X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska płaczę razem z Tobą .Trzymaj się kochana.

samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa bardzo mi przykro

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa brak mi słów jestem z Tobą i tulę mocno

samira lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co robić. Byłam dzisiaj u gina i kiedy mu powiedziałam że ostatnio się pomylił mówiąc, że jestem przed jajeczkowaniem, bo dostałam @ wg. ovi dwa dni po wizycie.
    Wtedy widział jajo ok 20mm i ono podobno nadal tam jest.
    Jako że ten cykl mam znowu jakiś długi i nie mam skoku temp przepisał mi Proverę i Triquilar na 2 m-c. Z tego co czytałam to Triquilar jest antykoncepcyjny i nie wiem czy go brać :(
    Czym Wy miałyście regulowane @ ?

Kate 75, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko, tyle ludzi mysli o Tobie i Cie wspiera. Trzymaj sie i badz silna kochana..

Andzia33 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dziewczyny nie wiem co robić. Byłam dzisiaj u gina i kiedy mu powiedziałam że ostatnio się pomylił mówiąc, że jestem przed jajeczkowaniem, bo dostałam @ wg. ovi dwa dni po wizycie.
    Wtedy widział jajo ok 20mm i ono podobno nadal tam jest.
    Jako że ten cykl mam znowu jakiś długi i nie mam skoku temp przepisał mi Proverę i Triquilar na 2 m-c. Z tego co czytałam to Triquilar jest antykoncepcyjny i nie wiem czy go brać :(
    Czym Wy miałyście regulowane @ ?
    Iwone rozumiem ze provere dostalas na wyolanie miesiaczki, ale do czego srodki antykoncepcyjne? Moze chodzi jej o uregulowanie cyklu? Robilas w ogole badańia hormonalne ( jesli podawalas juz na forum to przepraszam, ze nie pamietam ale jest nas tu duzo a pamiec u mnie juz nie ta:-) bo jesli nie to troche gin niepowazna!

Iwone, samira lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonne słyszałam i na tym forum też czytałam, ze tabletki antykoncepcyjne podają 1-2 cykle przy torbielkach jajnika po to żeby się wchłonęły.

Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Iwone rozumiem ze provere dostalas na wyolanie miesiaczki, ale do czego srodki antykoncepcyjne? Moze chodzi jej o uregulowanie cyklu? Robilas w ogole badańia hormonalne ( jesli podawalas juz na forum to przepraszam, ze nie pamietam ale jest nas tu duzo a pamiec u mnie juz nie ta:-) bo jesli nie to troche gin niepowazna!
    No właśnie nie robiłam żadnych badań poza TSH, bo od kilku lat mam problemy z tarczycą i zdziwiłam się że on mi antykoncepcję przepisał.
    Właśnie w swojej apteczce znalazłam Divinę która też jest na regulację cykli ale nie ma działania antykoncepcyjnego i nie wiem co robić.
    Na w razie co Proverę zacznę brać dopiero od poniedziałku, bo może uda mi się jeszcze do jakiegoś innego lekarza dostać a jak nie, to chyba wolałabym Divinę.
    Sama nie wiem co zrobić :(

Kate 75, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Iwonne słyszałam i na tym forum też czytałam, ze tabletki antykoncepcyjne podają 1-2 cykle przy torbielkach jajnika po to żeby się wchłonęły.
    Najgorsze jest to, że lekarz chyba nie bardzo wiedział co to jest, tzn stwierdził że to jajo jest nadal nie pęknięte :(
    Tabletki anty mam brać 2 cykle i przyjść na kontrolę

Kate 75 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Najgorsze jest to, że lekarz chyba nie bardzo wiedział co to jest, tzn stwierdził że to jajo jest nadal nie pęknięte :(
    A nie poczekalabys do okresu i w drugim lub trzecim dniu cyklu zrobilabys sobie badania hormonalne i usg, plus rozszerzone badania tarczycy?

Iwone, Simba, samira lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

Torbiel może wyglądać jak nie pęknięte jajo, oczywiście gin to powinien odróżnić i stwierdzić czy to torbiel czynnościowa, krwotoczna i.t.p.
    Tabletki podaje się też na wyregulowanie cyklu i przy PCO, w podobnym celu i w celu zmniejszenia androgenów. Zamieszczam linka z artukułem o tabletkach i torbielach.
    http://ginekologia.wieszjak.polki.pl/torbiel-jajnika/229882,Torbiele-jajnikow-a-antykoncepcja-hormonalna.html

Iwone, dojrzała lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,
    Inesko przykro mi aż mnie zmroziło. Przytulam mocno. <3
    Iwone ja jak w grudniu po owu miałam jedno jajko nie pękniete to ginek mi kazał brać luteinę 3 razy dziennie po 2 tabletki przez 10dni (od 16dnia cyklu do 26 dnia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 17:33

Iwone, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Viola Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko, wiem co czujesz, mysle ze moge tak powiedziec, bo sama poronilam 2 razy. Ale wiem tez ze jestes osoba wierzaca. I ja osobiscie wierze ze wszystko co dotyczy naszego zycia jest tam na gorze zaplanowane, my mozemy sie szarpac i buntowac ale nie damy rady zmienic czegos co nie jest nam pisane.....ja teraz tez zyje w niepewnosci ze wzgledu na plamienia i zastanawiam sie co jest dla mnie zaplanowane....

megan8, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A nie poczekalabys do okresu i w drugim lub trzecim dniu cyklu zrobilabys sobie badania hormonalne i usg, plus rozszerzone badania tarczycy?
    mogłabym tak zrobić, ale z 28 dniowych zrobiły mi się 45 d cykle. Szkoda mi trochę czasu na tak długie czekanie z drugiej strony może i masz rację

samira lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Torbiel może wyglądać jak nie pęknięte jajo, oczywiście gin to powinien odróżnić i stwierdzić czy to torbiel czynnościowa, krwotoczna i.t.p.
    Tabletki podaje się też na wyregulowanie cyklu i przy PCO, w podobnym celu i w celu zmniejszenia androgenów. Zamieszczam linka z artukułem o tabletkach i torbielach.
    http://ginekologia.wieszjak.polki.pl/torbiel-jajnika/229882,Torbiele-jajnikow-a-antykoncepcja-hormonalna.html
    Właśnie dziwi mnie to że nie powiedział mi co to jest a pytałam, dlatego chyba muszę się skonsultować z innym lekarzem.
    Kiedyś przez 4 m-c brałam tabletki anty i bardzo źle je znosiłam :(

Kate 75 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Witam sie,
    Inesko przykro mi aż mnie zmroziło. Przytulam mocno. <3
    Iwone ja jak w grudniu po owu miałam jedno jajko nie pękniete to ginek mi kazał brać luteinę 3 razy dziennie po 2 tabletki przez 10dni (od 16dnia cyklu do 26 dnia)
    Mi przepisał Proverę 3 x 2 przez 5 dni. One są na wywołanie @ i na przerwanie owulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 18:06

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Właśnie dziwi mnie to że nie powiedział mi co to jest a pytałam, dlatego chyba muszę się skonsultować z innym lekarzem.
    Kiedyś przez 4 m-c brałam tabletki anty i bardzo źle je znosiłam :(

Konsultacja wskazana, doczytałam, że nie miałaś zrobionych badań hormonalnych oprócz tarczycy, czyli tabletki zalecone bez badań, nie wiem czy to słuszne, poszukaj kogoś innego i się skonsultuj.

Iwone lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, może jeszcze nie wszystko stracone, może te bad.genetyczne pomogą, wyjasnią coś? bardzo ci współczuję :(

byłam na połówkowym, Tomaszek ma już prawie 400 gram,od główki do pupy 20cm, pierwszy raz widziałam siusiaka, wszystkie parametry w normie..

Iwone, polarmiś, Żanet, gosia7122, Lucky, Pusurek, bliska77, mysza1975, samira, Andzia33, iwcia77 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:59

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tylko sie cieszyć że wszystko ok. Widziałaś malucha w D3?

‹‹ 2420 2421 2422 2423 2424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ