35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
megan8 wrote:ja się dziś fatalnie czuję ,chyba mam zapalenie lewego sutka
ból niesamowity ,poród to małe piwo przy tym
nie wiem czy karmić z lewego ??
Jeśli masz laktator, a jeszcze lepiej jeśli mąż spróbuje odessać wszystko to, co tam zalega, to powinno być dobrze.
Okłady, masaż i odciąganie.
Ja przystawiałam dziecko nawet jak był stan zapalny, dzięki temu szybciej sie z tym uporałam i karmiłam do 2 r.żWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 13:48
samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megan też to przerabiałam
po karmieniu stosowałam maść Alantan i masaż przed karmieniem
Iwone wrote:Megan ja robiłam okłady z siemienia lnianego. Wkładałam garść do chusteczki i podgrzewałam na pokrywce, tak żeby było ciepłe,ale nie gorące. Przykładałam taki ciepły okład do piersi gdzie miałam zapchane kanaliki mleczne.
Jeśli masz laktator, a jeszcze lepiej jeśli mąż spróbuje odessać wszystko to, co tam zalega, to powinno być dobrze.
Okłady, masaż i odciąganie.
Ja przystawiałam dziecko nawet jak był stan zapalny, dzięki temu szybciej sie z tym uporałam i karmiłam do 2 r.żmegan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Co do bolacych piersi,to mimo ze bylo to juz bardzo dawno temu to do dzisiaj pamietam ten bol...Doslownie wylam z bolu,polozna jak mi masowala to myslalam,ze ja zabije.Rowniez obkladalam kapusta,juz nawet mi ten smrod nie przeszkadzal...ale pomogla mi tylko jedna rzecz,bolalo jak cholera ,ale pomoglo.Tak jak powiedziala Iwone,popros meza ,zeby ci to odessal.Dopiero to pomoglo.
Iwone, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Megan tu nie o to chodzi żeby pił Twoje mleko, bo może je wypluć i przecież się nie otruje, ale o to że jak pożądanie się przyssie, to odblokuje zapchane kanaliki i nie doprowadzisz do stanu zapalnego i nie będziesz musiała odstawiać małej. Gdyby jednak pojawiła się gorączka to do czasu jej obniżenia nie dostawiaj małej do tej piersi.
Nie ma lepszego laktatora i "przepychacza" kanalików jak
mąż
megan8, samira, wenus, bliska77, Sabina, Bursztyn, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:mąż będzie w marcu niestety
muszę jakoś dać sama radę
megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie,,
Szczesliwa, rowniez wszystkiego naj
Megan, ja mialam zapalenie sutka, nawet na zwolnieniu na to bylam, oklady z kapusty pomogly ale bolalo jak diabli
Mysza, nie sciemniaj
Polarmisku, odnornie Twojego posta, ja tez jestem wymagajaca i to czasem nawet za bardzo ale to stwierdzam dopiero po fakcie, natomiast dobralismy sie i np oboje nie znosimy chlewiku i n porzadki mamy podzielone, opracowalismy system i do kazdego nalezy cos innego, awantury sa o pierdolya swoja droga to prawda, ze faceci sa po prostu inni, my sie czepiamy i trzeba to zaakceptowac
a z mezem chcialam rozwiesc sie raz, jak prasujac przypalil mi firanke od mojej mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 16:45
megan8, Bursztyn, Mango, polarmiś, szczęśliwa 2, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdnosnie piersim to mialam rowniez stan zapalny i 39stopni goraczki w szpitalu w drugiej dobie po porodzie, pamietam piersi byly jak dwa kamienie, wylam z bolu, wtedy mieocenione okazaly sie pielegniarki z matki polki, robily mi masaz o 1w nocy, nauczyly mnie wtedy jak sobie radzic. Megan, Iwona ma racje, trzeba delikatnie masowac i pamietam, ze tez mimo bolu, radzily mi mimo wszystko przystawc corke
Bursztyn, megan8, Iwone, samira lubią tę wiadomość