35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReni ja nie moge takie tematy żarcie i robaki brrr,,,... i to kupsko na koncu hahah ...oczepało mnie jak to się mówi hehe ....
Reni, monjaa78, malgos741, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Dziś podam na imprezie: kanapki z kawiorem czerwonym, sałatka z marynowanych buraczków z orzechami, sałatka z czarnej rzepy, sos tatarski, pasztet własnej roboty z wędzonego kurczaka, wędliny i deska serów, marynaty własnej produkcji (ogórki, papryka, grzybki), na ciepło - pieczone śliwki węgierki zawinięte w boczek i 'żarkoje" - dla każdego kociołek z zapiekanym mięsem i warzywami. Na deser tort ambasador.. a potem padnę jak ten trup...
Mango, Bursztyn, inessa, Andzia33, Myszonek lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny ,chyby mam zepsuty termometr,caly czas taka niska temp.w porownaniu do moich innych wykresow.Nie wyznaczylo mi owul.po moich objawach uwazam ze ja mialam.Czy moge w polowie cyklu zmienic termometr?
monjaa78, pepapig, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość
-
niestety nie
a może nie bylo owulacji
poczekaj jeszczeanna maria wrote:Witam dziewczyny ,chyby mam zepsuty termometr,caly czas taka niska temp.w porownaniu do moich innych wykresow.Nie wyznaczylo mi owul.po moich objawach uwazam ze ja mialam.Czy moge w polowie cyklu zmienic termometr?anna maria, monjaa78, pepapig, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Witam dziewczyny ,chyby mam zepsuty termometr,caly czas taka niska temp.w porownaniu do moich innych wykresow.Nie wyznaczylo mi owul.po moich objawach uwazam ze ja mialam.Czy moge w polowie cyklu zmienic termometr?
polarmiś, samira, inessa, Andzia33, Myszonek lubią tę wiadomość
monjaa78 -
Dzieki Reni ,ale od nowego cyklu zmienie term,a ten poprostu wyjebie.Nie wiem co z ta owu.jezeli by miala byc teraz to po zawodach moj dzisiaj wyjechal na polowanie 3 dni go nie bedzie,no coz samo zycie.
Reni, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
witam się kawką poranną.
Reni z tą kupą to wystrzeliłaś he hepepapig, Bursztyn, polarmiś, inessa, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnyja nie wytrzymałam i zrobiłam słaba kawke jak zwykle bułeczke z tuńczykiem i kawałeczek ...ciasta i jak dupa ma nie rosnąć.
ja przez różne wydarzenia nie mierzyłam temperatury i teraz nie mam pojęcia kiedy będzie moja owulka... jedynie na badaniu i usg powinno cos wyjść dzisiaj...
Ja sobie dałam czas do końca roku i tak się zastanawiam czy dac sobie już spokój, czy dalej liczyć planować trudne to... to taki mój cel wyższy, mam przecież dzieci im powinnam sie poświęcic i zając się może czyms tylko dla siebie bo mam więcej czasu a tu... taka tęsknota za tym kimś kto jest jakby poza moim zasięgiem-dziwne uczucie...Olena, malgos741, polarmiś, samira, bliska77, grosza, inessa, ania.g, Andzia33, Myszonek, Parka lubią tę wiadomość
-
pepapigg wrote:ja nie wytrzymałam i zrobiłam słaba kawke jak zwykle bułeczke z tuńczykiem i kawałeczek ...ciasta i jak dupa ma nie rosnąć.
ja przez różne wydarzenia nie mierzyłam temperatury i teraz nie mam pojęcia kiedy będzie moja owulka... jedynie na badaniu i usg powinno cos wyjść dzisiaj...
Ja sobie dałam czas do końca roku i tak się zastanawiam czy dac sobie już spokój, czy dalej liczyć planować trudne to... to taki mój cel wyższy, mam przecież dzieci im powinnam sie poświęcic i zając się może czyms tylko dla siebie bo mam więcej czasu a tu... taka tęsknota za tym kimś kto jest jakby poza moim zasięgiem-dziwne uczucie...
A ciastem się nie przejmuj całe życie se coś omawiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 09:25
monjaa78, pepapig, inessa, Andzia33, Myszonek lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
anna maria wrote:Bozia ale to musi byc wszystko pyszne ,gdybym mieszkala blizej to bym sie wprosila,-)
a zapraszam...
Anna maria - chyba zmiana termometru nic nie da..bo ten, który masz wskazuje jednak różną tempkę - więc raczej działa....może to czas na cykl bezowulacyjny - dwa razy w roku trzeba to przejść...monjaa78, bliska77, inessa, anna maria, Andzia33, Myszonek lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Iwone - co to jest konopiotka?
Zupa z konopi u mojego m podawana na słodko z masłem i kaszą jaglaną. Moja mama jak była dzieckiem to u nich też gotowało się konopiotkę
Mi to nie smakuje i moim dzieciom też nie(my jemy barszcz,albo grzybową)
monjaa78, samira, inessa, Andzia33, Myszonek lubią tę wiadomość
-
ale przyznasz, że ładne przejście.. odchudzanie..potem o jedzeniu i na koniec o robakach..
mam nadzieję, że nikogo nie uraziłama jak uraziłam to nie przepraszam, bo taka jest naturalna kolej rzeczy
tak mi się skojarzyło
...
Ojciec Laski: Dziś syneczku, tak jak ja przed laty, spójrz w tę studnię przeszłości. Co w niej widzisz?
Laska: Kupę
Ojciec Laski: Tak... to jest kupa. To jest odpowiedź. Od tysięcy lat wszystkim cywilizacjom, kulturom i religiom, wielkim wojnom i rewolucjom, najwybitniejszym ludziom na świecie zawsze towarzyszy kupa. Teraz rozumiesz... to jest życie. Mnie oszukasz, przyjaciela oszukasz, mamusię oszukasz, ale życia nie oszukasz. Dlatego zrozumiałem... zrozumiałem, że będę produkował sedesy, a my zostaniemy królami życia mój synu...
Bozia3 wrote:Reni - gwarantuje CI, że jak urodzisz dziecko - to temat kup będzie codzienny - więc wszystko przed Tobą i to też....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 09:40
Iwone, Panda, pepapig, Bursztyn, polarmiś, Niuta, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Zupa z konopi u mojego m podawana na słodko z masłem i kaszą jaglaną. Moja mama jak była dzieckiem to u nich też gotowało się konopiotkę
Mi to nie smakuje i moim dzieciom też nie(my jemy barszcz,albo grzybową)Iwone, pepapig, samira, bliska77, inessa, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość
-
heheh
ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest i ze to jest śląska zupa wigilijna!!!!
Najsłynniejsza śląska zupa wigilijna Jest to kolejna świąteczna polewka, mająca według wierzeń siłę magiczną i dająca powodzenie. Kiedyś gotowanie tej zupy wigilijnej trwało cały dzień. Przygotowanie wymagało własnoręcznego przygotowania mąki z kaszy jaglanej, następnie bardzo długo gotowano ziarna konopi w osłodzonej i posolonej wodzie.
Konopie zalać woda na dwie godziny. Potem odcedzić i znowu zalać woda, gotować ok. 1 ½ godziny. Po ugotowaniu odcedzić- zachowując wywar, przełożyć do kamiennego naczynia i tłuc drewnianą pałką, aż do wypłynięcia białego płynu. Płyn dodać do wywaru z konopi. Tłuczenie konopi i żmudne i długotrwałe. W zasadzie w kamionce powinny pozostać same łuski. Wywar z konopi wraz z wytłoczonym płynem należy gotować. Do całości dodaje się śmietankę, zasmażkę z masła, mąki zalanej niewielką ilością mleka oraz przyprawy. Konopiotka ma charakterystyczny słodko- gorzki smak. Na osobnym talerzyku podaje się kaszę gryczaną ugotowaną na pół sypko.
Bozia3 wrote:A czy ta zupka nie jest z konopii indyjskiej? Bo może by mi się spodobała....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 09:47
Iwone, samira, bliska77, inessa, Andzia33, MoniaT lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:właśnie dzwoniłam do męża z informacją, żeby był przygotowany na powrót do domu..
Długo masz śluz płodny - to dobra cecha...u mnie to śladowe, zanikające ilości zwykle....
pepapig, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość
-
no własnie nigdy nie miałam
dzieje się dobrze więc trzeba to wykorzystać!
Bozia3 wrote:Reni i bardzo dobrzeDługo masz śluz płodny - to dobra cecha...u mnie to śladowe, zanikające ilości zwykle....
inessa, Myszonek lubią tę wiadomość