35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:Witajcie
co do sprawiedliwości to nie ma jej i juz, nie wiem czy pamiętacie jak Wam opisywałam sytuację jakieś dwa miesiace temu, moja koleżanka i ja dostałyśmy @ w tym samym dniu i obie płakałyśmy, tylko ona z radości, że w końcu dostała (bo ma już dwójkę dzieci) a ja dlatego ze dostałamtak to już bywa.
Jeśli chodzi o mnie, powoli oswajam sie z myślą że drugiego dzieciątka nie będzie, mam smutne momenty, szczególnie jak widzę małe dzieci albo moja córka dopytuje ale coraz bardziej dociera do mnie, że jest tylko jedno dziecko ale biorąc pod uwagę moje wszystkie trudności, lata starań itp, coraz częściej myślę, ze jest AŻ jedno dziecko i z tego powodu jestem bardzo szczęśliwa
miłego dnia dziewczynysamira, Andzia33, caffe, inessa, Bursztyn, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja bym chciała jeszcze rybki i mój G tez (ma u rodziców do wykorzystania akwarium 60l,syn kiedyś miał i małe i duże akwarium ale się odwidziało
a podobno patrzenie na pływające rybki uspokajaAndzia33, inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:No właśnie ogladałam ja znam z tamtąd ludzi mam nadzieję,ze nikomu nic złego sie nie stało. WIem,ze jedna ofiara jest w stanie krytycznym
Podobno 3 śmiertelne,2 zaginione ,10 rannych i 50 osób ewakuowanych,straszne wracasz po pracy do domu a tu tragedia!inessa lubi tę wiadomość
Andzia33 -
inessa wrote:Andzia ale w maciciy nic nie widać???? Jeżeli maż tak zmienił zdanie to wykorzystaj to
A mi jak nigdy "odwala" ani razu tak nie robiłam chyba,że Wy coś pokazałyście na foum. A chodzi o to,ze teraz po obiedzie naszło mnie na ogladanie wzóków dzieciecych i łóżeczek nigdy tego nie robiłamOglądaj, oglądaj i prowokuj sytuację
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Andzia ale w maciciy nic nie widać???? Jeżeli maż tak zmienił zdanie to wykorzystaj to
A mi jak nigdy "odwala" ani razu tak nie robiłam chyba,że Wy coś pokazałyście na foum. A chodzi o to,ze teraz po obiedzie naszło mnie na ogladanie wzóków dzieciecych i łóżeczek nigdy tego nie robiłama już Smyk w Katowicach w Silesi-galerii to stały punkt programu
inessa, caffe, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAndzia ja właśnie oglądam telewizje poznańską i podają,zę 3 osoby zgineły 13 rannych w tym kilkoro dzieci 10 domów spłoneło. Zgineli pracownicy firmy co zakłada gaz.
Caffe myślisz,że taka prowokacja coś pomoze????caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:
Caffe myślisz,że taka prowokacja coś pomoze????
Na 100% nie wiem, ale czemu nie spróbować? Niczym nie ryzykujesz, a w razie czego będziesz już miała wszystko obcykane
Ja oglądałam tylko te stronki, do których ostatnio dziewczyny podawały linki, a tak normalnie to jeszcze nic nie oglądaminessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Andzia ja właśnie oglądam telewizje poznańską i podają,zę 3 osoby zgineły 13 rannych w tym kilkoro dzieci 10 domów spłoneło. Zgineli pracownicy firmy co zakłada gaz.
Caffe myślisz,że taka prowokacja coś pomoze????Andzia33 lubi tę wiadomość
-
AMH. 4.2ng/ml
FSH. 7.3mIU/ml
LH. 18.5mIU/ml
DHEAS. 75.0ug/dl
Testosteron. 0.43ng/ml
TSH. 0.94
Progesteron. <0.20ng/ml
Prolaktyna. 6.6 ng/ml
Znacie się na tym i jeśli nie sprawi wam to kłopotu to dajcie znać jak to wyglada...
Najbardziej martwi mnie ten stosunek LH/fsh .czytałam,ze ma być 1 ,a u mnie wychodzi 2.5.
Pozdrawiam. -
nick nieaktualnyKochana Wenus nie wiem w jakich normach masz te badania??? i wiesz to może potwierdzić lekarz no ale masz troszke wyokie te wyniki zwłąszcza amh i lh to moze ale nie musi powtarzam nie musi wskazywac na poczatki PCO ale ja CI na 100% tego nie powiem mam nadzieję,ze dziewczyny CI pomogą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 18:55
samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
wedlug norm jakie tu mam to we wszystkich sie mieszcze,ale porownujac do siebie niektore z wynikow juz nie wyglada to dobrze...Faktem jest to ,ze nie byly te badania robione w 2-4 dc tylko pozniej troche(ok.12-14) trudno w moim przypadku dokladnie to okreslic
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AMH. 4.2ng/ml (1.0-5.0)
FSH. 7.3mIU/ml
LH. 18.5mIU/ml
DHEAS. 75.0ug/dl (25,9-460.2)
Testosteron. 0.43ng/ml (0,14-0.76)
TSH. 0.94 ((0.47-3.0)
Progesteron. <0.20ng/ml
Prolaktyna. 6.6 ng/ml
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywenus wrote:AMH. 4.2ng/ml (1.0-5.0)
FSH. 7.3mIU/ml
LH. 18.5mIU/ml
DHEAS. 75.0ug/dl (25,9-460.2)
Testosteron. 0.43ng/ml (0,14-0.76)
TSH. 0.94 ((0.47-3.0)
Progesteron. <0.20ng/ml
Prolaktyna. 6.6 ng/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 19:16
inessa lubi tę wiadomość
-
FSH 7,3 (fl-2,5-10,2)
(pik-3,4-33,4)
(luteal-1.5-9,1)
(menopauza 23,0-116,3)
LH 18,5 (fl- 1,9-12,5)
(pik- 2,7-76,3) -
Mam tak pozno bo dopiero wtedy mialam wizyte u ginekologa i tam mi odrazu robili
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny2. Badanie AMH – ocena płodności
Poziom hormonu we krwi pozwala ocenić, jaka jest rezerwa jajnikowa u kobiety, a więc ocenić płodność u kobiety. Pozwala to uniknąć przeoczenia momentu, w którym kobieta jest zdolna do zapłodnienia. Badanie umożliwia określenie szans kobiety na posiadanie potomstwa oraz wskazanie na moment wkroczenia kobiety w fazę menopauzalną. Przy określeniu przekwitania, należy wiedzieć jak radzić sobie podczas menopauzy.
Może dać także sygnał, aby zbadać możliwe przyczyny niepłodności u kobiet.
Normy poziomu AMH są następujące:
powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.
Rezerwa jajnikowa wraz z wiekiem zmniejsza się. Dlatego też warto badać jej poziom regularnie, aby przewidzieć jej wyczerpanie i nadejście menopauzy. Badanie takie ważne jest szczególnie o kobiet, których matka wcześnie zaczęła miesiączkować, a także wcześnie zaczął się u niej okres menopauzy. Jest to bowiem genetycznie uwarunkowane.
Zbadanie poziomu AMH umożliwi także zastosowanie odpowiedniego leczenia w przypadku wyników nieprawidłowych. Pozwoli na zastosowanie odpowiedniego leczenia farmakologicznego w celu poprawienia płodności.
Niestety pomiar AMH nie jest wykonywany w każdym laboratorium. Spowodowane jest to specyfiką oznaczenia, koniecznością posiadania odpowiedniej aparatury do jej oznaczenia. Poziom AMH można zbadać z ośrodkach specjalizujących się w leczeniu niepłodności. Badanie to niestety nie jest refundowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia. Średnia cena wykonania takiego badania to ok. 150zł.
o w mordę jakie drogie to badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 19:20
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość