X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!
    pochmurno, mokro, sennie...a miało byś słonko jak wczoraj:(
    Ineska trzymaj się dzielnie!
    Kto się waha niech testuje!

mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze 3 miesiące właśnie szczęśliwie się skończyły.

Misiu, dzięki :)

Reni, bliska77, szczęśliwa 2, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam:-)

Alis wrote:

Alis lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

alis a nie chcesz spróbować, jeśli juz musisz mieć pofarbowane włosy jakimiś naturalnymi płukankami? Z kawy, miodu, rumianku czy kory dębu?
    Trzymanie przez 45 min na głowie tej chemii, która przenika do włosa, ale i do skóry głowy nie wydaje mi się świetnym pomysłem na czas ciąży....no ale każdy ma swoją opinię

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja sie w kocu wypowiem na temat farbowania. Jak bylam w ciazy z moimi corkami to wierzcie czy nie, nie mialam bladego pojecia ze nie wolno wlosow farbowac i jechalam z koksem rowno, zarowno w jednej jak i w drugiej ciazy. Teraz jak jestem juz tu na forum uswiadomiona to raczej tego nie zrobie, przynajmniej w pierwszym trymestrze, ale pozniej bede musiala, bo nie wytrzymam 9 miesiecy z odrostami. Nie zaglebialam sie w temat, ale na pewno poczytam cos o tym.
    Bozia3 wrote:
    alis a nie chcesz spróbować, jeśli juz musisz mieć pofarbowane włosy jakimiś naturalnymi płukankami? Z kawy, miodu, rumianku czy kory dębu?
    Trzymanie przez 45 min na głowie tej chemii, która przenika do włosa, ale i do skóry głowy nie wydaje mi się świetnym pomysłem na czas ciąży....no ale każdy ma swoją opinię

bliska77, szczęśliwa 2, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

Jeśli chodzi o detaliczne farby słyszałam że mało śmierdzi garnier, ale też wella i linda, ją używam tylko fryzjerskich więc nie pomogę.służę radą. :-)

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie uswiadomilam, ze popoludniu zaczyna sie weekend :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 12:26

Aisab, sjoanka, Simba, Sabina, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wlasnie sobie uswiadomilam, ze popoludniu zaczyna sie weekend :)
    w moim przypadku to niewiele zmienia :) ja mam weekend od 3 tygodni :)

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Kochana na blondzie wyszedł idealnie tak jak miał wyjść, musiałabyś nałożyć farbę o dwa tony ciemniejszą aby wyszedł ładny rudy. Jak nałożyłaś brąz on i tak szybko się spłucze z blondu, następnym razem jak będziesz odświeżać kolor nałóż brąz popielaty lub jakiś zimny aby zniwelować rudy. :-)
    O dzięki za radę, z utęsknieniem czekam na następny raz ;) ale teraz moje włosy muszą złapać oddech. Co mnie kolega z pracy mija to go śmiech ogarnia, niech no tylko przyjdzie do mnie po mleczko do kawy :)

Bozia3, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w moim przypadku to niewiele zmienia :) ja mam weekend od 3 tygodni :)
    i jeszcze przez nastepne 2? Wtedy wracasz do gin. na usg?

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    O dzięki za radę, z utęsknieniem czekam na następny raz ;) ale teraz moje włosy muszą złapać oddech. Co mnie kolega z pracy mija to go śmiech ogarnia, niech no tylko przyjdzie do mnie po mleczko do kawy :)
    trzeba było zostać we wczorajszym kapturku w pracy - dopiero miałby kolega się nad czym zastanawiać..;

ania.g, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    i jeszcze przez nastepne 2? Wtedy wracasz do gin. na usg?
    no tak - 25 lutego

FZuMp1.png

• anna maria Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ,u mnie straszny wiatr,troche ze mna lepiej,przestalam rzygac i mdlosci nie sa az tak uciazliwe.Wiadomosc dnia bede miala syna,na usg tak sie ustawi ze odrazu widac bylo; jajka;,(gin mowi ze wedlug niego na 99%).Gin -bedzie syn ,ja-o nie ja chce corke no nie bardzo sie zgadzam na syna ale co ja mam teraz zrobic.Wiem powinnam powiedzic najwazniejsze zeby bylo zdrowe.We wtorek mam badania genetyczne.Pozdrawiam i milego dnia zycze

ania.g, Bursztyn, Bozia3, bliska77, szczęśliwa 2, samira, Mango, Alis, gosia7122, mysza1975, Parka, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Jeśli chodzi o detaliczne farby słyszałam że mało śmierdzi garnier, ale też wella i linda, ją używam tylko fryzjerskich więc nie pomogę.służę radą. :-)
    Ja miałam wczoraj porównanie i faktycznie fryzjerskie śmierdzą o wiele mniej. Ta pierwsza była właśnie fryzjerska i było ok ale przy tej drugiej z Rossmanna mało mi oczy z orbit nie wylazły, smród jak mało który. Pokusiłam się bo było bliżej a do sklepu fryzjerskiego to już u mnie wyprawa.

malgos741 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam dziewczynki ,u mnie straszny wiatr,troche ze mna lepiej,przestalam rzygac i mdlosci nie sa az tak uciazliwe.Wiadomosc dnia bede miala syna,na usg tak sie ustawi ze odrazu widac bylo; jajka;,(gin mowi ze wedlug niego na 99%).Gin -bedzie syn ,ja-o nie ja chce corke no nie bardzo sie zgadzam na syna ale co ja mam teraz zrobic.Wiem powinnam powiedzic najwazniejsze zeby bylo zdrowe.We wtorek mam badania genetyczne.Pozdrawiam i milego dnia zycze
    ciesze sie ze lepiej sie czujesz :)
    ktory to juz tydzien?
    trzeba bedzie imie wymyslic :)

anna maria, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria - do syna też się przyzwyczaisz..:). DObrze, że lepiej się już czujesz. Właśnie - jakie imię?

bliska77, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanie do ciężarówek - czy robiłyście w pierwszym trymestrze badania w kierunku różyczki, toksoplazmozy i CMV? Bo mnie powiedziała ginka, że to dodatkowo - jeśli chcę. No ja chcę - ale jak sobie obliczyłam koszt całego pakietu to mi wyszło 400 zł...Mam koty, to jednak może warto?

anna maria, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witajcie
    Wczoraj nie mogąc patrzeć już na blondzikowe pasemka poleciałam do sklepu po rudy. Zadowolona nałożyłam farbę na głowę a moje córki za ok 20 minut zaczynają pękać ze śmiechu i pytają "mamo czemu masz na głowie pomidora" Kolor wyszedł masakryczny marchewkowy. Założyłam kaptur na głowę i popędziłam do Rossmanna po ciemny brąz. Wchodząc do sklepu nie zdjęłam kaptura bo wyglądałam strasznie,i naraziłam się na specjalną uwagę ochroniarza bo obserwował mnie ukryty między półkami :) Ach, ciemny brąz nie przykrył marchewy do końca ale jest znacznie lepiej. Już nigdy więcej rudego!
    Miłego dnia :)
    Ja właśnie z pasemek blond przeszłam na rudy i sobie chwalę ale pierwsza farba była nałożona w bardzo ciemnym rudym myślę że u ciebie za jasny rudy był uzyty spróbuj ponownie zobaczysz ze wyjdzie fajny kolor jedno jest dobre z włosami że dorastają hihihi

ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ciesze sie ze lepiej sie czujesz :)
    ktory to juz tydzien?
    trzeba bedzie imie wymyslic :)
    12+3 dni ,imie mam juz zaklepane bedzie Gustaw .Mam chyba najgorsze objawy ciazy jakie moga byc ,rzyganie ,mdlosci ,bole ,glowy ,pryszcze na twarzy na szyji,wrazliwosc na zapachy.No ale teraz mam nadzieje ze powolutku sie to konczy moge normalnie zjesc sniadanie (to jest duzy sukces)pomimo tego ze nie przytylam brzuszek mam juz widoczny:-)

Bozia3, polarmiś, ania.g, szczęśliwa 2, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie farbowania, ja się nie wypowiem, pisałam kiedyś, ze włosów nie farbowałam, moja jedyna przygoda zwiazana z farbami do włosów miała miejsce gdy miałam ok 14-15 lat. Przez jakiś czas miałam cała głowę w warkoczykach i chciałam kilka z nich mieć kolorowych a ponieważ mam blond włosy to z kasztana wyszła marchewka, z czarnego zielony a z brązy kupowo-oliwkowy ;)

Bursztyn, Bozia3, ania.g, szczęśliwa 2, samira, Alis, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2361 2362 2363 2364 2365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ