X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Pusurek serdecznie ci współczuję, to są trudne sytuacje i czasami nie wiadomo czy postawić sprawę jasno czy udawać i wściekać się po kryjomu,nie wiem na jakiej stopie jesteście i czy możesz z nią otwarcie rozmawiać, może twój mąż powinien z nią porozmawiać, albo skorzystaj z rad dziewczyn i weź swój stan za oręż, ale nie wiem czy chcesz jej to mówić, tak czy inaczej pamiętaj że ona niedługo wyjedzie i nastanie spokój :)
    zawsze warto postawic sprawe jasno i szczerze.

Kate 75, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zawsze warto postawic sprawe jasno i szczerze.

Ja po latach wypalania prosto z mostu stwierdzam, że czasami warto też ugryźć się w język, choć co do głównej zasady przyznaje rację Bursztynku.
    Co do teściowych trzeba też pamiętać, ze to matki naszych ukochanych i dla nich to po prostu mama jaka by nie była, to sobie zawsze powtarzam jak
    mam dość i za dużo mówię mężowi na wiadomy temat lub po prostu ogarnia mnie mega złe uczucie do niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 11:37

Pusurek, bliska77, Myszonek, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Ja po latach wypalania prosto z mostu stwierdzam, że czasami warto też ugryźć się w język, choć co do głównej zasady przyznaje rację Bursztynku.
    Co do teściowych trzeba też pamiętać, ze to matki naszych ukochanych i dla nich to po prostu mama jaka by nie była, to sobie zawsze powtarzam jak dużo mam dość i za dużo mówię mężowi na wiadomy temat lub po prostu ogarnia mnie mega złe uczucie do niej.
    wszystko zalezy od tego jak sie powie to, co ma sie do powiedzenia. Szczerze nie oznacza przeciez chamsko czy wulgarnie. To tez daje okazje drugiej stronie do zmiany zachowania. A zgadzanie sie na cosco doprowadza do szalo lub bidzi sprzeciw - tylko dlatego ze to tesciowa i matka meza oznacza tlumienie zlosci, frustracje a potem wyladowanie- najczesciej na kims innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 11:38

Kate 75, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Parka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, ja wypracowałam sobie taką metodę, że rozmawiam z teściową przez mojego męża, a nie zwracam się do niej, a on już musi sprawę załatwić. Wiem przez co przechodzisz, mnie tez wszystko wkur.... co ona robi, odczuwam to z podwójnym nasileniem.
    Właśnie słyszę jak sie krząta po kuchni, MOJEJ KUCHNI, i mam ochotę ją kopnąć. Wczoraj zalała mi płytę elektryczną płynem do naczyń, przez godzinę nie mogłam jej potem uruchomić. I ponieważ ona nie ma zmywarki to wszystko myje pod kranem .. Wchodzi na moje terytorium i rozpierdala wszystko. To tak na pocieszenie

Bursztyn, Kate 75, Pusurek, bliska77, Simba, polarmiś, samira, grosza, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, czy nie pisałam poprzednio o świątecznej aurze ;) ?

Pusurek, polarmiś lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wszystko zalezy od tego jak sie powie to, co ma sie do powiedzenia. Szczerze nie oznacza przeciez chamsko czy wulgarnie. To tez daje okazje drugiej stronie do zmiany zachowania. A zgadzanie sie na cosco doprowadza do szalo lub bidzi sprzeciw - tylko dlatego ze to tesciowa i matka meza oznacza tlumienie zlosci, frustracje a potem wyladowanie- najczesciej na kims innym.

Czy w mojej wypowiedzi, pisałam o mówieniu czegoś komuś chamsko lub wulgarnie, nie sądzę :P pisałam poprostu o mówieniu wprost bez ogródek oraz owijania w bawełnę i dalej potrzymuję to co napisałam, że należy rozważyć ugryzienie się w język, tym bardzie w święta.Prawie nigdy nie załatwiam spraw chamsko wulgarnie nawet z teściową, mam taki zawód, że czasami mogę a nawet powinnam bo inaczej nie dociera ale to już ostateczność i chłopaki wiedzą że przegieli .

Pusurek, Bursztyn, bliska77, Parka, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za porady! Na razie jest spokój, bo mój mężczyzna pojechał na ostatnie zakupy i zabrał mamusię ze sobą, bo widział, ze ja za chwile się rozbeczę.
    Na razie mam taktykę ignorowania, w tym jestem całkiem niezła i myślę, ze to się powiedzie. Plus oczywiście strategia: złe się czuje, muszę iść się położyć na trochę ;). Bo już jej powiedzieliśmy i jest przeszczesliwa, i nawet się jakoś przymknęła na chwile. A tłumaczenie jej czegokolwiek chyba nic nie zmieni, a ja nie wiem jaka jest, czy się nie obrazi albo nie rozpłacze? Nie znam kobiety totalnie, a po co mi jeszcze afery na święta. Moj mężczyzna załamany, ze ja zaprosił, stwierdził, ze to był błąd, ale teraz to trochę za późno. On jeszcze nieborak nie wie, ze ja z córką idziemy jutro do sąsiadki na kawkę ( oby trwała jak najdłużej ), a pojutrze do koleżanki na lanczyk. Na zasadzie pielgrzymowania zamierzam przetrwać te święta.

A w ogóle życzę Wam cudownych, spokojnych, radosnych świąt, pełnych nadziei na lepsze jutro z zieloną kropką/ fasolką/ dużym brzuchem/ dzieciątkiem ( do wyboru, do koloru) w otoczeniu kochających Was ludzi ( i zwierząt ;) )

Bursztyn, bliska77, polarmiś, samira, Parka, grosza, Myszonek, ania.g, Mango, Kate 75, malgos741, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Czy w mojej wypowiedzi, pisałam o mówieniu czegoś komuś chamsko lub wulgarnie, nie sądzę :P pisałam poprostu o mówieniu wprost bez ogródek oraz owijania w bawełnę i dalej potrzymuję to co napisałam, że należy rozważyć ugryzienie się w język, tym bardzie w święta.Prawie nigdy nie załatwiam spraw chamsko wulgarnie nawet z teściową, mam taki zawód, że czasami mogę a nawet powinnam bo inaczej nie dociera ale to już ostateczność i chłopaki wiedzą że przegieli .
    Sorry, to pewnie byla moja projekcja :)

Kate 75, Pusurek, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Co do teściowych trzeba też pamiętać, ze to matki naszych ukochanych i dla nich to po prostu mama jaka by nie była, to sobie zawsze powtarzam jak
    mam dość i za dużo mówię mężowi na wiadomy temat lub po prostu ogarnia mnie mega złe uczucie do niej.
    I wlasnie to mnie dziwi, wkurwia mnie taki tesciu a moj maz jest identyczny i niby go kocham, no ale z wiekiem coraz bardziej podobny do swoich rodzicow to ja nie wiem jak bedzie z ta miloscia.

Bursztyn, Kate 75, Pusurek, Simba, Parka, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    I wlasnie to mnie dziwi, wkurwia mnie taki tesciu a moj maz jest identyczny i niby go kocham, no ale z wiekiem coraz bardziej podobny do swoich rodzicow to ja nie wiem jak bedzie z ta miloscia.
    moze z wiekiem nauczysz sie to olewac ;) sobie tez tego zycze :)

Pusurek, polarmiś lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, powiem szczerze, ze współczuję, moja teściowa to temat rzeka i dlatego wiem o czym mówisz i co czujesz...
    chyba dobrą strategię obrałaś, teraz masz pretekst coby wykręcać się od jej towarzystwa, bądź dzielna, trzymam kciuki za wytrwałość :-)

Parka, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    moze z wiekiem nauczysz sie to olewac ;) sobie tez tego zycze :)

Ignorowanie - cenna umiejętność, prawie tak cenna jak bycie asertywnym :)

bliska77, Bursztyn, polarmiś, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ignorowanie - cenna umiejętność, prawie tak cenna jak bycie asertywnym :)
    to prawda :-)

polarmiś lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa tez jest wredna i nie dobra,na dzien dzisiejszy jest ustawiona lekam(ma demencje i stwardnienie rozsiane)te leki powoduja ze jest wyciszona .A jak mnie wkurwia to mowie do niej po polsku(ona niemka).

polarmiś, Pusurek, Parka, Mango, malgos741, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Moja tesciowa tez jest wredna i nie dobra,na dzien dzisiejszy jest ustawiona lekam(ma demencje i stwardnienie rozsiane)te leki powoduja ze jest wyciszona .A jak mnie wkurwia to mowie do niej po polsku(ona niemka).

Sorki, ale padłam ze śmiechu :D Wyobraziłam sobie Ciebie w niemieckim mundurze, w oficerkach i z bacikiem, wrzeszcząca po polsku na skulona staruszkę. Totalne odwrócenie klasycznego obrazu.... Wybacz... Chyba mi już siada na głowę od tych świat :P

polarmiś, samira, anna maria, Bursztyn, ania.g, malgos741, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

O rany, z ust mi to wyjęłaś. Jak czasami widzę te podobieństwa to nawet zaczynam mężowi zwracać uwagę, typu zmień ton (bo za bardzo przypomina ton głosu teścia) albo co tak sie garbisz
    (bo teść niski)

polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczynki z innej beczki,mam dziś jakieś tyci plamienia (sorki za dosłowność ale są one na papierze po korzystaniu z WC) na brązowo, jestem w strachu co z tego będzie,troszkę pobolewa mnie podbrzusze,wzięłam nawet lutke dopoch. co chciałam od jutra dopiero wziąć ??!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 14:12

Parka, Pusurek, Bursztyn, Kate 75, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja dziewczynki z innej beczki,mam dziś jakieś tyci plamienia (sorki za dosłowność ale są one na papierze po korzystaniu z WC)na brązowo jestem w strachu co z tego będzie,troszkę pobolewa mnie podbrzusze,wzięłam nawet lutke dopoch. co chciałam od jutra dopiero wziąć ??!!
    Samirko, moze to zagniezdzanie! Byloby ekstra!!

samira, anna maria, Pusurek, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Samirko, moze to zagniezdzanie! Byloby ekstra!!
    Oj miśku byłby prawdziwy cud :D

Pusurek lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko, też stawiam na zagnieżdżenie :)
    Ania.g miała coś takiego ale nie pamiętam w którym dpo
    I dobrze ze weźmiesz luteinę

anna maria, samira, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1916 1917 1918 1919 1920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ