X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny, a która tu jest najstarsza? Bo obawiam się, ze ja :D Wiec nie mówmy o wieku i upływających miesiącach jako o porażce, bo to jest strasznie deprymujące...Nie jestesmy chyba grupa, która sobie dowala, tylko się wspiera, czy się mylę?

Myślę, że każdy może tu wygłosić swój pogląd na dany temat, a ktoś inny może się z nim z nią nie zgodzić. Ewa opisała swój punkt widzenia na sprawę starania się o pierwsze czy kolejne dziecko w ok. 40 - stki, nie odebrałam tego jakby komuś dowalała. Cóż każda z nas ma świadomość, ze zegar tyka, a czas nie jest naszym sprzymierzeńcem i powiedzenie "co nagle to po diable" nabiera innego znaczenia. Trochę inna jest sytuacja dziewczyn posiadających potomstwo a tymi które starają się o pierwsze i też uważam, ze każdy miesiąc jest cenny. Sama miałam problem w zgraniu się z mężem i nie było mi wesoło, nawet myślałam, że on może nie chce ale potem stwierdziłam że skoro on może nie chcieć to ja mam prawo chcieć i musieliśmy zrobić burzę aby określić własne stanowiska i teraz podążamy w jednym kierunku mam nadzieję i zamierzam wykorzystywać czas jak się da tj 3 cykle z clo a potem klinika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 14:35

Bursztyn, grosza, EwaT, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    E nie, EwaT i Caffe maja ciete jezyki i stoja mocno na ziemi i potrafia byc szczere do bolu. Nie nalezy sie oburzac!!!!!

Fakt, że "ciete jezyki" wywołują co u niektórych z nas lekkie oburzenie, ale fajna jest różnorodność, cieplutkie słówka a potem sru.. z grubej rury, ja tam lubię płodozmian ;)

Bursztyn, Pusurek, Mango, polarmiś lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dobrze mowi, dac jej winka!!!!
    dzis bede pic, przyjaciolka ma przyjsc :) a jesli nie przyjdzie, to tez bede wino pic, a co tam! :)

Kate 75, Pusurek, bliska77, Mango, Niuta, malgos741, megan8, polarmiś, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dzis bede pic, przyjaciolka ma przyjsc :) a jesli nie przyjdzie, to tez bede wino pic, a co tam! :)

No to na zdrówko :)

Bursztyn, Pusurek, moremi, EwaT, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny, a która tu jest najstarsza? Bo obawiam się, ze ja :D Wiec nie mówmy o wieku i upływających miesiącach jako o porażce, bo to jest strasznie deprymujące...Nie jestesmy chyba grupa, która sobie dowala, tylko się wspiera, czy się mylę?
    a ile masz lat? bo nie ma Cie na liscie starajacych sie Samiry

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    No to na zdrówko :)
    dzieki :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zerknelam na Twoj wykres i jestes chyba 5 dzien po owul., wiec to moze bedzie ten zaciazony cykl, dlaczego wiec chcesz zeby @ przyszla?
    Jestem 12 dni po owulce według wykresu,przestałam mierzyć tempke poprostu.W ciąży raczej nie jestem,bo M. wrócił z 20/21.12 a więc 5 dni po owu według ovufriend,no chyba,że jakiś cud się zdarzył,bo z przyczyn losowych monitoringu nie miałam teraz.
    A więc @ raczej przyjdzie tylko jak to z @ wredna jest i żyje własnym życiem,a nie moim.

Kate 75 lubi tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna39 wrote:
    Jestem 12 dni po owulce według wykresu,przestałam mierzyć tempke poprostu.W ciąży raczej nie jestem,bo M. wrócił z 20/21.12 a więc 5 dni po owu według ovufriend,no chyba,że jakiś cud się zdarzył,bo z przyczyn losowych monitoringu nie miałam teraz.
    A więc @ raczej przyjdzie tylko jak to z @ wredna jest i żyje własnym życiem,a nie moim.
    to moze zrob test?

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Anna, moze test, jak widac grudzen jest miesiacem nalezacymdo dziewczyn o imieniu Anna :-)

Anna39, Mango, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a ile masz lat? bo nie ma Cie na liscie starajacych sie Samiry

Bursztynek, nie uwazalas na poczatku :P Nie ma mnie na liscie, to prawda. A za tydzien wchodze w 42. Ktoras jest starsza?

A w ogole to sie nam kolejna dyskusja rozpetala ;), ale dobrze, niech cos sie dzieje ;) Anyway, konczac temat, pisanie, ze w naszym wieku kazdy kolejny stracony miesiac to porazka, jest dla mnie lekko mowiac niewlasciwe. Ale, kazda cos innego motywuje albo rozwala... I to jest najfajniesze, ze jestesmy takie rozne :)

bliska77, Kate 75, Niuta, Bursztyn, moremi, caffe, EwaT, samira, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    No wlasnie Anna, moze test, jak widac grudzen jest miesiacem nalezacymdo dziewczyn o imieniu Anna :-)
    Oj,poczekam jeszcze ze 2-3 dni tak spokojnie go zrobie jak nie przyjdzie,choć stawiam,że przyjdzie jednak,tylko na złość mi robi,bo wie jak bardzo mi zależało,żeby tym razem była wcześniej:)

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bursztynek, nie uwazalas na poczatku :P Nie ma mnie na liscie, to prawda. A za tydzien wchodze w 42. Ktoras jest starsza?

A w ogole to sie nam kolejna dyskusja rozpetala ;), ale dobrze, niech cos sie dzieje ;) Anyway, konczac temat, pisanie, ze w naszym wieku kazdy kolejny stracony miesiac to porazka, jest dla mnie lekko mowiac niewlasciwe. Ale, kazda cos innego motywuje albo rozwala... I to jest najfajniesze, ze jestesmy takie rozne :)
    ee tam, nie da sie uwazac kiedy tyle nowych przybywa :P

Pusurek, EwaT, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w ogole, dziewczyny!!!! Tesciowa pojechala!!! Jupppi! :)

bliska77, Mango, Bursztyn, Kate 75, Niuta, moremi, mysza1975, Iwone, malgos741, megan8, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mowimy o dyskusjach i roznicach zdan itp, to powiem Wam, ze ja kiedys mialam bardzo ale to bardzo cuety jezyk, natomiast od pewnego czasu zlagodnialam, az moi starzy znajom se dziwia gdzie sie podziala dawna agnieszka....., nauczylam sie nie odzywac po prostu, najczesciej w ogole nie zabieram glosu i tyle :-)

Kate 75, samira, Iwone, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ee tam, nie da sie uwazac kiedy tyle nowych przybywa :P

A myslalam, ze juz troche stara jestem ;) :P

bliska77, Kate 75, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale w ogole, dziewczyny!!!! Tesciowa pojechala!!! Jupppi! :)
    No widzisz, doczekalas sie, bylo minelo, teraz masz spokoj az do nastepnego razu....

Pusurek, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    No widzisz, doczekalas sie, bylo minelo, teraz masz spokoj az do nastepnego razu....

No, ale juz w drzwiach cos gadala w Wielkanocy.... Toz to za chwile... Ale tam, zawsze sie mozna ciaza zaslonic ;) jak wszystko pojdzie dobrze :)

bliska77, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

Nie porażka, tylko każdy miesiąc jest na wagę złota, a każdy miesiąc nie zakończony "+" nie traktuję jako porażki, ale gdym miała sobie miesiąca z owulką nie wykorzystać mając "reproduktora" na miejscu to bym była tak jak ci co narzekają, że nie wygrali w totka a losu nawet nie kupili. Ja już wcześniej wyśledziłam ile masz lat i tym bardziej mnie twoja wiadomość o ciąży ucieszyła, że jednak można i chociaż jestem nieco młodsza nie zamierzam marnować żadnego miesiąca dałam sobie kopa w dupę, a właściwie moja operacja dała po której groziło mi nie posiadanie dzieci w ogóle. Jak się obudziłam w trakcie operacji i dowiedziałam się że mam macicę i szansę to będę się starać i sama sobie wytykać że zegar tyka i nawet jak mi się nie chcę to będę działać :)

P.S. Odsyłam do listy starających się i zafasolkowanych + 35 można się zdziwić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 15:15

Bursztyn, moremi, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ja jestem :( i to o całe 2 lata. I kombinuję z pierwszym dzieckiem ;)
    Pusurek wrote:

bliska77, Kate 75, Pusurek, anna maria, Niuta, Iwone, malgos741, megan8, Reni, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No, ale juz w drzwiach cos gadala w Wielkanocy.... Toz to za chwile... Ale tam, zawsze sie mozna ciaza zaslonic ;) jak wszystko pojdzie dobrze :)
    Nie martw sie na zapas, bedzie dobrze, odnosnie tesciowych i calego tego tematu, kazdy kij ma dwa konce, u nas np tesciowa najog;lniej mowiac traktuje nas jak piate kolo u wozu, my jak my ale strasznie nam przykro gdy nasza corke traktuje duzo gorzej nz dzieci swojej corki, duzo mzna opowiadac, jednym slowem, czesto jest mi bardzo szkoda mojego meza, ktory robi dobra mine a tak naprawde moi rodzice duzo lepiej go traktuja niz jego wlasny ojciec i matka...., dla swich rodzicow zawsze byl tym gorszym dzieckiem i nasza corka jest jego kontynuacja....tylenw temacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 15:17

Mango, Kate 75, Pusurek, Bursztyn, samira, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ