X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    o, też kiedys o tym czytałam :-), dziś po pracy będę sie inhalować, córka jedzie z meżem do teściów, mi pozostała tradycyjna sałatka do zrobienia i gdzies do 18 mam czas dla siebie to wykorzystam go na kurację ;-)
    Aga porządną garść soli podgrzewasz mocno na patelni,przesypujesz do skarpety i przykładasz w miejsca zatok czołowych,nosowych i szczękowych (wiadomo nie tak żeby się oparzyć ale sol ma być mocno ciepła a nawet gorąca)ona wtedy wytwarza te jony które nawilżają i a ciepło z soli znosi stan zapalny ,możesz nawet na ucho przykładać naprawdę jest ulga (przykładać aż zrobi się letnia sól) powtarzać ze 3razy na dzień :) aha ja skarpetę zawiązuję w supełek ...

mam nadzieje ze córcia będzie mogła odwiedzić dziadka ...

no i Zdrówka dla Twojego TATY <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 09:23

Myszonek, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Aga porządną garść soli podgrzewasz mocno na patelni,przesypujesz do skarpety i przykładasz w miejsca zatok czołowych,nosowych i szczękowych (wiadomo nie tak żeby się oparzyć ale sol ma być mocno ciepła a nawet gorąca)ona wtedy wytwarza te jony które nawilżają i a ciepło z soli znosi stan zapalny ,możesz nawet na ucho przykładać naprawdę jest ulga (przykładać aż zrobi się letnia sól) powtarzać ze 3razy na dzień :) aha ja skarpetę zawiązuję w supełek ...

mam nadzieje ze córcia będzie mogła odwiedzić dziadka ...

no i Zdrówka dla Twojego TATY <3
    o, dzięki dzięki dzięki :-), za dwa trzy dni, zdam relacje czy Wasze sposoby zadziałały

Myszonek, samira, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości,
    odrobiny światła w mroku
    dzięki szczeremu uśmiechowi,
    radości w smutku dzięki ludzkiej miłości
    i nadziei na lepsze jutro
    w chwilach niepokoju

1298653n0msyhekb5.gif

Bursztyn, samira, Myszonek, bliska77, grosza, Iwone, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1840481anaktgvt9o.gif

Kochane Dziewczyny, zycze Wam zdrowia i milosci- bo to jest najwazniejsze, reszta przyjdzie sama. Niech te nadchodzace Swieta przyniosa Wam spokoj serca, akceptacje i poczucie ze wszystko zmierza w najlepszym dla Was kierunku <3

samira, anna maria, Myszonek, Reni, bliska77, grosza, Parka, Kate 75, polarmiś, Simba, Iwone, ania.g, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIALE MYSLI LEKKIE JAK PUCH NIECH ANIOL PRZYWIEJE Z NIEBA ,OTWORZY SKRZYDLEM NADZIEI I KOLEDE ZASPIEWA.BO DZISIAJ JEST PIEKNY DZIEN , WSZYSTKO SIE RODZI NA NOWO, W BLASKU TAJEMNYCH SWIAT ZYJ ZDROWO I KOLOROWO. Zyczenia dla was wszystkich kochane dziewczyny.

Myszonek, Bursztyn, Reni, bliska77, grosza, Parka, Kate 75, polarmiś, samira, Iwone, ania.g, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    graphics-christmas-stable-243076.gif

Nie wszystkim dziewczynom mogłam złożyć życzenia pod wykresem

Dziewczyny życzę Wam spokojnych, radosnych, rodzinnych Świąt, dużo zdrowia dla Was i Waszych rodzin. Niech ta gwiazdka będzie pełna wiary i nadziei.

Bursztyn, anna maria, bliska77, Myszonek, grosza, Parka, Kate 75, polarmiś, Simba, samira, Iwone, ania.g, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i życzenia Wesołych Świąt dla wszystkich oczekujących i zafasolkowanych - oby spełniły się marzenia o dzieciaczkach, obyśmy wszystkie jak tu jesteśmy mogły je tulić w przyszłym roku.
    Po ostatnim prawdziwym wysypie ciąż na naszym fantastycznym forum jestem pełna nadziei, że kto tu się pojawi, ten w końcu się doczeka, jedne dziewczyny prawie od razu (nie będę pokazywać palcem ;) ), inne już niedługo. Wsparcie jakiego można tu doznać jest naprawdę ... bezcenne. Bardzo się cieszę, że do Was trafiłam. Czytam i codziennie przeżywam wszystkie radości, troski, załamki, wątpliwości i rozczarowania razem z Wami, nie zawsze mogę pisać, ale podczytuję.
    Świąteczna aura niech się udzieli nam wszystkim :) i głowy do góry!

Reni, anna maria, bliska77, Myszonek, grosza, Bursztyn, Pusurek, Kate 75, ania.g, samira, Iwone, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    AGa, żeby ulżyć sobie trochę..mam sposób ale nieprzyjemny (lekarz mi polecił)
    kupujesz sól fizjoligoczną w ampułkach
    wylewasz ją na dłoń.. zatykasz jedną dziurkę od nosa i wciągasz mocno przez drugą dziurkę tak żeby poleciało aż do gardła i wypluwasz.. ja jestem baaardzo obrzydliwa więc wersja takich jak dla mnie to wciągasz mocno przez jedną dziurkę i mocno wydmuchujesz
    mi to wystarczy :-) pomaga

p.s. dzień dobry
    czyli niczym wciąganie nochem białego proszku ;-)

Myszonek, Reni, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    w ten szczególny dzień życzę Wam przede wszystkim zdrowych spokojnych i magicznych chwil spędzonych w gronie najbliższych, radości z prezentów (szczególnie tych w postaci zielonych kropeczek), pogody ducha i wiele słoneczka na co dzień :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 10:21

grosza, Myszonek, Bursztyn, Parka, samira, Iwone, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - nie mam szans na złożenie życzeń pod wykresami...ale życzę wszystkim Wam spełnienia, miłości i wiary w nas samych i naszych bliskich, no i spełnienia ważnych marzeń dla każdej z nas. Spokojnych Świąt :)

bliska77, grosza, Bursztyn, Parka, Reni, Kate 75, polarmiś, Myszonek, samira, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Dziewczynki,
    w ten szczególny dzień życzę Wam przede wszystkim zdrowych spokojnych i magicznych chwil spędzonych w gronie najbliższych, radości z prezentów (szczególnie tych w postaci zielonych kropeczek), pogody ducha i wiele słoneczka na co dzień :-)
    Agus, zycze tez zdrowia dla Twojego taty i dla Ciebie oraz dzieciatka rowniez.

bliska77, Reni lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Agus, zycze tez zdrowia dla Twojego taty i dla Ciebie oraz dzieciatka rowniez.
    :-) <3 Bursztynku Tobie również wszystkiego NAJ

Bursztyn, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze dziś już świątecznie, a u mnie humor pod psem, bo mnie ta jędza wnerwia. Wstała o 3.30 na siku i telepała się po schodach stukając jak słoń, na dodatek zamknęła się na kluczyk w łazience ( w środku nocy, bo przecież moglibysmy ja chyba podejrzeć! ) i nie mogla się potem otworzyć, wiec szarpała za klamkę i kluczyk, robiąc na maxa hałasu w nocnej ciszy, potem wstała o 8 i szalała na dole w kuchni. Poleciała za nami do sklepu, teraz pyta czemu nie mamy żadnych tradycji świątecznych, bo nie chcemy iść z nią do protestanckiego kościoła. A ona musi iść, bo nie czuje klimatu świat... Na każdy temat wie wszystko najlepiej i zrobi pol godzinny wykład. Dziewczyny, jestem załamana, miały być nasze pierwsze święta w nowym domu, teraz jeszcze z dodatkowa radością, a ta zołza wszystko zepsuła...

bliska77, Iwone, malgos741, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, to jej powiedz co Cię boli i dodaj, ze to Twój dom i Ty go prowadzisz tak, jak uważasz, a ona jest Twoim gościem i jako gość powinna dostosować się do zasad panujących w tym domu. Jeśli jej tego wprost nie powiesz, to się będziecie tak przepychały bez końca. A jeśli to nie pomoże to ją zwyczajnie ignoruj i rób swoje, moze sama wpadnie na to, ze powinna się wycofać.

Bursztyn, Pusurek, Kate 75, Parka, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Widze, ze dziś już świątecznie, a u mnie humor pod psem, bo mnie ta jędza wnerwia. Wstała o 3.30 na siku i telepała się po schodach stukając jak słoń, na dodatek zamknęła się na kluczyk w łazience ( w środku nocy, bo przecież moglibysmy ja chyba podejrzeć! ) i nie mogla się potem otworzyć, wiec szarpała za klamkę i kluczyk, robiąc na maxa hałasu w nocnej ciszy, potem wstała o 8 i szalała na dole w kuchni. Poleciała za nami do sklepu, teraz pyta czemu nie mamy żadnych tradycji świątecznych, bo nie chcemy iść z nią do protestanckiego kościoła. A ona musi iść, bo nie czuje klimatu świat... Na każdy temat wie wszystko najlepiej i zrobi pol godzinny wykład. Dziewczyny, jestem załamana, miały być nasze pierwsze święta w nowym domu, teraz jeszcze z dodatkowa radością, a ta zołza wszystko zepsuła...
    Pusurek, jesli chcesz jej zatkac paszcze chociaz na pare minut (lepsze to niz nic ;) ) to powiedzcie jej o ciazy, a potem mozesz zaszywac sie w pokoju i mowic ze boli Cie glowa a kaazdy dziwiek wywyoluje mdlosci :) skorzystaj z broni ktora masz :)

Pusurek, Parka, malgos741, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Pusurek, to jej powiedz co Cię boli i dodaj, ze to Twój dom i Ty go prowadzisz tak, jak uważasz, a ona jest Twoim gościem i jako gość powinna dostosować się do zasad panujących w tym domu. Jeśli jej tego wprost nie powiesz, to się będziecie tak przepychały bez końca. A jeśli to nie pomoże to ją zwyczajnie ignoruj i rób swoje, moze sama wpadnie na to, ze powinna się wycofać.
    popieram :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    :-) <3 Bursztynku Tobie również wszystkiego NAJ
    Agus, dziekuje :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w wigilijny dzień!
    Wczoraj dużo pisałyście,ja niestety nie mogłam, bo szalałam w kuchni u mamy, skończyłam szał u siebie w kuchni o 1.30, niestety w tym roku moja mama się rozchorowała, kręgosłup dał się we znaki i prawie wszystko musiałam zrobić sama, nie powiem jak się czuje i co mnie na.... ,niecenzuralnych słów wigilię używać nie będę, i jeszcze do tego dodatkowa druga wigilia u teściowej chyba padnę na twarz, ale cóż święta są raz w roku.

Aguś trzymaj się i postaraj się przetrwać ten trudny świąteczny czas, dużo zdrówka dla ciebie, twojego taty i całej twojej rodzinki, najważniejsze, że jesteście razem.
    Na zatkany nos zatoki katar flegmę spływającą do gardła biorę sinupred ziołowy lek na bazie kwiatu bzu czarnego lub pije kwiat suszony bzu czarnego (suszymy z mamą), z tego co wiem lek można brać w ciąży.

Mango nie łam się, przytulam <3

Slash fajnie poczytać sobie o miłości <3 kochajcie się tak dalej.
    Ja jestem chyba na trochę innym etapie, ale po 16 latach to chyba da się usprawiedliwić.

Aniu.g cieszę się razem z tobą, nie wiedziałam, że lekarz już poda jakieś wymiary super, i ta kumulacja owulacji, piękny tekst ;) czyli tak jakbyś trafiła główną wygraną w kumulacji :) Odpoczywaj jak zalecił lekarz.

Myszonku nie kryguj się i zrób testa, "ryzyk fizyk" może jeszcze trochę cudu świątecznego zostało i będzie "+", temperaturke masz piękną a 0,5 godz. to nic na tempkę, ja trzymam kciuki, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :)
    Ja mam rocznicę w styczniu i chcę gdzieś wyjechać,odpocząć chociaż na kilka dni, dziś już podróżowałam wirtualnie i jest mi lepiej.
    Jeszcze raz wszystkiego dobrego z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla was wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 11:18

Bursztyn, ania.g, Pusurek, bliska77, Myszonek, Mango, malgos741, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    mam do Was jeszcze jedno pytanie, od tygodnia chodzę zarąbiście przeziębiona, nawet badań Igo trymestru nie mogę zrobić bo morfologia i mocz wyjdą przekłamane, już próbowałam wszystkiego, czosnek, miod, cytryna cebula itp, nos mam nadal tak zawalony że aż w uchu i oku czuję, może znacie jakieś inne sprawdzone sposoby???
    Ja smaruje olejkiem z eukaliptusa i ostatnio ktoras z kolezanek poradzila mi chrzan - zjesc, wachac lub obierac i trzec- swietnie oczyszcza zatoki!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 11:14

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek serdecznie ci współczuję, to są trudne sytuacje i czasami nie wiadomo czy postawić sprawę jasno czy udawać i wściekać się po kryjomu,nie wiem na jakiej stopie jesteście i czy możesz z nią otwarcie rozmawiać, może twój mąż powinien z nią porozmawiać, albo skorzystaj z rad dziewczyn i weź swój stan za oręż, ale nie wiem czy chcesz jej to mówić, tak czy inaczej pamiętaj że ona niedługo wyjedzie i nastanie spokój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 11:16

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ