X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Znowu wracamy do kup ;-)
    no tak...bo w kupie sila ;)

Reni, Myszonek, Simba, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ale się jak zwykle rozpisałyście, dopiero doczytałąm się do końca. U mnie praca się zwaliła na koniec tygodnia i pierdolec świąteczny nadal trwa (skończyłam właśnie sprzątać pralnię), przez przyszłe trzy dni to będzie jego apogeum, taka owulacja pierdolca, chyba mam już czerwoną krechę na czole ;)

Aniu. g gratuluję, już się martwiłam, że coś nie tak się stało, teraz nadal trzymam kciuki za zdrową ciążę bez komplikacji :)

Aga mam nadzieję, że zabieg twojego taty się udał, trzymaj się cieplutko.

Witam nową Viv 78, niech ci będzie dobrze z nami :)

Widzę, że temat spermy na topie ;)
    U mnie w domu też i nie jest to trening na przyszłe mdłości. W poniedziałek byłam u gin sprawdzić pęcherzyk (16mm) i endo (8mm) oraz pokazałam wyniki mojego M. a właściwie jego armii i cóż się okazało, mój zachwycony liczebnością miał gdzieś morfologię i aglutynację, lecz moja gin uświadomiła mu że armia z większością łbów i ogonów uszkodzonych to nie jest dobrze i kazała udać się do androloga. Wzięłam mojego do niej, żeby wysłuchał tego osobiście, anie ja będę mu nadawać. Tak samo było z badaniem miał wieczny opór, ja się leczyłam latałam po lekarzach a on nic, dopiero po mojej operacji stwierdziłam, ze skoro ja się dałam pociąć, rozkładałam nogi na licznych konsultacjach to chyba może pójść do pokoiku "poczytać" gazetkę i się zabawić sam ze sobą no i wreszcie poszedł. Jak w tym cyklu nie wyjdzie jest już umówiony do androloga. Dziś potwierdziłam u gin, ze owulacja była na 100%, prawdopodobnie we środę, bzykoserca były i czekamy czy armia zdobyła twierdzę.
    Rozumiem slash na wigilii będą spojrzenia wymowne na nas i pytanka,tymbardziej że szwagierka młodsza ma dwójkę, kuzyn mojego oczekuje na potomka tylko rada Reni, żeby im powiedzieć to co powiedziała koleżance nie bardzo pasuje do świątecznego klimatu ale po świetach ...

Bursztyn, mysza1975, malgos741, grosza, Myszonek, Pusurek, Parka, Simba, Bozia3, Viv78, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku nie czuję świąt.. Zero sprzątania nie mam prezentów
    W wigilię do pracy
    W poniedziałek pojade do mamy zrobić sałatkę bo zawsze ja ją robię
    A tak zero śniegu zero nastroju
    Ubrałam wczoraj choinkę (jest piękna) ale też nie działa zero

Bursztyn, Kate 75, malgos741, Myszonek, Pusurek, Parka, Simba, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadałam z Wami, pogadałam z mężem i od razu lepiej na duszy.

Kate może ubrac jakoś ten tekst Reni w delikatniejsze słówka, ale chyba wtedy nie będzie takiego wydzwięku ;)

No tak kupa to jest temat nie do zajechania ;)

Dziewczyny zmykam, trzymajcie się ciepło i do usłyszenia jutro. Jutro pędzę jeszcze do fryzjera.

Reni, ale na forum choć przez chwilę życzeniami spowodujemy że będzie świątecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 22:52

Kate 75, Bursztyn, Reni, malgos741, Myszonek, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Kate może ubrac jakoś ten tekst Reni w delikatniejsze słówka, ale chyba wtedy nie będzie takiego wydzwięku ;)

Otóż to, ale mnie kusi ;)
    Ach ta Renia "dobra rada" :D

Myszonek lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    W wigilię do pracy
    jak ja Cie rozumiem...

Reni, Myszonek, anna maria lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    W wigilię do pracy

Może bzykoserca w stroju mikołajki pomogą i do tego śnieg w płynie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 22:58

Reni, malgos741, Myszonek, anna maria, Parka, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Cześć dziewczyny! Ale się jak zwykle rozpisałyście, dopiero doczytałąm się do końca. U mnie praca się zwaliła na koniec tygodnia i pierdolec świąteczny nadal trwa (skończyłam właśnie sprzątać pralnię), przez przyszłe trzy dni to będzie jego apogeum, taka owulacja pierdolca, chyba mam już czerwoną krechę na czole ;)

Aniu. g gratuluję, już się martwiłam, że coś nie tak się stało, teraz nadal trzymam kciuki za zdrową ciążę bez komplikacji :)

Aga mam nadzieję, że zabieg twojego taty się udał, trzymaj się cieplutko.

Witam nową Viv 78, niech ci będzie dobrze z nami :)

Widzę, że temat spermy na topie ;)
    U mnie w domu też i nie jest to trening na przyszłe mdłości. W poniedziałek byłam u gin sprawdzić pęcherzyk (16mm) i endo (8mm) oraz pokazałam wyniki mojego M. a właściwie jego armii i cóż się okazało, mój zachwycony liczebnością miał gdzieś morfologię i aglutynację, lecz moja gin uświadomiła mu że armia z większością łbów i ogonów uszkodzonych to nie jest dobrze i kazała udać się do androloga. Wzięłam mojego do niej, żeby wysłuchał tego osobiście, anie ja będę mu nadawać. Tak samo było z badaniem miał wieczny opór, ja się leczyłam latałam po lekarzach a on nic, dopiero po mojej operacji stwierdziłam, ze skoro ja się dałam pociąć, rozkładałam nogi na licznych konsultacjach to chyba może pójść do pokoiku "poczytać" gazetkę i się zabawić sam ze sobą no i wreszcie poszedł. Jak w tym cyklu nie wyjdzie jest już umówiony do androloga. Dziś potwierdziłam u gin, ze owulacja była na 100%, prawdopodobnie we środę, bzykoserca były i czekamy czy armia zdobyła twierdzę.
    Rozumiem slash na wigilii będą spojrzenia wymowne na nas i pytanka,tymbardziej że szwagierka młodsza ma dwójkę, kuzyn mojego oczekuje na potomka tylko rada Reni, żeby im powiedzieć to co powiedziała koleżance nie bardzo pasuje do świątecznego klimatu ale po świetach ...
    mysle, ze powinnas powiedziec z lodowatym spokojem i bez cenzuralnych co myslisz, podziala na 100% i trwale...

Kate 75, Myszonek, anna maria lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mysle, ze powinnas powiedziec z lodowatym spokojem i bez cenzuralnych co myslisz, podziala na 100% i trwale...

W tej rodzince to nie przejdzie takie zwyczaje wojny podjazdowe, podteksty itp raz próbowałam i to bez sensu źle to się skonczyło, mój M musi sobie z tym poradzić to jego krew, ale i tak mnie kusi, żeby im powiedzieć po prostu, ze to nasza sprawa i żeby się od...., przetrwam jakoś te dwie godziny, tym bardziej, że może twierdza zdobyta i nerwy mi nie potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 23:06

Reni, malgos741, Myszonek, Pusurek, anna maria, samira, Parka, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal uważam, że takie złośliwości należy uciąć od razu.
    Wersja delikatna...to nie Twoja sprawa zajmij się swoimi sprawami na pewno coś się znajdzie do poprawy

Kate 75, malgos741, grosza, Myszonek, anna maria, Parka, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze mówisz Reni, ale moje relacje z teściową to długa historia i czasami się po prostu nie da, już dużo wycierpiałam, i w końcu zrozumiałam, ze tu nic się nie zmieni, po prostu robię swoje i staram się za często nie spotykać i tyle.
    A tak na co dzień to słynę z gadania prosto z mostu i nie zawsze poprawnie, ale jak to od każdej reguły jest wyjątek.

grosza, Myszonek, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ma rację czasami trzeba dosadnie powiedzieć żeby się odp...
    Dobra dziewczyny ja spadam bo jutro o 7 pobudka na 8.30 mam pierwszą klientkę ;-)
    Dobranoc

samira, Myszonek, Reni, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • grosza Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię podobnie jak ty
    czasami powiem coś za szybko a powinnam ugryźć się w jezyk
    Kate 75 wrote:
    Dobrze mówisz Reni, ale moje relacje z teściową to długa historia i czasami się po prostu nie da, już dużo wycierpiałam, i w końcu zrozumiałam, ze tu nic się nie zmieni, po prostu robię swoje i staram się za często nie spotykać i tyle.
    A tak na co dzień to słynę z gadania prosto z mostu i nie zawsze poprawnie, ale jak to od każdej reguły jest wyjątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 06:23

Myszonek, Kate 75, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo Reni brak nastroju świątecznego i nic nie zrobione w hacie
    A dodatkowo jak co roku w święta bożego narodzenia mój młody się rozchorował całą nockę latałam do niego - nie za wesoło

Reni wrote:
    W wigilię do pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 06:24

Myszonek, Kate 75, Reni, anna maria, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    zadzwoniła do mnie szwagierka i oczywiscie zadałą pytanie czy może jestem w ciąży. Odpowiedziałam że nie, że jak będe to powiem. I ona zaczęła swoje mądrości życiowe.

Slash, głowa do góry. Dziś nowy dzień więc pewnie lepszy.
    Ale nie becz więcej, bo Ty w ciążę jeszcze zajdziesz, a ona mądrzejsza nie będzie i głupią do końca życia pozostanie :)

Przytluaśki

Kate 75, anna maria, mysza1975, Iwone, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką dziewczynki o poranku :-)
    Życzę wszystkim udanego dnia.
    Ja za półgodziny do roboty skończę o 17tej. :-)

Myszonek, anna maria, Kate 75, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Dobry pomysł z tą kawą :)
    Małgoś, nie przepracuj się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 07:42

anna maria lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Dzięki Myszonku za pocieszenie.
    Jesteście mega zajefajne ;)
    Zmykam też odezwę się pod wieczór.

Boli mnie brzuch jak na owulkę, dziwne za szybko jakoś zazwyczaj mam owulkę 18, 20 dc a dziś jest 13dc. Możliwe tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 08:41

anna maria, polarmiś lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Myślę,że tak (ale ja raczkuję w temacie)
    różne czynniki (stres, zmiana klimatu, jakaś zmiana w organizmie) mogą pomieszać nam cykl i I faza "przeddzidzia" - jakby to nazwał mój mąż, może ulec skróceniu lub wydłużeniu.

:)

Kate 75, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta! ja dopiero pije drugą kawę i nie mogę się obudzić, może trzecia pomoże.
    Wszystkim spokojnego przed świątecznego weekendu :)

anna maria, Bursztyn, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ