X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Laski :)

m odkurza i umyje podłogi ,syn pojechał mi po wodę do Auchana Nałęczowianka bo jest promocja a już wrócił i wody niet ,wykupili ;)

a ja robię bigosik a jutro babka piaskowa i murzynek makówki dopiero w wigilię ,i sałatkę taka tradycyjną :)

karpie przerobione i zamrożone będę w wigilie smażyła ...

w pierwszy dzień świąt z moimi rodzicami i synem idziemy na obiad i ciasto do teściów ,niestety bratanica z Anglii przyleci we styczniu dopiero bo teraz bardzo drogie bilety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 14:59

Myszonek, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam napisać wynik b. nasienia mojego G

właśnie we środę odebrał M rozszerzone badanie nasienia -są mega szczegółowe) dlatego nie będę pisała tu wszystkiego napisze to co było w uwagach ,moim zdaniem nie za wesoło jest :( (chociaż podstawowe nie najgorsze to najważniejsza jest ich morfologia)
    a w uwagach ma tak cyt: "oligo-astheno-terato-zoospermia(OAT) , Teratozoospermia .Obniżony odsetek żywych plemników "

wyjaśnienie z neta :
    Teratozoospermia
    Zwiększony odsetek nieprawidłowych form plemników. (w skrócie)
    a oligo-astheno-terato-zoospermia(OAT)
    Kombinacje zaburzeń opisanych powyżej (np. oligoasthenozoospemia - za mało plemników, zbyt duża część nie charakteryzuje się prawidłowym ruchem; oligoastheonteratozoospemia - jak wcześniej, dodatkowo zwiększony odsetek nieprawidłowych plemników).

bliska77 lubi tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną i mamą dzisiaj jeszcze pierogi z kapustą i grzybami. Mój T. zrobił farsz do pasztecików (k.kapusta, podsmażona cebulka i pieczarki - jutro doda pasztetową wędzoną). Wieczorem ugotuję warzywa na sałatkę (tradycyjną), a na jutro zostanie: sernik, makowiec, kulebiak (w formie makowca, z kapuchą i grzybami) i T. dokończy paszteciki (tzn pozawija farsz w ciasto kruche); w wigilię rozmrozić uszka, dokończyć barszcz i usmażyć rybę -
    a potem SPAĆ :P

Pusurek, samira, polarmiś, malgos741, Kate 75, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...my w sklepie budowlanym..nawet mało ludzi ciekawe dlaczego.. My wczoraj mieliśmy drugą część przeprowadzki. rozkrecalismy ogromną szafę i ją przewozilismy..plus reszta gratów teraz w domu nie ma już nigdzie miejsca.

Myszonek, samira, Pusurek, Mango, malgos741, Kate 75 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze kiedy ja prezenty kupię. Nie lubię tak na ostatnią chwilę

Myszonek lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kurcze kiedy ja prezenty kupię. Nie lubię tak na ostatnią chwilę
    Jutro jest caly dzien i we wtorek do 15-stej. Dasz rade.

Myszonek, Pusurek, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko wygląda, ze jest ok. Za miesiąc być może gin wykona badanie połówkowe.

Na 99,9% będę miała syna, bo wszystko elegancko pokazał. Spał, więc się nie zorientował, że mu się zagląda między nóżki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 18:11

Myszonek, Simba, Mango, anna maria, Bursztyn, samira, Reni, ania.g, malgos741, EwaT, Parka, mysza1975, bliska77, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)
    ale na fotki bez zgody jest odpowiedni paragraf - może na wszelki wypadek dobrze ukryjcie dowody (jeśli macie wydruk z usg)

:)

caffe, Pusurek, Bursztyn, malgos741, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Poswiecilabym sie z przygotowaniem muffinek ale skad sie bierze maryche?
    No jak skad? Z doniczki na parapecie ;) Zwykle rosnie miedzy bazylia i szczypiorem:)

caffe, Myszonek, Mango, Bursztyn, Reni, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Super :)
    ale na fotki bez zgody jest odpowiedni paragraf - może na wszelki wypadek dobrze ukryjcie dowody (jeśli macie wydruk z usg)

:)
    Mamy wydruk, ale bez "szczegółów" ;)

Myszonek, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko wygląda, ze jest ok. Za miesiąc być może gin wykona badanie połówkowe.

Na 99,9% będę miała syna, bo wszystko elegancko pokazał. Spał, więc się nie zorientował, że mu się zagląda między nóżki ;)
    Wspaniala wiadomosc!!!! To Twoj drugi syn Caffe?

Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No jak skad? Z doniczki na parapecie ;) Zwykle rosnie miedzy bazylia i szczypiorem:)
    O jej ale ja mam dziecko! Musze kupic psa by mi z usa przyslali w paczce podajac adresata mojego pieska.

Myszonek, Simba, Bursztyn, Reni, malgos741, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Caffe ja do osmego miesiaca mialam miec na 99,9 procent dziewczynke.

Myszonek, caffe, Pusurek, Bursztyn, samira, malgos741, EwaT, Kate 75 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Caffe ja do osmego miesiaca mialam miec na 99,9 procent dziewczynke.
    Tak, to drugi syn.

Lekarz pokazywał poszczególne elementy "instrumentu" ;) zobaczymy co powie za miesiąc :)

Myszonek, Pusurek, samira, malgos741, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mamy problem z imieniem, bo ja w ogóle nie miałam i nie mam pomysłu jakie wybrać dla chłopca :-/

Myszonek, Pusurek, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już wybrane - teraz tylko zaciążyć by się przydało :)

Z wybranych mamy Michał, Dominik

caffe, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Ja mam już wybrane - teraz tylko zaciążyć by się przydało :)

Z wybranych mamy Michał, Dominik
    Dominik mi się podoba, ale w najbliższej rodzinie jest Dominik :) W sumie może to nie ma znaczenia, ale dałam mężowi w pewnym sensie wolną rękę żeby sam imię wymyślił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 18:47

Myszonek, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Sa dwie kreski!
    Jestem przerażona, chyba szczęśliwa, cala się trzęsę. Matko, jakoś to za szybko się stało...

caffe, Myszonek, Simba, Mango, anna maria, Bursztyn, Niuta, samira, Reni, Viv78, malgos741, Kate 75, Parka, mysza1975, bliska77, Bozia3, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśleliśmy też nad Piotr, Łukasz, Mateusz (ale nie bardzo chcę, żeby cały czas tylko kojarzyć dzieciaczka ze zmarłym bratem męża - Piotrem)

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny! Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Sa dwie kreski!
    Jestem przerażona, chyba szczęśliwa, cala się trzęsę. Matko, jakoś to za szybko się stało...

GRATULUJĘ :) SUPER :) BOŻE NARODZENIE DZIAŁA ;)

Pusurek, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ