X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    heheh, ta nie- zboczona sie odezwala- ale z brzuchem chodzi ;)
    Zaciazaja te ciche wody, co niby tylko po bozemu albo wcale ;) :D

A ja znalazłam ciekawy przypadek ciąży bez nazwijmy to "wkładania w odpowiedzi otwór" ;-) Taki rodzaj niepokalanego poczęcia
    http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=50558

Alis lubi tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

takie małe pytanie na zmianę tematu - czy któraś z Was pamięta, na którą Iness miała dzisiaj do lekarza??

samira lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tym sposobie i zawsze myślałam, że to jedna z miejskich legend. Teraz wiem skąd się wzięła :) A modelka najwyraźniej nie potwierdza i nie zaprzecza.

Niuta lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Po wczorajszym cipkowym temacie az szukalam z ciekawosci w necie cipka przed i po porodzie, ale temat jakos malo popularny i nic nie znalazlam.

a może trzeba będzie jakoś ładniej wpisać :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale dziewczyny, wytlumaczcie mi, bo ja nie kumam. Dlaczego jest szal na olejek migdalowy? Oprocz wlasciwosci zmiekczajacych, natluszczajacych i wygladzajacych, nie robi nic innego dla skory. No ok, ladnie pachnie. Ale to fajne do pielegnacji skory dziecka czy niemowlecia, bo jego skora nie rozciaga sie tak gwaltownie i do takich rozmiarow jak skora kobiety w ciazy. Nie bez kozery kremy na rozstepy maja skladniki stymulujace produkcje kolagenu, odpowiedzialnego za wytrzymalosc i elastycznosc skory.DZieki temu jest szansa, ze rozstepy nie powstana wcale, albo ich powstawanie bedzie spowolnione/ zatrzymane. Olejkiem nawet z najlepszego migdalu mozemy sie ewentualnie pomiziac, ale on nie spelni funkcji kremu na rozstepy. No chyba, ze jest to jakis miks olejku z innymi skladnikami, ale nie o tym chyba piszecie?
    Pusurku, nie mam pojecia dlaczego olej ze slodkich migdalow, ale slyszalam to od tak duzej liczby kobiet i poloznych ze to wspaniale odzywia i ujedrnia skore i zapobiega rozstepom- ze uznalam ze cos w tym jest. I dlatego o tym napisalam.

Pusurek lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    mam pytanie, bo już zgłupiałam.
    Wiem, że są różnego rodzaju testy owulacyjne, mikroskopu owulacyjne, komputery cyklu
    ale rozmawiałam z dziewczyną z pracy i ona kiedyś zapytała, czy używam pasków do badania jakości owulacji - mówiłam, że monitoruję cykl itp i pominęłam ten temat.
    Dzisiaj znów gadałyśmy i mówię, że w takim stresie w pracy, to ja nigdy w ciążę nie zajdę a ona chyba zapomniała, że ten temat już był i znów się pyta czy badam jakość owulacji, bo są takie specjalne paski...
    Ja mówię, że tak - wiem, że są testy owulacyjne, a ona że to nie testy ... tylko takie paski w zestawie po 5 można kupić ... i ...
    albo ja nie wiem, o czym ona mówi - albo jej się coś pitoli,,,,,,

ratunku - o co jej chodzi???

samira, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poniewaz temat waginy jest ostatnio tutaj na topie :) wiec dorzuce to:

Ze względu na swoje właściwości zmiękczające, podnoszące gęstość i sprężystość skóry, kobiety w ostatnich dwóch-czterech tygodniach ciąży, stosują go do masażu krocza, wsmarowując w miejscu, które najbardziej narażone jest na peknięcie w czasie porodu naturalnego. W skuteczny i odczuwalny sposób uelastycznia skórę krocza. Kobiety stosują olelejk migdałowy w tym celu w czystej postaci, bądź z polecenia Położnych, mieszają go z odrobiną witaminy E z kapsułki.

Zrodlo:
    http://pieluszkarnia.pl/product-pol-5340--ECOpi-Olejek-ze-slodkich-migdalow-organiczny.html

Simba, grosza, megan8, Panda lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś wspomaga się conceive plus to znalazłam przez przypadek wyprzedaż (ze względu na datę ważności do marca 2014) opakowanie 8 aplikatorów - za 39zł

grosza, Viv78 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Jak ktoś wspomaga się conceive plus to znalazłam przez przypadek wyprzedaż (ze względu na datę ważności do marca 2014) opakowanie 8 aplikatorów - za 39zł
    o to świetna cena..ja płaciłam 29 za 3 szt. - i może coś pomogło - bo w udanym cyklu zastosowałam 2 razy

grosza, Myszonek, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Hejka,

takie małe pytanie na zmianę tematu - czy któraś z Was pamięta, na którą Iness miała dzisiaj do lekarza??

Witajcie :)
    Inesska chyba nie podawała godziny pisała ze w srode endokrynolog a czwartek ginekolog. Tak mi się wydaje.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w ciazy z corka biust smarowalam sobie najzwyczajniejszym balsamem jaki akurat mialam pod reka, cycki po ciazy i karmieniu jakby nietkniete przez "przyrode" ale to zasluga genow, moja mama ma 65 lat, dwie ciaze i dwa karmienia za soba a cycki lesze niz jejedna 40tka, serio, mam nadzieje ze teraz tez tak zostanie.
    Swojej figurze mam wiele do zarzucenia, duzo dupa itp ale chociaz cycki mam ok, tak sie pocieszam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 18:00

polarmiś, grosza, Bursztyn, Simba, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czekamy na info od Inessy no i nie wiem jak Dagi, przeoczylam cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 17:58

grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Dziewczyny, w ciazy z corka biust smarowalam sobie najzwyczajniejszym balsamem jaki akurat mialam pod reka, cycki po ciazy i karmieniu jakby nietkniete przez "przyrode" ale to zasluga genow, moja mama ma 65 lat, dwiecaze i dwa karmienia za soba a cycki lesze niz jejedna 30tka, serio, mam nadzieje ze teraz tez tak zostanie.
    Swojej figurze mam wiele do zarzucenia, duzo dupa itp ale chociaz cycki mam ok, tak sie pocieszam :-)

Mi się wydaje, że to też kwestia rozmiaru. Chyba większym więcej szkodzi... zaczynając od grawitacji...

bliska77 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o to świetna cena..ja płaciłam 29 za 3 szt. - i może coś pomogło - bo w udanym cyklu zastosowałam 2 razy

Ja płaciłam coś ok 70 za 8 sztuk więc cena naprawdę ok jak ktoś planuje zużyć do końca marca

• grosza Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę właśnie otrzymałam taki żelik i zamierzam stosować :)

bliska77 lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

No pierwsze słyszę
    Myślę że miała na myśli najzwyklejsze testy np te z Allegro przecież to właśnie takie paseczki są.
    Myszonek wrote:
    Dziewczyny,
    mam pytanie, bo już zgłupiałam.
    Wiem, że są różnego rodzaju testy owulacyjne, mikroskopu owulacyjne, komputery cyklu
    ale rozmawiałam z dziewczyną z pracy i ona kiedyś zapytała, czy używam pasków do badania jakości owulacji - mówiłam, że monitoruję cykl itp i pominęłam ten temat.
    Dzisiaj znów gadałyśmy i mówię, że w takim stresie w pracy, to ja nigdy w ciążę nie zajdę a ona chyba zapomniała, że ten temat już był i znów się pyta czy badam jakość owulacji, bo są takie specjalne paski...
    Ja mówię, że tak - wiem, że są testy owulacyjne, a ona że to nie testy ... tylko takie paski w zestawie po 5 można kupić ... i ...
    albo ja nie wiem, o czym ona mówi - albo jej się coś pitoli,,,,,,

ratunku - o co jej chodzi???

• Myszonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    kurczę właśnie otrzymałam taki żelik i zamierzam stosować :)

daje niezły poślizg :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wierchomla boska jezeli chodzi o narty. Kiedy mieszkalam w Polsce, bylam tam na nartach przynajmniej raz w roku. Spa w hotelu jest calkiem przyzwoite, basenik malutki, a same zabiegi jeszcze jakis czas temu niezle, nie wiem jak teraz... Ale fantastyczne miejsce na weekend, genialne tereny na spacery, jak sie juz znudzicie odnawianiem sie ;)

wiem, bo często tam jeździmy- niestety nie wynajmuja na jedna noc w okresie ferii. Szukam teraz czegoś w Krynicy, Muszynie.

Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • grosza Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak i wg mnie doznania lepsze :P
    Myszonek wrote:
    daje niezły poślizg :)

Myszonek lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy o małym wypadzie 2-3 dni do Wieżycy zobaczymy czy się uda wykombinować :)
    DAGI wrote:
    wiem, bo często tam jeździmy- niestety nie wynajmuja na jedna noc w okresie ferii. Szukam teraz czegoś w Krynicy, Muszynie.

Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2135 2136 2137 2138 2139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ