X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to było bardzo pozytywne spotkanie z komisją z poradni psychologiczno pedagogicznej. Z godzinę tam siedziałyśmy, najpierw razem a potem rozmowa tylko ze mną. Ma przedłużone indywidualne nauczanie pod warunkiem że nadal będzie chodzić na terapię. Córka przyznała się że boi się pani od matematyki i dlatego teraz unika szkoły. Jestem pewna że to nie wszystko ale to zawsze jakiś kolejny krok do przodu. Dostałam namiar na psychologa państwowego dla siebie i powiem Wam że chętnie skorzystam tym bardziej że pani polecana a ja potrzebuję jakiś wskazówek. Ostatnio usłyszałam od terapeutki córki że jestem dobrą matką ale za bardzo trzęsę się nad dziećmi, wszystko chciałbym im dać i nieba przychylić. Coś w tym jest. Czas pokaże co się z tego wykluje.

Myszonek, Kate 75, polarmiś, bliska77, Simba, Iwone, Viv78, Bursztyn, samira, Parka, Mango, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    tez dobre wyjscie nigdy nie probowalam takiej kawy czy smak jest ten sam? tutaj mowia ze to chemicznie przerabiane i gorsze niz normalna kawa, tak czytalam ale kto to wie hmmm
    Ja piję Primę bezkofeiny niebieską

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, mam nadzieje, ze jestescie na dobrej drodze, najwazniejsze, ze corka choc troszke sie otworzyla, to zawsze dobry znak. Musicie byc konsekwentni, a faktycznie psycholog dla doroslych, tez pewnie moze pomoc, chocby nakierunkowac probowac i zweryfikowac pewne zachowania i metody postepowania, trzymam kciuki

Iwone, Bursztyn, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, zamelduj sie chociaz, martwimy sie

samira lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Sluchajcie czy Wam tez duze zdjecia zaslaniaja nizsze posty? Ja nie widze na tablecie ani w komorce postow np po Bursztynku. Zaslaniaja mi kwiaty

Ja często korzystam z komóry i kwiaty mi Bursztynka, ani jej kwiecistych wypowiedzi nie przesłaniają, widocznie nie są wstanie ;)
    Dla mnie ogród wirtualny, może być, nastraja mnie wiosennie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 20:41

Iwone, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na drugim monitoringu w życiu - jajo leniwie przyrosło z 14 do 24 przez tydzień, nie pękło, owu może nie być wcale bo to juz 16. dzień, może nigdy nie było :(
    mój M. wyniki jak buhaj (to określenie mojego lekarza) a ja - do bani :(
    pozdro dla Was

Kate 75, samira, Iwone, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Ja często korzystam z komóry i kwiaty mi Bursztynka, ani jej kwiecistych wypowiedzi nie przesłaniają, widocznie nie są wstanie ;)
    Dla mnie ogród wirtualny, może być, nastraja mnie wiosennie :)
    bo to malenkie, delikatne galazki sa ;)

Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv nie łam się na wszystko jest metoda, na pęknięcie jaja też, ważne, że wiesz co się dzieje <3 A lekarz co proponuje, zalecił dalsze badania, leki ?

bliska77, Viv78, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny to było bardzo pozytywne spotkanie z komisją z poradni psychologiczno pedagogicznej. Z godzinę tam siedziałyśmy, najpierw razem a potem rozmowa tylko ze mną. Ma przedłużone indywidualne nauczanie pod warunkiem że nadal będzie chodzić na terapię. Córka przyznała się że boi się pani od matematyki i dlatego teraz unika szkoły. Jestem pewna że to nie wszystko ale to zawsze jakiś kolejny krok do przodu. Dostałam namiar na psychologa państwowego dla siebie i powiem Wam że chętnie skorzystam tym bardziej że pani polecana a ja potrzebuję jakiś wskazówek. Ostatnio usłyszałam od terapeutki córki że jestem dobrą matką ale za bardzo trzęsę się nad dziećmi, wszystko chciałbym im dać i nieba przychylić. Coś w tym jest. Czas pokaże co się z tego wykluje.
    bardzo dobrze :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    byłam na drugim monitoringu w życiu - jajo leniwie przyrosło z 14 do 24 przez tydzień, nie pękło, owu może nie być wcale bo to juz 16. dzień, może nigdy nie było :(
    mój M. wyniki jak buhaj (to określenie mojego lekarza) a ja - do bani :(
    pozdro dla Was
    i co dalej? da cos na pekniecie jaja?

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bo to malenkie, delikatne galazki sa ;)

Albo autor wybitny, blask przebija kwiatki ;)

Iwone, bliska77, Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Jak ja się bałam jakiegoś przedmiotu, to zwyczajnie starałam się być przygotowana na lekcje, pewnie stara jestem i nudna, ale na studiach też wolałam się przygotować do egzaminów niż drżeć ze strachu. A kto powiedział, że szkoła i życie są przyjemne?
    Generalnie rodzice nie wychowują do odpowiedzialności i potem trzeba psychologa. A że spotykamy na drodze różnych, także toksycznych ludzi, to można poczytać poradniki o takim właśnie tytule "Toksyczni ludzie". Właśnie czytam, bo w pracy koleżanka niszczy mi zdrowie.

EwaT, Parka lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Gratulacje dla zielonych!!!!! Wreszcie znalazlam u nas laboratorium w ktorym bede mogla zrobic sobie badamia amh. Sprawdze jaka mam rezerwe jajeczek. Jutro trzeci dzien cyklu wiec pora. Za dziesiec dni wyniki ...

Iwone, Reni, samira, Panda, polarmiś, bliska77, Parka, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kate, ale jak- poza domem macie ta spizarke? Bo ja tez chce i mam murowany budynek kolo domu, ale latem jest tam niemozebnie goraco.. Czy cos wpuszczane w ziemie macie?

To jest plan na później, to wpuszczane w ziemi, oraz mała wędzarnia. A to co mamy to pomieszczenie za garażem (oddzielone ścianą bez przejścia do co by spaliny nie wchodziły) garaż przylega do domu i na jego tyle pomieszczenie to miał być skłądzik, a teraz wyremontowaliśmy półki szafki i mini piwniczka pod jego połową ale nielegalna, nie wymiarowej wysokości bo tak 1,2 m tylko na ziemniaki, marchew, buraki i inne kopalne warzywka, ta piwniczka to tak wiejsko klapa w podłodze i loch na bulwy. Tak to zrobiliśmy :) Taki pomysł,bo jak pisałam wcześniej spiżarka w środku domu nie spełniała zadania , ale się przydaje.
    P.S. Jak będę kuchnię przerabiać to pomyślę, żeby może drzwi przebić bo przylega do zewnętrznej ściany kuchennej, ale to nośna więc stemple nadproże trochę roboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 21:52

Bursztyn, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    i co dalej? da cos na pekniecie jaja?

to "nasz pierwszy wspólny cykl" - wiec pewnie najpierw chce zaobserwowac co tam sie dzieje - bądź nie-dzieje; za tydzien kolejny monitoring; pozniej badania hormonow. ehhh.
    dobra kolacja i czerwone wino troche pomogły sie ogarnąć. a M. powiedział że najwyżej przygarniemy sobie jeszcze więcej zwierząt i będziemy takimi starymi świrami z "alternatywną rodzinką" ;)

Kate 75, EwaT, Bozia3, polarmiś, Parka, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    aga nie mam bladego pojęcia. Ja jeśli wrócę do aktywności, to postawię na basen....według mnie bezpieczniej
    Boziu, ja w ciazy mialam basen zakazany z powodu nawracajacych infekcji pochwy. Niestety chlor wszystkiego nie zabije w wodzie najwidoczniej. Poza ciaza jak chodze na basen to tez czesto mnie lapia infekcje dolne, choc uwielbiam plywac.... ah

Kate 75, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:

Dziewczyny- dziś skalpel !!!!!!Ja ruszam o 11.00,kto ze mną?

No to przeoczylam sesje skalpelowa. O 11 to ja w pracy jestem :)
    Ja cwicze jutro (co drugi dzien)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie martwią te opowieści basenowe, bo ja w trakcie owulki, przez 4 dni pływałam dwa razy dziennie, bez sensu, że o syfach w wodzie nie pomyślałam, ale ja tak mam jak widzę wodę to jak dziecko, mój mnie z basenu wynosi. Jeszcze mi teraz problemy w dole potrzebne jak cholera :/

Iwone, samira, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Boziu, ja w ciazy mialam basen zakazany z powodu nawracajacych infekcji pochwy. Niestety chlor wszystkiego nie zabije w wodzie najwidoczniej. Poza ciaza jak chodze na basen to tez czesto mnie lapia infekcje dolne, choc uwielbiam plywac.... ah
    Gdzieś kiedyś czytałam że komuś lekarz zalecił stosowanie tamponu na basenie.

samira, Parka lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na basen zakładam infekcje zniknęły. Gin poradził. Teraz w basenach woda chyba nie chlorowana tylko ozonowana. Chyba

samira, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 2201 2202 2203 2204 2205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ