X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, to cudownie! Gratuluje! Jestes pierwsza Mama z naszej paczki :) Jak dojdziesz do siebie to napisz cos wiecej :) Sciskam <3

angela, Lucky, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, suuuuuuuuuuuuuuper :)

Uściski dla Ciebie i Córeczki :)

Lucky, Andzia33, inessa, angela lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp.na tym samym poziome co wczoraj, ale kiedy wpisalam ja do wykkresu to system zaznaczyl mi owulacje na przedwczoraj, co akurat wiem, ze jest niemozliwe, wtedy mialam termin @ jesli bylby to 23 dniowy cykl. Wiec wykasowalam ja. Mam tez bol brzucha typowo miesiaczkowy, w zadnym przypadku owulacyjny. To jest jakies szalenstwo. Mam nadzieje ze @ przyjdzie dzis, czyli byloby to w sumie zgodne z 26 dniowym cyklem. Jesli nie to jutro bede chyba musiala zrobic test, ale poniewaz nie moge byc w ciazy to zaczynam sie martwic ze moze byc ze mna cos nie tak. Nie czuje sie za dobrze, moze to po prostu przeziebienie mnie dopada i stad ta podwyzszona temp. Przepraszam, ze tak smuce z rana.
    Milego dnia Wam zycze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 10:48

Lucky, Andzia33, samira, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    U mnie temp.na tym samym poziome co wczoraj, ale kiedy wpisalam ja do wykkresu to system zaznaczyl mi owulacje na przedwczoraj, co akurat wiem, ze jest niemozliwe, wtedy mialam termin @ jesli bylby to 23 dniowy cykl. Wiec wykasowalam ja. To jest jakies szalenstwo. Mam nadzieje ze @ przyjdzie dzis, czyli byloby to w sumie zgodne z 26 dniowym cyklem. Jesli nie to jutro bede chyba musiala zrobic test, ale poniewaz nie moge byc w ciazy to zaczynam sie martwic ze moze byc ze mna cos nie tak. Nie czuje sie za dobrze, moze to po prostu przeziebienie mnie dopada i stad ta podwyzszona temp. Przepraszam, ze tak smuce z rana.
    Milego dnia Wam zycze.

Wydaje mi się, że wcale nie jesteś pewna, że nie jesteś w ciąży, bo chcesz zrobić jutro test :)
    Dzisiaj jest w sumie 26dc, więc nie masz co panikować, ze coś jest nie tak, bo małe "odchylenia" się zdarzają i tak może być w tym przypadku.

Lucky, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn zrób test - to sie uspokoisz....i co niby miałoby Ci byc?

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wydaje mi się, że wcale nie jesteś pewna, że nie jesteś w ciąży, bo chcesz zrobić jutro test :)
    Dzisiaj jest w sumie 26dc, więc nie masz co panikować, ze coś jest nie tak, bo małe "odchylenia" się zdarzają i tak może być w tym przypadku.
    nie, bede musiala zrobic test, bo jesli pojde do lekarza to bedzie pierwsza rzecz o jaka zapyta. Dzis jest juz 27 dzien, wiec max.dzisiaj musi przyjsc @. Nie zastanawialabym sie nad tym, gdyby nie temp.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn zrób test - to sie uspokoisz....i co niby miałoby Ci byc?
    nie wiem, moze wszytsko mi sie rozregulowalo i nadaje sie juz tylko na zlom....
    Tak, wiem ze mam tendencje do panikowania.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie czlowiek nie panikuje jak mu sie przesuwa @, ale jak wykres jest caly cykl plaski a w okresie @ zaczyna tempka rosnac to jest nie lada zagwozdka;-)....oby ta na C!
    Bursztyn wrote:
    U mnie temp.na tym samym poziome co wczoraj, ale kiedy wpisalam ja do wykkresu to system zaznaczyl mi owulacje na przedwczoraj, co akurat wiem, ze jest niemozliwe, wtedy mialam termin @ jesli bylby to 23 dniowy cykl. Wiec wykasowalam ja. Mam tez bol brzucha typowo miesiaczkowy, w zadnym przypadku owulacyjny. To jest jakies szalenstwo. Mam nadzieje ze @ przyjdzie dzis, czyli byloby to w sumie zgodne z 26 dniowym cyklem. Jesli nie to jutro bede chyba musiala zrobic test, ale poniewaz nie moge byc w ciazy to zaczynam sie martwic ze moze byc ze mna cos nie tak. Nie czuje sie za dobrze, moze to po prostu przeziebienie mnie dopada i stad ta podwyzszona temp. Przepraszam, ze tak smuce z rana.
    Milego dnia Wam zycze.

Bursztyn, caffe, Lucky, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, a wiesz nad czym sie zastanawialam? czy przypadkiem nie nawalil ci termometr?

Bursztyn, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Normalnie czlowiek nie panikuje jak mu sie przesuwa @, ale jak wykres jest caly cykl plaski a w okresie @ zaczyna tempka rosnac to jest nie lada zagwozdka;-)....oby ta na C!
    no widzisz Viola, Ty mnie rozumiesz :)

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Bursztynku, a wiesz nad czym sie zastanawialam? czy przypadkiem nie nawalil ci termometr?
    ze niby zlosliwy przedmiot, i w czasie owulacji pokazywal ze jej nie ma, zebym myslala ze cykl bezowulacyjnu byl? Oczywiscie termometr byl w zmowie z moim sluzem, ktory tez udawal nieplodny :) A za tym wszyskim stal moj maz, ktory im zaplacil za ta brudna robote ;)
    I teraz zaczal termometr dzialac dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 11:01

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.
    Bursztynku, ciekawa jestem, o co chodzi z Twoja temperatura.
    Mam troche dola. Okres sie zbliza, a wiem, ze nie ma sie czym ekscytowac ani czego testowac, bo owulacja potwierdzona przez USG nastapila dokladnie wtedy, kiedy zadnych plemnikow nie bylo w zasiegu (albo przynajmniej tych legalnych :D) Poza tym wykres znow taki koslawy jak zawsze i ovu wyznacza mi owulacje o 5-6 dni pozniej niz sie odbyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 11:07

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Czesc Dziewczyny.
    Bursztynku, ciekawa jestem, o co chodzi z Twoja temperatura.
    Mam troche dola. Okres sie zbliza, a wiem, ze nie ma sie czym ekscytowac ani czego testowac, bo owulacja potwierdzona przez USG nastapila dokladnie wtedy, kiedy zadnych plemnikow nie bylo w zasiegu (albo przynajmniej tych legalnych :D) Poza tym wykres znow taki koslawy jak zawsze i ovu wyznacza mi owulacje o 5-6 dni pozniej niz sie odbyla.
    no, ja tez jestem ciekawa...
    to moze jakis nielegalny plemnik dotarl? ;)

Lucky, Andzia33, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratulacje, wszystkiego dobrego

caffe, Lucky, inessa, angela lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi sie ta teoria spisku;-)
    Bursztyn wrote:
    ze niby zlosliwy przedmiot, i w czasie owulacji pokazywal ze jej nie ma, zebym myslala ze cykl bezowulacyjnu byl? Oczywiscie termometr byl w zmowie z moim sluzem, ktory tez udawal nieplodny :) A za tym wszyskim stal moj maz, ktory im zaplacil za ta brudna robote ;)
    I teraz zaczal termometr dzialac dobrze ;)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Podoba mi sie ta teoria spisku;-)
    to chyba jedyne wytlumaczenie ;)
    a tak na serio, to moze rzeczywiscie sie przeziebilam, bo czuje sie dziwnie- ale dopiero dzis. Wczoraj i przedwcz. bylo ok.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    uporządkuję listę:

Bursztyn -31,10
    Viola -04,11
    Grosza -04,11
    Alis - 05,11
    Polarmis- 08,09.11
    Malgoś -09,11
    Andzia33 -11,11
    Bozia -11,11

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    Angelo, kochana, ściskam Cię mocno, tak się cieszę Waszym szczęściem! Niech Mała rośnie zdrowo. Wracaj szybko do sił i do nas, czekam na szczegóły!

Cafe, super, że lepiej się czujesz, cieszę się ogromnie. Jak będziesz gotowa to daj suwaczek, nie będę już taka mimoza :D obiecuję i będę się z Tobą cieszyć każdym dniem

Mango, przytulam mocno, wiem, że takie wieści uderzają w głowę jak obuchem :( współczuję stresu, ale może przychylisz się do zyczliwych rad dziewczyn, wg mnie warto zrobić dodatkowe badania i jeśli są mięśniaki, to zająć się nimi a potem reprodukcją. Czekam tu na Ciebie!

Bursztynie jesteś najwyraźniej medyczną zagadką :) trzymam kciuki żeby było mądre i pozytywne wyjaśnienie tego opóźnienia

Aga co tam u Ciebie?

Pozdrawiam wszystkie serdecznie

Andzia33, Bursztyn, bliska77, caffe, inessa, grosza, megan8, angela lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bursztyn -31,10
    Viola -04,11
    Grosza -04,11
    Alis - 05,11
    Polarmis- 08,09.11
    Malgoś -09,11
    Andzia33 -11,11
    Bozia -11,11
    Lucky - 21-22.11

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy nie zmienic mojego terminu testowania, bo 04.11. to dopiero bedzie 11 dpo? chyba zmienie na 06.11.
    Lucky wrote:
    Bursztyn -31,10
    Viola -06,11
    Grosza -04,11
    Alis - 05,11
    Polarmis- 08,09.11
    Malgoś -09,11
    Andzia33 -11,11
    Bozia -11,11
    Lucky - 21-22.11

Andzia33, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ