X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Obawiam się, że wszystkie te zasady polegną, gdy w odwiedziny wybierze się któraś babcia-teściowa ;)))))))
    no moi rodzice siłą rzeczy przyjdą nawet w tym samym dniu jak wróciłabym ze szpitala,mieszkają na tym samym piętrze,na przeciwko mnie ;)

Mango, Nati74 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam kamikadze nie jestem ;) Teściowej nie zabronię ;) ))))))))))))))))

mysza1975, samira, Nati74 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu pokłóciłam się z moim M. Po prostu wk... ił mnie i tyle.
    Tak ładnie współpracował w ostatnim cyklu, a teraz się okazuje (to moja interpretacja, a może nawet nadinterpretacja jego słów), że zrobił to dla świętego spokoju bo chciałam mieć dziecko i myślał, że jak już zajdę w ciążę to dam mu spokój ze ślubem. Dać palec a weźmie całą rękę - to jego słowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 22:05

samira, Mango, Kate 75, malgos741, dojrzała, Sabina, Niuta, Pusurek, EwaT, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ten wkurwek jest bardzo uzasadniony :( Faceci mają jakieś problemy z podejmowaniem konkretnych decyzji :(

Kate 75, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebym ja za niego nie podjęła decyzji! Wrrrr...

Mango, Kate 75, malgos741, samira, paszczakin, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz najważniejsze jest Twoje dzieciątko. Spróbuj się nie denerwować :( Muszę przyznać, że bardzo dobrze wiem co czujesz :( Skąd ja to znam :( Temat rzeka ...

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś na nockę dla rozweselenia ;)

Dowcip dnia
    AAA
    Dwie siostry zakonne, Matematyka i Logika, przechadzają się po parku blisko zakonu. Jest późno i zaczyna się ściemniać.
    SM: Zauważyłaś tego mężczyznę, który nas śledzi? Kto wie,czego chce od nas...
    SL: To logiczne chce nas zgwałcić.
    SM: O Boże, o Boże, zbliża się do nas dogoni nas za 5min i 18sek. Co robimy?
    SL: Jedyne logiczne rozwiązanie to przyspieszyć kroku.
    SM: O Boże, o Boże, to nic nie dało.
    SL: Oczywiście, logicznie rzecz biorąc on także przyspieszył.
    SM: O Boże, o Boże, dystans się zmniejszył, dogoni nas za 1min i 44sek.
    SL: Jedyne logiczne rozwiązanie, to się rozdzielić: ty idź na prawo ja na lewo. Logicznie rzecz biorąc,nie może iść za obiema.
    Mężczyzna decyduje się iść za siostrą Logiką. Siostra Matematyka dociera do zakonu cała i zdrowa, ale bardzo zaniepokojona o drugą, która wraca kilka minut później.
    SM: Siostro Logiko, o Boże dzięki, o Boże opowiadaj, opowiadaj!
    SL: Logicznie rzecz biorąc mężczyzna mógł iść tylko za jedną z nas i wybrał mnie.
    SM: (trochę wkurzona) Tak, tak wiem, a potem?
    SL: Zgodnie z zasadami logiki, ja biegłam coraz szybciej i tak samo robił on!
    SM: Tak, tak, a potem?
    SL: Zgodnie z logiką, dogonił mnie.
    SM: O Boże, o Boże i co zrobiłaś?
    SL: Jedyną logiczną w tej sytuacji rzecz: podciągnęłam habit do góry!
    M: O Boże, o mój Boże! A on?
    SL: Zgodnie z zasadami logiki: opuścił spodnie!
    SM: O Jezus Maria! I co się stało?
    SL: Logiczne Siostra z podkasanym habitem biegnie szybciej niż mężczyzna z opuszczonymi spodniami!

A dla tych, którzy myśleli o świństwach... pięć zdrowasiek!!! ;)

dojrzała, Nati74, grosza, Olena, paszczakin, Sabina, Niuta, Bursztyn, mysza1975, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    No i znowu pokłóciłam się z moim M. Po prostu wk... ił mnie i tyle.
    Tak ładnie współpracował w ostatnim cyklu, a teraz się okazuje (to moja interpretacja, a może nawet nadinterpretacja jego słów), że zrobił to dla świętego spokoju bo chciałam mieć dziecko i myślał, że jak już zajdę w ciążę to dam mu spokój ze ślubem. Dać palec a weźmie całą rękę - to jego słowa.

oooo, wrrrr, współczuję, mój też i do ślubu się nie garną, ale chciał być ze mną, to kupił obrączki i całą resztę, do Dziecka nie tęskni, ale kocha mnie i cierpliwie się leczy, gdyby odmówił współpracy, nie wiem jak by przebiegał dalej nasz związek. Faceci nie umieją myśleć dalekowzrocznie, włąściwie myślą końcówką

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Misiu... mam do ciebie sprawę.
    - No słucham Cię, mów ..
    - No bo wiesz... Mam fortepian... i muszę go wnieść na 10 piętro w wieżowcu... i sam sobie chyba nie dam rady...
    - Pomogę Ci wnieść ten fortepian, jeżeli na każdym piętrze opowiesz mi zarąbisty kawał, taki żebym się posrał ze śmiechu...
    Króliczek pomyślał chwile... i zgodził się... Misiu wciąga fortepian...1 piętro, i misiu mówi:
    - No teraz opowiedz mi ten kawał...
    - No dobra... i opowiedział misiowi kawał... i misiu posrał się, ze śmiechu... i tak samo było na 2,3,4,5,6,7,8,9 piętrze...
    Na 10 piętrze misiu bardzo zmęczony i zasapany powiedział:
    - No to teraz, na koniec, opowiedz mi najlepszy kawał ze wszystkich...
    - Stary, jak Ci opowiem, to nie tylko się zesrasz, ale i zrzygasz i zeszczasz ze śmiechu...
    - Ok, wal...
    - To nie ta klatka...

Nati74, grosza, Olena, Sabina, Bursztyn, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Obawiam się, że wszystkie te zasady polegną, gdy w odwiedziny wybierze się któraś babcia-teściowa ;)))))))

no właśnie z teściami miałyśmy największy problem. Mój teść potrafił odwiedzać moją siostrę - w trakcie ciaży - jak chorował na półpasiec!!!

I nie widział w tym absolutnie nic złego - wrrr

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teść też może być debilem... czasami trzeba powiedzieć prawdę na twarz,
    chwilowo nienawidzę tych k... z rodziny męża,
    jedna wysłała zarażoną świnką córkę do domu dojrzewającego chłopca (mojego męża), druga wiedząc, że syn może być zarażony, czekała chuj wie na co, a konkretnie dopuściła do stanu zapalnego...jąder
    i po latach zgadnijcie kto za to płaci, kto jeździ po lekarzach, siedzi tu i pisze te słowa?
    jeśli kurtuazja jest dla was ważniejsza od zdrowia dziecka, to głupie cipy jesteście, no
    normalni ludzie wiedzą, kiedy można składać wizytę matce i dziecku
    ulżyłam se

Mango, Aisab, Sabina, mysza1975, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że mogłyśmy Ci pomóc ;)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki witam się w ten słoneczny dzień aż przyjemnie i do roboty się nie chce ale trza. :-)
    Miłego dnia wszystkim życzę.

dojrzała, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to niby mialo byc?? normalny czlowiek jak chce sobie ulzyc to nie obraza innych....
    dojrzała wrote:
    teść też może być debilem... czasami trzeba powiedzieć prawdę na twarz,
    chwilowo nienawidzę tych k... z rodziny męża,
    jedna wysłała zarażoną świnką córkę do domu dojrzewającego chłopca (mojego męża), druga wiedząc, że syn może być zarażony, czekała chuj wie na co, a konkretnie dopuściła do stanu zapalnego...jąder
    i po latach zgadnijcie kto za to płaci, kto jeździ po lekarzach, siedzi tu i pisze te słowa?
    jeśli kurtuazja jest dla was ważniejsza od zdrowia dziecka, to głupie cipy jesteście, no
    normalni ludzie wiedzą, kiedy można składać wizytę matce i dziecku
    ulżyłam se

paszczakin, Reni, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwlokłam się z łóżka, piję kawę,
    czekam na @,
    wy w pracy ja wrócę po 22giej z pracy to to jest mój poranny odpoczynek po odpoczynku, bez wieczornego odpoczynku, hmmm, no jakoś tak...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    a co to niby mialo byc?? normalny czlowiek jak chce sobie ulzyc to nie obraza innych....

przepraszam,człowiek narażający dziecko i matkę na utratę zdrowia, to debil, i to dla mnie fakt, a nie obraza (odsyłam do starej definicji słowa)
    jeśli matka w imię grzeczności i dobrych relacji przyjmuje gości ryzykując zdrowiem, to jest głupia cipa, a to już moja własna opinia, nie musisz się z nią zgadzać.
    jeśli te słowa zmotywują choć jedną kobietę do wyproszenia z domu takich "gości", to już się cieszę,
    jeśli ktoś ma fajną teściową, to zazdroszczę, moja to głupia (tu sobie można wpisać, wedle uznania każde słowo)
    jeśli nie rozumiesz moich intencji, to życzę ci podobnych przejść w walce o dziecko,

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam .. Viola
    Dojrzała zdenerwowała się
    poza tym ma czarno na białym że świnka jest groźna dla chłopców.. ma doświadczenie to mądra cipa i trzeba ją zrozumieć ;-)
    Viola wrote:

Simba, samira, Pusurek, Bursztyn, mysza1975, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee złe życzenia wracają do tych co je wypowiadają więc paszczak nie martw się
    paszczakin wrote:
    dojrzala, chyba Cie troche ponosi.. wiem- frustracja, zlosc, ale zyczenie komus kto Ciebie nie rozumie trudnosci w walce o dziecko to zwykle chamstwo..

paszczakin, samira, Pusurek, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się

widzę, że dzisiaj od rana na otro ;-) gdzie jest Ewka?!

Simba, Viola, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sie czepiam, ale ja piszac to co Dojrzala napisalabym ze ludzie tacy a tacy to sa glupie cipy, a nie mowienie wprost ze my tu na forum jestesmy glupie cipy. Nie chce sie denerwowac i zazwyczaj nie biore udzialu w dyskusjach z Ewka, ale Dojrzala zagrala teraz duzo bardziej chamsko niz Ewka. Ewka przynajmniej nie powiedziala nikomu wprost ze jest glupia cipa ( tak mi sie wydaje).

samira, megan8, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 2523 2524 2525 2526 2527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ