35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam popieprzone sny. Chociaz kiedy przez ostatni miesiac, do ostatniego w-endu nie pilam, musze powiedziec, ze jakies takie bardziej lajtowe byly i mniej wyrazne. Natomiast dzisiaj cala noc snilo mi sie, ze non stop przychodzili do mnie do pracy jacys wyznawcy Allaha - sekciarze, ktorzy chcieli mnie i moja ekipe wciagnac w swoje szeregi. I za cholere nie moglam sie ich pozbyc. Jeszcze raz mi sie wpi.erdola w sen, to im taki jihad urzadze, ze beda lby z dupy wyciagac.
Wkurwia mnie dzisiejsza pogoda i w ogole jestem na nie.paszczakin, sjoanka, Bursztyn, Sabina, bliska77, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dobry pomysl
A wieczorem przed snem, powiesze kawalek sloniny na framudze;)
Pamietam jak kiedys w Lublinie, poszlismy z M na kebaba do Syryjczyka. Mily chlopak, zasuwal tam od rana do nocy. Kiedy czekalismy na swoje zarlo, wszedl taki tepy osilek - ONR falanga, glany, broda, lysy tepy leb. Stanal przy ladzie i mowi (zupelnie chyba bezwiednie) do tego Syryjczyka: "No no! Urobi sie Pan tu jak swinia, nie ma co!"
Zamarlismy i czekalismy tylko, jak ten facecik rzuci sie na tepego osilka ze swoim elektrycznym nozem do krojenia miesa
Niestety nic takiego sie nie staloWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 10:55
Sabina, bliska77, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Nie idzie mi dzisiaj z informatyka - zrobilam edit, a potem nie wiem po co "cytuj" i teraz cytuje sama siebie, nie wiem po co. I nie wiem jak to usunac. Planuje wcisnal "zglos" i sama na siebie doniesc do admina.
paszczakin, Bursztyn, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Polarmisiu ta kwota dotyczyła becikowego.W podatkach wygląda to tak:
Począwszy od rozliczenia PIT za 2013 rok w roku 2014 wprowadzono różne stawki ulgi w zależności od liczby dzieci. Na pierwsze i drugie dziecko przysługuje kwota ulgi w wysokości 1112,04 zł za cały rok, 92,67 zł miesięcznie. Jeśli podatnik lub podatnicy opiekują się jednym dzieckiem to dodatkowo obowiązuje ich wspólny limit dochodów w wysokości 112 tysięcy złotych (56 tysięcy gdy PIT składamy samodzielnie, ale nie jako osoba samotnie wychowująca), w przypadku przekroczenia tego limitu ulga nie mogą oni korzystać z ulgi na dzieci.
Od 2013 roku podniesiono także wartość ulgi na trzecie dziecko, wynosi ona 1668,12 zł rocznie, 139,01 zł miesięcznie. Na czwarte i każde kolejne dziecko ulga wynosi 2224,08 zł rocznie, 185,34 zł miesięcznie. Tak więc zmiany w uldzie na dzieci wprowadzone od 2013 roku są bardzo korzystne dla podatników wychowujących więcej niż dwójkę dzieci.Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Dzieki
Juz wiem dlaczego sie zamotalam, jak wcisniesz edit, to kursor "staje" centralnie na "usun" i dlatego go nie widzialam. A moze dlatego, ze jestem blondynka
He he he... w takim razie wraz z odrostami powinna mi inteligencja rosnąć... Ale już się umówiłam z fryzjerką na domową wizytę, bo jeszcze trochę i bym Nobla dostała.Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Dzieki
Juz wiem dlaczego sie zamotalam, jak wcisniesz edit, to kursor "staje" centralnie na "usun" i dlatego go nie widzialam. A moze dlatego, ze jestem blondynka
nadal odczuwam kaca...
juz nigdy wiecej nie wezme alkoholu do ustSabina, Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:ja dzis podobnie jestem jakas taka niepelnosprytna
nadal odczuwam kaca...
juz nigdy wiecej nie wezme alkoholu do ust
Niepelnosprytna - da sie na to jakas kase wyciagnac? Jakas rente?Sabina, Iwone, Alis, bliska77, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja się poryczałam razem Z Justyna Kowalczyk ,właśnie zdobyła złoto w starcie indywidualnym na 10km
a jechała ze złamana stopą
niedawno Stoch złoto teraz Justyna oby tak dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 11:55
Iwone, Bursztyn, Sabina, Olena, gosia7122, Żanet, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam się z partyzanta;
ja też miałam dzisiaj pogięte sny.
Śniło mi się, że dostałam zalecenie od gina, że mam leżeć, bo ciąża zagrożona ("w stylu drogi rodne zaczęły się otwierać" i trzeba leżeć hehehe)
na dodatek mnie natura hojnie obdarzyła, bo to trojaczki miały być.
Mój cykl co prawda zielony ale skończy się @ (w sumie mogłam poszukać dublera męża, to może byłaby szansa na te trojaczki, a tak już po fakcie) ech.samira, Sabina, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dopiero dziś "załapałam" że jutro walentynki
a ja się umówiłam na wizytę z ginem. Mam nadzieję że coś się ciekawego dowiem.
Najważniejsze, że już będę mogła wrócić do staranek od najbliższego cyklu, bo został mi jeszcze tylko jeden ząbek do usunięcia. Prawdopodobnie przyczyna moich dolegliwości. Po jego usunięciu, będę musiała mieć jeszcze czyszczoną kieszonkę i tego najbardziej się boję, bo nie wiem czy w ogóle zadziała znieczulenie
W sobotę mamy rocznicę poznania w realu i idziemy na zabawę walentynkowo-karnawałowąBursztyn, paszczakin, Sabina, samira, mysza1975, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Wstyd się przyznać ale u mnie w rodzinie wszyscy chrapią
Na szczęście z moim m się pod tym względem dobraliśmy, bo obydwoje chrapiemy
Ostatnio się zastanawialiśmy co pomyślałby ktoś, kto byłby u nas w nocy i słyszał repertuar całej rodzinki łącznie z dziećmibliska77, Sabina, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwone wrote:Ja dopiero dziś "załapałam" że jutro walentynki
a ja się umówiłam na wizytę z ginem. Mam nadzieję że coś się ciekawego dowiem.
Najważniejsze, że już będę mogła wrócić do staranek od najbliższego cyklu, bo został mi jeszcze tylko jeden ząbek do usunięcia. Prawdopodobnie przyczyna moich dolegliwości. Po jego usunięciu, będę musiała mieć jeszcze czyszczoną kieszonkę i tego najbardziej się boję, bo nie wiem czy w ogóle zadziała znieczulenie
W sobotę mamy rocznicę poznania w realu i idziemy na zabawę walentynkowo-karnawałową
W realu pisze sie z duzej litery - tak samo jak w Carrefourze, w Makro, w Auchan
samira, paszczakin, Sabina, Reni, mysza1975, Bursztyn, Żanet, Mango lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:W realu pisze sie z duzej litery - tak samo jak w Carrefourze, w Makro, w Auchan
Chyba nie myślałaś że umówiłabym się na randkę w markecie
Poznaliśmy się przez internet w grudniu i pierwszy raz spotkaliśmy się dopiero 15 lutegoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 12:56
Sabina, Myszonek, mysza1975, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Simba nie w sklepie Real a w realu czyli w rzeczywistości
Chyba nie myślałaś że umówiłabym się na randkę w markecie
Poznaliśmy się przez internet w grudniu i pierwszy raz spotkaliśmy się dopiero 15 lutego
Wiem, przecaTo taki smieszny zarcik mial byc
Iwone, Reni, polarmiś, Myszonek, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość