X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim.

U mnie to chyba nic z tego nie będzie. Wczoraj tak gdzieś o 23.30 plamienie w jednym momencie stało sę bardziej krwiste. Nie była to taka 100% krew, ale ewidentnie nie było to beżowe plamienie. Wtedy już zrezygnowałam ze wszystkiego, bo uznałam, że organizm zaczął się oczyszczać.

Dzisiaj jest cisza, tzn. jest przy podcieraniu troche tego beżowego śluzu (bo on nie jest jakiś brunatny w sensie ciemno brązowy itd.)i na tym koniec.

Nie wiem co się dzieje. Byle wytrwać do jutra, jeśli w ogóle jest jeszcze jakaś szansa.

Lucky, bliska77, inessa, megan8, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe trzymaj się kochaniutka, musi być szansa bądź dobrej myśli bo nerwy w tym nie pomagają.

caffe, Lucky, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Dziewczeta

Troche slonca sie pokazalo, drzewa zmieniaja kolor, czuje sie zapach jesieni w powietrzu.

Caffe, szansa zawsze jest. Moze to wcale nie to o czym myslisz, wkoncu to bylo plamienie a nie krwawienie. Nadal wierze ze wszystko bedzie dobrze. Wspieram Cie mocno myslami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 10:57

caffe, malgos741, Alis, bliska77, inessa, megan8, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prostu czekam... co już będzie

Lucky, malgos741, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdoberek dziewczynki
    my się strasznie rozłożyliśmy ,niby tylko przeziębienie, ale mała miała 39 przez dwie ostatnie noce, w dzień tylko kosmiczny katar i pokasływanie od kataru, mnie boli każdy mięsień no i ta chusteczka przylepiona do nosa... jesień :( a za oknem tak ładnie, żal mi dnia na gnicie w domu :(

Niewiele doczytałam, ale wiem już co nieco

Cafe, trzymaj sie mocno. Jakie wszystko przesądzone????! sama piszesz że od wczoraj wieczorem już spokój, może właśnie się fajnie ustabilizowało i teraz już będzie tylko pięknie!
    Przytulam Cię mocno, nie trać nadziei

Violu ja miałam 3 cykle z Clo, swoje owulacje ok 15-16dc, Clo brałam 4-8dc i wtedy owulacje miałam 12-13dc. Ja też mam normalne swoje owulacje, pękają mi pęcherzyki itd, wszystko gra, a Clo dostałam na poprawienie ich jakości. Teraz cykl odpoczywam, może jeszcze jeden też, a potem mam brać Clo i zastrzyk z pregnylu. Czeka mnie też hsg, ale cały czas mam problem ze zgraniem mojego grafiku i ginekologa. Ja też jestem chetna na każdą ilość 'wolnych' pięcioraczków ;)

Aga fajnie, że wpadasz, mi Cię bardzo brakuje tak na co dzień, ale rozumiem powody :(

co do księżyca, to ja bym musiała czekać półtora roku, O NIEDOCZEKANIE! zdecydowanie chcę dziecko JUŻ

malgos741, caffe, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie,

Mąż wrócił w nocy wiec ranek miałam udańy:-)

Marynarka - rozumiem ze to kryzys małżenski, chwilowy wkurwek a nie stala życiowa sytuacja.

malgos741, Lucky, Mango, bliska77, Bursztyn, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmis mmmmm <3
    A u mnie pochmurno, buro i brzydko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 11:17

Lucky, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Cześć wszystkim.

U mnie to chyba nic z tego nie będzie. Wczoraj tak gdzieś o 23.30 plamienie w jednym momencie stało sę bardziej krwiste. Nie była to taka 100% krew, ale ewidentnie nie było to beżowe plamienie. Wtedy już zrezygnowałam ze wszystkiego, bo uznałam, że organizm zaczął się oczyszczać.

Dzisiaj jest cisza, tzn. jest przy podcieraniu troche tego beżowego śluzu (bo on nie jest jakiś brunatny w sensie ciemno brązowy itd.)i na tym koniec.

Nie wiem co się dzieje. Byle wytrwać do jutra, jeśli w ogóle jest jeszcze jakaś szansa.

Kurcze,a nie możesz iść na usg,żeby zobaczyli co i jak i dlaczego.Normalnie jak berzesz luteine czy duphaston nie powinnać plamić ani podkrwawiać.Przynajmniej mi tak lekarka mówiła przy mojej ciąży pozamacicznej.Jak zaczęłam plamić na brunatno to dała odrazu dupka,ale niestety nie przestałam co było dla niej sygnałem,że jest coś nie tak,i dobre usg z dobrym specjalistą pokazało co.
    Życze,żeby jednak wszystko u Ciebie było dobrze,ale dla pewności zrób usg i może bete jeszcze raz.
    Witam,mój M.po tygodniu bycia w domku znów dziś rano wyjechał na 8 tygodni :(,no nic uczymy się żyć od nowa bez niego z psem :)

caffe, Lucky, bliska77, Bursztyn, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe trzymaj się <3 Trzymam baaaardzo mocno :)

malgos741, Lucky, gosia7122, bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe a ja napiszę, że gdy na początku ciąży brałam luteinę 4x2, to cały czas coś tam miałam na wkładce, potem sie uspokoiło, ale ciąża do końca była wysokiego ryzyka
    Byłam na usg w okresie plamień, ale gin powiedział że nie jest w stanie stierdzić skąd to plamienie, bo krwiaka nie było, widoczna tylko kropka z Maluchem i tyle
    ja brałam luteinę doustnie, do tej pory pamiętam paskudny smak w ustach, teraz biorę tylko dopochwową, ale nigdy niczego sobie nią nie podrażniłam

trzymam kciuki, dawaj znać co u Ciebie

bliska77, Mango, caffe, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Caffe trzymaj się <3 Trzymam baaaardzo mocno :)
    ja również

Lucky, Mango, caffe, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, trzymaj sie, tez myske ze moze jakis ostry dyzur z ginekologia i usg to nie glupi pomysl, bedziesz miala jasnosc i jakby cos to beda mieli szanse pomoc, trzymam kciuki

Lucky, caffe, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, duzo zdrowka dla Was, wiesz ja w smie tez juz nie patrze na zadne fazy ksiezycowe itp, wlasciwie mam swiadomosc ze bez lekow zadne jajco nie zechc sie ujawnic, zatem poki co zyje na luzie i korzystam z zycia ile wlezie :-)

caffe, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Skuterek Ekspertka

Wysłany: 20 października 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe trzymaj sie przesyłam przytulaska ;)

caffe, bliska77, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a ja wierzę w cuda, m.in. w wielki cud dla Ciebie!
    dzięki za życzenia, na pewno się pozbieramy, ale nie znoszę mieć kataru, już wolę @ ;)

Cafe, może faktycznie gdzieś się przejedź, masz ten komfort że mieszkasz w dużym mieście, u mnie na IP to by mnie wyśmiali, wiem bo byłam :(
    Może to Cię uspokoi, jeżeli nawet nie powiedzą nic konkretnego, to zawsze wypowie się jakiś lekarz. Spokój sumienia jest ważny. Kciuczę cały czas. Mogę, bo na nic innego i tak siły nie mam

Mango zerknęłam na wykres :) trzymam, trzymam ! za Ciebie!

caffe, bliska77, inessa, malgos741, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Skuterek Ekspertka

Wysłany: 20 października 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sie dzieje z Reni ? Nie widać jej wykresu ;)

Reni, bliska77, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie jakby u mnie się to wszystko nasilało wieczorem. Teraz jest tego jakby mniej, tfu tfu

Wiecie, ja chyba się zgodzę z tym co mi lekarz powiedział, że jak ma byc coś nie tak to żaden progesteron nie pomoże. Ja cały czas brałam, mimo, że powiedział, że mogę nie brać, a i tak plamię. Leżę dzisiaj też. Jutro rano zadzwonię, o której mam przyjechać, może uda się z samego rana, w zależności od tego czy on nie będzie miał jakiś planowanych zabiegów.

Zrobiłam ile mogłam i wiem, że on mnie też nie lekceważy. Ufam mu nadal. Tak jak powiedział, w takich przypadkach zaleca się leżenie i to wszystko, przynajmniej na tym etapie ciąży. Jutro tylko kwestia sprawdzenia czy nadal w niej jestem...

Lucky, Skuterek, Bursztyn, bliska77, inessa, promyk, gosia7122, polarmiś, grosza, malgos741, sjoanka, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Skuterek Ekspertka

Wysłany: 20 października 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky zdrowia życzę ;)

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skuterek wrote:
    A co sie dzieje z Reni ? Nie widać jej wykresu ;)
    Zaczęłam plamic więc usunęłam wykres, bo nie chcę tych komentarzy o kciukach i szansach. Pozamiatane czekam na @

Skuterek, caffe, Lucky, bliska77, inessa, polarmiś, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Aga a ja wierzę w cuda, m.in. w wielki cud dla Ciebie!
    dzięki za życzenia, na pewno się pozbieramy, ale nie znoszę mieć kataru, już wolę @ ;)

Cafe, może faktycznie gdzieś się przejedź, masz ten komfort że mieszkasz w dużym mieście, u mnie na IP to by mnie wyśmiali, wiem bo byłam :(
    Może to Cię uspokoi, jeżeli nawet nie powiedzą nic konkretnego, to zawsze wypowie się jakiś lekarz. Spokój sumienia jest ważny. Kciuczę cały czas. Mogę, bo na nic innego i tak siły nie mam

Mango zerknęłam na wykres :) trzymam, trzymam ! za Ciebie!
    Lucky, ja nie mam wyrzutów sumienia, bo robię nawet więcej niż on mi kazał. Na IP w większości jest tak samo. Przed poprzednim poronieniem też wykonaliśmy maraton po lekarzach w jeden wieczór i nic to już nie pomogło. Czekam, po prostu czekam do jutra. A nadzieję w zasadzie straciłam. Może dlatego, że już to przechodziłam i jestem gotowa na wszystko, chociaż jest mi przykro z bezsilności. Nie będę sobie wmawiała, że będzie dobrze czy źle, bo tego nie wiem, nikt tego nie wie. Chociaż przeczucia mam te najgorsze.

Lucky, bliska77, inessa, grosza, malgos741, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ