35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie wiem co robić. Byłam dzisiaj u gina i kiedy mu powiedziałam że ostatnio się pomylił mówiąc, że jestem przed jajeczkowaniem, bo dostałam @ wg. ovi dwa dni po wizycie.
Wtedy widział jajo ok 20mm i ono podobno nadal tam jest.
Jako że ten cykl mam znowu jakiś długi i nie mam skoku temp przepisał mi Proverę i Triquilar na 2 m-c. Z tego co czytałam to Triquilar jest antykoncepcyjny i nie wiem czy go brać
Czym Wy miałyście regulowane @ ?Kate 75, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Dziewczyny nie wiem co robić. Byłam dzisiaj u gina i kiedy mu powiedziałam że ostatnio się pomylił mówiąc, że jestem przed jajeczkowaniem, bo dostałam @ wg. ovi dwa dni po wizycie.
Wtedy widział jajo ok 20mm i ono podobno nadal tam jest.
Jako że ten cykl mam znowu jakiś długi i nie mam skoku temp przepisał mi Proverę i Triquilar na 2 m-c. Z tego co czytałam to Triquilar jest antykoncepcyjny i nie wiem czy go brać
Czym Wy miałyście regulowane @ ?Iwone, samira lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Iwone rozumiem ze provere dostalas na wyolanie miesiaczki, ale do czego srodki antykoncepcyjne? Moze chodzi jej o uregulowanie cyklu? Robilas w ogole badańia hormonalne ( jesli podawalas juz na forum to przepraszam, ze nie pamietam ale jest nas tu duzo a pamiec u mnie juz nie ta:-) bo jesli nie to troche gin niepowazna!
Właśnie w swojej apteczce znalazłam Divinę która też jest na regulację cykli ale nie ma działania antykoncepcyjnego i nie wiem co robić.
Na w razie co Proverę zacznę brać dopiero od poniedziałku, bo może uda mi się jeszcze do jakiegoś innego lekarza dostać a jak nie, to chyba wolałabym Divinę.
Sama nie wiem co zrobićKate 75, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:Iwonne słyszałam i na tym forum też czytałam, ze tabletki antykoncepcyjne podają 1-2 cykle przy torbielkach jajnika po to żeby się wchłonęły.
Tabletki anty mam brać 2 cykle i przyjść na kontrolęKate 75 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Najgorsze jest to, że lekarz chyba nie bardzo wiedział co to jest, tzn stwierdził że to jajo jest nadal nie pęknięte
Tabletki anty mam brać 2 cykle i przyjść na kontrolęIwone, Simba, samira lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Najgorsze jest to, że lekarz chyba nie bardzo wiedział co to jest, tzn stwierdził że to jajo jest nadal nie pęknięte
Tabletki anty mam brać 2 cykle i przyjść na kontrolę
Torbiel może wyglądać jak nie pęknięte jajo, oczywiście gin to powinien odróżnić i stwierdzić czy to torbiel czynnościowa, krwotoczna i.t.p.
Tabletki podaje się też na wyregulowanie cyklu i przy PCO, w podobnym celu i w celu zmniejszenia androgenów. Zamieszczam linka z artukułem o tabletkach i torbielach.
http://ginekologia.wieszjak.polki.pl/torbiel-jajnika/229882,Torbiele-jajnikow-a-antykoncepcja-hormonalna.htmlIwone, dojrzała lubią tę wiadomość
-
Witam sie,
Inesko przykro mi aż mnie zmroziło. Przytulam mocno.
Iwone ja jak w grudniu po owu miałam jedno jajko nie pękniete to ginek mi kazał brać luteinę 3 razy dziennie po 2 tabletki przez 10dni (od 16dnia cyklu do 26 dnia)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 17:33
Iwone, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Inesko, wiem co czujesz, mysle ze moge tak powiedziec, bo sama poronilam 2 razy. Ale wiem tez ze jestes osoba wierzaca. I ja osobiscie wierze ze wszystko co dotyczy naszego zycia jest tam na gorze zaplanowane, my mozemy sie szarpac i buntowac ale nie damy rady zmienic czegos co nie jest nam pisane.....ja teraz tez zyje w niepewnosci ze wzgledu na plamienia i zastanawiam sie co jest dla mnie zaplanowane....
megan8, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:A nie poczekalabys do okresu i w drugim lub trzecim dniu cyklu zrobilabys sobie badania hormonalne i usg, plus rozszerzone badania tarczycy?
samira lubi tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:Torbiel może wyglądać jak nie pęknięte jajo, oczywiście gin to powinien odróżnić i stwierdzić czy to torbiel czynnościowa, krwotoczna i.t.p.
Tabletki podaje się też na wyregulowanie cyklu i przy PCO, w podobnym celu i w celu zmniejszenia androgenów. Zamieszczam linka z artukułem o tabletkach i torbielach.
http://ginekologia.wieszjak.polki.pl/torbiel-jajnika/229882,Torbiele-jajnikow-a-antykoncepcja-hormonalna.html
Kiedyś przez 4 m-c brałam tabletki anty i bardzo źle je znosiłamKate 75 lubi tę wiadomość
-
malgos741 wrote:Witam sie,
Inesko przykro mi aż mnie zmroziło. Przytulam mocno.
Iwone ja jak w grudniu po owu miałam jedno jajko nie pękniete to ginek mi kazał brać luteinę 3 razy dziennie po 2 tabletki przez 10dni (od 16dnia cyklu do 26 dnia)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 18:06
-
Iwone wrote:Właśnie dziwi mnie to że nie powiedział mi co to jest a pytałam, dlatego chyba muszę się skonsultować z innym lekarzem.
Kiedyś przez 4 m-c brałam tabletki anty i bardzo źle je znosiłam
Konsultacja wskazana, doczytałam, że nie miałaś zrobionych badań hormonalnych oprócz tarczycy, czyli tabletki zalecone bez badań, nie wiem czy to słuszne, poszukaj kogoś innego i się skonsultuj.
Iwone lubi tę wiadomość
-
Inessa, może jeszcze nie wszystko stracone, może te bad.genetyczne pomogą, wyjasnią coś? bardzo ci współczuję
byłam na połówkowym, Tomaszek ma już prawie 400 gram,od główki do pupy 20cm, pierwszy raz widziałam siusiaka, wszystkie parametry w normie..Iwone, polarmiś, Żanet, gosia7122, Lucky, Pusurek, bliska77, mysza1975, samira, Andzia33, iwcia77 lubią tę wiadomość