X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Tak, wiem ale jestem po @ i ona też nie spadła poniżej tamtej.
    A pytanie tak ogólnie, bo chcę wiedzieć, czy te linie powinny być mniej więcej na tym samym poziomie, czy nie.
    w kazdym cyklu temp. jest inna, wiec linia jest inna, przynajmniej u mnie.

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spania dłużej to się nie da - i tak wstaję o tej samej porze (5.30) więc dla mnie to bez różnicy

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    a tak w ogóle Bursztynku dziewczyny maja rację, wrzuć na luz, nie patrz na zadne temperatuki testy itp, pamiętaj liczy się spontan i to jest najzdrowsze ;-)
    no niby tak.....tylko troche inaczej planowalam ten cykl :) ale jak widac, w zyciu plany nie zawsze wychodza

inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka gdzie jesteś???

inessa, Myszonek, bliska77, Parka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe w każdym cyklu mogą być rózne tempki a najważniejsze,zeby po owulce był w miare wyraźny skok. a na tempke ma wpływ wszystko nawet to,ze jest chgłodniej w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 19:35

Myszonek, Bursztyn, Kate 75, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    co do spania dłużej to się nie da - i tak wstaję o tej samej porze (5.30) więc dla mnie to bez różnicy
    no niby tak, ale wtedy mozna sobie zrobic urlop od wtykania termometra tu i owdzie... ;)

Myszonek, inessa, ania.g, Niuta lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    czyli nie ma rzeczy stałych więc panta rhei jak mawia przysłowie

inessa, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Dzięki :)
    czyli nie ma rzeczy stałych więc panta rhei jak mawia przysłowie
    a skoro tak to: carpe diem ;)

Myszonek, inessa, Kate 75, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jak nudne, skoro wyskakujesz do koguta w warkoczykach i kozaczkach mikołajkowych...;) Nie jest źle...Może usmaż oponki i zrobicie to na oponkach dzisiaj..>:)

Niestety kozaczków jeszcze nie wytrzasnęłam więc tylko w warkoczykach atrakcja na razie, lepszy rydz niż nic :D .
    Oponek dziś nie będzie bo było chili con carne, co za dużo to nie zdrowo, pikantne z fasolą było, więc dziś chyba warkoczyków nie zaplotę ;)

A co do tych temperatur Myszonku nie mam pojęcia, ale sama jestem ciekawa.

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja już po robocie. Ale narobiliście mi ochoty na te oponki, ale też mam ochotę na piernika aż mi ślinka leci.

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate moja wyobraźnia działa :D :D :P
    Małgoś dopiero biedulko odpocznij sobie <3

Kate 75, bliska77, Myszonek lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kate moja wyobraźnia działa :D :D :P
    Małgoś dopiero biedulko odpocznij sobie <3

To do dzieła :P

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko skończyłam po 18tej ale jeszcze zakupy no i nadrobienie całego dnia na wątku to czasu zajmuje ;-)

inessa, samira, Parka, Myszonek lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Parka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Parka gdzie jesteś???

Oto jestem :) dzięki Aniu.g, ze nie poszłam w zapomnienie. Niedawno z pracy wróciłam i zaczęłam czytać, ale widzę, że mnóstwo tematów naraz. Po prostu ekstra się czyta!
    Ja o sobie nie mam co pisać, @ się skończyła, to i wczoraj pierwsze serce w cyklu zaliczyliśmy. Niby są teorie, żeby do owulki plemniki oszczędzać, ale gdzieś też czytałam inną teorię, to jest żeby nie robić za dużych przerw w serduchowaniu, tylko w miarę ciągle "odnawiać" nasienie. Hmm, wygląda na to, ze jestem na etapie serduchowaniu pod kątem baby, a nie pod kątem własnej przyjemności, bo nawet na początku cyklu włącza mi się myślenie "seks dla poczęcia"

Jestem podekscytowana, ze trzy dziewczyny są na etapie testowania, choć 11 dpo to chyba za wcześnie żeby sikańce wyszły, więc głowa do góry! Trzymam kciuki za trzy +++ naraz! Ale by było fajnie! Normalnie rekord forum!!!!

malgos741, samira, ania.g, inessa, caffe, Kate 75, Mango, bliska77, Myszonek, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pytanie dotyczące mierzenia temperatury: czy zaburzoną jest tempka jeżeli została zmierzona co prawda zaraz po przebudzeniu, bez wstawania z łóżka, ale po rozmowie z mężem (akurat wszedł do sypialni i zaczął mnie budzić jakimiś dziwnymi pytaniami, nie miałam wyjścia, musiałam odpowiadać, choć byłam wściekła na niego, dopiero potem sięgnęłam po termometr) . Sorry, może to pytanie jest trochę infantylne, ale chyba nawet dziwniejsze tu padały ...

inessa, samira, bliska77, Myszonek lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest Parka :)
    Wczoraj czytałam jakieś naukowe doniesienia o tym że jednak należy często. Więc są dwie szkoły. Wczoraj też prześledziłam wykresy zaciążonych pod kątem
    bzykoserc i to potwierdza obie teorie bo jedne bzykały się co dwa trzy dni i poczęły a inne codziennie i też poczęły... Może to zależy od wielu czynników tylko kto wie jakich.

inessa, malgos741, Parka, caffe, samira, bliska77, Myszonek lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to nie wiem o co chodzi bo trzeci dzień z rzędu wychodzi mi pozytywny test owu - obie kreski tak samo mocne(szkoda że to nie ciążowy)a śluz rozciągliwy czwarty dzień z rzędu( może to zasługa wiesiołka?)Nigdy tak nie miałam. Staranka już zaczynają mi bokiem wychodzić, myślałam że sobie odpocznę a tu trzeba nadal działać...matko jedyna ile jeszcze i jaki tego skutek będzie

inessa, Parka, caffe, Myszonek lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy poczęciu moich 2 dzieci był prikaz: co drugi dzień od 10 do 20 dnia cyklu. Nie mam pojęcia, czy ma znaczenie to, ze dni są parzyste? Stosowalismy się do tego bardzo dokładnie :) i się udało. Teraz gdy jesteśmy starsi i dzieci w domu, jeszcze w żadnym z 16 cykli starań nie udało się zastosować tego zalecenia tak dokładnie :)

inessa, ania.g, caffe, samira, Mango, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno się robić długich przerw w bzykosercach - najlepiej po @ co 2-3 dni no i w okresie owulki co drugi dzień... Na dziewczynkę często i regularnie, na chłopca można zrobić kilka dni przerwy przed zasadniczym owulacyjnym działaniem i zabzykować się jak najbliżej owulki...:)

inessa, Parka, ania.g, caffe, Bursztyn, malgos741, Mango, bliska77, Myszonek, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.g nie patrz na test tylko czy był skok tempki :)
    Parka no hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Parka, caffe, malgos741, samira, bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ