X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Aniu.g co ja widzę? Gratuluję z całego serca! Tylko ze druga owulacja chyba nie była 10 dni po pierwszej, co?
    Nie ogarniam tego, samą gin zamurowało( no bo 23.12 był jeden). Jest jeszcze opcja że tej jeden podzielił się na dwa.

anna maria, mysza1975, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,Ania super wiadomosc!U mnie pogoda okropna pada deszcz,ale przestalo wiac.Od wczoraj mam mdlosci czuje sie jakby ktos mnie wyzygal.Milego dnia zycze wszystkim

malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie ogarniam tego, samą gin zamurowało( no bo 23.12 był jeden). Jest jeszcze opcja że tej jeden podzielił się na dwa.

Niesamowite, to musiałaś być rzeczywiście w szoku i on chyba dalej trwa. Ponoć z wiekiem wzrasta szansa na ciążę mnogą.

grosza, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Poza tym, zeby z czegos zjechac, najpierw trzeba na to wjechac. A opanowanie wjazdu orczykiem to jest wysoka polka. Wez narty! :)

Pusurku - w Krynicy raczej nie ma orczyków - a na krzesełkach wjedzie bez problemu...:) A co to jest wysoka polka??? ;). Na wczasach lajtowo - to deska - weź deskę...:)

malgos741 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój wykres też wariuje...Od dwóch dni mam krechy owulacyjne na teście bardzo wyraźne - dużo bardziej niż testowe..a tu tempka w dół no i czas na owulację dziwaczny...zwykle miałam od14-16dc....Może mi coś rozpierdaszyło po tej laparoskopii...

gosia7122, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednim miałam takie Himalaje, że ho ho. Też mi się wydaje, że mógł być bezowulacyjny, choć pojawiły się dwie czerwone krechy.
    Ale jak przeglądałam wykresy w galerii, to niektóre takie niejednoznaczne kończyły się zieloną kropką, więc może nie trzeba się tak kurczowo tego trzymać.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Niesamowite, to musiałaś być rzeczywiście w szoku i on chyba dalej trwa. Ponoć z wiekiem wzrasta szansa na ciążę mnogą.
    Myślę że szok potrwa jeszcze długo. Na razie jest przemieszany wybuchami śmiechu. Też czytałam o tym że po 35 roku życia szanse na bliźniaki rosną, poza tym odstawiłam hormony w lipcu, w rodzinie od strony mamy były bliźniaczki i podobno jak się rodziło więcej niż raz. O takich czynnikach przeczytałam w necie.

mysza1975, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ale co latwiejsze?

już śmigasz pewnie, ciekaw na czym w końcu - ja jestem za deską,
    próbowałam jakiś czas temu - cuuudnie było - ale uwaga na nadgarstki, no i tyłek bolał :)
    Ty po śniegu - a ja właśnie wróciłam z wyprawy rowerowej, pogoda wariuje

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze na oslej laczce po lekcji z instruktorem- zjezdzam plugiem ze skretem. Bol lydek niewyobrazalny, musialam po godzinie usiasc bo to bylo straszne. Odpoczna lydki moge dalej zjezdzac. Nie wIem co to orczyk ale wyrwij- raczka jest. Wywalilam sie raz . Wybralam narty. Potem przyjdzie czas na snowboard . Kobiety na nartach ladniej wygladaja, faceci jakos tak po gejowsku do twarzy im z deska .

mysza1975, szczęśliwa 2, ania.g, Pusurek, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda ze nikt nie zauważył mojego posta :(

Kate 75, anna maria lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    szkoda ze nikt nie zauważył mojego posta :(
    Ja zauważyłam kliknęłam ci like ale niestety na plamieniu się nie znam, najlepiej abyś się skonsultowała z lekarzem wcześniej niż 14 stycznia, nie wiem czy implantacja z plamieniem może tak długo trwać, oby to było coś dobrego :)

samira, anna maria lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czego właśnie Ania.g jest dowodem i świetnie :)

Parka wrote:

Aniu pogratulować wspanialej podwójnej nowiny !

anna maria, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajce,
    Ale malam czytania...swoje zdanie zachowam lepiej dla sebie....
    Ania gratuluje, strach ma wielkie oczy ale nie martw sie, bedzie dobrze, rozumiem Twoje przemyslenia i obawy, a np, odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, opracowuje rozmieszczenie w aucie w drodze na wakacje, zawsze jezdzimy z psem, pies z tulu z corka (zapiety specjalnym psim pasem), teraz wchodzi na to, ze pies z przodu a ja miedzy dwoma fotelikami....coz zaraz po porodzie ostro musze sie odchudzic :-)
    Milego popoludnia

samira, Kate 75, gosia7122, ania.g, szczęśliwa 2, anna maria, malgos741, mysza1975, Pusurek, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety Kate do mojej gin nie ma teraz miejsc ale może spróbuje osobiście chociaż nie chciałabym do niej już iść a znów do tego nowego lekarza o którym pisałam muszę iść tak czy siak po 10tym bo nie mam teraz kasy a to wydatek 150zł...zobaczymy co będzie troszkę mnie podbrzusze ciągnie...

ale teraz znalazłam taki post na forum28dni

" zarodek implantuje się dość długo. Zaczyna faktycznie ok. siódmego dnia od zapłodnienia. W zależności od tego , jak długo zarodek znajdował sie w jajowodach, implantacja może się rozpocząć miedzy 4 a 12 dniem po owulacji.
    Formujące się kosmki -którymi pęcherzyk ciążowy ( a w zasadzie już blastocysta) przytwierdza się do doczesnej, by czerpać niezbędne substancje niezbędne do dalszego rozwoju - wnikają coraz głębiej w śluzówkę macicy.W tym czasie nadal mogą pojawiać się plamienia. Mogą one pochodzić z pęknięcia krwiaczka ,który się może podczas tego procesu zrobić, albo z innych przyczyn. "

Kate 75, gosia7122, Viv78, szczęśliwa 2, bliska77, malgos741, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samiro życzę aby tak było jak piszą w artykule. Jeżeli dasz radę poczekać tzn nic bardziej niepokojącego się nie wydarzy to poczekaj do tego nowego lekarza, albo jeszcze możesz zrobić betę w pon to ok. 30zł, powinna wyjść jeśli to implantacja :)

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz a u mnie sąsiadeczka zapuściła o 23,30 odkurzacz i tak sobie hałasował do 0,30 a mnie szlag trafiał wszyscy nie spaliśmy masakra nie mówiąc że o 5,30 musiałam wstać
    Kate 75 wrote:
    Witam się kawką obudzona z snu zimowego, pobiłam rekord spałam 9 i pół godziny i nie mogę się obudzić, chyba te święta odsypiam ;)

Polarmisiu udanych szusów. Zazdroszczę. :)

Kate 75, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    No widzisz a u mnie sąsiadeczka zapuściła o 23,30 odkurzacz i tak sobie hałasował do 0,30 a mnie szlag trafiał wszyscy nie spaliśmy masakra nie mówiąc że o 5,30 musiałam wstać

To współczuję pani sąsiadeczki, czyżby u was cisza nocna nie obowiązywała, chyba że pani sąsiadka ignorantka i wyznaje zasadę wolność tomku w swoim domku ;)
    Ja chyba odespałam, ale cały dzień lewituję, robię niezbędne min. za dużo snu to też nie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2013, 14:36

grosza lubi tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny kupiłam dziś testy bo u mnie 36 dc i @ nadal nie ma .Dziś zmierzyłam tem. 37. chyba coś jest rzeczy.Bardzo się boje ,nie mam żadnych objawów nawet piersi mnie nie bolą tylko z tyłu pleców i dziś miałam lekkie mdłości.Test zrobię jurto z rana.

Kate 75, ania.g, szczęśliwa 2, Parka, bliska77, Viv78, grosza, anna maria, malgos741, mysza1975, polarmiś, Bursztyn, Iwone, Bozia3, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Witajcie dziewczyny kupiłam dziś testy bo u mnie 36 dc i @ nadal nie ma .Dziś zmierzyłam tem. 37. chyba coś jest rzeczy.Bardzo się boje ,nie mam żadnych objawów nawet piersi mnie nie bolą tylko z tyłu pleców i dziś miałam lekkie mdłości.Test zrobię jurto z rana.

No to trzymam kciuki :)

gosia7122 lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    szkoda ze nikt nie zauważył mojego posta :([/QUOTEl

Niestety nie mam zadnego doświadczenia w temacie plamien zarowno srodcyklicznych jak i w ciąży, wiec nie pomogę...

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ