X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Inessko, cholernie mi przykro. Przytulam bardzo mocno <3 Wierze, ze genetyk wyjasni przyczyne.

Boziu, niech ten dziad szybko zejdzie i bezstresowo, trzymam kciuki.

Polarmisiu, snilas mi sie, szlysmy na jakas impreze, i mowilas mi ze masz dla mnie w prezencie jakies antyczne meble (skad wiedzialas, ze mi sie podobaja? :) )
    Milego dnia Dziewczyny :)

bliska77, Simba, megan8, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie

Inessko, cholernie mi przykro. Przytulam bardzo mocno <3 Wierze, ze genetyk wyjasni przyczyne.

Boziu, niech ten dziad szybko zejdzie i bezstresowo, trzymam kciuki.

Polarmisiu, snilas mi sie, szlysmy na jakas impreze, i mowilas mi ze masz dla mnie w prezencie jakies antyczne meble (skad wiedzialas, ze mi sie podobaja? :) )
    Milego dnia Dziewczyny :)
    Ja Ci mowilam, ze jakies nasze wspolrzedne musza sie pokrywac:-).
    Dzisiaj maz grzeczny.

Bursztyn, Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja Ci mowilam, ze jakies nasze wspolrzedne musza sie pokrywac:-).
    Dzisiaj maz grzeczny.
    musza, nie ma innej mozliwosci :)
    i mnie rowniez maz grzeczniutki :)
    normalnie jaja! :)

polarmiś lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaplodnienie widziane oczami informatyka :)

Jedna ludzka komórka zawiera 75 MB informacji genetycznych dlatego jeden plemnik 37,5 MB w jednym ml spermy jest 100 milionów plemników przy ejakulacji trwającej średnio 5 sekund uwolni się 2,25 ml spermy z wyliczeń otrzymamy, że przepustowość danych męskiego penisa wynosi (37,5 MB x 100 MB x 2,25)/5 = 1687,5 Terabajtów na sekundę w wyniku tego wiemy, że żeńskie jajeczko jest zdolne wytrzymywać ataki DDoS o objętości więcej niż 1,5 Pentabajtów na sekundę a przy tym przepuści tylko jeden pakiet danych. Tym samym jest to najlepszy hardware'owy firewall na świecie! jedna wada... ten jeden jedyny pakiet, który system przepuści, zawiesi cały system na 9miesięcy
    :)

Iwone, Viola, Sabina, polarmiś, Kate 75, Bursztyn, Bozia3, efcia, Niuta, grosza, dojrzała, megan8, mysza1975, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jestem w nastroju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:48

Kate 75, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich zainteresowanych farbowaniem włosów niby zdrowymi farbami, dokonałam farbowania specyfikiem Biokap nutricolor seria pomarańczowa kolor nr 3.0 Castano Scuro (ciemny brąz),koszt 37,70 zł kupiona w aptece, wrażenia:
    - farba ma aplikator
    - dobrze się nakłada
    - bez zapachu typowego dla farb, właściwie bezzapachowa
    - bez mrowienia na skórze, które zawsze odczuwałam (mam wrażliwą skórę), a wcześniej farbowałam profesjonalnym Lorealem Diarichesse lub Dialight obie bez amoniaku
    - kolor wyszedł głęboki, dobrze pokryte włosy, błyszczące i miękkie
    - do farby dołączony krem zabezpieczający skórę i odżywka po farbowaniu
    - czas farbowania 20 min odrosty + 15 min po dołożeniu i przeczesaniu na całą długość włosów
    - nie wiem jak z siwizną bo nie mam siwych włosów, ale w instrukcji zalecają tylko w przypadku ponad 50 % włosów siwych wziąć ton ciemniejszy, czyli chyba kryje jak się ma trochę siwulców
    - jestem zadowolona czekam teraz jak długo będzie się utrzymywać i czy nie będzie się wymywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 15:56

efcia, Myszonek, grosza, Sabina, EwaT, Żanet lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos farb bez amoniaku, jak sie okazuje moga chyba bardziej zaszkodzic niz te z amoniakiem.
    Wklejam jeszcze raz link ktory wrzucila Polarmis pare dni temu (jeszcze raz dzieki Misku), przeczytajcie sobie bo naprawde wiele wyjasnia:

http://kokardka-mysi.blogspot.co.uk/2012/04/ten-grozny-amoniak-zalety-i-wady.html

efcia, grosza, Żanet lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotnie popołudnie,

ufff, dzisiaj zakończyłam swój kurs. Mogę wreszcie odpocząć !!! ale już wpadłam na pomysł kolejnego kursu ;( Bursztyn - wybij mi to z głowy - muszę odpocząć

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Niuta ciekawość wzięła górę co to za niespodzianka?

W sumie to było trochę banalne ale....
    13.02. buszowałam sobie w sieci i tak jakoś trafiłam do kwiaciarni internetowej. Miałam ochotę zamówić sobie kwiaty żeby następnego dnia kurier je przywiózł. Oczywiście nie zrobiłam tego bo jaka to by była niespodzianka jeżeli bym na nią czekała. Tak więc 14.02. poszłam grzecznie do pracy. Siedzę sobie na szkoleniu, wydzieram się na agentów a tu wchodzi koleżanka że jestem pilnie proszona. Myslę sobie że znów jaki klient ma "koperkowy" problem ale idę. A na korytarzu stoi kurier z pięknym bukietem czerwonych róż! Myślę sobie że nie od szanownego małzonka bo on po pierwsze nie kupuje mi niestety kwiatów a po drugie będąc w Afganistanie to raczej nie ma czasu na takie rzeczy. Ale oczywiście bukiet był od niego. Moze to nic szczególnego ale po raz pierwszy w życiu dostałam od niego kwiaty przez kuriera! I to jak on jets tak daleko. No i tak sie wzruszyłam że nawet teraz mam łzy w oczach... Ot stara, durna baba ;-)

Myszonek, Bursztyn, Iwone, Kate 75, grosza, Andzia33, dojrzała, polarmiś, samira, malgos741, mysza1975, Bozia3, ania.g, Sabina, Pusurek, Żanet, Panda, bliska77, Mango, paszczakin lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Witam się w sobotnie popołudnie,

ufff, dzisiaj zakończyłam swój kurs. Mogę wreszcie odpocząć !!! ale już wpadłam na pomysł kolejnego kursu ;( Bursztyn - wybij mi to z głowy - muszę odpocząć
    nie moge, sama robie kurs za kursem :)
    w jakiej branzy robisz kursy?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie moge, sama robie kurs za kursem :)
    w jakiej branzy robisz kursy?
    od 2010 - z takich poważniejszych (czyli kurs kwalifikacyjny w randze podyplomówki) to mam:
    1. Zarządzanie i organizacja placówki oświatowej
    2. oligofrenopedagogika
    3. terapia pedagogiczna
    W między czasie było kilka kursów doskonalących

Bursztyn, Kate 75, samira, megan8, Sabina, Pusurek lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta, piekna niespodzianka :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    od 2010 - z takich poważniejszych (czyli kurs kwalifikacyjny w randze podyplomówki) to mam:
    1. Zarządzanie i organizacja placówki oświatowej
    2. oligofrenopedagogika
    3. terapia pedagogiczna
    W między czasie było kilka kursów doskonalących
    no to jestes przeszkolona na wszystkie strony ;)

Myszonek lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz by mi się przydało coś z kadr ;) terapia pedagogiczna w praktyce :) i jeszcze jakiś AutoCad lub PhotoShop - nie mówiąc o profesjonalnym Exelu ;) no i jeszcze jakiś językowy ;) musiałam przerwać hiszpański ;) i jakiś profesjonalny fotograficzny :)
    a jeszcze jakieś zapędy miałam na podyplomówkę - edukacja wczesnoszkolna z przedszkolną ;)

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie to chyba WIZYTA U PSYCHIATRY ;)

Bursztyn, Niuta, Sabina, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    A ogólnie to chyba WIZYTA U PSYCHIATRY ;)
    hahaha! kompulsywne robienie kursow ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    hahaha! kompulsywne robienie kursow ;)
    ooo diagnoza już jest, czyli leczyć się trzeba ;)
    więc idę z mężem na zakupy ;)
    a ogólnie to włączyłam do swoich zajęć basen 2 razy w tygodniu (środy i soboty) - może tym się zajmę - ale ostatnio jak byłam, to panowie mieli kurs nurkowania i.... tak fajnie byłoby się do nich dołączyć

Sabina, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki.

Chciałam dziś Was poczutac dla polepszenia humoru,a tu niestety jest mi jeszcze gorzej-Ineska bardzo przytulam i współczuję.

U mnie w staraniach niestety przerwa się przedłuży-dziś dowiedziałam się ,że nie przedłużają mi umowy i znów czeka mnie szukanie pracy.Żałuję ,że zwolniłam się z poprzedniej,ale obiecano mi złote góry ,a ja głupia uwierzyłam.

ratulacje dla wszystkich ciężarnych !

Muszę nadrobic wpisy od grudnia,bo nie jestem na bierząco,teraz mam dwa tyg urlopu.
    Pozdrawiam i do poniedziałku!
    Miłego weekendu!

Myszonek, samira, malgos741, Iwone, mysza1975, megan8, ania.g, Olena, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Witam
    Jakos po wiadomości Ineski spadła mi energia pisarska.
    Zmęczona jestem, wczoraj udało się załatwić i szpital córy i moją gin. Znowu mam leki (bromocorn i clostilbegyt). Po tym pierwszym czuje się strasznie, po prostu masakra, zawroty głowy, bóle głowy i humor - tak na -1000 /;

Idę, dziś zjeżdża się do nas rodzina. Oj nie jest to najlepszy pomysł, nie jestem w nastroju

Mój M bierze bromocorn i senny jest i niedobrze mu, przeczytał skutki uboczne i już po 2 dniach zauważa zwłóknienie zastawek serca... skarży się, że go do grobu wpędzę i nie będę miała ani dziecka ani męża. Wszystkie plotki o facetach , to prawda...

Iwone, polarmiś, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Samirka tak myślę o Tobie i nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że jeśli uda Ci się urodzić dziecko, ono automatycznie będzie miało wpisane w akcie urodzenia ojcostwo Twojego męża i jeśli do pół roku od urodzenia tego dziecka nie uzyskasz rozwodu, bądź zaprzeczenia ojcostwa, możesz już nigdy nie mieć możliwości wpisania biologicznego ojca.
    Ivon wiem o tym i jakbym nie miała jeszcze rozwodu to zaraz składam o zaprzeczenie ojcostwa...

wysłałam ci na priv nr, telefonu ale to z tej drugiej wiadomości bo tam gdzie pisze z jakiej sieci to mi się rypła cyferka inna ;)

Iwone, polarmiś, megan8, Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2422 2423 2424 2425 2426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ