X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Nasikałam na test, ale zobaczyłam raczej orła cień (druga kreska bardzo, bardzo blada), więc sama nie wiem co zaznaczyć.
    orla cien- oznacza ze nie ma zadnej kreski
    Caffe dobrze mowi, zrob jeszcze jeden innej firmy

caffe, Myszonek, bliska77, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    orla cien- oznacza ze nie ma zadnej kreski
    Caffe dobrze mowi, zrob jeszcze jeden innej firmy
    No tak, Reni kiedyś wyjasniła pojęcie orła cienia ;)

Bursztyn, Myszonek, bliska77, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No tak, Reni kiedyś wyjasniła pojęcie orła cienia ;)
    dokladnie :)

caffe lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, a Ty też masz ładny wykres :) Ja się po pierwsze nie znam, a po drugie nie pamiętam Twoich poprzednich, miałas podobne, czy ten wygląda wyjątkowo? ;)

Bursztyn, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to dzien dobry Baby :)

Lalo cala noc, teraz pojawilo sie slonce. Spac mi sie chce, mam lenia i mysle o powrocie do wyrka po sniadaniu :)
    Dobrego dnia :)

bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bursztyn, a Ty też masz ładny wykres :) Ja się po pierwsze nie znam, a po drugie nie pamiętam Twoich poprzednich, miałas podobne, czy ten wygląda wyjątkowo? ;)
    Caffe, chyba byly w miare podobne, no moze troche bardziej "zabkowane", ten jest bardziej jednolity, trudno powiedziec. Tylko ze ten cykl jest pierwszym w ktorym sie staram swiadomie. Ale nie mam zadnych objawow, nic. Wszystko jak zawsze w kazdym miesiacu.

caffe, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:38

Myszonek, mysza1975, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja zrobiłabym jak napisałaś pod wykresem - zaczekałabym do jutra :) I kup inny test, może będzie wyraźniejszy?

Moja strategia byłaby dokładnie taka sama :)

Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Caffe, chyba byly w miare podobne, no moze troche bardziej "zabkowane", ten jest bardziej jednolity, trudno powiedziec. Tylko ze ten cykl jest pierwszym w ktorym sie staram swiadomie. Ale nie mam zadnych objawow, nic. Wszystko jak zawsze w kazdym miesiacu.
    Właśnie mam na uwadze to, że wcześniej z różnych powodów się nie starałaś i chciałam wiedzieć czy są różnice :)

Życzę, zeby to były różnice na "+" ;)

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Właśnie mam na uwadze to, że wcześniej z różnych powodów się nie starałaś i chciałam wiedzieć czy są różnice :)

Życzę, zeby to były różnice na "+" ;)
    dzieki Caffe :)
    ale nie nakrecam sie, no bo zeby tak nic a nic nie odczuwac? ;)
    co ma byc to bedzie

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynek :) to się nazywa " świadome macierzyństwo" ;)

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dzieki Caffe :)
    ale nie nakrecam sie, no bo zeby tak nic a nic nie odczuwac? ;)
    co ma byc to bedzie
    Tym nieodczuwaniem niczego się nie przejmuj, to nie jest standard ;) Ale rzeczywiście, nie ma się co nakręcać, spokój i spokój są najlepsze, chociaż mało wykonalne ;)

Bursztyn, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze dzień przed testem piłam wino, zrobiłam dodatkowe "wyposażenie" w dwie kolejne flaszki, bo przecież miałam cykl bezowulacyjny ;)

Myszonek, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tym nieodczuwaniem niczego się nie przejmuj, to nie jest standard ;) Ale rzeczywiście, nie ma się co nakręcać, spokój i spokój są najlepsze, chociaż mało wykonalne ;)

Ja swoim pierwszym cyklem się trochę nakręciłam (choć miałam świadomośc, że temp może być wyższa od przeziębienia - ale gdzieś w głębi nadzieja), że potem, jak to mówi Kate - miałam takiego bunta-wqurwa, że hej.
    Kolejne cykle znoszę trochę lepiej ale bunt dla tradycji musi być ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 10:54

caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Ja swoim pierwszym cyklem się trochę nakręciłam (choć miałam świadomośc, żr temp może być wyższa od przeziębienia - ale gdzieś w głębi nadzieja), że potem, jak to mówi Kate - miałam takiego bunta-wqurwa, że hej.
    Kolejne cykle znoszę trochę lepiej ale bunt dla tradycji musi być ;)
    Ja nie mam takich doświadczeń, bo ja się bardziej wkurzałam tym, ze moje cykle się rozjechały, tzn. przestałam mieć @ i moja uwaga skupiona była na tym, zeby najpierw przywrócić @. Jak już miałam @ to potem kolejna jazda z tym, że nic nie działało, zero jajek.
    Ale w sumie trwało to wszystko krótko, tzn. samo leczenie, bo od lutego do czerwca to czekałam na powrót do równowagi po poronieniu. I zamiast się regulować, to się rozregulowało.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszyłam się ogromnie, że mięśniaka nie ma i wszystko OK, przestałam się skręcać z bólu z powodu @ trwającej 28 dni w miesiącu, odpoczęłam i wyobraziłam sobie, że teraz to już z górki.....
    naiwniak
    a teraz to dopiero się zaczeło pod górkę, bo się okazało, że nawet bez mięśniaka nic nie wychodzi.
    Męża teraz wysyłam na przegląd techniczny armii.

caffe, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja to jeszcze dzień przed testem piłam wino, zrobiłam dodatkowe "wyposażenie" w dwie kolejne flaszki, bo przecież miałam cykl bezowulacyjny ;)
    hahah! pamietam, to byl cykl roku 2013 :) kazda chciala miec wtedy bezowulacyjny ;)
    ja tez w pazdzierniku zeszlego roku mialam bezowulacyjny wiec sie bzykalam bo myslalam zei tak niec nie bedzie, a potem przy testowaniu jak mi sie pierwszy raz w zyciu @ spoznila zrobilam test i byla druga blada kreska, na drugi dzien przy powt.tescie juz jej niestety nie bylo...do tej pory zdania sa podzielonw pomiedzy 2 lekarzami u ktorych bylam....
    Caffe, ale jak widac - za Twoim przykladem- cudowne cykle bezowul. koncza sie ciaza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 10:59

Myszonek, caffe, Mango, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    hahah! pamietam, to byl cykl roku 2013 :) kazda chciala miec wtedy bezowulacyjny ;)
    ja tez w pazdzierniku zeszlego roku mialam bezowulacyjny wiec sie bzykalam bo myslalam zei tak niec nie bedzie, a potem przy testowaniu jak mi sie pierwszy raz w zyciu @ spoznila zrobilam test i byla druga blada kreska, na drugi dzien przy powt.tescie juz jej niestety nie bylo...do tej pory zdania sa podzielonw pomiedzy 2 lekarzami u ktorych bylam....
    Caffe, ale jak widac - za Twoim przykladem- cudowne cykle bezowul. koncza sie ciaza :)
    Bo u mnie na wykresie były owulacyjne, a na monitoringu wychodziło, że nie. Wierzyłam bardziej monitoringom :P Tym bardziej, ze jajo w tym ostatnim bezowulacyjnym miało 16mm i było zapadnięte :P

A co do Twojej sytuacji, to rzeczywiście do dzisiaj pozostaje to jedną wielką zagadką co się stało. Ale wiesz, może to i lepiej, że jednoznacznie nie wiadomo co się stało. Bo gdyby to była ta gorsza opcja to byś podświadomie się teraz denerwowała. A tak to nie wiesz na pewno.

Bursztyn, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bo u mnie na wykresie były owulacyjne, a na monitoringu wychodziło, że nie. Wierzyłam bardziej monitoringom :P Tym bardziej, ze jajo w tym ostatnim bezowulacyjnym miało 16mm i było zapadnięte :P

A co do Twojej sytuacji, to rzeczywiście do dzisiaj pozostaje to jedną wielką zagadką co się stało. Ale wiesz, może to i lepiej, że jednoznacznie nie wiadomo co się stało. Bo gdyby to była ta gorsza opcja to byś podświadomie się teraz denerwowała. A tak to nie wiesz na pewno.
    hahah! no i wlasnie teraz widac to "zapadniete jajo" jak fika koziolki :)
    a co do reszty, to moze masz racje, moze faktycznie lepiej...

Myszonek, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    cieszyłam się ogromnie, że mięśniaka nie ma i wszystko OK, przestałam się skręcać z bólu z powodu @ trwającej 28 dni w miesiącu, odpoczęłam i wyobraziłam sobie, że teraz to już z górki.....
    naiwniak
    a teraz to dopiero się zaczeło pod górkę, bo się okazało, że nawet bez mięśniaka nic nie wychodzi.
    Męża teraz wysyłam na przegląd techniczny armii.
    Myszonku, najgorzej dla psychiki jest wtedy, gdy teoretycznie wszystko gra, a nie wychodzi. Ale dobrze, że m wysłany na badania. Mam nadzieję, ze wkrótce wszystko się wyjasni, tzn. osiągniesz zamierzony cel ;)

Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2367 2368 2369 2370 2371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ