35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aga, niestety nasza podświadomość lubi płatać takie figle. Zawsze jak się coś dzieje, albo ma się coś wydarzyć w naszym życiu.
Na szczęście rzadko mają coś wspólnego z rzeczywistością.
Cześć dziewczynyLucky, samira, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Sorry dziewczyny, ale przypadkowo otworzyłam stronę 2500
to nie oznacza, że starym naszym zwyczajem, kto otwiera okrągłą liczbę to zaciąży
chociaż przed swoją ciążą wygralam taką jedną przepychankę z Reni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 09:34
Lucky, polarmiś, efcia, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to ja też się załapuje, choć wcześniej też się załapywałam i nici z ciąży.
Caffe czyli za poprzedni rok nie mogę odliczyć od podatku jakiejś tam kwoty na dziecko jak to było dotychczas jeśli zarobki przekraczają 1900 pln netto na członka rodziny?Lucky, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Snilo mi sie, ze mialam zdawac egzamin ze statystyki, i zapomnialam i sie nie uczylam i obliczalam czy 4 dni wystarcza mi na wrycie 800 stronnicowego podrecznika :)moze to dlatego ze nadal odczuwam skutki mega kaca wczorajszego
Agus, Twoje sny to leki (sorry, nie mam polskiej czcionki), typowo lekowe- zreszta nie ma co sie dziwic, boisz sie o dziecko i tate. Badz dobrej mysli, wszytko bedzie dobrze
Sabina, przykro mi i przytulam mocno, wnowym cyklu znowu idziemy prawie ramie w ramie
Megan, ciesze sie ze piersiowki sie odblokowaly
Pieknego dnia Dziewuszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 10:21
Simba, Sabina, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
To i ja przed robotą muszę się załapać może się przyda.
no i załapałam się.
Dziś mi przyszły test owu no to dziś testuję a do ginka nie idę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 10:22
Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Jak napisze dwa razy to dwa razy wieksze szanse beda?
Trzeba by mi sie wzaisc za cwiczenia ale mi sie nie chce straszliwie!
Chyba nie wyrobie normy chudniecia i 3 kg nie ubedzie jak tak dalej pojdzie.
Dobra - ide sie przebrac w dresy. I pocwicze troszke. A potem wroce do was.polarmiś, paszczakin, Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Caffe czyli za poprzedni rok nie mogę odliczyć od podatku jakiejś tam kwoty na dziecko jak to było dotychczas jeśli zarobki przekraczają 1900 pln netto na członka rodziny?
Począwszy od rozliczenia PIT za 2013 rok w roku 2014 wprowadzono różne stawki ulgi w zależności od liczby dzieci. Na pierwsze i drugie dziecko przysługuje kwota ulgi w wysokości 1112,04 zł za cały rok, 92,67 zł miesięcznie. Jeśli podatnik lub podatnicy opiekują się jednym dzieckiem to dodatkowo obowiązuje ich wspólny limit dochodów w wysokości 112 tysięcy złotych (56 tysięcy gdy PIT składamy samodzielnie, ale nie jako osoba samotnie wychowująca), w przypadku przekroczenia tego limitu ulga nie mogą oni korzystać z ulgi na dzieci.
Od 2013 roku podniesiono także wartość ulgi na trzecie dziecko, wynosi ona 1668,12 zł rocznie, 139,01 zł miesięcznie. Na czwarte i każde kolejne dziecko ulga wynosi 2224,08 zł rocznie, 185,34 zł miesięcznie. Tak więc zmiany w uldzie na dzieci wprowadzone od 2013 roku są bardzo korzystne dla podatników wychowujących więcej niż dwójkę dzieci.bliska77, efcia, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:ja mysle, ze jak dwa razy to na blizniaki.. bo ja tez sie na 2 zalapalam
edit:
na trzy nawet- dobra, przez jakis czas nie bede juz pisac
Blizniaki to by mi nawet pasowaly - parka i z glowy.
Bo na drugie szanse sa marne skoro pierwsze idzie tak ciezko zrobic.bliska77, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:No to ja też się załapuje, choć wcześniej też się załapywałam i nici z ciąży.
Caffe czyli za poprzedni rok nie mogę odliczyć od podatku jakiejś tam kwoty na dziecko jak to było dotychczas jeśli zarobki przekraczają 1900 pln netto na członka rodziny?
W rozliczeniu rocznym nie można odliczyć ulgi na jedno dziecko w sytuacji gdy dochód małżonków przekracza 112 tys. zł.
Natomiast te ok. 1900 zl to Samira usłyszala w TV, tego nie sprawdzałam.bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość