SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche bylo. Bledy robie bo pisze z tableta lub tel i dostaje szalu , palce mam za grube.
    Dzieki Aga bo lekarka mowila o metforminie a aptekarka o glukofage.
    Wczoraj jeszcze ich nie lykalam bo w aptece nie bylo , dzisiaj mam odebrac.

bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie dlatego jak przechodzę na tel to mniej się udzielam, bo wkurza mnie to pisanie ;-) sam mi poprawia słowa wstawia jakieś wynalazki ;-)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśku a jaka dawka?, obecnie mam glucofage 1000mg 2xdziennie

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczynki jakos tak mam dzisiaj zwatpienie, chyba za wczesnie zaczelismy dzialac. Myslalam ze po Clo jest wczesniej owulacja, wiec serduszkowanie zaczelismy juz w 7 dc, jako ze ja mam normalnie owulki kolo 10 dc. a tu dzisiaj 14 dc a tempka sie jakos tak powoli zbiera, no i M tez juz nie wydala, wczoraj ostatni raz rano bylo bzykanko, ale czy byly tam jakies wartosciowe zolniezyki:-( kuzwa, jak tu dobrze sobie wyliczyc? w przyszlym miesiacu bede juz wiedziala zeby za szybko nie startowac, ale wtym szkoda mi tych pieknych jaj....aha no i w dodatku nie wiem czy mi sie jakas infekcja nie przyplatala, rzadko kiedy cos tam mi sie dzieje a teraz mnie piecze, nie mam zadnych uplawow, tylko to pieczenie po przytulaniu no i wczoraj caly dzien leciala mi normalnie woda stamtad. Sory za moj opis ale martwi mnie to:-( czy infekcja moze przeszkodzic w staraniach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 08:37

bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    a ja dziewczynki jakos tak mam dzisiaj zwatpienie, chyba za wczesnie zaczelismy dzialac. Myslalam ze po Clo jest wczesniej owulacja, wiec serduszkowanie zaczelismy juz w 7 dc, jako ze ja mam normalnie owulki kolo 10 dc. a tu dzisiaj 14 dc a tempka sie jakos tak powoli zbiera, no i M tez juz nie wydala, wczoraj ostatni raz rano bylo bzykanko, ale czy byly tam jakies wartosciowe zolniezyki:-( kuzwa, jak tu dobrze sobie wyliczyc? w przyszlym miesiacu bede juz wiedziala zeby za szybko nie startowac, ale wtym szkoda mi tych pieknych jaj....aha no i w dodatku nie wiem czy mi sie jakas infekcja nie przyplatala, rzadko kiedy cos tam mi sie dzieje a teraz mnie piecze, nie mam zadnych uplawow, tylko to pieczenie po przytulaniu no i wczoraj caly dzien leciala mi normalnie woda stamtad. Sory za moj opis ale martwi mnie to:-( czy infekcja moze przeszkodzic w staraniach?
    Viola, to zrozumiałe ze człowiek sie denerwuje i niecierpliwi, takie wyliczanie jest wkurzajace, ja po roku staran bez wyliczania starałam się ponad rok z wyliczeniami lekarzami lekami i wszystkim czym można sobie pomóc, po IUI znów wrzuciłam na luz, już zmęczyłam sie tym wszystkim, termometr odstawiłam w cholerę i cała resztę też, tylko przy progesteronie zostałam bo mam go stanowczo za mało i tak zamierzam przezimować a w lutym bądź marcu pomyślimy co dalej ;-)
    także wyluzujcie bo to naprawdę tylko dodatkowy i niepotrzebny stres :-)

caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aga, ale wkur....mnie juz to liczenie, kochamy sie wtedy kiedy trzeba a nie kiedy mamy ochote. Ja mialam ochote w sobote wieczorem, ale nie bylo to zgodne z moimi wyliczeniemi wiec odpuscilismy, M chcial w niedziele rano ale to tez nie byl ten moment wiec czekalismy na popoludnie....a tu sie okazuje ze owulacje bedzie dzisiaj albo jutro rano. Masakra, ja nigdy w zyciu nie mialam owulacji tak pozno! nawet jak brala Dupka ktory niby reguluje @ to owulka byla tak jak zawsze....mam dosc,jestem zla, zolnierzyki sie wypstrykaly a owulki nie ma (chyba)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 08:56

bliska77, malgos741, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola i trzeba było wtedy kiedy mąż chciał
    rano podobno są najmocniejsze!
    Viola ja podobnie jak Aga odpuściłam. Mam dosyć. I jest mi z tym lepiej :-)

bliska77, caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dzieki Aga, ale wkur....mnie juz to liczenie, kochamy sie wtedy kiedy trzeba a nie kiedy mamy ochote. Ja mialam ochote w sobote wieczorem, ale nie bylo to zgodne z moimi wyliczeniemi wiec odpuscilismy, M chcial w niedziele rano ale to tez nie byl ten moment wiec czekalismy na popoludnie....a tu sie okazuje ze owulacje bedzie dzisiaj albo jutro rano. Masakra, ja nigdy w zyciu nie mialam owulacji tak pozno! nawet jak brala Dupka ktory niby reguluje @ to owulka byla tak jak zawsze....mam dosc,jestem zla, zolnierzyki sie wypstrykaly a owulki nie ma (chyba)
    Viola, kochajcie sie wtedy kiedy macie ochotę a we wskazane dni możecie "przypieczętować" Wasze serduszkowania, wiesz w momencie jak staranie przestaje być przyjemnością a staje się obowiązkiem to człowiek czuje sie naprawdę zmęczony i zniechęcony, my doszliśmy do wniosku, ze skoro nic z matematyczno-lekarskich starań nie wychodzi to będziemy serduszkować tylko i wyłącznie dla przyjemności, przynajmniej na razie ;-), trzymam kciuki za owocne serduszkowania :-)

caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, czuję podobnie jak Ty, nawet nie wiesz jaka czuję sie "wolna" bez tych wszystkich obliczeń zastrzyków i innych pierdół, w ciągu pierwszych kilku dni nawet mi tego brakowało teraz odetchnęłam :-)

malgos741, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem dziewczynki, ja to wszystko wiem w teorii, ale same doskonale wiecie jaka jest presja....nie byloby problemu gdybysmy tak wczesnie nie zaczeli, a tak zolnierzyki poszly sie pasc 0dash2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 09:07

bliska77, malgos741, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    wiem dziewczynki, ja to wszystko wiem w teorii, ale same doskonale wiecie jaka jest presja....nie byloby problemu gdybysmy tak wczesnie nie zaczeli, a tak zolnierzyki poszly sie pasc 0dash2.gif
    Viola, znam ten stan doskonale ale chyba każda z nas musi dojść do takiego momentu jak Reni, ja i jeszcze kilka dziewczyn, zmęczenie materiału i walenie głową w mur, człowiek wie że zrobił praktycznie wszystko co było w jego zasięgu i nic, po takim stanie przychodzi własnie odpuszczenie i wyluzowanie, życzę Ci abyś jak najmniej chwil zwątpienia i jak najszybszego zaciążenia :-)

malgos741, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki a może żołnierzyki jednak nie padły?
    Ja tam kaca nie mam a wypiłam dwa piwka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 09:12

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Viola Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i moje czworaczki tez poszly sie pasc 0cray.gif

Andzia33 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wychodzenia z kosciola - tu we Wloszech ludzie sie kreca, wychodza, wchodza. Nie ma problemu.
    Stalam blisko drzwi ale mimo tego czulam jak mnie zimny pot oblewa i nogi sie uginaja wiec wolalam wyjsc.

Kiedys nie wiedzielismy o ktorej jest msza i poszlismy tak na oko - okazalo sie ze to polowa juz byla a i tak nikt nie zwrocil na nas wiekszej uwagi.

Chodzimy do salezian. Na msze dla dzieciakow bo nam pasuje godzina. I fajne kazania sa. Nawet na poczatku mojej nauki wloskiego je rozumialam. ;)

Tak sie zastanawiam - mam wyrywac zeba 6 listopada.
    Owulacje bede miec na poczatku miesiaca.
    Starac sie w tym miesiacu czy lepiej przystopowac?
    Bo mi dentystka zapowiedziala zebym w ciazy nie byla.

Co do winka - jak, kiedy, ile?

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa różne testy pozytywne

JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

caffe, Reni, Iwone, Matylda36, sjoanka, bliska77, samira, Bursztyn, Andzia33, Lucky, Mango, promyk, gosia7122, malgos741, Sylwia78, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

w wieku 42 lat bez żadnej stymulacji :)

Reni, Iwone, samira, pepapig, Andzia33, Lucky, Mango, promyk, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dwa różne testy pozytywne

JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)
    Gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!

Oj rozwiązał się ten worek ciążowy ;)

Iwone, bliska77, Andzia33, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze Ewa super wiadomość :-)
    EwaT wrote:

bliska77, Andzia33, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huuura posypały się kropy :-)

caffe, bliska77, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratulacje! dlugo sie staralas? ja jestem w tym samym wieku.
    EwaT wrote:

caffe, bliska77, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ