X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Reni Ty jeszcze nie bądź taka pewna, że dołączysz. Wszystko może się wydarzyć przez te 4 dni. Mocno kciukam za Ciebie.
    ja tak samo Reni kcikam <3

Lucky, Reni, inessa lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.
    Pamieta mnie ktos jeszcze?
    Pare dni nie pisalam a ostatnio nawet nie zagladalam.
    Za to teraz przeczytalam wszystko, co napisalyscie.

Ktos (zapomnialam kto) napisal ze ma 34 lata i ze jest stara.
    Mieszkanie we Wloszech ma ta zalete ze w tym wieku jest sie ciagle ragazza - dziewczyna!

Choc kiedys wchodzac do kliniki na moje badania tarczycy maz uslyszal od zebraka Ciao bello (czesc piekny) a ja zaraz po nim Buongiorno Signora! ( czyli dzien dobry pani)Niestety - poznal sie na mnie. ;)

U mnie plamienie wiec nadchodzi @.

Lucky, Reni, polarmiś, Andzia33, inessa, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Witajcie dziewczynki. Należy Wam się wyjaśnienie, bo sporo za mnie kciukało. Wczorajszy test negatywny. Wiecie zapewne jak się czuję, bo niejedna to przeszła. Nie udzielam się tu ostatnio bo bym tylko smuciła. Wiem, że kilka z Was też teraz przechodzi takie doły i lekko oddalają od forum, by nie zwariować od nakręcania. Ja mam podobnie. Jestem już totalnie nakręcona, a raczej byłam. Wszystko się dobrze układało, pierwszy cykl z CLO, dwa piękne jajeczka, miały być bliźniaki wg gina. Cykl się przedłużył. No i dupa. Dziś mam myśli, że jestem za stara (sorki Reni, ...że niby mumia egipska stara, a my dojrzałe) Tak dziś myślę. Próbuję sobie wcisnąć, że jedno dziecko to co mam powinno mi starczyć. I jedyna nadzieja, że w końcu przyjdzie @ a z nią odezwą się te lepsze hormony i nadzieja. Muszę przeczekać. Jestem wkurzona tymi wahaniami hormonów, chęci posiadania dziecka swojego, może adopcyjnego.
    Za chwilkę się ogarnę i znów zacznę walczyć. W sobotę zmiana endokrynologa, ponoć konkretna babka, może ona coś mi poradzi. I tak ogólnie to nie chce mi się latać znów do gina. Ale będę latać!
    Miłego dnia dziewczyny. Sorki za długi post i mój humor.
    Olena, jakbym czytała o sobie..... (tylko "trochę" więcej cykli z CLO było) :-) trzymaj sie

Olena, Andzia33, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    dziewczyny witam
    Oleno bardzo Ci kibicowałam, taaaakie przesunięcie :( nic dziwnego że miałaś nadzieję, a z Tobą - my

ja też chcąc nie chcąc się nakręcam :(
    wczoraj wieczorem podjechałam na usg do szpitala, bo mój gin miał dyżur, piękne ciałko żółte, endo 11mm - szok po prostu..no nadzieja wstąpiła w moje serce a z nią i strach i stres :(
    wykres jak zwykle mam wzorowy :( ale już się nim nie podniecam, bardziej kręci mnie to moje endometrium, w życiu takiego nie miałam

powodzenia wszystkim

Reni czekasz na @ czy będziesz jednak testować?
    Cafe buziaki dla Twojego brzuszka
    Grosza lepiej Ci? zdrowiej!
    Lucky, trzymam kciuki, oby chociaż Tobie się udało

Bursztyn, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje endometrium po CLO miało 10,5 (może i więcej bo jeszcze rosło do owu). Wcześniejsze cykle bez CLO 4,9 albo 6,4. Także CLO wzmacnia endometrium wg mnie.

Reni, Andzia33, inessa, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Reni - ciałko jest prawie do końca cyklu - zanika 2-3 dni przed @.

Olena - trzymaj się - ja miałam to samo kilka dni temu. Podziwiam za decyzję o adopcji - ja bym się już nie podjęła tematu, prędzej pomyślałabym o in vitro - tylko ta kasa....

Próbuje zajmować się innymi sferami życia, niż starania - bo człowiek może się tak zafiksować - że temat przysłoni wszystko inne - co może dawać radość w życiu. Dodatkowo frustracja niespełnienia może się zamienić w agresję - chyba pisała o takich uczuciach Inessa. Koleżanka z malutką córeczką odwiedziła nas w pracy - ma 2 miesiące - a ja złapałam się na tym, że poczułam coś na kształt odrzutu od tego dziecka - w ogóle nie miałam ochoty wziąć ją na ręce - a dawniej nie przepuściłabym takiej okazji....coś ze mną nie tak chyba...;)

Mango, Bursztyn, Andzia33, inessa, megan8, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Olena Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia wszystko z Tobą w porządku. Mnie wkurzają matki z dziećmi. Rozumiem Twój odrzut od dziecka. Poza tym tez wariuję, nie potrafię niczym się zająć. Już raz przechodziłam depresję z powodu niemożności zajścia w ciążę. To było 10 lat temu. Naszczęście się udało. Wtedy myślałam, że jestem stara.
    malos741 - jeśli nie chcesz nie odpowiadaj, czy w nicku to Twój rocznik? Bo to też mój rocznik.

Bursztyn, Andzia33, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    caffe też mnie zaciekawiłaś tą cykorią
    to chodzi o tą kawę Nestle z cykorią ??

Kupiłam taką jak na zdjęciu (ta ma mniej błonnika), więcej błonnika ma opakowanie, na którym zamiast czerwonego koloru jest niebieski.

http://www.bio-kiosk.pl/napoj-kawowy-cykoria-classic-bez-glutenu-cat-38-id-549.aspx

Wsypuję 2-3 łyżeczki do standardowej wielkości kubka, słodzę i dopełniam mlekiem. Mnie bardzo smakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 10:38

Mango, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja chyba też skorzystam z Twojej porady caffe, bo z kawą to już czasami przesadzam ;)

inessa lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Oj to ja chyba też skorzystam z Twojej porady caffe, bo z kawą to już czasami przesadzam ;)
    Ja polecam, bo mi bardzo smakuje. Piłam kawę codziennie, ale chyba nie byłam uzależniona, skoro się z dnia na dzień przestawiłam :)

inessa, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko z Tobą w porządku
    ja tak mam od zawsze dzieci mnie nie jarają .. wręcz przeciwnie bardzo często obce dzieci mnie wkurzają szczególnie te rozwrzeszczane..
    a takie maluchy w wózeczkach w ogóle na mnie wrażenia nie robią
    będę miała swoje super. nie to trudno
    Bozia3 wrote:
    Koleżanka z malutką córeczką odwiedziła nas w pracy - ma 2 miesiące - a ja złapałam się na tym, że poczułam coś na kształt odrzutu od tego dziecka - w ogóle nie miałam ochoty wziąć ją na ręce - a dawniej nie przepuściłabym takiej okazji....coś ze mną nie tak chyba...;)

inessa, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie.

A propos stosunku do obcych dzieci moja kolezanka powiedziala tak ( nie wiem czy to sama wymyslila ale zapamietalam) : dzieci są jak BĄKI - znosi się tylko swoje.
    Cos w tym jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 11:12

Reni, Bursztyn, Andzia33, inessa, megan8, Mango, malgos741, anek42, Iwone lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, to sprawa Twojej psychiki, tzn. Twojego rozgoryczenia, zawodu, bezsilności. W taki sposób chcesz się bronić.

Olena, inessa, Mango, bliska77, malgos741, anek42 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl czas gdy plakalam na widok kobiet w ciazy i malych dzieci.

A teraz to tylko w czasie comiesiecznych rozczarowan.

Olena, inessa, malgos741, Iwone lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wszystko z Tobą w porządku
    ja tak mam od zawsze dzieci mnie nie jarają .. wręcz przeciwnie bardzo często obce dzieci mnie wkurzają szczególnie te rozwrzeszczane..
    a takie maluchy w wózeczkach w ogóle na mnie wrażenia nie robią
    będę miała swoje super. nie to trudno
    mam tak ja Ty Reni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 11:29

Reni, inessa, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Cześć Dziewczynki :)

Reni - ciałko jest prawie do końca cyklu - zanika 2-3 dni przed @.

Olena - trzymaj się - ja miałam to samo kilka dni temu. Podziwiam za decyzję o adopcji - ja bym się już nie podjęła tematu, prędzej pomyślałabym o in vitro - tylko ta kasa....

Próbuje zajmować się innymi sferami życia, niż starania - bo człowiek może się tak zafiksować - że temat przysłoni wszystko inne - co może dawać radość w życiu. Dodatkowo frustracja niespełnienia może się zamienić w agresję - chyba pisała o takich uczuciach Inessa. Koleżanka z malutką córeczką odwiedziła nas w pracy - ma 2 miesiące - a ja złapałam się na tym, że poczułam coś na kształt odrzutu od tego dziecka - w ogóle nie miałam ochoty wziąć ją na ręce - a dawniej nie przepuściłabym takiej okazji....coś ze mną nie tak chyba...;)
    Boziu, zgadzam sie Dziewczynami, wszystko z Toba w najlepszym porzadku

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos marne mam polaczenie bo ta wiadomosc probowalam wyslac z 5 razy.

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem, bo agencja dla ktorej pracuje zdzwoni do mnie i podejrzewam ze wiem z jakim zleceniem, chodzi o wczorajsza sprawe w szpitalu, beda chcieli zebym tam poszla i znowu byla przy rozmowie i odlaczeniu respiratora. A ja chyba tego nie zniose. Z jednej strony poznalam juz mame i rodzine tego maluszka,i zauwazylam ze czuja sie ze mna komfortowo wiec pewnie byloby lepiej dla nich gdybym to byla ja. Ale z drugiej strony czuje ze nie chce tam byc. Odrzuca mnie. Dlatego nie odebralam nawet telefonu. Jesli nie ja to i tak znajda kogos innego, nie zobowiazywalam sie. Cholera, nie wiem co zrobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 11:37

Andzia33, inessa, megan8, promyk, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zobaczcie jakie temp w ciąży ma AZI .. często ja mam takie przy @!
    nieźle

Andzia33, inessa, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, wybrałaś sobie zawód jaki wybrałas. Niestety to Ty sama musisz sobie wytworzyc dookoła siebie pewną otoczkę, która ochroni Ciebie samą. Jest to niezbędne dlatego, że masz być dla innych wsparciem, a nie załamywać się razem z nimi.

Bursztyn, Andzia33, inessa, promyk, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ