X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn może dopiero teraz masz owulkę...dzwoń po męża i napastuj go....;). Albo ciągniesz po caffe - tamta zaciążyła ze zmiętym jajkiem, to Ty nie możesz bez tempki?? Ja na Twoim miejscu zrobiłabym dziś dwa testy - ciążowy i owulacyjny...tak z ciekawości.....

bliska77, pepapig, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oo to jest ciekawe ;-)
    http://ziolowaapteka.pl/1011-pro-conceptio-femina-na-plodnosc-30tabl.html
    Pro Conceptio Femina zalecany jest dla kobiet planujących dziecko i pragnących wspierać swoją płodność.
    Reni czytaj skład...to żadna rewelacja - kwas foliowy, wit. B czy cynk i tak łykamy zwykle...a sproszkowana papryka chili to u mnie jest w jajecznicy a nie w tabletkach....;)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, wszystko jest mozliwe!! skad sie biora kinder-niespodzianki? czesto wlasnie z przesunietych owulek.

pepapig, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - to naprawdę nie ma wielkiego wpływu na wykres - czy zmierzysz o 6 czy o 7 - sprawdzałam już wiele razy - różnica jest o jedną dziesiątą stopnia..więc to nie zaburzy cyklu...a tylko niepotrzebnie skupiamy się na nieważnych tak naprawdę pierdelamencjach....:)

pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn może dopiero teraz masz owulkę...dzwoń po męża i napastuj go....;). Albo ciągniesz po caffe - tamta zaciążyła ze zmiętym jajkiem, to Ty nie możesz bez tempki?? Ja na Twoim miejscu zrobiłabym dziś dwa testy - ciążowy i owulacyjny...tak z ciekawości.....
    Bozia, boj sie Boga! ;) NIE MOGE MIEC DZIS OWULACJI, bo ma krotkie cykle, od zawsze. Brzuch boli mnie na @, tylko jej nie ma a temp. rosnie zamiast spadac. Chyba zmienie termometr. Jesli do jutra @ sie nie pojawi- bo bedzie to 26 dzien cyklu, czyli zgodnie z moimi 23-26 cyklami, to zrobie test. Ja sie po prostu boje ze mi sie cos rozregulowalo albo moze to na "m"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 10:07

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Bursztynku, wszystko jest mozliwe!! skad sie biora kinder-niespodzianki? czesto wlasnie z przesunietych owulek.
    ale ja mam wszystko jak w zegarku..no prawie, bo te cykle wahaja sie miedzy 23-26 ale tez zawsze tylko w tych widelkach, nigdy wiecej ani nigdy mniej.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, ale tempka na końcu cyklu nie rośnie na "m" tylko na "dz"...;)

Bursztyn lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    heheheh dobre :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak mialam dopoki nie zaczelam sie starac, od 6 miesiecy mam wszystko na opak;-) a tak serio to jesli bedziesz w ciazy przy takim wykresie to pierdykne termometrem i wykasuje wszystkie moje wykresy:-)
    Bursztyn wrote:
    ale ja mam wszystko jak w zegarku..no prawie, bo te cykle wahaja sie miedzy 23-26 ale tez zawsze tylko w tych widelkach, nigdy wiecej ani nigdy mniej.

Reni, polarmiś, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no ale to jest niemozliwe, bo bzyknelam sie wtedy kiedy nie bylo juz poldnego sluzu,tylko kremowy, temp.tez nie wykazala nic, ani testy, czyli sie zabezpieczylam, bo tak naprawde pmyslalam ze bede sie starac na serio od nowego cyklu. Wiec ciaza jest niemozliwa. Zaden z parametrow nie wykazywal owulacji.

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    ja tez tak mialam dopoki nie zaczelam sie starac, od 6 miesiecy mam wszystko na opak;-) a tak serio to jesli bedziesz w ciazy przy takim wykresie to pierdykne termometrem i wykasuje wszystkie moje wykresy:-)
    nie bede, spokojnie, zostaw wykresy tam gdzie sa :) czuje @, bo pobolewa mnie brzuch, tylko ta temp. mnie bardzo zadziwila, bo zawsze mi spada przed @.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczynki, nie chce monopolizowac forum. Musialam Wam napisac o tym dziwnym zjawisku, bo mnie zaniepokoilo. Kupie chyba nowy termometr.

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn może jesteś zwyczajnie przeziębiona?

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn może jesteś zwyczajnie przeziębiona?
    no wlasnie nie.
    Mam nadzieje, ze dzis-jutro sprawa sie wyjasni.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    hmmmmm, no nie wiem Reni... w sumie obecna zmiana jest na nasza korzysc, tzn. nasze wykresy moga ladniej wygladac, bo tempka wyzsza....gorzej bedzie na wiosne, tylko ze ja nie mam zamiaru dotrwac do wiosny, wtedy to juz chce biegac z wielkim brzucholem;-)
    Viola myslisz ze od tek temperatury bedziesz w ciazy? To nie ma znaczenia. Jak masz byc w ciazy to bedxiesz.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytalam was troszke. Zaczne samolubnie - m przylatuje w sobote, mam koniec @, i jestem po rozmowie z dzielnicowym( ostatnio w ciagu jednej nocy wzywalam blekitnych dwa razy ) - na dzis studenci sa zaproszeni na rozmowe. Tyle o mnie.
    Andziu za duzo przeszliscie wspolnie dazac do dziecka. Powiem ci z autopsji- kazdy facet to gieroj, mysli ze po paru razach juz zapyli bo ma super sprzet. Powiem brzydko -gowno prawda. My mamy wiecej "cierpliwosci" nie tyle ze bardziej chcemy ale to mamy wpisane w nasza nature . Mojemu przetlumaczylam- po paru latach zrozumial- to nie tylko kwestia sprzetu ale zaladunku. Jak naboje do dupy to sprzet mozna odlozyc w galoty, jak mam bezowulacyjne zdarzenia to tez nici z roboty. Troche mu zajelo zeby to pojac. A zanim to zrobil to tak jak ty myslalam zeby zaczac z kims innym,rozejrzec sie za kandydatem na ojca dla obecnych i przyszlych dzieci. To bylam istna spirala wzlotow i upadkow,godzenia sie i klotni.
    Sorki jesli kogos urazilam ale pisalam o swoich przejsciach. Mysl o nastepnym dziecku meczy mnie od 34 roku, na dniach koncze 43 lata i za dlugo dalam sie wodzic za nos mojemu m- ze jeszcze nie teraz, nie mamy za co, nie mamy gdzie,kochanie juz mamy wszystko w zyciu poukladane....Tylko gdzie to co ja chce , czego pragne. To co mine dotyczylo sama odkladalam na polke- az sie zbuntowalam. Sama musialam do tego dojzec i dostrzec ze ja i moje pragnienia za tak samo wazne jak calej mojej rodziny.

Reni, Bursztyn, caffe, pepapig, Andzia33, bliska77, Olena, megan8, sjoanka, samira lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia, boj sie Boga! ;) NIE MOGE MIEC DZIS OWULACJI, bo ma krotkie cykle, od zawsze. Brzuch boli mnie na @, tylko jej nie ma a temp. rosnie zamiast spadac. Chyba zmienie termometr. Jesli do jutra @ sie nie pojawi- bo bedzie to 26 dzien cyklu, czyli zgodnie z moimi 23-26 cyklami, to zrobie test. Ja sie po prostu boje ze mi sie cos rozregulowalo albo moze to na "m"...
    e e e tam na m od razu... coś TY?! ...
    aa witam ja od rana rozaaanielonaaa ... bo to moje pierwsze <3 w cyklu hehe ;)
    jestem happy jak nigdy ah oh... jak to dużo nie potrzeba babie do szczęścia no z 15 minut gruchania rankiem i pare mililitrów żołnierzyków haha :D :D
    no i przez to nie zmierzyłam tempki bo sie smigaliśmy w porze mierzenia a później to miałabym ze 40 stopni ;)
    pozdrawiam i wszystkim miłego dnia <3

Bursztyn, caffe, Andzia33, Mango, sjoanka lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie z Promykiem
    promyk wrote:
    Podczytalam was troszke. Zaczne samolubnie - m przylatuje w sobote, mam koniec @, i jestem po rozmowie z dzielnicowym( ostatnio w ciagu jednej nocy wzywalam blekitnych dwa razy ) - na dzis studenci sa zaproszeni na rozmowe. Tyle o mnie.
    Andziu za duzo przeszliscie wspolnie dazac do dziecka. Powiem ci z autopsji- kazdy facet to gieroj, mysli ze po paru razach juz zapyli bo ma super sprzet. Powiem brzydko -gowno prawda. My mamy wiecej "cierpliwosci" nie tyle ze bardziej chcemy ale to mamy wpisane w nasza nature . Mojemu przetlumaczylam- po paru latach zrozumial- to nie tylko kwestia sprzetu ale zaladunku. Jak naboje do dupy to sprzet mozna odlozyc w galoty, jak mam bezowulacyjne zdarzenia to tez nici z roboty. Troche mu zajelo zeby to pojac. A zanim to zrobil to tak jak ty myslalam zeby zaczac z kims innym,rozejrzec sie za kandydatem na ojca dla obecnych i przyszlych dzieci. To bylam istna spirala wzlotow i upadkow,godzenia sie i klotni.
    Sorki jesli kogos urazilam ale pisalam o swoich przejsciach. Mysl o nastepnym dziecku meczy mnie od 34 roku, na dniach koncze 43 lata i za dlugo dalam sie wodzic za nos mojemu m- ze jeszcze nie teraz, nie mamy za co, nie mamy gdzie,kochanie juz mamy wszystko w zyciu poukladane....Tylko gdzie to co ja chce , czego pragne. To co mine dotyczylo sama odkladalam na polke- az sie zbuntowalam. Sama musialam do tego dojzec i dostrzec ze ja i moje pragnienia za tak samo wazne jak calej mojej rodziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 11:21

pepapig, bliska77, Bursztyn, promyk lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • PANI-WIOSNA Znajoma

Wysłany: 29 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny!! macie rozne doswiadczenia doradzcie mi dzisiaj poprostu ze mnie chlusnęło i nawet wypadly duze skrzepy/wczoraj gin mnie dosc ponaciskal, i badanie usg moze tez zrobilo swoje/ macica byla prawie czysta woec powinno byc ok, a tu taka niespodzianka.W tej chwili jest spokoj jednorazowe plusniecie ale obfite, czy to krwotok? bo mam sie zglosic na zabieg jesli bedzie krwotok, nigdy nie mialam czy to sie zatrzymuje czy leci bez konca?biore no-spe i zimny oklad i ide polezec, czy to przejsciowe czy tylko cisza przed burza???gin powiedziala ze wszystko wyglada dobrze i powinno sie samo oczyscic z resztek dzisiaj tez 1 dzien bez duphastonu moze to to???

caffe, megan8 lubią tę wiadomość

PANI-WIOSNA
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PANI-WIOSNA wrote:
    dziewczyny!! macie rozne doswiadczenia doradzcie mi dzisiaj poprostu ze mnie chlusnęło i nawet wypadly duze skrzepy/wczoraj gin mnie dosc ponaciskal, i badanie usg moze tez zrobilo swoje/ macica byla prawie czysta woec powinno byc ok, a tu taka niespodzianka.W tej chwili jest spokoj jednorazowe plusniecie ale obfite, czy to krwotok? bo mam sie zglosic na zabieg jesli bedzie krwotok, nigdy nie mialam czy to sie zatrzymuje czy leci bez konca?biore no-spe i zimny oklad i ide polezec, czy to przejsciowe czy tylko cisza przed burza???gin powiedziala ze wszystko wyglada dobrze i powinno sie samo oczyscic z resztek dzisiaj tez 1 dzien bez duphastonu moze to to???

Na wywołanie poronienia dostałam tabletki, a potem miałam łyżeczkowanie. Mimo, że wszystko mi wyczyścili to krwawiłam obficie jeszcze przez ok 2 tygodnie, a plamiłam prawie przez miesiąc.
    Lekarz mi powiedział, że jeśli będę obficie krwawiła i będą temu towarzyszyły duże bóle brzucha to mam się zgłosić. Nie bolało mnie nic, więc nie byłam u gina.

Jeśli nie boli Cię brzuch, a krwawienie masz raz mocniejsze, a raz słabsze. to nic się nie dzieje i może to jeszcze jakiś czas trwac. Decyzja nalezy do Ciebie czy chcesz iść do gina czy nie. Jeśli coś Cię niepokoi, to idź na wizytę.

megan8 lubi tę wiadomość

‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ