodnikiem.Myślę ,że kogoś się wymyśli,jak już będzie bliżej porodu.

Megan Ty już myśl!
    Kosciol bedzie chyba musial troche zluzowac jesli chodzi o zasady bycia chrzestnym dlatego ze za chwile o ile nie juz, co druga para jest lub bedzie rozwiedziona i nie bedzie w kim wybierac, a za chrzty przeciez trzepia kase ;) wiec mysle ze troche odpuszcza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 15:35

Andzia33, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak z pogrzebami,że niby co łaska.Koleżanka teraz załatwiała pogrzeb i pyta się księdza ile ,a on od 450,a organista 150....
    Może wreszcie przestaną zdzierac z normalnych ludzi w końcu to ich praca.

Andzia33
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Tak jak z pogrzebami,że niby co łaska.Koleżanka teraz załatwiała pogrzeb i pyta się księdza ile ,a on od 450,a organista 150....
    Może wreszcie przestaną zdzierac z normalnych ludzi w końcu to ich praca.
    nie liczylabym na to...

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wiedzialam, ze predzej czy pozniej zadasz to pytanie ;)
    Moj maz jedzie do Indii w czwartek na tydzien, i tak sobie pomyslalam, ze dam sobie ten czas na zastanowienie moze, czego ja chce.
    Żeby Twój mąż w tych Indiach nie przeżył jakiejś odnowy duchowej ;) - bo tam to się często zdarza...:) jeszcze mu się coś w głowie pozmienia.;)

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oglądam porodówke i właśnie rodzą sie bliźniaczki :)

Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o chrzestnych po rozwodach:
    - jeśli osoba ma rozwód cywilny, a kościelnego nie - może być chrzestnym - pod warunkiem, że nie żyje w innym związku niesakramentalnym
    - w wielu Kościołach księża już odpuszczają i mimo informacji o związku niesakramentalnym - zezwala się na taką sytuacje, by taka osoba była chrzestnym (choć nie jest to absolutnie według prawa kościelnego)

Bursztyn, Andzia33, megan8, grosza lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Żeby Twój mąż w tych Indiach nie przeżył jakiejś odnowy duchowej ;) - bo tam to się często zdarza...:) jeszcze mu się coś w głowie pozmienia.;)
    co prawda z pracy jedzie,juz 4 raz, no ale nigdy nic nie wiadomo, trudno, ale jednak zaryzykuje... ;) no chyba ze cos mi odbije jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 15:55

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą jak zwykle na wszystko znajdzie się sposób - jeśli ktoś nie może być chrzestnym z w/w przyczyn - może zostać tzw. świadkiem chrztu :) - zapis tylko inny - a sens ten sam....także wszystko da się ominąć - nawet w Kościele..:)

inessa, Bursztyn, Andzia33, Reni, Mango, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zresztą jak zwykle na wszystko znajdzie się sposób - jeśli ktoś nie może być chrzestnym z w/w przyczyn - może zostać tzw. świadkiem chrztu :) - zapis tylko inny - a sens ten sam....także wszystko da się ominąć - nawet w Kościele..:)
    oo, a tego nie wiedzialam.
    Masz racje, da sie ominac, a przede wszystkim w Kosciele ;)

Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa nie oglądaj tych bliźniaków, bo jeszcze się zapatrzysz i wpadniecie z bliźniakami..;)

Bursztyn, Andzia33, inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się z tym nie zgodzę.. bo rodzice chrzestni mieli takie zadanie wieki temu, w czasach kiedy to kościół i wiara miały ogromne znaczenie
    dzisiaj..
    jak coś się dzieje z rodzicami to opiekę i wsparcie przejmuje reszta rodziny dziadkowie wujkowie
    nie słyszałam, żeby chrzestni wzieli dziecko na wychowanie po śmierci rodziców
    tym bardziej, że często jest tak, że chrzestnych dziecko widzi 3 razy w życiu i nie ma więzi
    Przykre jest to czego Andziu doświadczyłaś
    Mojej siostry chrzestny, którego pochowaliśmy miesiąc temu był obcym facetem kolegą taty ale miał z nią kontakt do śmierci. Chrzestna natomiast cóż.. siostrzenica taty baaaardzo bliska rodzina..zapomina nawet o urodzinach
    dzisiaj liczy się tylko kasa..
    Andzia33 wrote:
    Wiesz często tak jest ,ale moim zdaniem zadaniem chrzestnych jest zastąpic rodziców gdy ich zabraknie i ja takich właśnie wybieram do moich dzieci.
    A swojej chrzestnej nigdy nie wybaczę ,że nie była na żadnym z moich ślubów[cyw 2001i kościelny2007],a mama już nie żyła a z ojcem nie mam dobrego kontaktu.Całą rolę rodziców przejął mój chrzestny,który udzielił nam błogosławieństwa[z mojej strony]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 16:06

Andzia33, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np. chrzestnym może być tez osoba niewierząca albo nie posiadająca bierzmowania. Tak ma mój chrześniak. Chrzestny towarzyszył w sakramencie
    Bozia3 wrote:
    jeśli chodzi o chrzestnych po rozwodach:
    - jeśli osoba ma rozwód cywilny, a kościelnego nie - może być chrzestnym - pod warunkiem, że nie żyje w innym związku niesakramentalnym
    - w wielu Kościołach księża już odpuszczają i mimo informacji o związku niesakramentalnym - zezwala się na taką sytuacje, by taka osoba była chrzestnym (choć nie jest to absolutnie według prawa kościelnego)

bliska77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Reni pewnie,ze tak jest jak piszesz,ale przynajmniej w tak ważnych momentach chrzestni powinni byc blisko.Ja mam jedną chrześniaczke ma 14 lat i przez pierwszy rok byłam u nich codziennie,ponieważ jej rodzice nie mieli do czynienia z małymi dziecmi,więc ja chodziłam kapac,obcinac paznokcie itd[mam o 14 lat młodszą siostrę-więc wprawa była]póżniej na wszystkie święta też byłam,do czasu jak moja mała miała roczek i oni nie przyszli.Teraz nie byłam tam już dwa lata,moja chrześniaczka była u mnie w pracy w zeszłym tyg i zawsze powtarzam ,że droga jest ta sama,jeżeli ja nie przychodzę ,może przyjśc,czy zadzwonic.Napewno na jej wesele pójdę ,jeżeli dożyję i jak zaprosi,ale kontakt już mamy mniejszy[wszystko też przez tamte sprawy rodzinne,bo jej ojciec jest bratem mojego]

inessa, grosza lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ja bliźniaki z miła checia przyjme :)

Andzia33, Bursztyn, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj dostałam sms;
    W koronie układu stoi karta ŚMIERC-zapowiada radykalne i nieodwracalne zmiany....

I co Wy na to?

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bozia ja bliźniaki z miła checia przyjme :)
    Ja też ,ale ze względu na to ,że mam już córkę to teraz poproszę pareczkę!

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:04

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    A wczoraj dostałam sms;
    W koronie układu stoi karta ŚMIERC-zapowiada radykalne i nieodwracalne zmiany....

I co Wy na to?
    Boszszszee...a kto Ci takie tarotowe sms-y przysyla?

Andzia33, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ