X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Hello.. A ja zaczynam rozpakowywać kartony..muszę zrobić miejsce, bo fryzjerka do mnie przyjeżdża

Wczoraj już nic nie mówiłam ale miałam wqrwa, zaczął mi ten bałagan przeszkadzać czułam, że mnie przytłacza i się duszę..
    i rozumiem wkurwa - jestem juz 5 miesiecy w kraju a w mieszkaniu sa enklawy kartonowe, rzeczy do wyniesienia - ja bym wywalila a maz na strych chce je przemiscic. I czekam az to zrobi bo jA po tych schodkach rozkladanych na strych nie wejde, poza tym ostatnio zlapaly sie tam 4 myszy wiec tym bardziej. I co jakis czas - glownie w okresie owulki mam wkurwa na ten niekonczacy sie burdel.

Bursztyn, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, fajnie, ze masz dobry kontakt z tesciowymi, to naprawde rzadkosc,
    Tak, mam nadzieje, ze corka nie zmieni stosunku do rodzenstwa :-) , dobra wiadomosc byla nam potrzebna, jestesmy zmeczeni i nieco przygnebieni sytuacja z Tata, tym bardziej, ze mial wyjsc dzisiaj, okazuje sie jednak, ze najprawdopodobniej zostanie do poniedzialku a moj gin raczej krzywo patrzy na moje wizyty w szpitalu.....

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmisiu - a jak tam Twój orbitrek? Działasz coś?

bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ja wiem ze tesc dziadzius musi sobie pogadac i to robi, ja z uwaga sluchalam , no ale troche mnie to jednak smieszylo. Moi rodzice sa w popbnym wieku, mam babcie 90-letnia i nigdy nie ma tematu rozwleklego dolegliwosci zdrowotnych- geriatcznych jak to nazwalas. Sa rozne hobby. Ja o owukce to rozmawiam wylacznie tutaj, nie zajmuje tescia przy wigilijnym stole owulcja, sluzzem itp. On poprostu ma takie hobby. Moj ojciec kidy bym z nim nie rozmawiala to opowiada ile drzewa kupil, ile pocial pni , ile ulozyl na kopczyki do suszenia itp itd. Tez "interesujacy" temat no ale slucham.

Kate 75, EwaT, Pusurek, Bursztyn, bliska77, samira, Mango, grosza, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    polarmisiu - a jak tam Twój orbitrek? Działasz coś?
    Nie tak jak bym chciala bo co drugi dzien. Ale powoli przyzwycAjam sie na nowo do ruchu, wlaczylam do cwiczen jeszcze pilke

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przez tydzien liczylam na narty - nauke bo nigdy nie jezdzilam ake co ze sniegiem? Nogi mam wzmocnione orzez cwiczenia , ale nie schudlam ale tez nie przytylam.

Pusurek lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krynicy i okolicach stoki są sztucznie naśnieżane - więc możesz spróbować - może na desce? Podobno lepsza frajda i łatwiej...

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    W Krynicy i okolicach stoki są sztucznie naśnieżane - więc możesz spróbować - może na desce? Podobno lepsza frajda i łatwiej...
    Jestem otwarta - na czym latwiej utrzymas rownowage!

Kate 75 lubi tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszkowi ciepło u mamusi i nie ma nastroju na wychodzenie z brzuszka hi..hi..
    Kara udanego porodu i wspaniałych przeżyć jako MAMA
    Moja córunia wczoraj skończyła 2 miesiące i pięknie się śmieje do mamy
    Pozdrawiam wszystkie kobietki i życzę samych pogodnych dni w Nowym Roku
    KaRa wrote:
    Hej Kobietki.
    Widzę ze nastroje w kratkę.
    Ja nadal w dwupaku. W pon idę do szpitala na wywołanie.

polarmiś, Kate 75, Niuta, EwaT, Bursztyn, bliska77, Iwone, Mango, grosza, mysza1975, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Pozdrawiam Was z trasy krakowskiej. Jedziemy z trzema rodzinami do Krynicy Gorskiej na narty bez nart i w gory w ktorych nie ma sniegu, ale za to mamy kapielowki i duzo wodki:-)

To zapowiada sie fajna zabawa! :) Krynica jest przepiekna i bez sniegu, a na Jaworzyne koniecznie musicie sie przejsc ( przejechac ). Dla mnie to miejsce jest magiczne, tam stawialam swoje pierwsze kroki na nartach :)

bliska77, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz w życiu zrobiłam sernik na Święta i wyszedł ku mojemu zdziwieniu, skorzystałam z twojego przepisu Boziu na sernik lwowski, dzięki za inspirację, super pyszny przepis, dodałam jeszcze do ciasta rodzynki moczone w rumie, ciasto poszło w pierwszej kolejności po prostu mi go zżarli, a jabłecznik mi został :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 11:33

bliska77, Mango, grosza, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie tak jak bym chciala bo co drugi dzien. Ale powoli przyzwycAjam sie na nowo do ruchu, wlaczylam do cwiczen jeszcze pilke

Zuch! A tak jak mowia dziewczyny, Jaworzyna ma sztuczne nasniezanie, Slotwiny obok tez, wiec kto wie, kto wie? Moze oprocz wodki bedzie jeszcze jakas inna atrakcja? ;) A deske sprobuj koniecznie, wymaga troche innego rodzaju ruchu, ale jest tez zabawna ;)

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, a jak tam pożegnania, już po? ;)

• Niuta Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w to piękne, poświąteczne przedpołudnie ;-)
    Ale miałam dzisiaj pięęęęękny sen...
    Śniło mi się że byłam w szpitalu z takim cudownie wielkim brzuchem i lekarze mnie badali i w ogóle. A na końcu mieli podłączyć kroplówkę aby przyspieszyć poród.... Hmmmm.... Rozmarzyłam się....
    A może z tymi badaniami to po prostu brak seksu od kilku miesięcy? Hmmmm....

Mango, mysza1975, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Kate, że smakowało - u mnie też poszedł dosyć szybko - dodałam suszonej żurawiny...

Zrobiłam również te pingwinki, o których pisała caffe- rzeczywiście robią furorę. Uparłam się, żeby stały one na krze i wodzie...Kra z krążków sera pleśniowego wyszła spoko, natomiast miałam problem z wodą - bo nie było nigdzie niebieskich galaretek. Ostatecznie rozpuściłam żelatynę w likierze blue curacao i wyszło czadowo..
    Jeśli się uda - to wklejam zdjęcia..:)

p4wh.jpg
    h0x3.jpg

p4wh.jpg
    h0x3.jpg

Kate 75, Bursztyn, Niuta, Myszonek, Alis, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta - też miałam niedawno podobny sen- może się spełni..:)

bliska77, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Witam po świętach :)

Trochę współczuję niektórym teściowym - każda z nas będzie kiedyś starszą panią odwiedzającą swojego syna...nie chciałabym trafić w ręce niektórych tu dziewczyn...;)Ja osobiście lubię, kiedy jedzenie znika u mnie ze stołu i lodówki - cieszę się wtedy, bo to oznacza, że naprawdę smakowało gościom....a i tak resztę rozdaję w paczkach do domów. No a o geriatrii też muszą sobie gdzieś pogadać - my tu o śluzach, a oni o śledzionach...;)

A jeszcze w sprawie teściowych - staram się być w dobrych układach z ludźmi - i wyobraźcie sobie, że będąc 8 lat po rozwodzie - jadę za chwilkę do Myślenic do mojej eks teściowej...wciąż mnie pamięta i chce ze mną spędzić kilka chwil na kawce świątecznej - to miłe :). Obecnie więc mam dwie jakby teściowe - jedną "eks teściową" i jedną "ala teściową" (bo nie mam obecnie ślubu).

Poczułam, ze to do mnie :P Co do znikającego jedzenia, to tez lubię, kiedy ludzie jedzą, to co zrobię, a ze wiem, ze niektóre potrawy robię dobrze, to nie potrzebuje dodatkowego dowodu na to, ze jest to smaczne ( chociaż master chef ze mnie żaden ). Ale irytuje mnie, kiedy goście jedzą non stop, chodzą do lodówki i dożywiają się ustawicznie, jakby nie jedli lata. Albo zamawiają sobie na śniadanie potrawy, których nie ma w domu i trzeba lecieć po nie do sklepu. Wkurza mnie również, kiedy goście przywożą żywnościowe prezenty, a potem konsumują je sami ( wino, które teściowa przywiozła dla mnie, wypiła sama, tak samo jak czekoladki dla mojego dziecka ). Nie chodzi o to, ze nie stać nas na kolejne wino i czekoladki, chodzi o fakt, ze były to prezenty dla kogoś.
    Wiecej pisać mi się nie chce, brak umiejętności społecznych jest dla mnie dużym upośledzeniem niestety... Takie mam skrzywienie zawodowe :P Włączenie sobie głośniej muzyki, żeby " wprawić się w świąteczny nastrój", kiedy ja obok z rozmawiam z mama na skypie, jest sporym nietaktem. Przykłady mogę mnożyć, ale po co? Dzis jest ten dzień, kiedy tesciowa wyjeżdża i ciesze się z tego, a naprawdę nie jestem złą osoba, przeciwnie, mam dużo cierpliwości i tolerancji.

A teściowych, byłych i aktualnych, mam razem 4 ;) i niektóre są całkiem fajne.

Bursztyn, Kate 75, EwaT, polarmiś, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingwiny wyglądają ekstra, aż szkoda że zjedzone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 12:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Zrobiłam również te pingwinki, o których pisała caffe- rzeczywiście robią furorę.
    Jeśli się uda - to wklejam zdjęcia..:)

Pingwiny mnie zmiażdżyły, szacun, sa boskie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 11:54

Bozia3, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bursztyn: Moze na jego powrot wyjedz gdzies tak by w mieszkaniu zastal zimne, puste katy?
    dokladnie o tym myslalam, tylko ze jest pies...

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1932 1933 1934 1935 1936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ