X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu wielkie przeogromne gratulacje!
    cieszę się niezmiernie bo teraz najpewniej nasza kolej :)
    wg mnie też przedmuchali Ci rurki, a i witaminy zrobiły swoje
    przypomnij jakie wyniki miał M?

Aniu jak to bez konsultacji, jeśli mamy luteinę w domu, to dlatego że ją lekarz zapisał i zalecił, a że raczej w standardzie (może i dyskusyjnym dla niektórych lekarzy) stosuję się ją jako wspomagającą ciążę, to bierzemy, bo nawet jeśli nie pomoże to nie zaszkodzi

Bozia3, inessa, Pusurek, bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale patrzcie jakie te testy podłe są, beta ponad setkę a test pokazuje CIEŃ!!!!!!!

caffe, inessa, Iwone, Bursztyn, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Boziu wielkie przeogromne gratulacje!
    cieszę się niezmiernie bo teraz najpewniej nasza kolej :)
    wg mnie też przedmuchali Ci rurki, a i witaminy zrobiły swoje
    przypomnij jakie wyniki miał M?

Aniu jak to bez konsultacji, jeśli mamy luteinę w domu, to dlatego że ją lekarz zapisał i zalecił, a że raczej w standardzie (może i dyskusyjnym dla niektórych lekarzy) stosuję się ją jako wspomagającą ciążę, to bierzemy, bo nawet jeśli nie pomoże to nie zaszkodzi

No to chyba mnie inaczej uczyli,że dupka lub luteine bierze się,jeśli jest niedomoga jakaś,a nie tak w standardzie.
    No,ale faktycznie pewnie nie zaszkodzi.Ja też dostałam dupka przy 1 ciąży,ale dopiero jak wystąpiło plamienie,a nie tak odrazu jak zaszłam.
    Fakt,że w moim przypadku nie mógł pomóc bo była to ciąża pozamaciczna.

caffe, inessa, Kate 75 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna39 wrote:
    Ja mam pytanie,czemu bez konsultacji z ginem bierzecie te dupki(wydaje mi się,że już któraś dziewczyna z rzędu pisze,że bierze jak tylko test jest dodatni).
    Aniu - moja ginka jest wielką przeciwniczką dupka i luteiny - w sumie wyprosiłam ją o dupka kilka cykli temu - bo pierwsza ciąża 12 lat temu była u mnie po dupku...więc dla świętego spokoju mi ją przepisała. Natomiast na odchodne, zawsze mi mówiła, że po teście dodatnim mam do niej od razu nie lecieć - bo szkoda kasy za wizytę, a i tak nic ona nie zobaczy - ale mam od razu zażywać progesteron wspomagająco..więc tak zrobię

inessa, Lucky, samira, bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    ale patrzcie jakie te testy podłe są, beta ponad setkę a test pokazuje CIEŃ!!!!!!!
    Może krzywo sikała :P

inessa, Lucky, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aniu - moja ginka jest wielką przeciwniczką dupka i luteiny - w sumie wyprosiłam ją o dupka kilka cykli temu - bo pierwsza ciąża 12 lat temu była u mnie po dupku...więc dla świętego spokoju mi ją przepisała. Natomiast na odchodne, zawsze mi mówiła, że po teście dodatnim mam do niej od razu nie lecieć - bo szkoda kasy za wizytę, a i tak nic ona nie zobaczy - ale mam od razu zażywać progesteron wspomagająco..więc tak zrobię
    No to jak kazała to trza brać.Myślałam,żetak sama z siebie :)

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie mam pojęcia Reni. Jajowody były drożne, bez śladów endometriozy - ale może samo przepłukanie pomogło - czy pobudziło - no nie wiem....

słyszałam że sama ingerencja już pomaga, nie wiem na jakiej zasadzie to działa

inessa, Lucky, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky - testowałam dziś testem z allegro - dostałam go w kopercie jako gratis do owulacyjnych - może dlatego. Dziś kupię jakiś w aptece i z ciekawości jutro rano sprawdzę.

Mój M miał wszystkie wyniki w normie - przy dolnych granicach, ale norma. Jedynie ginka martwiła się morfologią - 5% - niby norma (od 4%), ale szału nie było....od kilku miesięcy zażywał codziennie - salfazin, cynk, selen, wit. E - 400mg, wit.C- 1000mg, l-karnityna 2000 mg i koenzym Q10 3000 mg. Dawki bardzo duże - tylko na allegro można dostać -ale dużo czytałam w sieci, że mniejsze nie mają sensu

inessa, Lucky, EwaT, grosza, bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam bete przyrost o 600 % mam jej 1348 IU/l :) :) :)

Anna39, Myszonek, Reni, Bozia3, EwaT, caffe, polarmiś, grosza, Iwone, Bursztyn, Parka, samira, bliska77, Niuta, gosia7122, Kate 75, Mango, mysza1975, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale ile lat miałaś gdy byłaś w pierwszej ciąży? bo tu mówimy o wieloletnich staraniach raczej nie 20-stolatek, o wyczekanych dzieciach, o ciążach z założenia zagrożonych (przynajmniej mnie tak dr mówi) z racji wieku, więc to jest coś innego

ja wyniki progesteronu mam niemal ciążowe
    w 21dc mam często tyle ile Bozia dzisiaj i i tak mam zaleconą luteinę od 3 dnia wyższych 2x1 a przy pozytywnym tescie 2x2

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

BLIŹNIAKI!
    HURRAAAAA

Myszonek, inessa, caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Super :)

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknie
    kolejna dobra wiadomość :-)
    inessa wrote:

Lucky, Myszonek, inessa, EwaT lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Inesska - super - jak dobrze pójdzie - będziemy szły łeb w łeb prawie...;). Bardzo się cieszę :))))).

inessa, grosza, bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój M miał wszystkie wyniki w normie - przy dolnych granicach, ale norma. Jedynie ginka martwiła się morfologią - 5% - niby norma (od 4%), ale szału nie było....od kilku miesięcy zażywał codziennie - salfazin, cynk, selen, wit. E - 400mg, wit.C- 1000mg, l-karnityna 2000 mg i koenzym Q10 3000 mg. Dawki bardzo duże - tylko na allegro można dostać -ale dużo czytałam w sieci, że mniejsze nie mają sensu[/QUOTE]

Boziu ale dlaczego ma allegro?
    a może raczej jakie dawki cynku, selenu wchodzą w grę?
    salfazin, cynk, selen, wit e, wit c , l-karnit mamy z apteki, takie dawki jak piszesz, o koenzymie nic nie wiem, poczytam i posprawdzam

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pięknie
    kolejna dobra wiadomość :-)
    Dzień pod znakiem bety...;)

Lucky, inessa, Reni, polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie gdzieś nasze statystyki?
    tak żeby się pocieszyć i zmotywować pozytywnie?

bo wychodzi nam obłędna średnia miesięczna chyba

inessa, EwaT, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Inesska - super - jak dobrze pójdzie - będziemy szły łeb w łeb prawie...;). Bardzo się cieszę :))))).

:) z takimi przyrostami to Iness na podwójnym gazie ;)

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ale dlaczego ma allegro?
    a może raczej jakie dawki cynku, selenu wchodzą w grę?
    salfazin, cynk, selen, wit e, wit c , l-karnit mamy z apteki, takie dawki jak piszesz, o koenzymie nic nie wiem, poczytam i posprawdzam[/QUOTE]

Lucky - chyba nie ma w aptece l-karnityny 1000 mg - może masz setkę? sprawdź opakowanie....

z apteki miałam cynk, selen i salfazin. Wit. E - kręcą głową jak się prosi o 200 mg - nie zawsze dają - wtedy trzeba koniecznie łykać x3. L-karnityna i koenzym Q-10 to jakieś smieszne dawki w drogeriach

Pierwsza moja ciąża w wieku 30 lat

inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    macie gdzieś nasze statystyki?
    tak żeby się pocieszyć i zmotywować pozytywnie?

bo wychodzi nam obłędna średnia miesięczna chyba

trzeba się pokusić o jakieś wykresiki w Exelu ;)

inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2082 2083 2084 2085 2086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ