X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Agus, ale przeciez i tak nic nie bedzie widac. Ostatni raz badanie z usg mialam robione w Polsce, 2 miesiace temu i wszystko bylo bardzo dobrze.
    ja rozumiem, chodzi mi o to, że skoro coś takiego się przytrafiło to trzeba znaleźć przyczynę i w razie potrzeby zacząć leczyć

Bursztyn, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Agus, ale przeciez i tak nic nie bedzie widac. Ostatni raz badanie z usg mialam robione w Polsce, 2 miesiace temu i wszystko bylo bardzo dobrze.
    Mogłaś miec np. torbiel, która teraz pękła, często tak jest w bezowulacyjnych.

Bursztyn, bliska77, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    dokładnie, właśnie o tym mówię

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a czy przy tym boli albo kluje jajnik? bo jesli tak, to nie mialam nic takiego, a jesli niekoniecznie musi bolec- to wszystko jest mozliwe.
    No ale i tak, to wszystko to tylko gdybanie

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Uażam, że to nieprawda, że nic nie będzie widać. To zależy co się stało.

Andzia33, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie wiem czy się dobtrze wyraziłam. Torbiel powinna się wchłonąć, natomiast jeśli pęknie to nie wiem co to oznacza.

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a czy przy tym boli albo kluje jajnik? bo jesli tak, to nie mialam nic takiego, a jesli niekoniecznie musi bolec- to wszystko jest mozliwe.
    Pewnie może boleć i może nie bolec. Mnie akurat nie bolało, ale @ miałam obfitszy.

Bursztyn, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Uażam, że to nieprawda, że nic nie będzie widać. To zależy co się stało.
    Dziewczyny, pewnie macie racje. Gdybym byla teraz w PL to juz dawno siedzialbym u gina. Ale niestety nie jestem. Tutaj, nie mam niestety wyjscia, musze poczekac do srody i niekoniecznie spodziewac sie, ze dostane skierowanie do gina. Powinnam byc w PL na poczatku grudnia, wiec wtedy pojde do mojego gin.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczyny, pewnie macie racje. Gdybym byla teraz w PL to juz dawno siedzialbym u gina. Ale niestety nie jestem. Tutaj, nie mam niestety wyjscia, musze poczekac do srody i niekoniecznie spodziewac sie, ze dostane skierowanie do gina. Powinnam byc w PL na poczatku grudnia, wiec wtedy pojde do mojego gin.
    Współczuję. Po prostu można zejść z tego świata i tam nikt nie kiwnie palcem. Masakra jakaś <3

Bursztyn, Andzia33, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Współczuję. Po prostu można zejść z tego świata i tam nikt nie kiwnie palcem. Masakra jakaś <3
    niestety, dokladnie tak jest :( jedne rzeczy w ich systemie (nawet szpitalnym) sa bardzo dobre, ale inne wolaja o pomste do nieba.

Andzia33, bliska77, Skuterek, samira, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, w takim razie życzę Ci dużo zdrówka i oby taka sytuacja już się nie powtórzyła

Andzia33, Bursztyn, Lucky lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bursztyn ja mialam torbiel ,nie wiem jak dlugo ja chodowalam ,bo nie odczuwalam zadnego bolu tylko obfite @,do pewnego pieknego dnia kiedy torbiel urosla do 6 cm i sie zaczela skrecac a ja razem z nia z bolu .Na drugi dzien polecialm do gina i za 2 dni juz mialam operacje i razem z torbiela wycieli mi 80% jajnika.Kolezanka mi powiedziala ze jak jej pekal torbiel to z bol sie posrala,porzygala i zabralo ja pogotowie.

Andzia33, Bursztyn, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Skuterek Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynu miałam to samo moze nie aż tak bolało musiałam czekać na wizytę na usg mnie nie wysłali tylko badanie krwi i lekarz powiedział ciaza była ale już niema i dostałam straszna infekcje pęcherza i wtedy wysłał mnie na usg i tez potwierdzili ze było i teraz jest już ok
    A torbiel tez miałam i mi peknol nie bolało ale potem miałam wysoka gorączkę ale to było w Polsce to tam miałam opiekę tu w Angli tak niema trzymaj sie napewno bedzie dobrze ;)

Andzia33, Bursztyn, Lucky lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wekeendu dziewczyny. Spadam do domku <3.

Andzia33, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wkur...m bo miałam miec tydzień urlopu i chcieliśmy gdzieś jechac ,a tu du,,a bo mam wolny tylko wtorek.

Lucky lubi tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    niestety, dokladnie tak jest :( jedne rzeczy w ich systemie (nawet szpitalnym) sa bardzo dobre, ale inne wolaja o pomste do nieba.
    Bursztynku mi powiedziała kiedyś ginka że jak coś takiego się wydarzy jak z twojej opowieści (wtedy @ nie miałam a ciąży nie widać)momentalnie po pogotowie dzwonić bo to może być właśnie ciąża pozamaciczna ,co grozi powikłaniami takimi jak rozerwanie jajowodu lub jajnika ,co gorsza zapalenia otrzewnej a to już nie przelewki !!! Ja nie straszę jak coś tylko się o ciebie stracham :*

acha torbiel jak pęknie ,zależy też od jej rodzaju, to też może być nie za ciekawie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 16:48

Andzia33, Reni, Bursztyn, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżance pękła torbiel to w ostatniej chwili do szpitala trafiła
    moja siostra .. co miesiąc skręcała się z bólu, mdlała.. u lekarza okazało się, że torbiel przez pół roku urosła do 8 cm i laparo już nie wchodzi w grę tylko normalna operacja..
    usunęli dziadostwo i po wszystkim
    ale Ty się nie zamartwiaj może to jednorazowa akcja, bo porypał Ci się cykl..
    albo zrób symulkę, że straciłas przytomność i niech pogotowie przyjedzie ;-)

anna maria wrote:
    Bursztyn ja mialam torbiel ,nie wiem jak dlugo ja chodowalam ,bo nie odczuwalam zadnego bolu tylko obfite @,do pewnego pieknego dnia kiedy torbiel urosla do 6 cm i sie zaczela skrecac a ja razem z nia z bolu .Na drugi dzien polecialm do gina i za 2 dni juz mialam operacje i razem z torbiela wycieli mi 80% jajnika.Kolezanka mi powiedziala ze jak jej pekal torbiel to z bol sie posrala,porzygala i zabralo ja pogotowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 15:38

Andzia33, samira, Bursztyn, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Skuterek Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pekl torbiel przy badaniu w szpitalu

Lucky lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa dostała skierowanie na rezonans magnetyczny-bo podejżewaja przezóty na kręgosłóp[4lata temu miała raka na jelicie],no i szok termin w jednym szpitalu na kwiecień a w drugim ,dopiero zapisy na nowy rok od grudnia.A prywatnie na środę 13,11 i tylko 470zł.

Polska służba zdrowia,gdzie kobieta ma 70 lat i nie wiadomo ,czy za rok nie byłoby za póżno.

samira, Bursztyn, Lucky, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaki wysyp na listopadowym testowaniu,normalnie epidemia czerwonych serc,oby się zarazic!
    W taki nastrój jak dzisiaj lubię tam zaglądac.

Skuterek, Lucky, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ