X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się znamy jeszcze ze szkoły podstawowej. Ja wtedy nie zwracałam na niego uwagi. Poznaliśmy się ponownie dzięki byłej żonie szwagra a raczej dzięki naszym dzieciakom. Bo syn szwagra i moja córka byli w przedszkolu parą ;) Zaczęłyśmy u nich bywać a że byłam już od kilku lat wolna to same wiecie co dalej ;) Oficjalnie parą jesteśmy od 1 kwietnia 2005, po trzech miesiącach się oświadczył i ślub również był w prima aprilis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 15:20

Simba, samira, polarmiś, bliska77, mysza1975, Żanet, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    a odnośnie walentynek napiszę to co w zeszłym roku napisałam, my nie obchodzimy ich ponieważ mamy nasze polskie słowiańskie święto zakochanych ;-)
    My też nie obchodzimy i nie lubimy całej tej walentynkowej propagandy.

bliska77, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no wlasnie.....dokladnie tak sie mowi :)
    nikt Cie tu nie potepi :P

Nie ma takiej opcji - przeciez juz pisalam ze ja uwielbiam swojego meza.
    Jak tylko go poznalam, wiedzialam ze jest moja druga polowa, a potem musialam dlugo na niego czekac (bo on z recyclingu) i w zasadzie sprawa byla prawie stracona, bo 5 lat sie nie widzielismy. Za to jak sie spotkalismy ponownie, to po dwoch dniach mi sie oswiadczyl a dwa i pol miesiaca pozniej wzielismy slub :) Taka tam, harlequinowska historyjka :)

Bursztyn, efcia, ania.g, polarmiś, mysza1975, Reni, megan8, paszczakin, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie ma takiej opcji - przeciez juz pisalam ze ja uwielbiam swojego meza.
    Jak tylko go poznalam, wiedzialam ze jest moja druga polowa, a potem musialam dlugo na niego czekac (bo on z recyclingu) i w zasadzie sprawa byla prawie stracona, bo 5 lat sie nie widzielismy. Za to jak sie spotkalismy ponownie, to po dwoch dniach mi sie oswiadczyl a dwa i pol miesiaca pozniej wzielismy slub :) Taka tam, harlequinowska historyjka :)
    bardzo romantyczna historia :)
    no to faktycznie, jesli to druga polowa to nie ma sensu wymieniac :) bo jak potem bedziesz taka przepolowiona chodzic? ;)

Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • efcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Polarmisiu ta kwota dotyczyła becikowego.W podatkach wygląda to tak:

Począwszy od rozliczenia PIT za 2013 rok w roku 2014 wprowadzono różne stawki ulgi w zależności od liczby dzieci. Na pierwsze i drugie dziecko przysługuje kwota ulgi w wysokości 1112,04 zł za cały rok, 92,67 zł miesięcznie. Jeśli podatnik lub podatnicy opiekują się jednym dzieckiem to dodatkowo obowiązuje ich wspólny limit dochodów w wysokości 112 tysięcy złotych (56 tysięcy gdy PIT składamy samodzielnie, ale nie jako osoba samotnie wychowująca), w przypadku przekroczenia tego limitu ulga nie mogą oni korzystać z ulgi na dzieci.

Od 2013 roku podniesiono także wartość ulgi na trzecie dziecko, wynosi ona 1668,12 zł rocznie, 139,01 zł miesięcznie. Na czwarte i każde kolejne dziecko ulga wynosi 2224,08 zł rocznie, 185,34 zł miesięcznie. Tak więc zmiany w uldzie na dzieci wprowadzone od 2013 roku są bardzo korzystne dla podatników wychowujących więcej niż dwójkę dzieci.
    dobra zacheta na plodzenie dzieci, ale jeszcze przydalby sie przepis na ich zrobienie

Iwone, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bardzo romantyczna historia :)
    no to faktycznie, jesli to druga polowa to nie ma sensu wymieniac :) bo jak potem bedziesz taka przepolowiona chodzic? ;)

No wlasnie - bede sie wywracac :)

Bardzo nie lubie tego powiedzenia - druga polowa, bo jednak jestem kompletna jako osoba. Chodzi mi o jakas metafizyczna wiez i wrazenie jakbysmy sie znali z innego zycia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 15:42

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No wlasnie - bede sie wywracac :)
    no wlasnie, nie ma sensu sie przepolawiac :)

taki kawal mi sie przypomnial, tylko ze ma sens jedynie po angielsku:

What happend to man who lost the left side of his body?
    - He is all right now....
    :D :D :D
    angielski humor nieustannie mnie bawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 15:43

sjoanka, polarmiś, EwaT, mysza1975, Żanet, megan8, Panda lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no wlasnie, nie ma sensu sie przepolawiac :)

taki kawal mi sie przypomnial, tylko ze ma sens jedynie po angielsku:

What happend to man who lost the left side of his body?
    - He is all right now....
    :D :D :D
    angielski humor nieustannie mnie bawi :)

:) super kawal :) tez lubie angielski humor. Zastanawiam sie czy jest belgijski humor, ale to chyba oksymoron.

Bursztyn, paszczakin lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Widzę, że tu więcej internetowych par. My też.

My tez :D

Lucky lubi tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dolaczam do tego grona internetowych malzenstw.
    Tylko my sie poznalismy na poczatku istnienia internetu w Polsce na normalnej stronie do pogadania.
    I tak 10 lat sobie gadalismy.
    A potem byl slub. ;)

Simba, polarmiś, bliska77, mysza1975, Żanet, Lucky, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    My tez :D

Podaj nazwe serwisu :)

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Podaj nazwe serwisu :)

Kurcze, my nie z serwisu :( Potrzebowalam pomocy z autem i wrzucilam zapytanie na polsko - norweskie forum. Znalazl sie chetny do pomocy i sie zaczelo ;)

Simba, efcia, polarmiś, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m mnie znalazł na generacji gg.

Simba, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha ja jestem z recyklingu ,mój G nie ;) ( z byłym nie mam rozwodu ,nie widziałam go ok. 10lat ,podobno dalej mieszka w ESPANI) rozwód mam zamiar zrobić w tym roku ...wcześniej nie miałam do tego głowy...

acha nie mam z byłym kontaktów zadnych nawet dziecko miał w nosie (bez komentarza)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 16:00

Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    acha ja jestem z recyklingu ,mój G nie ;) ( z byłym nie mam rozwodu ,nie widziałam go ok. 10lat ,podobno dalej mieszka w ESPANI) rozwód mam zamiar zrobić w tym roku ...wcześniej nie miałam do tego głowy...

acha nie mam z byłym kontaktów zadnych nawet dziecko miał w nosie (bez komentarza)

Odwazna jestes. Nie boisz sie, ze na przyklad Twoj maz narobil gdzies w swiecie dlugow i bedziesz ich wspolwlascicielka??

samira, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wsuwam łazanki z kapusta i mięskiem z kurczaka pycha :p została mi kapusta z wczorajszego kapuśniaku to wykorzystam :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kurcze, my nie z serwisu :( Potrzebowalam pomocy z autem i wrzucilam zapytanie na polsko - norweskie forum. Znalazl sie chetny do pomocy i sie zaczelo ;)

Jak nie z serwisu jak z serwisu - samochodowego :) ahahahahahhahaha. Dobra ide do domu, bo widze ze mam niezla glupawe!!!

Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Odwazna jestes. Nie boisz sie, ze na przyklad Twoj maz narobil gdzies w swiecie dlugow i bedziesz ich wspolwlascicielka??
    właśnie to samo mówi moja mama ,ale na razie to on ma długi wobec nas i to duże bo ma spore alimenty do płacenia których nie płaci. To tak trwa bo miałam brać adwokata ale kasy zawsze brakowało ,teraz zrobię bez ale też wpisowe 600zł

megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też poznaliśmy się przez internet. Był to czat międzynarodowy - po pierwszej miłej rozmowie pokłóciliśmy się na maksa - pomyślałam, ale zarozumiały dupek...ale wciąż mnie do niego ciągnęło. Gadaliśmy z dwa lata, zanim się spotkaliśmy -okazało się, że mieszka osiedle obok....:)

Bursztyn, samira, efcia, polarmiś, Myszonek, bliska77, Żanet, Iwone, Olena, Panda, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie z internetu, umowialam sie takim facetem ktorego przedstawila mi kolezanka, i na drugie albo trzecie spotkanie wypadala tzw. bala noc- odpowiednik naszej nocy swietojanskiej, i mialam przyjsc z kolezanka a on mial przyprowadzic kumpla zeby sie poznali z moja kumpela. Przyszlam sama bo kumpela sie rozchorowala w ostatniej chwili, on jednak kumpla przyprowadzil. Na koleja randke poszlismy w trojke, ja i ich dwoch, a ze to byly moje urodziny to o 3 rano wyladowalismy nad morzem, z <Mediolanu to jakies 200 km , wypilismy szampana na plazy,kapiel w morzu- super, na 4 randke znowu w trojke i znowu wyladowalismy nad morzem z tym, ze tylko ja z kolega kolegi (tym co mial byc dla mojej kumpeli) bo tamten sie obrazil, potem pojechalismy do jego domku nad jeziorem- kolejne 200 km, i do domu wrocilam po 3 dniach (weekend to byl) juz jako para. Najfajniejsze jest to ze nie plnowalam wypadu na pare dni, mialo byc tylko nad morze i z powrotem, wiec nie mialam ze soba zupelnie nic, poza mala torebka :) Kumpel- a byli to przyjaciele z dziecinstwa i podstawowki, nie odzywa sie do mojego meza do tej pory, a do mnie wydzwanial i wrzeszczal ze musze dac i jemu szanse. Na ale nie dalam i nie zaluje.
    Zaawile to troche, wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 16:10

samira, efcia, polarmiś, angela, Bozia3, Myszonek, bliska77, ania.g, grosza, Simba, mysza1975, Żanet, Lucky, Iwone, Reni, megan8, Panda, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2411 2412 2413 2414 2415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ