X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, jeszcze nie wszystkie wstały z rana :) Przeżyłyście wigilie ze wszystkimi jej plusami i minusami? ;)
    Ja dałam rade, nie obyło się bez małych aferek przy wigilijnym stole i podczas sprzątania po kolacji , ale raczej bez większych spiec. I prezenty były ładne... Teraz czekamy na wyjazd teściowej, jeszcze tylko 2 dni, nie licząc dzisiejszego ;)

Kate 75, Mango, anna maria, malgos741, Myszonek, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się świątecznie !

Ja jeszcze kanapa, piżamka i kocyk :)
    Dziś obiad u mnie przychodzą rodzice i babcia, także luz, mięsko mam zrobione ugotuję ziemniaczki i zrobię buraczki, wiec roboty dużo się nie szykuje.

A co do szyjki to dla mnie też dość trudne choć w tym miesiącu było trochę łatwiej i wydaję mi się, że wyczułam nawet to otwarcie, ale pewności nie mam.

Samira super, jeżeli to plamienie to implantacja trzymam kciuki. :)

Pusurek, anna maria, malgos741, ania.g, Myszonek, Parka, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po nocy wigilijnej, bylo ok choc oczywiscie przezylam traume przy lamaniu sie oplatkiem, nie znosze tego zwyczaju poza tym bylo przyjemnie, dzieciaki szczesliwe a to najwazniejsze.

Pusurek, Kate 75, anna maria, malgos741, ania.g, Myszonek, Parka, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam opór przed łamaniem się opłatkiem, ale w tym roku przyszła mi z pomocą niespełna dwuletnia bratanica, bo właśnie w tym momencie chciała iść do mnie na ręce :) Mój kochany skarbek przyjął na siebie cały atak rodziny ;) To jest jedyny maluszek w naszej rodzinie, więc wszyscy byli skupieni na niej ;) Dzielnie dzieliła się opłatkiem choć nie bardzo jej smakował ;)

Pusurek, Kate 75, anna maria, malgos741, polarmiś, ania.g, Myszonek, Parka, samira, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lamania sie oplatkiem to mojej tesciowej ten zwyczaj sie nie podoba( jest ewangelickiego wyznania).Ogolnie wigilia sie udala ,jedzenie smakowalo ,prezety sie podobaly.Ja teraz daj popis kulinarny i pieke kaczke na obiad:-).

polarmiś, Myszonek, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny ;)

Nie miałam czasu wcześniej Wam powiedzieć, że od poniedziałku dostaję pierwsze kopniaki od małego ;)

My wróciliśmy do domo ok. 2.00. Wszystko się udało i było dość przyjemnie. Dzisiaj na obiad do teściowej idziemy.

Wczoraj dostałam od męża pierścionek z brylantem ;) Zaskoczył mnie strasznie, bo nie myślałam, że tak bardzo się postara. To głównie prezent za maluszka <3 Po prostu zabrakło mi słów żeby mu podziękować i wyrazić zadowolenie :)

Od dzisiaj zaczynam 17 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 10:57

malgos741, Pusurek, anna maria, polarmiś, ania.g, grosza, Myszonek, Kate 75, Parka, gosia7122, Mango, Simba, Niuta, Bursztyn, Viv78, bliska77, samira, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Co do lamania sie oplatkiem to mojej tesciowej ten zwyczaj sie nie podoba( jest ewangelickiego wyznania).Ogolnie wigilia sie udala ,jedzenie smakowalo ,prezety sie podobaly.Ja teraz daj popis kulinarny i pieke kaczke na obiad:-).

U nas stwierdzono, że składamy sobie życzenia wspólnie i tak też zrobiliśmy. Ja popieram ten zwyczaj bo nie ma sztucznego składania życzeń, chociaż nie uważam, zeby były nieszczere. Po prostu odeszliśmy od zwyczaju odklepywania życzeń.

anna maria, Myszonek, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

My wróciliśmy do domo ok. 2.00. Wszystko się udało i było dość przyjemnie. Dzisiaj na obiad do teściowej idziemy.

Wczoraj dostałam od męża pierścionek z brylantem ;) Zaskoczył mnie strasznie, bo nie myślałam, że tak bardzo się postara. To głównie prezent za maluszka <3 Po prostu zabrakło mi słów żeby mu podziękować i wyrazić zadowolenie :)
    Cafe to moje gratulacje taki pierścionek ;-)
    Witam się dziewczynki, dziś pięknie słonecznie, prezenty super.

caffe, anna maria, Pusurek, Myszonek, Kate 75, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka jak to zagnieżdzenie to super. ;-)

caffe, anna maria, Pusurek, Myszonek, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie ktora strona.

Myszonek, samira lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

To się naprawdę postarał! Ja dostałam śliczny wisiorek serduszko z małymi cyrkoniami i obietnice, ze brylant tez będzie, ale to dopiero w Polsce, bo taniej ;) :D

Myszonek, Kate 75, malgos741, anna maria, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Widzialyscie ktora strona.
    Musze zalapac sie na 2000!!!

Myszonek, Kate 75, anna maria lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiedyś załapałam się na otwarcie "okrągłej" stronki ;) chociaż Reni próbowała usilnie mnie wyeliminować :P

Myszonek, anna maria, Mango, Reni, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Nie miałam czasu wcześniej Wam powiedzieć, że od poniedziałku dostaję pierwsze kopniaki od małego ;)

Od dzisiaj zaczynam 17 tydzień :)
    Caffe gratuluje pierscionka ale przede wszystkim tych malych kopniakow! Maluch juz sie zaczal wiercic. Wspaniale uczucie

caffe, Myszonek, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Musze zalapac sie na 2000!!!

Ale nie wazne, kto pierwszy! Wazne, kto NA!

polarmiś, Myszonek, Kate 75, anna maria lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamierzam dzisiaj oglądać filmy i nic nie robić :)

malgos741, anna maria lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem tego lamania sie oplatkiem . Widze zone brata meza, ktora nie odzywa sie do tesciow, ktorzy wychowali jej dzieci, tesciowa nawet przeszla na wczesniejsza emeruture by moc siedziec z wnukiem by matka mogla praowac. Do tej pory sa na kazde jej zawolanie a dziwka sie nie odzywa i ciagle obrazona- ale jest swietsza od swietego - nie znosze takiej hipokryzji.

caffe, Myszonek, Kate 75, malgos741, Parka, anna maria, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, a ja mam chyba znowu zapalenie pęcherza... :( W grudniu brałam antybiotyk, było to zresztą w momencie owulacji, co raczej nie zaszkodziło, ale nie chce znowu brać leków :( Pije teraz dużo wody z cytryna, jem żurawinę i mam stresa na maxa. A apteka i lekarz czynni dopiero w piątek. Mam w domu Furaginum, ale tego się nie bierze w 1 trymestrze :(

caffe, Myszonek, Kate 75, malgos741, Parka, bliska77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A ja zamierzam dzisiaj oglądać filmy i nic nie robić :)
    Tez leze przed tv i czerpie przyjemnosc. Z nic nierobienia.

ania.g, grosza, Myszonek, malgos741, anna maria lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście od jakiegoś czasu składamy sobie życzenia ogólnie łamiąc opłatek i przekazując go dalej. Ja nie przepadam z całowaniem się ze wszystkimi i to dla mnie bardzo dobre rozwiązanie.

polarmiś, Myszonek, Kate 75, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 1918 1919 1920 1921 1922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ