35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki, mnie za to dopadły zatoki i gorączka a do tego @ na dokładkę.
Gramy dziś bal przebierańców do 4tej a na 9tą do roboty, jutro ba kawach jak nic. Mam nadzieję że skończy się sszybciej.
Niuta zdjęcie de best
Anna trzymam kciukasy.Simba, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny
Wiem, że był już temat, ale mnie nie dotyczył wtedy. Proszę pomóżcie - co ja mogę zrobić w ciąży z gardłem? Jak zakaszlę, to od płuc do gardła mam normalnie piekło. Boję się tabletek do ssania - a może mi wolno?
Niuta - jesteś piękną i skromną kobietą...I zwykle wszystkie są szczuplejsze, niż to pokazują fotki...
Albo fotograf kiepski, albo ciuchy nie te...
Ale do twarzy Ci w roli diablicy
Można rzeczywiście zrobić jakąś galerię zdjęć naszych i zgadywać - która jest która - chociaż tutaj parę osób się już ujawniło dla wszystkich - między innymi ja..samira, bliska77, Niuta, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
są tabletki ziołowe na gardło - spytaj w aptece. Oparte np. na szałwii - raczej można.
Można płukać gardło solą, wodą utlenioną,
możesz sobie zrobić sok z cebuli, albo miód z czosnkiem.
Na mnie rewelacyjnie działa olejek z oregano, tez nie widziałam przeciwwskazań w ciaży.bliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNati74 wrote:są tabletki ziołowe na gardło - spytaj w aptece. Oparte np. na szałwii - raczej można.
Można płukać gardło solą, wodą utlenioną,
możesz sobie zrobić sok z cebuli, albo miód z czosnkiem.
Na mnie rewelacyjnie działa olejek z oregano, tez nie widziałam przeciwwskazań w ciaży.
Miłego dniaNati74 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Bozia, plucz gardlo woda z sola albo z woda utleniona, jak pisala tez Nati. Mozesz tez uzywac srodkow dzialajacych miejscowo np. tantum verde. Napisane jest w ulotce leku, ze trzeba skonsultowac jego uzywanie w ciazy a lekarzem, ale to stale ostrzezenie.
Duzo pij, ciepla woda z miodem i cytryna, jak gardlo bardzo boli mozesz sie tez poratowac lodami, zlagodza bol. No i odpoczywac duzo.
A ja w malym stresie, dzis moja corka pojechala na z kolezanka z klasy i jej starszym bratem na narty na 1 dzien, po raz pierwszy sama. Jada autobusem, potem caly dzien jazdy na nartach i powrot do domu. Ma wysylac sms co godzine do mamusi, ze wszystko jest ok. Ale i tak dzien spedze chyba przy melisce...
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
slonce mamy i chyba przymrozek bo jest szron, no koniec swiata...
Moj R. wyjechal, nie bedzie go przynajmniej 10 dni, pocieszam sie tym, ze lepiej teraz niz w ewentualnie nowym cyklu w TE dni.
Bozia, gardlo Cie boli od krakaniaale najlepiej - oprocz sposobow wymienionych przez Nati pomaga Propolis w sprayu lub rozcienczony w wodzie do plukania, przynajmniej u mnie genialnie sie sprawdza.
Niuta, Bozia3, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Myszonek wrote:Niuta - zdjęcie Diablicy - super
a wracając do awatara 0 to tamten kot był bardziej ludzki
ten ma jakiegoś wqurwa??
No lekki wqurw już mnie chyba bierze. Mi się tu jajka marnują a ten mój M jeszcze nie wraca! On przynajmniej może na bieżąco oddawać i produkować żołnierzyki a ja co? Mam jajka w lodówce trzymać?Bozia3, samira, Myszonek, Mango, Sabina, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Bursztyn wrote:to wcale nie jest zly pomysl, niektore babki tak robia- chyba w sa zamrazane w banku jaj
Że ja o tym wcześniej nie pomyślałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 10:41
Myszonek lubi tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
polarmiś wrote:Witam o poranku,
Anna Maria - bedzie dobrze, bardzo mocno trzymam kciuki, dziecko na pewno jest zdrowe.
Nuta - ostra laska z Ciebie!
Moremi - przytulam!
Zanet jak sie czujesz?
Misku,
Dziękuję za zainteresowanie - Trzymamy się w dwupakudopadło mnie przeziębienie i mój podrażniony nos przestał działać na dobre. Testowałam wszystkie bezpieczne krople i nic nie pomagało, na wyjeździe w rozpaczy i z wysuszonym gardłem zrobiłam coś strasznego - użyłam xsylożelu. Teraz sie martwię
Po za tym zdarzyły mi się tym epizody z plamieniami, ale krótkotrwałe.
Jest też dobra wiadomość, bo na belly mi pokazuje, że dziś mija największe ryzyko poronienia))
samira, polarmiś, Sabina, grosza, malgos741, Niuta, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Wspieram wszystkie Kobity, które są po badaniach i czekają na wyniki, będzie dobrze
Jesteście niesamowicie płodne jeśli chodzi o tematy, wątek o ginekologach, rasizmie, rozpoznawaniu Polaków na obczyźnie po kucaniu na przystankach, zakopywaniu jajek w ogródkach lub mrożeniu w zamrażarce)) uśmiałam się. Wczoraj czytałam do 2-giej w nocy i nie dałam rady wszystkiego na raz ogarnąć. Mam za to konkluzję, taka płodność na pewno przełoży się na zaciążenie !!!
Nati74, samira, Simba, Sabina, Bursztyn, grosza, sjoanka, Niuta, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Dzien dobry!
Bozia, plucz gardlo woda z sola albo z woda utleniona, jak pisala tez Nati. Mozesz tez uzywac srodkow dzialajacych miejscowo np. tantum verde. Napisane jest w ulotce leku, ze trzeba skonsultowac jego uzywanie w ciazy a lekarzem, ale to stale ostrzezenie.
Duzo pij, ciepla woda z miodem i cytryna, jak gardlo bardzo boli mozesz sie tez poratowac lodami, zlagodza bol. No i odpoczywac duzo.
A ja w malym stresie, dzis moja corka pojechala na z kolezanka z klasy i jej starszym bratem na narty na 1 dzien, po raz pierwszy sama. Jada autobusem, potem caly dzien jazdy na nartach i powrot do domu. Ma wysylac sms co godzine do mamusi, ze wszystko jest ok. Ale i tak dzien spedze chyba przy melisce...
z lodami na bolące gardło to radzę uważać - kiedyś spóbowałam przy bólu - niewielkim - podziałać lodami - w życiu nie miałam tak poważnego zapalenia gardła i krtani jak po tych lodach - przez 2 tygodnie ropa się lała tak, ze mogłabym auto tankować
samira, Pusurek, Sabina, polarmiś, Bursztyn, Niuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNati74 wrote:z lodami na bolące gardło to radzę uważać - kiedyś spóbowałam przy bólu - niewielkim - podziałać lodami - w życiu nie miałam tak poważnego zapalenia gardła i krtani jak po tych lodach - przez 2 tygodnie ropa się lała tak, ze mogłabym auto tankować
Moze juz tam sie czaila angina na zakrecie, skoro byla ropa pozniej. Na to lody raczej nie pomoga, ale kazde krio dziala przeciwbolowo