X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Człowiek wyjeżdża na tydzień, a potem drugi musi czytać :) nadrabiam zaległości, chociaż nie jest łatwo ;)

Miłego weekendu :)

samira, Nati74, Simba, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, mnie za to dopadły zatoki i gorączka a do tego @ na dokładkę.:-(
    Gramy dziś bal przebierańców do 4tej a na 9tą do roboty, jutro ba kawach jak nic. Mam nadzieję że skończy się sszybciej.
    Niuta zdjęcie de best :-)
    Anna trzymam kciukasy.<3

Simba, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja jutro ląduję w szpitalu na łyżeczkowanie pustego pęcherzyka ciążowego i znowu wracam do Was.

Moremi,
    Bardzo mi przykro, trzymaj się...

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku,

Anna Maria - bedzie dobrze, bardzo mocno trzymam kciuki, dziecko na pewno jest zdrowe.

Nuta - ostra laska z Ciebie!

Moremi - przytulam!

Zanet jak sie czujesz?

Simba, bliska77, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Wiem, że był już temat, ale mnie nie dotyczył wtedy. Proszę pomóżcie - co ja mogę zrobić w ciąży z gardłem? Jak zakaszlę, to od płuc do gardła mam normalnie piekło. Boję się tabletek do ssania - a może mi wolno?

Niuta - jesteś piękną i skromną kobietą...;) I zwykle wszystkie są szczuplejsze, niż to pokazują fotki...:) Albo fotograf kiepski, albo ciuchy nie te...;)
    Ale do twarzy Ci w roli diablicy :)

Można rzeczywiście zrobić jakąś galerię zdjęć naszych i zgadywać - która jest która - chociaż tutaj parę osób się już ujawniło dla wszystkich - między innymi ja..:)

samira, bliska77, Niuta, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są tabletki ziołowe na gardło - spytaj w aptece. Oparte np. na szałwii - raczej można.

Można płukać gardło solą, wodą utlenioną,

możesz sobie zrobić sok z cebuli, albo miód z czosnkiem.

Na mnie rewelacyjnie działa olejek z oregano, tez nie widziałam przeciwwskazań w ciaży.

bliska77 lubi tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    są tabletki ziołowe na gardło - spytaj w aptece. Oparte np. na szałwii - raczej można.

Można płukać gardło solą, wodą utlenioną,

możesz sobie zrobić sok z cebuli, albo miód z czosnkiem.

Na mnie rewelacyjnie działa olejek z oregano, tez nie widziałam przeciwwskazań w ciaży.
    witajcie, polecam to co napisała Nati, mi pomogło ;-)
    Miłego dnia

Nati74 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Bozia, plucz gardlo woda z sola albo z woda utleniona, jak pisala tez Nati. Mozesz tez uzywac srodkow dzialajacych miejscowo np. tantum verde. Napisane jest w ulotce leku, ze trzeba skonsultowac jego uzywanie w ciazy a lekarzem, ale to stale ostrzezenie.
    Duzo pij, ciepla woda z miodem i cytryna, jak gardlo bardzo boli mozesz sie tez poratowac lodami, zlagodza bol. No i odpoczywac duzo.

A ja w malym stresie, dzis moja corka pojechala na z kolezanka z klasy i jej starszym bratem na narty na 1 dzien, po raz pierwszy sama. Jada autobusem, potem caly dzien jazdy na nartach i powrot do domu. Ma wysylac sms co godzine do mamusi, ze wszystko jest ok. Ale i tak dzien spedze chyba przy melisce... ;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    slonce mamy i chyba przymrozek bo jest szron, no koniec swiata...
    Moj R. wyjechal, nie bedzie go przynajmniej 10 dni, pocieszam sie tym, ze lepiej teraz niz w ewentualnie nowym cyklu w TE dni.

Bozia, gardlo Cie boli od krakania :P ;) ale najlepiej - oprocz sposobow wymienionych przez Nati pomaga Propolis w sprayu lub rozcienczony w wodzie do plukania, przynajmniej u mnie genialnie sie sprawdza.

Niuta, Bozia3, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Niuta - zdjęcie Diablicy - super
    a wracając do awatara 0 to tamten kot był bardziej ludzki ;)
    ten ma jakiegoś wqurwa?? :P

No lekki wqurw już mnie chyba bierze. Mi się tu jajka marnują a ten mój M jeszcze nie wraca! On przynajmniej może na bieżąco oddawać i produkować żołnierzyki a ja co? Mam jajka w lodówce trzymać? ;-)

Bozia3, samira, Myszonek, Mango, Sabina, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Mam jajka w lodówce trzymać? ;-)
    to wcale nie jest zly pomysl, niektore babki tak robia- chyba w sa zamrazane w banku jaj

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to wcale nie jest zly pomysl, niektore babki tak robia- chyba w sa zamrazane w banku jaj

Że ja o tym wcześniej nie pomyślałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 10:41

Myszonek lubi tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Że ja o tym wcześniej nie pomyślałam ;-)
    ;)
    twoj chlop wraca na poczatku maja? piekna wiosna bedzie :) wszyystko sie budzi do zycia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 11:38

Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, a mój na miejscu a ja jajka i tak chyba powinnam do zamrażarki oddać ;)

Bursztyn, Niuta, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Witam o poranku,

Anna Maria - bedzie dobrze, bardzo mocno trzymam kciuki, dziecko na pewno jest zdrowe.

Nuta - ostra laska z Ciebie!

Moremi - przytulam!

Zanet jak sie czujesz?

Misku,

Dziękuję za zainteresowanie - Trzymamy się w dwupaku :) dopadło mnie przeziębienie i mój podrażniony nos przestał działać na dobre. Testowałam wszystkie bezpieczne krople i nic nie pomagało, na wyjeździe w rozpaczy i z wysuszonym gardłem zrobiłam coś strasznego - użyłam xsylożelu. Teraz sie martwię :(
    Po za tym zdarzyły mi się tym epizody z plamieniami, ale krótkotrwałe.
    Jest też dobra wiadomość, bo na belly mi pokazuje, że dziś mija największe ryzyko poronienia :)))

samira, polarmiś, Sabina, grosza, malgos741, Niuta, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Wspieram wszystkie Kobity, które są po badaniach i czekają na wyniki, będzie dobrze :)

Jesteście niesamowicie płodne jeśli chodzi o tematy, wątek o ginekologach, rasizmie, rozpoznawaniu Polaków na obczyźnie po kucaniu na przystankach, zakopywaniu jajek w ogródkach lub mrożeniu w zamrażarce :))) uśmiałam się. Wczoraj czytałam do 2-giej w nocy i nie dałam rady wszystkiego na raz ogarnąć. Mam za to konkluzję, taka płodność na pewno przełoży się na zaciążenie !!!

Nati74, samira, Simba, Sabina, Bursztyn, grosza, sjoanka, Niuta, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzien dobry!
    Bozia, plucz gardlo woda z sola albo z woda utleniona, jak pisala tez Nati. Mozesz tez uzywac srodkow dzialajacych miejscowo np. tantum verde. Napisane jest w ulotce leku, ze trzeba skonsultowac jego uzywanie w ciazy a lekarzem, ale to stale ostrzezenie.
    Duzo pij, ciepla woda z miodem i cytryna, jak gardlo bardzo boli mozesz sie tez poratowac lodami, zlagodza bol. No i odpoczywac duzo.

A ja w malym stresie, dzis moja corka pojechala na z kolezanka z klasy i jej starszym bratem na narty na 1 dzien, po raz pierwszy sama. Jada autobusem, potem caly dzien jazdy na nartach i powrot do domu. Ma wysylac sms co godzine do mamusi, ze wszystko jest ok. Ale i tak dzien spedze chyba przy melisce... ;)

z lodami na bolące gardło to radzę uważać - kiedyś spóbowałam przy bólu - niewielkim - podziałać lodami - w życiu nie miałam tak poważnego zapalenia gardła i krtani jak po tych lodach - przez 2 tygodnie ropa się lała tak, ze mogłabym auto tankować :(

samira, Pusurek, Sabina, polarmiś, Bursztyn, Niuta lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    z lodami na bolące gardło to radzę uważać - kiedyś spóbowałam przy bólu - niewielkim - podziałać lodami - w życiu nie miałam tak poważnego zapalenia gardła i krtani jak po tych lodach - przez 2 tygodnie ropa się lała tak, ze mogłabym auto tankować :(

Moze juz tam sie czaila angina na zakrecie, skoro byla ropa pozniej. Na to lody raczej nie pomoga, ale kazde krio dziala przeciwbolowo :)

• megan8 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bozia :

http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-produkty/prenalen-gardlo-16-pastylek-do-ssania-15018.html

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
‹‹ 2556 2557 2558 2559 2560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ