X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wiecie co, a ja mam chyba znowu zapalenie pęcherza... :( W grudniu brałam antybiotyk, było to zresztą w momencie owulacji, co raczej nie zaszkodziło, ale nie chce znowu brać leków :( Pije teraz dużo wody z cytryna, jem żurawinę i mam stresa na maxa. A apteka i lekarz czynni dopiero w piątek. Mam w domu Furaginum, ale tego się nie bierze w 1 trymestrze :(
    A nie możesz pojechac na ostry dyzur? Lepiej teraz coś z tym zrobić zanim zapalenie się rozwinie bardziej. Może Ci jakoś pomogą.

Myszonek, malgos741, Parka, anna maria lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wiecie co, a ja mam chyba znowu zapalenie pęcherza... :( W grudniu brałam antybiotyk, było to zresztą w momencie owulacji, co raczej nie zaszkodziło, ale nie chce znowu brać leków :( Pije teraz dużo wody z cytryna, jem żurawinę i mam stresa na maxa. A apteka i lekarz czynni dopiero w piątek. Mam w domu Furaginum, ale tego się nie bierze w 1 trymestrze :(
    Faktycznie furagina nie dla Ciebie teraz. A w jakiej postaci jesz żurawinę bo ta w formie tabletek jest silniejsza niż taka naturalna.

Myszonek, Parka, Kate 75 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A nie możesz pojechac na ostry dyzur? Lepiej teraz coś z tym zrobić zanim zapalenie się rozwinie bardziej. Może Ci jakoś pomogą.

To Norwegia, na ostry dyżur jeżdżą tylko ci, którym właśnie rękę urwało... Rozważam jednak wzięcie Furaginu.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To Norwegia, na ostry dyżur jeżdżą tylko ci, którym właśnie rękę urwało... Rozważam jednak wzięcie Furaginu.
    Tym sie nie przejmuj, jedz jak radzi caffe.

Myszonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Faktycznie furagina nie dla Ciebie teraz. A w jakiej postaci jesz żurawinę bo ta w formie tabletek jest silniejsza niż taka naturalna.

Nie mam tabletek, jem suszona i się stresuje. Na niektórych ulotkach Furaginy napisane jest, ze nie brać w 1 trymestrze, na niektórych, ze nie jest szkodliwa, zależy od producenta. Zgłupiałam całkiem...

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie mam tabletek, jem suszona i się stresuje. Na niektórych ulotkach Furaginy napisane jest, ze nie brać w 1 trymestrze, na niektórych, ze nie jest szkodliwa, zależy od producenta. Zgłupiałam całkiem...
    A może weź no-spę i trochę odpuści.

Myszonek lubi tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo i 2000 :)

Witam się prawie w południe Bożego Narodzenia
    i zabieram się do nadrabiania zaległości.

Pusurek, też bym pojechała.... najwyżej by mnie odesłali ale zawsze trzeba próbować.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedź Pusurku może dadzą Ci jakiś lek który możesz brać w ciąży. Nie ma co czekać bo nieleczona infekcja nie tylko jest bolesna ale i niebezpieczna.

Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Tym sie nie przejmuj, jedz jak radzi caffe.

Dziewczyny, ja mieszkam na norweskiej wsi! Jest sztorm, mówią w tv, żeby nie wychodzić z domów, do najbliższego pogotowia 45 km, tam w święta kolejka na 3 godziny stania. Wole w domu pod kocykiem wytrwać do piątku, może przejdzie, może wezmę furagine, jak będzie gorzej. Ale dzieki wielkie za troske!
    Teraz, mówiąc szczerze, żałuję, ze nie mieszkam w Polsce, z idealna ( wierzcie mi ) opieka nad ciężarną... Kiedyś Wam może napisze, jak się tu traktuje kobietę w ciąży.

Parka, anna maria, Mango, Bursztyn, samira, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny, ja mieszkam na norweskiej wsi! Jest sztorm, mówią w tv, żeby nie wychodzić z domów, do najbliższego pogotowia 45 km, tam w święta kolejka na 3 godziny stania. Wole w domu pod kocykiem wytrwać do piątku, może przejdzie, może wezmę furagine, jak będzie gorzej. Ale dzieki wielkie za troske!
    Teraz, mówiąc szczerze, żałuję, ze nie mieszkam w Polsce, z idealna ( wierzcie mi ) opieka nad ciężarną... Kiedyś Wam może napisze, jak się tu traktuje kobietę w ciąży.
    A zadzwonić gdzieś do jakiegoś lekarza nie możesz? Choćby do tego szpitala zeby zapytać?

• Parka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Jak fajnie byc na 2000 stronie. Pozdrawiam :)

Myszonek, Mango lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również leżę i nic nie robię a później do mamki na obiadek ;-)
    i załapałam się na 2000 he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 12:02

Myszonek, Kate 75 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to faktycznie lepiej się z domu nie ruszać. Zapalenie pęcherza nie lubi kwaśnego środowiska. Wklejam poniżej skopiowany artykuł o innym sposobie na cytrynę. Osobiście taką cytrynę jem, można do niej dodać inny świeży owoc np. mango albo ananas.
    Jak używać całą cytrynę bez wyrzucania czegokolwiek?

To dosyć proste. Włóż całą umytą cytrynę do zamrażalnika swojej lodówki. Umyć ja możesz dokładniej wodą i octem jabłkowym, który neutralizuje ewentualne chemiczne substancje mogące znajdować się na skórce. Kiedy jest ona już zamrożona, weź tarkę i utrzyj na niej całą lub część cytryny (nie obieraj skórki, nawet nie wyciągaj pestek) i posyp tą utartą masą swoje jedzenie (np. sałatkę, zupę, dania rybne, sosy itd, lista dań jest niekończąca). Całe jedzenie zyskuje świetny smak oraz co ważne właściwości zdrowotne!
    Większość z nas wcześniej myślała tylko o soku z cytryny i witaminie C.

Co jest główną zaletą w jedzeniu całej cytryny?

Skórka cytryny zawiera 5 do 10 razy więcej witamin niż sok z cytryny. Ale od teraz wykonując tę prostą procedurę z mrożeniem całej cytryny, ucieraniem jej i dodawaniem tego do swojego jedzenia czy picia, możesz spożywać wszystkie odżywcze składniki i być zdrowszym. Najważniejsze jest także to, że skórka z cytryny to zdrowe i odmładzające pożywienie zwalczające także dużo toksycznych elementów, wolne rodniki znajdujące się u każdego człowieka. Tak więc włóż swoją umytą cytrynę do zamrażalnika i potem po przygotowaniu dodawaj do rożnych pokarmów według upodobania codziennie. To klucz, aby twoje jedzenie było smaczniejsze i wartościowsze, a tym samym dużo zdrowsze dla Ciebie.

Pusurek, Kate 75, Parka, Myszonek, Bursztyn, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    współczuję <3

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe kopniaki maluszka to musi być super uczucie, zazdroszczę :) A ten brylant wow! się mężuś postarał, też zazdroszczę ale mniej niż kopniaków ;)

Pusurek dobrze robisz, że pijesz dużo wody i jesz żurawinę, pomaga też moczenie nóg w ciepłej lub gorącej wodzie ale w wczesnej ciąży bym z tą gorącą wodą nie ryzykowała, popieram dziewczyny, powinnaś się skonsultować z lekarzem. :)

A tym opłatkiem też zaczynam mieć wątpliwości, niby to tradycja, ale jak masz składać wymuszone życzenia to przestaje to mieć sens, z drugiej strony w wigilię powinno się odłożyć wszystkie urazy i dzielić się opłatkiem i pojednać, sama nie wiem, mam mieszane uczucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 12:06

ania.g, malgos741, Mango, polarmiś, Pusurek, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świątecznym obżarstwie ;)
    A tu jak na złość porada dnia o BMI ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 12:08

Kate 75, Myszonek, Simba lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niedługo będzie kolejna okrągła cyferka na tym forum:

40 000 odpowiedzi - jeszcze tylko ok 20 postów :) dokładniej 11

upsss - nie cyferka tylko liczba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 12:23

Mango, Kate 75, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Witajcie po świątecznym obżarstwie ;)
    A tu jak na złość porada dnia o BMI ;)

Z tym BMI to chyba złośliwość, a może taka sugestia, żeby nie wżerać jak leci skoro staranka trwają, pisze to wżerając mojego jabłecznika z własnych jabłek pycha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 12:25

malgos741, Mango, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Z tym BMI to chyba złośliwość, a może taka sugestia, żeby nie wżerać jak leci skoro staranka trwają, pisze to wżerając mojego jabłecznika z własnych jabłek pycha ;)

A ja sernik :)

A swoją drogą złośliwością (dla mnie) była wczorajsza porada, że mimo największych starań i zwiększaniu szans na poczęcie to i tak nie wszystko możemy kontrolować :P (nie lubię takich porad w 1 dniu spadku tempki)

Kate 75, Mango, malgos741, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to wczoraj nie mogłam się powstrzymać od nie zjedzenia ciast , które przyniosłam więc około 21szej zjadłam jeszcze piernika i sernika ale się odłoży ;-) a dziś w ruch pójdzie makowiec i keks ale piernika też nie ominę :-)

Myszonek, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 1919 1920 1921 1922 1923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ