35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
slash wrote:Wiec chyba są jakies trefne. Choć czytałam tez wypowiedzi dziewczyn tu na forum ale w temacie mikroskop czy jakos tak i niektóre twierdziły ze im pokazuje paprotki, a inne ze non stop im pokazuje paprotki
wiec chyba zwyczajnie wyrzuciłam 100 zł do kosza
zresztą nie pierwszy raz człowiek płaci za jakieś byle g, człowiek daje się naciągnac, wierząc że coś jest dobre.
fakt, teraz jest mnóstwo roznych gadżetów i polowanie na kobitki zdesperowane ze nie mogą zajść i chwytają się wszystkiego. Obawiam się, że albo już do nich naleze albo za chwile będę. Mało czasu mi zostało, wiec chodza mi po glowie myśli, żeby jeszcze czego nowego sprobowac, bo a nuz to się przyczyni do sukcesu. -
nick nieaktualnya ja słyszałam ze wyjazd,stres,choroba,osłabienie infekcja ,intymna , niedostateczna ilość snu w tym zmęczenie maja duży wpływ na te działanie tych mikroskopów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 16:31
Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:na pewno nie przetrwają w nim tak długo bo on po jakimś czasie tez zanika,ale w czasie płodnym jak najbardziej przedłuża żywotność i pozwala dotrzeć do szyjki a przecież o to chodzi a w szyjce na pewno jest jakiś śluz który je dalej pociągnie (a którego my nie widzimy bo jest go jak na lekarstwo)
ja używam tego żelu od trzech cykli i widzę ze więcej nasienia zostaje w środku ,tak jakby ten żel je zatrzymywał troszkę
i bardzo dobrze imituje śluz płodny
z tego co kiedyś wyczytałam a właśnie może to znajdę
to jest o naszym śluzie nie tym zelu
cyt: " Od chwili pojawienia się śluzu do momentu w którym przypomina surowe białko mija około 6 dni. Następnie następuje jajeczkowanie podczas którego uwolniona komórka jajowa przedostaje się do jajowodu. Gdy spotka się z plemnikiem dojdzie do zapłodnienia. Śluz jest niezbędny to transportu i utrzymania przy życiu plemników. Dzięki niemu mogą żyć nawet do 5 dni, bez niego giną po 3 godzinach. "
http://www.conceive.pl/conceive-plus.php stron aoficjalna
skąd wiesz jak naprawde działa żel na plemniki?
z ulotki producenta? przeciez nie ma badań naukowych w tym temacie
samira lubi tę wiadomość
-
Iwone wrote:Matki powinny być karane za odmowę karmienia piersią?
http://natemat.pl/90531,matki-powinny-byc-karane-za-odmowe-karmienia-piersia-pierwszy-kraj-wprowadza-ostre-prawo-dotyczace-diety-niemowlat
to nie żaden kraj tylko kraina religijnych oszołomów -
nick nieaktualnychodzi mi o to ze drobna z tych rzeczy może inaczej zinterpretować wynik,a jak nic nie pokazuje przez kilka miesięcy to albo z cyklami jest coś nie halo albo z tym urządzeniem ,tak myślę a to co napisałam powyżej to przeczytałam gdzieśslash wrote:Przez kilka miesięcy?
Parka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:skąd wiesz jak naprawde działa żel na plemniki?
z ulotki producenta? przeciez nie ma badań naukowych w tym temacie
no właśnie ze są badania ,przeczytaj na stronie producenta a wielu dziewczynom na forum pomógł ten żel w zajść w ciążę,nawet Bozia pisała ze w cyklu w którym się udało używali żelu...
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie znam producenta, który by nie zachwalał swojego produktusamira wrote:no właśnie ze są badania ,przeczytaj na stronie producenta a wielu dziewczynom na forum pomógł ten żel w zajść w ciążę,nawet Bozia pisała ze w cyklu w którym się udało używali żelu...

Czy żel pomógł czy nie to tego nigdy się nie dowiemy :)A ze śluzem jest tak, ze nie zawsze go widać na zewnątrz. Ja na zewnątrz u siebie też nie widziałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 17:00
samira, Kate 75, Parka, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyteż prawda ale jak nie pomoże to nie zaszkodzicaffe wrote:Nie znam producenta, który by nie zachwalał swojego produktu

Czy żel pomógł czy nie to to tego nigdy się nie dowiemy :)A ze śluzem jest tak, ze nie zawsze go widać na zewnątrz. Ja na zewnątrz u siebie też nie widziałam.
caffe, Parka, Kate 75 lubią tę wiadomość
-
zanim go zaczęłam używać - pytałam swojej lekarki. Powiedziała właśnie to- że na pewno nie jest szkodliwy, ale ona też nie zachęca- bo nie wie, czy pomoże. W tym samym tonie wyrażała się o suplementach dla mężczyzn.samira wrote:też prawda ale jak nie pomoże to nie zaszkodzi

Parka, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
zamiast inwestowania w testy - to bardziej polecałabym jednak monitoring. Też trochę kosztuje, ale po kilku cyklach już się siebie mniej więcej zna - a testy nie są dla każdej kobiety miarodajne chyba...
Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDAGI wrote:
oczywiscie dalej cwicze...a co...już 16 dni i mam - 11 cm w obwodach w sumie, więc super. I do tego juz widać zmniejszony cellulit. Ze skalpela przerzuciłam się na 6 minutówki Ewy Chodakowskiej, robię po 4-5 zestawów ( ma 10, więc jest w czym wybierać)...
Brawo Dagi! Ja dzis po skalpelu tez ( omijam tylko koncowe cwiczenia na brzuch ), umachalam sie jak dzika, ale jak tu inaczej trzymac forme, kiedy za oknem albo leje, albo pizga
Ja tez mam nadzieje, ze celulit mi wiecej nie poleci, nie jem slodyczy i nie zamierzam byc wielorybem
W obwodach to mi raczej w dol nie pojdzie ( szczegolnie w talii nie
), ale jak utrzymam dotychczasowy rozmiar spodni, to bede zadowolona 
A szesciominutowki sa super, chociaz moje ulubione to caly zestaw Total Fitness
Kate 75, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:zamiast inwestowania w testy - to bardziej polecałabym jednak monitoring. Też trochę kosztuje, ale po kilku cyklach już się siebie mniej więcej zna - a testy nie są dla każdej kobiety miarodajne chyba...
owszem, tylko ze nie zawsze łatwo się na monitoring umowic, tzn wycelować z terminem który tez będzie dostępny u gina. Zwłaszcza, ze ja wolalabym nie trafic na przypadkowego gina, bo sa tacy którzy nic nie powiedzą, tylko tyle np. ze nic nie widać nie ma dominującego pęcherzyka i koniec. A wole wiedzieć ile pęcherzyków wzrastajacych, jakie maja rozmiary, ile ma endometrium itd., bo z tego o ile siebie znam tez mogę wywnioskować czy rzeczywiście nic z tego nie będzie czy może jednak owu będzie choć później. Są tacy którzy jak w 12 dc nie widza dominującego to mowia ze owu nie będzie. A przecież owu może się znacznie przesunąć i pęcherzyk może wzrastać dopiero po 14 dc.
to tak jak z tym przepisywaniem duphastonu od 16 dc na slepo, a nie sprawdza nawet czy owu byla
Simba, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam w niedzielny wieczór.
Co do Afrodyty, to moja się sprawdza. Nie są to paprotki, jak na stronie producenta, bo aby takie ujrzeć, to potrzebowałabym jeszcze większego stopnia powiększenia ale zdecydowanie widać różnicę w okolicach owulacji.
W okresie niepłodnym sporadycznie pojawiają się znaczki, natomiast w okolicach owulacji wygląda to tak, jakby całe szkiełko było nimi "zasypane" No i to, co widzę bardziej przypomina ten znaczek # niż paprotkę (ale ja kojarzę paprotkę z tym, co widzę w lesie lub w doniczce).
Kate 75, Parka lubią tę wiadomość