X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash z tą owulką tak moze być jak pisze Myszonek, czytałam, że fala lutealna (ta po owu) jest raczej stała u kobiety, natomiast faza folikalarna (przed owu) może się zmieniać z powodu różnych czynników, dlatego tak ważna jest samoobserwacja, natomiast w regularnych cyklach powinno się to mniej więcej zgadzać :)

anna maria, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ,pogoda u mnie nienajgorsza.Nastroj dobry ,duzo energii.Milego dnia zycze

Bursztyn, Myszonek, mysza1975 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie poranna kawka i ryz na mleku z cukrem i cynamonem na śniadanie ( adwentowy przysmaczek tubylców )
    Co do niewygodnych pytań wścibskiej rodziny przy świątecznym stole, to zawsze można polecieć w druga stronę. I odpowiedzieć: "Pracujemy nad sprawa, jeśli chcesz, to mogę ze szczegółami powiedzieć, co robimy". Kolejne pytania nie padną, na 100%. Ale to takiej akcji trzeba mieć trochę dystansu do sprawy, ciut ironii, no i wiedzieć, ze np. teściowa nie obrazi się na śmierć i życie ;)

Kate 75, Bursztyn, ania.g, Myszonek, Bozia3, mysza1975, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie poranna kawka i ryz na mleku z cukrem i cynamonem na śniadanie ( adwentowy przysmaczek tubylców )
    Co do niewygodnych pytań wścibskiej rodziny przy świątecznym stole, to zawsze można polecieć w druga stronę. I odpowiedzieć: "Pracujemy nad sprawa, jeśli chcesz, to mogę ze szczegółami powiedzieć, co robimy". Kolejne pytania nie padną, na 100%. Ale to takiej akcji trzeba mieć trochę dystansu do sprawy, ciut ironii, no i wiedzieć, ze np. teściowa nie obrazi się na śmierć i życie ;)

Ja jestem na tym etapie, że nie chcę aby wiedzieli o naszych staraniach, niech lepiej dalej myślą, ze jestem bezpłodna, niż później patrzyli z politowaniem i wymownie milczeli, że się nie udało tak jak poprzednio. I tak za plecami gadają wiec niech mają mniej tematów, na razie skupiają się na mojej operacji i swojej teorii, że nic tam nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 12:41

Bursztyn, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ja zaraz zmukam na zakupy przedświąteczne. Do mnie też dzisiaj przyjeżdża teściowa i trochę to przeżywam, bo delikatnie mówiąc jej nie toleruję, o jej gadulstwie i natręctwach nie wspominając... A juz opowiada takie bzdury i to moim dzieciom, ze głowa mała. Samo przebywanie z nią pod jednym dachem psuje wszystko, a tu przecież święta. Muszę wytrzymać do środy.

Dzisiaj miałam bardzo duży skok tempki, żałuję, ze nie wykorzystaliśmy wczorajszego wieczoru, ale słaniałam sie na nogach po całym tygodniu. Nadrobilismy dzisiaj rano, ale może być już za późno...

Miłego dnia, dziewczynki.

Bursztyn, samira, Kate 75, Myszonek, mysza1975, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczeta

Popilam wczoraj szampana, poszly 2 butelki, poklocilam sie z mezem, dzis mam kaca i boli mnie glowa. Maz dzis wyjezdza. Zdarzyl sie jednak maly Wigilijny Cud - wraca 28.12 czyli na sylwestra bedziemy razem. Jednak przy kolacji wczoraj wieczorem zaczal mowic, ze szkoda ze nie zostaje tam 2 tyg.dluzej bo zarobilby duzo wiecej. I tu sie wkurzylam, i powiedzialam mu, zeby tak wszystkiego na kase nie przeliczal bo w tym roku zadnych Swiat nie spedzilismy razem bo wiecznie go nie bylo i zeby sie nie zdziwil jesli zastanie puste mieszkanie kiedy nastepnym razem wroci, bo ja mam juz tego dosc i jestem bliska spakowania walizek. wychodzi na to, ze to mi bardziej zalezalo na spedzaniu Swiat razem, niz jemu...No coz...przechodze do wariantu B, czyli olewania go i sprawiania wrazenia obojetnej. Zawsze dziala 11icon_devil.gif

samira, Simba, Kate 75, Pusurek, grosza, polarmiś, megan8, Parka, mysza1975, malgos741, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki!
    Juz w Polsce, pedzilam na złamanie karku na wizytę do fryzjera, ale udało sie:)
    Zaraz nadrobić zaległości forumowe, chociaż juz mi mignelo ze nowa zielona jest:) suuuper.
    Bursztyn, nie chce cie martwić ale na kaca najlepszy jest szampan :) wdrażaj strategie obojętność, fakt ze zawsze działa. A może ten cykl będzie właśnie TEN?
    Miłego dnia!

Bursztyn, samira, Kate 75, Myszonek, megan8, Parka, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie wiem czy Ci juz to mowilam ale Cie uwielbiam!!!!
    Tak, Reni jak coś napisze, to człowiek siedzi jak idiota i szczerzy sie do kompa:)

polarmiś, Reni, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    moze mamy ta sama tesciowa? ;) moja zabija strumieniem slow....to jest nie do opanowania i nie do zatrzymania...
    nie gotuje zadnych potraw, ide chyba do kolezanki o ile bede miala transport. A jesli nie, to- zostal mi jeszcze kawalek makowca i pierniczki torunskie :) Mamy tutaj polskie sklepy ktore sa bardzo dobrze zaopatrzone.

Myśmy teraz zabrali siostrę mojej mamy z Brukseli. Myślałam ze ochujeje od jej gadania i juz na początku podróży miałam czarne wizje jak my wytrzymamy te 15 godzin w samochodzie. Ale ze zaczęła sie skarżyć ze jest strasznie niewyspana i ze złe ostatnio śpi, to jej wcisnelam tabletkę nasenna. 5 godzin ulgi :) w drodze powrotnej wcisne jej dwie...

Bursztyn, Kate 75, samira, Pusurek, Alis, polarmiś, Parka, malgos741, Iwone, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Myśmy teraz zabrali siostrę mojej mamy z Brukseli. Myślałam ze ochujeje od jej gadania i juz na początku podróży miałam czarne wizje jak my wytrzymamy te 15 godzin w samochodzie. Ale ze zaczęła sie skarżyć ze jest strasznie niewyspana i ze złe ostatnio śpi, to jej wcisnelam tabletkę nasenna. 5 godzin ulgi :) w drodze powrotnej wcisne jej dwie...
    hahaha! dobre! :) zrobie w takim razie to samo kiedy bede nastepnym razem u tesciowej, dosypie jej do obiadu :)

Kate 75, samira, grosza, Simba, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj temat teściowych się rozkręca, a to taki niewdzięczny nieświąteczny klimat i do tego chyba sama go podsyciłam sorry!

Z tymi tabletkami to sprytne :D

Bursztynku nie łam się, oni czyli faceci często przeliczają kasę, mój też czasami tak ma, ale szampana też bym się napiła nawet za cenę kaca, a tu dupa. Może to jakiś znak, ze twój tak wraca a nie miał, bądź obojętna, ale zrób pauzy na bzykoserca, a potem znowu zimnica :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 12:53

samira, Bursztyn, grosza, Myszonek, megan8, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba - dobre :D

Nie udało mi się umówić przed świętami na depilację brwi. Nie miałam siły się tym wczesniej zająć a teraz d... Nie mają wolnych miejsc. W dodatku po świętach lecimy do Londka, a tam już na pewno się do kosmetyczki nie wybiorę. Będę wyglądać niedługo jak Frida Kahlo.

Bursztyn, Kate 75, Myszonek, polarmiś, Simba, Parka, malgos741, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Oj temat teściowych się rozkręca, a to taki niewdzięczny nieświąteczny klimat i do tego chyba sama go podsyciłam sorry!

Z tymi tabletkami to sprytne :D

Bursztynku nie łam się, oni czyli faceci często przeliczają kasę, mój też czasami tak ma, ale szampana też bym się napiła nawet za cenę kaca, a tu dupa. Może to jakiś znak, ze twój tak wraca a nie miał, bądź obojętna, ale zrób pauzy na bzykoserca, a potem znowu zimnica :)
    tesciowe- no coz, temat zawsze na czasie niezaleznie od Swiat czy innych okolicznosci :)
    tak pewnie zrobie :)
    a wlasciwie dlaczego nie mozesz sie napic lampki szampana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 13:32

Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tesciowe- no coz, temat zawsze na czasie niezaleznie od Swiat czy innych okolicznosci :)
    tak pewnie zrobie :)
    a wlasciwie dlaczego nie mozesz sie napic lampki szampana?

Lampkę oczywiście, że mogę, tylko ja nie mówiłam o lampce :P

Po niedawnych awanturach z moim M przydałby mi się mały resecik, a lampka no cóż nie zadziała resetująco ;)

Myszonek, polarmiś, malgos741, Mango lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Lampkę oczywiście, że mogę, tylko ja nie mówiłam o lampce :P

Po niedawnych awanturach z moim M przydałby mi się mały resecik, a lampka no cóż nie zadziała resetująco ;)
    no to dlaczego nie mozesz calej butelki? :)

Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to dlaczego nie mozesz calej butelki? :)

Tak na wszelki wypadek oblężonej twierdzy i chęci okupacji przez 9 m-cy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 14:20

Myszonek, malgos741, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Tak na wszelki wypadek oblężonej twierdzy i chęci okupacji przez 9 m-cy ;)
    pytanie zadalam poniewaz nie widzialam bzykoserc na Twoim wykresie...a tu sie okazuje, ze Ty po kryjomu dzialasz..... :)

Kate 75, Myszonek, Simba, malgos741, Iwone, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pytanie zadalam poniewaz nie widzialam bzykoserc na Twoim wykresie...a tu sie okazuje, ze Ty po kryjomu dzialasz..... :)

Tak z ukrycia lepiej smakuje, jak zakazany owoc ;) Oby tylko nie zepsuty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 14:42

Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Tak z ukrycia lepiej smakuje, jak zakazany owoc ;) Oby tylko nie zepsuty ;)
    ja nie zaznaczalam w tym cyklu, bo nie bylo czego :)
    wykres z bzykosercami ladniej wyglada :)

No chyba, ze sie wstydzisz... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 14:50

Kate 75, Myszonek, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja nie zaznaczalam w tym cyklu, bo nie bylo czego :)
    wykres z bzykosercami ladniej wyglada :)

No chyba, ze sie wstydzisz... :P

Można to i tak zinterpretować, że taka wstydzioszka ze mnie :)
    A tak na poważnie po akcjach z M. z poprzedniego tygodnia nie wiedziałam czy coś będzie , wyłączyłam bzyki i tak zostało .
    Na szczęście w porę przyszła odwilż i udało się bzyknąć w pożądanym terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 14:59

Myszonek, Bursztyn, malgos741, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1896 1897 1898 1899 1900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ