35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:Ivone ja też jak karmiłam piersią w nocy, to zostawiałam go w łóżku - ale to nie wynikało z jego potrzeby, a z mojej wygody. Potem nie chciał spać w łóżeczku, podobnie jak Twój - i kupiłam wygodne łóżko - spał sam. Wieczorem do 4-5 roku życia czytałam mu bajki na dobranoc, przy których zasypiał. Od 6 roku żegnamy się wieczorem buziakiem, pogadamy chwilkę i zasypia. Rano w weekendy zwala się do naszego łóżka i wariuje z godzinę. Czasami miał zajawki, że wędrował w nocy do dużego pokoju, bo coś mu się przyśniło, albo miał potrzebę się przytulić - i nie ma sprawy - nigdy go nie przegoniłam....
Dziecko ma czuć się kochane i wiedzieć że zawsze może liczyć na rodziców, ale że pewne sprawy musi zrobić samo.Panda, Bozia3, Andzia33, angela lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki z innej beczki bardzo prosze poleccie mi jakies polskie filmy cos fajnego i gdzie mozna je ogladac na internecie. Pleeeeease jestem totanie do tylu moze byc cos jak Dzien Swira jezli jest wogole cos porownywalnego
wiem ze cos pisalyscie tutuaj niedawno i mialam zapisac i tego nie zrobilam.
Z gory dziekiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 09:50
-
Panda, obejrzyj sobie Skazany na bluesa (o Dżemie).
Panda wrote:Dziewczynki z innej beczki bardzo prosze poleccie mi jakies polskie filmy cos fajnego i gdzie mozna je ogladac na internecie. Pleeeeease jestem totanie do tylu moze byc cos jak Dzien Swira jezli jest wogole cos porownywalnegowiem ze cos pisalyscie tutuaj niedawno i mialam zapisac i tego nie zrobilam.
Z gory dziekiPanda lubi tę wiadomość
-
Panda wrote:Dziewczynki z innej beczki bardzo prosze poleccie mi jakies polskie filmy cos fajnego i gdzie mozna je ogladac na internecie. Pleeeeease jestem totanie do tylu moze byc cos jak Dzien Swira jezli jest wogole cos porownywalnego
wiem ze cos pisalyscie tutuaj niedawno i mialam zapisac i tego nie zrobilam.
Z gory dzieki
tam jest wszystkoi za darmo
Panda, Simba lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Reni, jest wyjscie. Namowic dziecko zeby wołało tate do podcierania;-) ja zawsze mowilam dziewczynkom, jak skonczycie to wolajcie tatusia i dzialalo;-)
Doszło do tego że jak ma załatwić potrzebę w przedszkolu to woli nie iść i dopiero w domu się załatwia. Jak nie ma taty to najczęściej wstrzymuje, no chyba że sie nie da i wtedy potrafi sam się wytrzećWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 10:16
Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Viola nie zawsze to jest wyjście, bo mój synuś woła tatę, bo wie że ja nie przyjdę a tatusiowi nie przegadam że ma tego nie robić, bo syn jest już duży i powinien sam.
Doszło do tego że jak ma załatwić potrzebę w przedszkolu to woli nie iść i dopiero w domu się załatwia. Jak nie ma taty to najczęściej wstrzymuje, no chyba że sie nie da i wtedy potrafi sam się wytrzećIwone lubi tę wiadomość
-
Jak to Reni kiedyś określiła moje dziecię na podstawie zdjęcia, to taki zakapior i nie pomyliła się. Mam tak cwane dziecko że czasami mam dość a co będzie za parę lat?!
Ze mną tak nie pogrywa, za to z tatusiem robi co chce. I wydaje mi sie że to są skutki późnego ojcostwa.Bozia3, angela, Andzia33, samira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki ,pogoda nie za bardzo, deszczowo.Nie wypowiadam sie na tematy wychowawcze dzieci bo jestem niekonsekwetna mama ,no ale jakos dalismy rade.Swoja labradorke tez rozpuscilam do granic i teraz mna rzadzi;-).Milego dnia
angela, Andzia33, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Witam
Paszczak powodzenia
Jeśli chodzi o spanie z dziećmi to starsza długo przychodziła w nocy i nigdy jej nie wyganiałam. Młodsza bardzo często przychodzi nad ranem ale usypiam ją do tej pory, czasem zasnę obok niej i tak do rana razem śpimyMam świadomość że to kiedyś minie bezpowrotnie.
Założyłam sobie kartę stałego klienta w laboratorium i teraz nie będę musiała latać po wyniki tylko sprawdzić w necie
U mnie 2 na plusie i już przeprosiłam się z trampkami.
Miłego dnia.anna maria, Andzia33, polarmiś, samira, bliska77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4