35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
samira wrote:inessa wrote:Oglądam własnie porodówke och jakie to piekne mimo bólu itd.
porodówkę zawsze nagrywam i oglądam razem z moim G
Dziewczyny a ta Porodowka to serial nagrywany w polskich szpitalach?
Na jakim to jest kanale?
W Uk leci ''One born every minute'' pewnie bardzo podobny ma format.inessa, samira lubią tę wiadomość
-
samira wrote:inessa wrote:Oglądam własnie porodówke och jakie to piekne mimo bólu itd.
Samirka fajnie ze G z toba to oglada. Moj zawsze wychodzil z pokoju jak ogladalam 'One born every minute''. A jak slyszal krzyki rodzacych kobiet to kazal mi wylaczyc glos
Ciekawe jak on zniesie moj prod, pewnie zemdleje hihiinessa, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo witam drogie panie!
Samira uwielbiam ciasta z jabłkamiale mniamniusi musi być zrobiłaś mi straszną ochote.
A te porody to w Stanach u nas nie wiem czy są takie porodówki.
Kochane ja z pytaniem czy jest jakaś różnica pmiędzy testem płytkowym a strumieniowym ?
Ja znowu nie moge sobie poradzić ze zmęczeniem i ciągle bym spała a już popołudniu masakra. A dziś tak pięknie.
Byłam w aptece nawet była jeszcze otwarta i niestety mieli tylko jeden rodzaj testów ale płytkowe no i o czułości 25 i pani powiedziała,że najlepiej go wykonać ok.tyg.po okresie wtedy na 100% są testy pewne. Co ja mam zrobić?samira, grosza lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:angela wrote:Bursztyn wrote:Samira, dzieki
Angela, u mnie takim dniem byl kiedys czwartek (ale trochez z innego powodu). Moze wtorek jest Twoim szczesliwym dniem Wiele na to wskazuje.
Jeżeli wszystko się powiedzie to na pewno nabierze dla mnie ogromnego znaczenia - zacznę inaczej patrzeć na wtorek , do tej pory najbardziej lubiłam sobotę ze względu na zupełny luz , ale wszystko się może zmienić!
o tak, sobota! ale tez i piatek wieczorem
Angela, ja mam nadzieje, ze teraz kazdy dzien tygodnia stanie sie Twoim ulubionym, nawet poniedzialek rano
Myślę Bursztynku ,że masz rację - wszystko wokół zaczyna nabierać innego znaczeniaBursztyn, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
KaRa wrote:samira wrote:inessa wrote:Oglądam własnie porodówke och jakie to piekne mimo bólu itd.
Dziewczyny a ta Porodowka to serial nagrywany w polskich szpitalach?
Na jakim to jest kanale?
W Uk leci ''One born every minute'' pewnie bardzo podobny ma format.
na kanale TLCKaRa lubi tę wiadomość
-
inessa wrote:No witam drogie panie!
Samira uwielbiam ciasta z jabłkamiale mniamniusi musi być zrobiłaś mi straszną ochote.
A te porody to w Stanach u nas nie wiem czy są takie porodówki.
Kochane ja z pytaniem czy jest jakaś różnica pmiędzy testem płytkowym a strumieniowym ?
Ja znowu nie moge sobie poradzić ze zmęczeniem i ciągle bym spała a już popołudniu masakra. A dziś tak pięknie.
Byłam w aptece nawet była jeszcze otwarta i niestety mieli tylko jeden rodzaj testów ale płytkowe no i o czułości 25 i pani powiedziała,że najlepiej go wykonać ok.tyg.po okresie wtedy na 100% są testy pewne. Co ja mam zrobić?
A jutro ile bedzie dni jak spoznia Ci sie miesiaczka?
Skoro udalo Ci sie zdobyc test to trzeba go wykorzystac!bliska77 lubi tę wiadomość
-
Kiedy można wykonać test? - test strumieniowy
Odczekaj 7 dni po stosunku zanim przeprowadzisz test. Jeżeli minął pierwszy dzień spodziewanej miesiączki test można przeprowadzić o każdej porze dnia. Jeśli nie minął jeszcze pierwszy dzień spodziewanej miesiączki do przeprowadzenia testu należy użyć pierwszego porannego moczu. Pozytywny wynik znaczy, że jesteś w ciąży, natomiast negatywny powinien być powtórzony w dniu spodziewanej miesiączki.Test do wczesnego wykrywania ciąży, którego wiarygodność odpowiada testowi laboratoryjnemu i wynosi ponad 99%. Test ten wykrywa już 6 dniową ciąż. Jest łatwy w użyciu, wystarczy pobrać próbkę moczu.
test płytkowy
Test do wczesnego wykrywania ciąży, którego wiarygodność odpowiada testowi laboratoryjnemu i wynosi ponad 99%. Test ten wykrywa już 6 dniową ciąż. Jest łatwy w użyciu, wystarczy pobrać próbkę moczu i wkroplić do okienka i po około 3 minutach odczytać wynik.
KaRa, inessa, bliska77, samira lubią tę wiadomość
-
Inessa - skoro jesteś po terminie - to można śmiało robić test
KaRa, inessa lubią tę wiadomość
-
przy strumieniowym umieszczasz bezpośrednio pod strumieniem moczu albo zbierasz próbkę do pojemniczka i w nim zanurzasz końcówkę testu.
płytkowy - sikasz w pojemniczek, później pipetką 3 kropelki do okienka i jest wynik - myślę,że obydwa na tym etapie są tak samo skuteczneinessa lubi tę wiadomość
-
Aga - co u Ciebie? Jak dzisiejsze samopoczucie?
-
nick nieaktualny
-
Tak sobie myślę,że chciałabym Was wszystkie zobaczyć w realu! Zastanawiam się mocno jak wyglądacie? Ciekawa jestem czy na żywo też byśmy miały tyle tematów? A tak w ogóle, to mam wyobrażenie każdej z Was - ciekawe czy by się potwierdziło czy by mnie zupełnie zaskoczyło? To chyba z nudów nachodzą mnie takie spostrzeżenia.
inessa, Olena, grosza, megan8, Bursztyn, polarmiś lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Bursztyn wrote:Inessa, a ile jestes po okresie?
Miałam mieć w środe ale zwykle mam 28 dni cykl dziś jest 3 dzień po terminie
jeśli jest ciąża to z pewnością wyjdzieKaRa, inessa lubią tę wiadomość
-
idź zrobić test , a my tu cierpliwie czekamy albo niecierpliwie. Kobietko chodzisz mi dziś cały dzień po głowie - tak bardzo bym chciała,żeby ta pierwsza dzidzia już zamieszkała w Twoim brzuszku!
KaRa, bliska77, inessa, Olena, samira lubią tę wiadomość
-
angela wrote:idź zrobić test , a my tu cierpliwie czekamy albo niecierpliwie. Kobietko chodzisz mi dziś cały dzień po głowie - tak bardzo bym chciała,żeby ta pierwsza dzidzia już zamieszkała w Twoim brzuszku!
Dokladnie! Mam tak samo. Inessa czekamyangela, bliska77, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:angela wrote:Aga - co u Ciebie? Jak dzisiejsze samopoczucie?
witajcie dziewczyny,
Angela dzięki, że pytasz ale jakoś kiepsko z nastrojem, byłam raniutko na pobraniu krwi, w poniedziałek wyniki, w sobotę do lekarza
Mam nadzieję,że poniedziałkowe wyniki poprawią Ci nastrójinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangela wrote:agafbh wrote:angela wrote:Aga - co u Ciebie? Jak dzisiejsze samopoczucie?
witajcie dziewczyny,
Angela dzięki, że pytasz ale jakoś kiepsko z nastrojem, byłam raniutko na pobraniu krwi, w poniedziałek wyniki, w sobotę do lekarza
Mam nadzieję,że poniedziałkowe wyniki poprawią Ci nastrój
ja też mam taką nadzieje
cieszę sie że u Ciebie wszystko w porządku, czekamy z niecierpliwością na wtorekinessa, angela lubią tę wiadomość